Здравей Гост

ЕНЕРГИЙНИТЕ ВАМПИРИ

• 75 Отговора
  • 17667 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
ЕНЕРГИЙНИТЕ ВАМПИРИ
« -: Юли 24, 2010, 09:55:41 am »
ще ви пусна цитати от книгата на Енергийни вампири на Ал. Александрович  :blink:

В съвременната медицина няма направление, което да изследва вампиризма като социално явление и болест. Все още няма и критерии на оценка, според които може да се постави диагноза кои хора са енергийни вампири и какво лечение им е необходимо. Бихме могли да кажем, че днес тази празнота в науката се заема от кармическата медицина, която изучава невидимите енергийни връзки между хората.
В митологията и окултизма понятието вампиризъм се разбира като безсмъртие чрез кражба на човешки живот.
Сигурно си спомняте приказките, в които се разказва как Баба Яга превръща прекрасната принцеса в жаба, а момчето в агне. Отнемайки живота им, към вещицата се вливат нови сили и енергия за още по-страшни злодеяния, от които Баба Яга изпитва все по-голямо удоволствие и блаженство.
С тези примери от приказките бихме могли да обясним понятието вампиризъм, с което се сблъскваме във всекидневните си взаимоотношения с хората. Те могат да послужат и за свидетелство на дълбоките корени на вампиризма.
В славянските народни поверия “вампир” означава мъртвец, излязъл от гроба, за да смуче кръв от живите хора. В кармическата медицина “енергийни вампири” се наричат тези хора, които съзнателно отнемат жизнените сили на жертвите си, станали техни донори.
Китайците наричат жизнените сили “ци”, японците “ки”, а индийските йоги – “прана”. У нас е популярен терминът “биополе”. Съвременната медицина работи с общото определение “психическа енергия”. Нарушенията в психическото състояние на човека психолозите наричат: срив и стрес, афект и раздразнение, психически кризи.
Изследвайки процесите в психиката на човека, медиците и психолозите дават оценка на  взаимоотношенията с другите хора и на влиянието, което оказва върху него обкръжаващата го среда. За съжаление обаче не обръщат внимание на психическия ефект от агресията на енергийните вампири.

“Не се ядосвайте!” – съветва лекарят. “Бъдете спокойни” – казва психологът, но и двамата забравят, че между нас съществуват хора, които умишлено ни тласкат към психически сривове, тъй като това е единственият начин, по който те могат да се доберат до жизнените ни сили, а след това да ги отнемат.
По правило след контакт с вампир възниква усещането за пълна загуба на жизнените сили и доброто настроение, а в душата се загнездва чувството на пустота, обида и пропиляно време. Навярно всеки от нас може да си припомни взаимоотношенията с хора, които са оцветени в черно.

По своята същност вампиризмът е енергийно мародерство, чрез което вампирът получава краткотрайно психическо облекчение. Именно това усещане за възстановяване на психическото му равновесие го тласка, подобно на хищник, с животинска стръв да се нахвърли върху жертвата си, за да удовлетвори своя постоянен енергиен глад.
Като използват неизчерпаема фантазия и упоритост, вампирите отнемат докрай чуждата енергия, тъй като това е единственият им шанс да продължат да живеят.
След като нанесе своя енергиен удар вампирът се успокоява, чертите на лицето му се отпускат, дори е възможно да започне да се смее. Вампирът се чувства пълноценен и доволен от себе си. Натрупалото се психическо напрежение и енергиен глад са изчезнали!

Като разумно и изобретателно същество човекът е измислил множество “хватки”, присъщи на вампиризма, воден от единствената цел – независимо на каква цена, да спаси и продължи живота си. Такова вампирско желание за живот и насищане с чужда психическа енергия е присъщо само  на хора (вампири), които вече не са способни да живеят нормален човешки живот. Те са тежко болни, а физическите и психическите им сили вече са се изчерпали.
Всяка болест е вид наказание за неправилен начин на живот, мисли и постъпки.
Животът на вампира и отношението му към хората образно биха могли да се сравнят с един от законите на термодинамиката, според който процесите, произтичащи в затворена систвма, се стремят към равновесие, а за да се постигне то, е необходим приток на свежа енергия. Без нова, чиста енергия процесите в системата започват да затихват и умират.
Вампирът не подозира, че е тежко болен човек. Той не осъзнава истинската съшност на своята човешка трагедия и пагубната си роля в живота на хората около него.
Като социално явление вампиризмът винаги е съпътсвал човека, но днес, във времето, което бихме могли да наречем “нервно” и “психично”, с него се сблъскваме все по-често и сред все по-голям брой хора. Колкото по-сложни и напрегнати стават човешките взаимоотношения, толкова по-често вампиризмът става причина за нови болести или изострянето на стари травми.
Вампирът все е изнервен и превъзбуден и затова не се чувства добре, ако някой живее спокойно и щастливо. Той изпитва болезнена завист към “нормалните хора”, затова спонтанната му реакция е да нагруби някого. Моя пациентка ми разказа как всеки път, след като се прибират в къщи от гости или някъде, където са срещнали доволни от живота си семейства и хора, съпругът й вдигал скандал, който освен с ругатни завършвал и плесници по лицето.
Пример за енергиен вампир най-ярко може да се илюстрира с човек, който обича да спори, като цел на спора е не изясняване на истината, а провокирането на конфликтна ситуация. Този човек много често заповядва: “Недей да спориш и да воюваш”, дори когато му съобщават най-незначителни факти.

След всяка среща с вампир изпитваме чувство на неудовлетвореност, на умора, на съприкосновение с душевна посредственост и грубост. Контактувайки с биовампир, неволно започваме да проявяваме прекомерна раздразнителност, а след това, попадайки в потока на негативните емоции загубваме самоконтрол, което на свой ред води до загуба на енергия. Усещаме особен вид физическа слабост и сънливост, повишена емоционална и физическа възбудимост. Неочаквано се появяват физически травми и още множество други здравословни проблеми, за които не можем да намерим обяснение.
Започваме да боледуваме! Затова пък вампирът е зареден с нашата енергия. Той е спокоен! Той е здрав!
Печалните последици от донорско-вампирските отношения са свързани и с това, че в съдбата на донора все по-често се появяват програмите на черната карма, което го отдалечава от самосъзнанието и самореализацията. И още нещо, което непременно трябва да кажем.
Ние сами, доброволно подхранваме вампирите, а неравностойните отношения с тях от позицията на енергията са следствие на нашия вътрешен свободен избор!

Единствено чистите енергии на Любовта и Радостта са способни да накарат човека да сътвори чудеса. Когато човек се радва, когато обича, тогава животът му придобива божествен смисъл

Множество са енергиите, които поддържат човешкия живот, ние ще разгледаме три от тях. Двете “видими” това са храненето и дишането и третата – “скритата” енергия, чийто акумулатор е човешката Душа и сърце.
Дишането и храненето са основните източници на живот и физическа сила на човешкото тяло. Те имат количествени и качествени характеристики: обем, тегло, плътност и т.н., които правят възможно тяхното анализиране и изследване. Храненето и дишането са плътни, тежки енергии. Те поддържат човешкия организъм на физическо ниво.Но основен източник на жизнена сила и, здраве и дълголетие е духовният мир на човека, който му дарява истинския смисъл на неговото съществуване.
Радостта, Любовта и Мъдростта са трите стълба на извечната философия за смисъла на човешкото съществуване. Вдъхвайки бодрост Вярата, Волята и Надеждата – енергиите на силата на духовността – изграждат целите и пътя в живота.
Вярата, Волята и Надеждата превръщат плътните енергии на храненето и дишането в качествено ново състояние, като поставят основите и опорите на щастливия живот.
Радостта.
Когато радостта изпълни всяка клетка на тялото, човек изпитва желанието да я сподели със своите близки и приятели, за да бъдат те също като него радостни и щастливи.
Любовта.
Любовта обгръща сърцето и разпръсква своята енергия в човешкото същество. Тази така чиста и тънка енергия дарява на човека чувството на всеотдайност и способност за саможертва в името на доброто на другите, желанието те да бъдат радостни и щастливи. В посланието на апостол Павел се казва: “Обкръжете се с любов, която е съвкупност от съвършенството. Не чакайте да бъдете обичани, а вие самите обичайте”. Като червена нишка тази идея минава във всички религиозни и философски учения.
Мъдростта.
Мъдростта носи спокойствие и надежда, познание за истината. Мъдростта дава сила за вътрешна организация и концентрация над това, което човек обича и което го радва. Лишеният от мъдрост човек може да се оплете в паяжината на лъжливата Вяра, лъжливата Надежда, а след това те непременно ще породят у него разрушителна Воля.
Радостта, Любовта и Мъдростта правят от човека “открита космическа система”, открита към Космоса, към Бога и земните същества. Тепърва хората ще дадат имена на тези чисти и силни енергии – дотогава ние ще ги наричаме с простичките и понятни за всички имена: сила на Радостта, Любовта и Мъдростта – сили на Духа.
Радостта, Любовта и Мъдростта – тези нежни и чувствителни енергии са невидимата сила на духа, която поддържа, окриля и вдъхновява човека за истински живот. Без това състояние на духа, без тези енергии той боледува, страда и постоянно изпитва съмнение за смисъла на своето съществуване. Без чистите и възвишени енергии на любовта и радостта човек не е способен да изпита чувството на искрено щастие и всеотдайна радост.
Без енергиите на Любовта, Радостта и Мъдростта човекът се превръща в черупка, затворена за истинското възприятие на заобикалящия го свят и своята реализация. Този човек живее, по-точно съществува, благодарение на плътните енергии на храненето и дишането, а те го задушават, пернасищат и невротизират.
През последните години станаха популярни различни методи за черпене на сили от космоса. Към това “занимание” се насочиха мнозина, но за съжаление без да съзнават, че тази енергия не винаги им носи истински полезен ефект. Обяснението за това е просто. Всяко насилствено черпене на сила от природата, от космоса, от слънцето е констатация, че този човек изпитва недостиг на чиста енергия и е принуден да я търси и се зарежда с нея отвън, което е сериозна предпоставка за развитие на вампиризъм.

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
Re:ЕНЕРГИЙНИТЕ ВАМПИРИ
« Отговор #1 -: Юли 24, 2010, 09:58:18 am »
Енергийното поле на вампирите е затворено и затова те не могат да се зареждат с чистите и положителни енергии от обкръжаващата ги среда, а ги крадат от хората.
Вампирът изпитва постоянно (съзнателно или подсъзнателно) желание да влезе в контакт с някого. Особеност при тези контакти е стремежът да бъде колкото е възможно по-близо до жертвата си и дори ако е възможно – да я докосне. Най-често обект на този стремеж е жизнерадостен човек с голям енергиен потенциал. Редом до такива хора вампирът се чувства стабилен и спокоен.
Горкият донор! В началото изпитва раздразнение, след това опустошение и изтощение и накрая непреодолимо желание да преустанови всякакъв контакт с вампира. Но интересното е, че веднага, след като се изплъзне и се почувства добре, донорът започва да приема раздразнението си като нещо безпричинно и да изпитва чувството на разкаяние и желание да бъде приятен и сърдечен при следващата среща с този човек. За съжаление обаче всеки следващ контакт води до един и същи резултат.
Като правило вампирът мисли само за себе си. Въпросите, които не му дават мира и се въртят в главата му, са: “… ами аз…”. “… а за мен…” “… а на мен…”. Всичко останало в неговото поведение е театър – скроена и коварно изиграна пиеса.

Върховен стремеж на вампира е желанието му да бъде в центъра на вниманието на хората. Ако не успее да извоюва този статут за себе си, настроението му рязко пада, а той става още по-агресивен и още по-лош.
Вампирът не желае да слуша другите. Затова пък се упоява от собствения си глас и възможността да бъде чут. Вампирът обича да разказва истории и свои преживявания, като в същото време изпитва чувство на превъзходство и отегчение към проблемите на другите.
Убедеността му, че освен неговите емоции всичко останало е незначимо, прави от вампира нетолерантен човек.

Забавно е да се наблюдава как вампирът изпада в психически екстаз, ако получи аплодисменти. Егоцентричният, главозамаян, прехласнат пред себе си вампир в този момент става още по-жесток и коварен към енергийния си донор.

Никой вампир не търпи чуждо мнение, ако то не съвпада с неговото. Бог да е на помощ на този, който се опита да му противоречи или има неблагоразумието да защити възгледите си пред него.
Като правило вампирите живеят за сметка на другите, независимо дали това ще бъде в материален или в емоционален план.

Те са самовлюбени, завистливи и дребнави егоисти. Винаги готови да вземат, но много трудно да дадат от себе си. Мисълта, която преследва вампира е, че той заслужава повече от това, което получава. Това натрапчиво усещане го прави ненаситен и алчен човек дори към най-близките хора.
Правилото, което движи мотивацията на вампира е: “Важното е аз да съм добре”.
Всичко, за което говорихме по-горе създава огромно психическо напрежение, в което вампирите съществуват. То ги тласка да преследват жертвата си неуморно, като всеки път стават все по-агресивни и по-жестоки в нападките си.
Кармическите корени на вампиризма винаги се концентрират, изразявайки глобален егоцентризъм. Вампирите добре знаят, че най-примитивният и лесен начин да подхранват биополето си с чужда енергия е да обидят или да оскърбят някого.

Уникален е фактът, че всеки от нас може да се прояви като енергиен вампир по отношение на едни хора и като донор по отношение на други.

Вампиризмът не е етикет, който може да бъде прикачен към човека веднъж завинаги. Това свойство на психиката понякога зависи от обстоятелствата на времето, мястото, влиянието на кармата, а също и от множество други фактори, които формират ситуацията.
През стадиите на вампиризма преминава всеки човек, но някои намират сили и воля да се изтръгнат от него, изпълвайки душата си с любов и радост, а други остават вампири до края на дните си.

« Отговор #2 -: Юли 25, 2010, 02:10:31 am »
"Освобождаване от енергийни влияния и зависимости"

Карин Брандл

http://www.spiralata.net/booklist.php?fieldFrom0=120&LangID=0&Letter=*
Не подценявай себе си и не надценявай другите. Така ще се предпазиш от разочарования и ще запазиш своята обективност и критично мислене.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #3 -: Юли 26, 2010, 04:06:38 pm »
 :blink:
« Последна редакция: Декември 24, 2013, 01:45:38 am от kris »

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Юли 27, 2010, 11:09:40 am »
Тази тема много отдавна ме е вълнувала. Но чак сега като прочетох написаното си дадох реална сметка, че в близките няколко години от последната ми връзка, аз съм била жертва на енергиен вампиризъм до степен на пълно изтощение, постоянен стрес, неудовлетвореност, липса на енергия, липса на радост. И всичко това в името на съвместната работа и материалното оцеляване. А описаните симптоми на "вампира" просто съвпадат едно към едно...Какво се чудя? Той човекът е работохолик и изисква от останалите същото робско подчинение на работата. На него самия от работа не му остава време да се огледа, да се зарадва на малките неща, няма време да попие малко енергия от природата. най-директният източник бяха хората с които работи и които са по цял ден около него.

Между другото, редките пъти, в които се налага да се виждам с човека, той постоянно търси допир и контакт. Само като ме види и започва да трепери - явно изпитва енергиен глад, но яз не го допускам до себе си...И когато си тръгна, чувството което изпитвам е на безгранична свобода, имам прилив на сили и енергия, та чак ми се иска да полетя. Само заради това чувство си срува да го срещам от време на време и да си трътвам недокосната, и освободена...Усещането е неописуемо.
« Последна редакция: Юли 27, 2010, 11:20:20 am от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Юли 27, 2010, 07:25:50 pm »
Вижте какво намерих в този форум. направо съм възмутена с какво се занимават младите хора.

http://aryansunforums.21.forumer.com/a/_post220.html

nick- 03-25-2007

Ако вампирът остане изолиран, далеч от хората, лишен от възможността да се зарежда с чужда енергия, той мъчително ще агонизира. Останал без сили, неспособен да издържи на силното вътрешно напрежение, което го подлудява, вампирът може да завърши живота си със самоубийство.

Abathor- 03-25-2007

Несъм вампир но по едно време се занимавах активно с вампирика.Вярно е и това че тогава бях в лека депресия от новото ми местожителство.Но незнам това състояние което описа не ми е присъщо.Хората които са ме виждали наживо могат да потвърдят че да ми отнемеш усмивката е нещо почти невъзможно.
Не се занимавам с вампиризъм вече но въпреки това все още си имам вампирските способности.
Срещал съм енергийни вампири (неосъзнати) да си призная не ми е приятно около тях.

Това че обичам да се ебавам с хората за шегата надявам се не ме прави вампир.

B-L-O-T- 03-26-2007

Ник - имаш ли някакви техники които да споделиш за да не дърпаме това което не трябва от човекът който му прилагаме енергийният вампиризъм ,че много боли инак . . . ?

Abathor- 03-26-2007

Аз незадържам енергията в себе си - тая която тегля.Това го разбрах в последствие защото в дискотеката където бачкам понякога правя мизерии на черните(зависи в какво настроение съм).Но от пиян човек е гадно защото понякога ако прекаля и мен ме боли главата на сутринта.
Затова пак се появяват златистите нишки от него които идват към мен но не ги абсорбирам а образувам нещо като топка пред мен и я отпращам нанякъде без цел и намерение.Ефекта от атаката е същия както когато абсорбирам - до 10-15 мин си тръгват.

Intoxicated- 09-13-2007

Ами аз бях чела доста сложни системи за вампиризъм в един сайт и ги опростих по моя си метод - мисля че действа също толкова добре...веднъж в тролея една женица си разсипа ябълките върху мен и аз започнах да точа. Тя стоеше точно пред мен. Като приключих тя се обърна към дъщеря си и я помоли да и даде от нейните хапове че изведнъж и било паднало кръвното и и станало много лошо - изтощена се чувствала и т.н. И винаги когато съм точила от някого повечко точно за такива неща започва да се оплаква - изведнъж се чувствал без капчица сила и т.н. може просто съвпадения ама аз си вярвам че ги точа - после и аз си се чувствам по-бодра. :lol: А не съм забелязвала симптоми описани от nick. Винаги точа само от непознати или някой с който не си говоря много много :P

5A- 09-13-2007

Начинаещите вампири да точат само от деца.Децата нямат запушвания на потоците енергия и каквото и количество да им дръпнеш те си го набавят отново почти веднага, а и начинаещия вампир не може да дръпне много.Освен това енергията е чиста и заредена положително.От пияни и дрогирани не теглете, като и от възрастни и болни ако не сте се научили да пречиствате.

B-L-O-T- 09-14-2007

Така е . Не се знае каква енергия можеш да източиш ако си неопитен .

FireSun- 09-14-2007

И да си опитен, ако човека от когото точи и ти прати друга енергия - пак си преебан...

Intoxicated- 09-18-2007

Не мисля че пластмасите от класа ми биха си помислили че някой тегли енергия от тях - заети са да объсъждат покачването на цените на фон дьо тена

FireSun- 09-18-2007

От тях не, но като общо трябва да се внимава от кой и как се прави !

Intoxicated- 09-20-2007

Естествено че трябва. Дори и да си напреднал пак трябва да внимаваш - никога не се знае дали няма да попаднеш на някой по-напреднал от теб :wink:

Zail- 09-23-2008

хмм на мен би ми било интересно някой да сподели (може и на ЛС) как точи той, защото това ми е изключително интересно наскоро попрочетах някои неща но бих искал да поговоря с някой който е опитен в енергийното теглене.

Tribal~Pig_74_- 11-14-2008

Начинаещите да смучат от бебета,че са по-лесни и по-чисти.
Ефекта си се усеща на момента и по-лесно се разбира кога стават нещата както трябва, защото започват да реват и да викат, а като прекъснеш спират.

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Юли 27, 2010, 09:45:23 pm »
Интересна книга за справяне с емоционалните вампири

http://www.knigopolis.com/index.jsp;jsessionid=A4669C484EFA0D410D4497152C793F35?bid=6321&v=book

http://www.soft-press.com/book507/toc.html

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Юли 27, 2010, 09:52:36 pm »
Шафир Канагула, невропсихоаналитичка

Енергийните вампири са болни хора , които се хранят с чужда енергия

След огромни научни резултати, постигнати от Шафир Карагула, изявена невропсихоаналитичка, работила в елитни институти в Канада, САЩ, Великобритания, тя доказва, че наистина съществува наличието на негативна енергия в аурата на човешкия организъм. Десетилетия наред тя проучва хора със свръхчувствителни възприятия, първокласни екстрасенси, и разследва способността им да въздействат на човешката аура. Чрез нея поставят точна диагноза, лекуват и това не е никаква мистерия, а реалност. Така е открит и ключът към енергийния вампиризъм.

АУРАТА ПРИ ВСИЧКИ ХОРА Е РАЗЛИЧНА

При някои личности тя се оказва с малък размер, което ги кара да търсят по-лесни източници за черпене на енергия, да контактуват с хора, които ги привличат или им симпатизират. В момента на общуването им с аурата на човека-вампир се получава отверстие в областта на слънчевия сплит. Оттам подобно на кабел се образува канал, който извлича от същото място енергия от слънчевия сплит на жертвата. Ако чрез системата на Кирлиян се заснеме двойката, ще се види ясно как аурата на енергийния вампир започва да се увеличава за сметка на аурата на жертвата, която направо се свива. Това може да се види с просто око и от много биоенерготерапевти. Този процес става напълно неосъзнато, незабележимо. Чувства се само крайният резултат: вампирът е изпълнен със задоволство и удовлетвореност, а жертвата е обхваната от слабост и състояние на дискомфорт.

ВАМПИРИТЕ РАЗБОЛЯВАТ ТОЗИ, НА КОГОТО ОТНЕМАТ ЧАСТ ОТ ЕНЕРГИЯТА

Диагностиката на вампиризма има огромно значение и при лечението на болните. Ако успеете да скъсате връзката или да изключите енергийния вампир от тялото и аурата на жертвата, то болният видимо се подобрява, лечебните процедури стават по-ефикасни. Но вампирът отново се прикачва към жертвата и това отново проличава в състоянието й. Най-често това става, когато близък човек се храни от жизнената ви енергия. Да се научат хората да се защитават от енергийни вампири е изход, но практиката показва, че истинското разрешение на проблема е да се изчисти от вампира неговият вампиризъм. Това е много по-надеждно средство, отколкото постоянно да се защитаваш от него. Задачата никак не е лесна, защото енергийните вампири бягат от хора - сензитиви и екстрасенси, не желаейки промяна в своето състояние. След изследване на стотици енергийни вампири е установено, че повечето от тях имат постоянни канали, извличат от едни и същи хора енергия. Ако отрежете изведнъж достъпа на вампира до тях, той може дори да умре. Най-често диагнозата в този случай е смърт от сърдечна недостатъчност.

Трябва да се осъзнае, че вампирите не са съзнателни злодеи и че за тях извличането на чужда енергия е въпрос на живот и смърт. Какво да се направи, че и те да са сити, и околните да са здрави? Ето това е въпросът, над който работят съвременните учени – окултисти. Те спряха да гледат на вампиризма като на просто суеверие или празноглави сензации. Доктор Дадли Райт дори сравнява вампирите с хора, засегнати от заболявания на ендокринната система, и потвърждава, че състоянието им отговаря на каталепсия. Хората могат да сметнат за мъртъв човек, когато е в каталептично вцепенение, от което впоследствие той може да излезе. Дали вампиризмът не е свързан с хипнозата и сомнамбулизма, все още се питат учените.

Незнайно защо хората вътрешно изпитват силно желание да четат и гледат действията на „недоумрелите”. Дали затова вампирите са се превърнали в новата мода на литературата, на киното и телевизионните продуценти или е виновен вътрешният страх на човека от необяснимите явления.

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Юли 27, 2010, 09:55:03 pm »
АУРАТА Е КОЖАТА НА ДУШАТА, ТЯ Я ОБГРЪЩА И Я ПАЗИ

Всяко същество, независимо дали това е човек, животно, растение или дори камък, е обгърнато от характерна само за него флуидна обвивка, съставена от неизброими частици. Тези частици са продукт от излъчването, от еманацията на това същество, а обвивката, която те образуват, се нарича аура.

Аурата може да се сравни с кожата. Всеки от вас знае каква роля играе кожата за човешкото тяло. Подобно на щит или черупка тя служи за защита срещу удар, срещу вредни дразнители или изгаряния. Изпълнява обменна функция- участва в дишането. Тя е сетивен орган – чрез нея усещаме температурата, допира, болката и т. н. Може да се каже, че аурата е кожата на душата. Тя обгръща душата и я предпазва. Чрез нея душата може да усеща. През нея преминават космическите лъчения и се извършва целият обмен между човека и всички създания и небесни тела, обитаващи Вселената. Чрез нея се осъществява обменът между душата на всяко създание и Всемирната Душа.

ЧОВЕКЪТ САМ СЪЗДАВА СВОЯТА АУРА

Можем да сравним аурата и с атмосферната обвивка на Земята. Да! Колко внушително! Земята е защитена от един воал, от една кожа! Тя наистина е по-дебела от нашата, но изпълнява същата роля. Благодарение на нея Земята е защитена от неизброимите опасности, които я дебнат по нейния космически път.

Чрез нашата аура следователно се извършва един непрекъснат обмен между нас и природните сили. Отражението на тези влияния върху нас зависи изключително от нашата аура. От нейната чувствителност, чистота и окраска зависи дали ние ще преживеем или не определени сили.

Във вашите писма питате от кои фактори зависи изграждането на аурата? От абсолютно същите, от които зависи и образуването на кожата. Различаваме груби, грапави, сухи или гъвкави, фини и нежни кожи. Никой, или почти никой, не може да определи от пръв поглед качествата на една кожа. От своето физическо и психическо състояние човекът сам създава своята аура. Сами разбирате, че излъчванията само на материалното тяло не са достатъчни,за да се изгради аурата. Тя е комплекс, комбинация от излъчванията и на всички наши субтилни (качество, което е почти или съвсем непознаваемо с известните ни човешки сетива.) Етеричното тяло на човека създава аура, която прониква в аурата на неговото физическо тяло. Тази съставна аура е отражение на здравословното и енергийно състояние на личността. Те са отражение на характера на човешките чувства и мисли.

АУРАТА Е СПЛАВ ОТ ВСИЧКИ ЕМАНАЦИИ НА ЕДНА ЛИЧНОСТ

Затова, когато един просветен си постави за цел да опознае някого, той не се задоволява с впечатлението си от неговия външен вид: физиономията, жестовете, израза, а се старае да надникне в неговата аура. Да прецени всички цветове, сили и флуидни излъчвания, които обвиват човека и които никой не е в състояние да скрие или контролира. Така че един истински просветен човек вижда и разбира кога хората са в състояние на хармония или хаос. Кога от тях струи нещо съзнателно, плодотворно, одухотворяващо, светло. Една атмосфера, в която можеш да се пречистиш, възстановиш или обратно – да се покриеш с тиня.

НАШЕТО ЗДРАВЕ СЪЩО СЕ ОТРАЗЯВА В АУРАТА

Състоянието на дробовете, мозъка и всички анатомични органи намира своето отражение в аурата. Тя просто е една книга. Ако човек е чист, неговата аура е бистра и прозрачна. Ако е интелигентен, тя ще бъде по-светла. Ако живее интензивно, тя усилено ще вибрира. Ако човек има силна воля, неговата аура ще бъде мощна. Ако човек се отдаде на духовен живот, неговата аура ще расте и ще се усилва непрестанно. Аурата притежава още много нюанси, но аз ви споменавам само по-важните.

Тя е един добре организиран и в йерархично отношение свят. Както Дървото на живота тя е разпределена на райони, където живеят ангелите, природните духове, както и съществата от по-нисък ранг. Всичко зависи от живота на човека. Онзи, който е получил благословията да бъде обитаван от светли духове, притежава чудните дарби на ясновидец, лечител, творец на чудеса. А онзи, който е станал свърталище на лоши същества, си е спечелил мрачната слава на зъл магьосник.

Човек трябва години наред да работи упорито, за да направи от своята аура чувствителна антена, с която да привлича всичко най-красиво и благословено в света.

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Юли 27, 2010, 10:02:41 pm »
СЕЛЕСТИНСКОТО ПРОБУЖДАНЕ, ГЛАВА 5

ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА БОРБАТА ЗА ЕНЕРГИЯ

Голямо постижение на психолозите, които се занимават с изследване на това как хората си въздействат взаимно, е, че успяха да обяснят съперничествата и стремежа към власт е дълбокото екзистенциално чувство на несигурност. От Изтока обаче сме получили по-нататъшно проясняване на психологическите процеси, които лежат в основата на тези явления.

Както показват и науката, и мистицизмът, по своята същност хората представляват полета от енергия. Според схващанията на Изтока нормално нивото ни на енергия е слабо и занижено, докато не се отворим за абсолютната енергия, която съществува във вселената. Когато се отворим по този начин, нашата чи-енергия - или може би трябва да кажем количественото ниво на нашата енергия - се повишава така, че преодолява всякакво екзистенциално чувство за несигурност. Но дотогава се лутаме в търсене на допълнителна енергия от другите хора.
Да започнем, като разгледаме какво в действителност става с двама души, които общуват помежду си. Съществува една стара мистична мисъл, че там, накъдето се насочва вниманието, натам потича и енергията. И така, когато двама души насочат вниманието си един към друг, те буквално сливат енергийните ей полета, обединявайки своята енергия. Това бързо води до въпроса: под чий контрол ще попадне така обединената енергия? Ако единият успее да се наложи, като накара другия да сподели неговата позиция, да погледне на света с неговите очи, тогава той е присвоил цялата енергия за себе си. Той чувства внезапен прилив на сили, самоувереност, сигурност и дори еуфория.

Но тези положителни чувства са придобити за сметка на другия човек, защото притежаваният човек започва да губи своето равновесие, изпитва тревога и се чувства изсмукан. Всички сме се чувствали така в един или друг момент. Когато сме принудени да се съобразяваме с някого, който ни е изманипулирал и объркал, нарушил е душевното ни равновесие, разобличил ни е, ние внезапно се чувстваме изпразнени, лишени от сили. И естествената ни склонност е да се опитаме да си върнем енергията от онзи, който ни държи във властта си, като използваме всички достъпни средства.

Този процес на психологическо доминиране може да се наблюдава навсякъде и той е скритият източник на всички ирационални конфликти в света, като се тръгне от отделния човек и семейството и се стигне до нациите и културите. Ето защо, ако погледнем реалистично на обществото, ние можем да видим в него свят, основан на конкуренция за придобиване на енергия, в който едни хора манипулират други хора по много изобретателни (и често несъзнавани) начини. В светлината на, новото разбиране на вселената можем да видим, че повечето от манипулациите, които се използват за тези цели, повечето от игрите, които разиграват хората, са резултат на техните най-съществени възгледи. С други думи, те формират полето на личностните стремежи.

Когато влезем във взаимоотношения с друго човешко същество, трябва да имаме предвид всичко това. Всеки човек представлява енергийно поле със своя система от възгледи и вярвания, които се излъчват от него и въздействат върху света. Тук се включват убежденията на отделния човек за това какво представляват хората и как да спечелиш позиции в общуването с тях.
Всеки има свой уникален набор от възгледи и начини на общуване в това отношение, което аз наричам властни драми. Убеден съм, че тези „драми" варират от най-пасивни до най-агресивни.

ГОРКИЯТ АЗ

Най-пасивната от властните драми е стратегията на жертвата или онова, което съм нарекъл „горкият аз" При тази драма човек не се бори за правото си за придобиване на енергия, а по-скоро се стреми да спечели внимание и уважение, като манипулира хората към проява на съчувствие.
Ние винаги можем да кажем кога влизаме в енергийното поле на „горкия аз", защото биваме непосредствено въвлечени в много специфичен диалог, който ни извежда от равновесие. Изпитваме мъка и започваме да се чувстваме безпричинно виновни, сякаш сме поставени в това положение от другия. Този човек би казал например: „Чаках те вчера да ми се обадиш, но ти така и не го направи", или „Такива главоболия имах, а тебе никакъв те няма". Може и да добави: „Какво ли можеше да ми се случи, а ти и тогава щеше да си кой знае къде."

В зависимост от спецификата на отношенията ни с въпросния човек изразите могат да варират в широк диапазон от теми. Ако той е наш колега, съдържанието може да се върти около притеснения относно качеството или сроковете на продукцията - ситуация, в която ти нищо не правиш, за да му помогнеш. Ако човекът е случаен познат, той или тя би могъл да те въвлече в разговор за това колко скапан е този живот изобщо. Съществуват десетки варианти, но основната стратегия и характерният тон са все едни и същи. Винаги става дума за някаква молба за съчувствие и твърдението, че ти не си достатъчно отговорен в тази ситуация.

Очевидно стратегията на „горкия аз" е да ни извади от равновесие и да се сдобие с енергия, като ни създаде чувство за вина или ни накара да се усъмним в себе си. Като се отдаваме на тази вина, ние спираме, за да погледнем на света през очите на този човек. Веднага щом направим това, онзи човек усеща прилив на енергия, която ние му предаваме и която го кара да се чувства по-сигурен в себе си.
Помнете, че тази драма е почти напълно несъзнавана. Тя произтича от индивидуалния начин на възприема¬не на света у съответния човек и от стратегията за упражняване влияние над останалите, възприета през детството. За „горкия аз" светът е място, където на хората не може да се разчита за подкрепа и благополучие и твърде опасно място, за да рискува човек да търси удовлетворение на тези свои потребности направо и категорично. В света на „горкия аз" единственият разумен начин на поведение е да се привлича съчувствието на останалите,хора чрез клопки, в които ги кара да се чувстват виновни, а той - пренебрегнат.
За жалост тъкмо поради въздействието, което имат върху света неговите убеждения и намерения, същите тези небрежни и студени хора, от които се страхува „горкият аз", са тъкмо тези, които той привлича в живота си.

И събитията, които му се случват, са често травмиращи. Вселената откликва, като поражда точно този свят, който човекът очаква, и по този начин драмата се завърта и самопотвърждава. Без сам да разбира това, „горкият аз" се върти в омагьосан кръг.

Как да се отнасяме към „горкия аз"

Когато трябва да общуваме с „горкия аз", необходимо е да помним, че целта на разифаваната от него драма е да се сдобие с енергия. Трябва да започнем с желанието съзнателно да му предадем енергия, докато разговаряме с него; това е най-бързият начин да преодолеем драмата. (Предаването на енергия е специфичен процес, който ще разгледаме в глава 9.)

Следващото, което трябва да разберем, е дали внушаваната вина е основателна. Разбира се, съществуват множество случаи в живота, когато трябва да се чувстваме отговорни за това, че сме подвели някого, или да изпитваме съчувствие към човек, изпаднал в затруднено положение. Но ние трябва да определим това, а не някой друг. Единствено ние самите можем да решим кога и в каква степен е наш дълг да помогнем на някого, който е в беда.

След като отдадем на „горкия аз" енергия и установим, че си имаме работа с властна драма, следващата стъпка е да назовем тази драма - тоест да разгледаме самата драма като тема на разговора. Никаква несъзнавана драма не може да бъде поддържана, когато се сведе до нейното осъзнаване и се изнесе открито за дискусия. Това може да бъде сторено с думи като например: „Виж, струва ми се, че искаш да ме накараш да се чувствам виновен."

В случая трябва да проявим смелост, защото напълно възможно е, докато ние се опитваме да постъпим честно в дадената ситуация, другият човек да интерпретира казаното от нас като упрек. В такъв случай типичната реакция би могла да бъде: „Е, добре. Знаех си аз, че не съм ти кой знае колко приятен." В други случаи въпросният човек може да се разгневи и ядоса.

Много важно по мое мнение е да помолим въпросния човек да ни изслуша и да продължим разговора. Но това може да стане само ако даваме на човека енергията, от която се нуждае по време на разговора. И преди всичко трябва да бъдем последователни, ако искаме да се подобрят нашите отношения с този човек. В най-добрия случай този човек ще се вслуша в думите ни, когато му посочим властната му драма, и ще успее да се открехне към едно по-висше състояние на съзнанието.

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Юли 27, 2010, 10:07:27 pm »
ЗАТВОРЕНИЯТ

Не толкова пасивна е драмата на затворения. Разбираме, че сме попаднали в енергийното поле на някого, който използва тази стратегия, когато започнем разговор и осъзнаем, че не можем да получим от него пряк отговор на никой свой въпрос. Човекът, с когото разговаряме, е дистанциран, затворен, загадъчен в своите отговори. Ако например го запитаме за миналото му, ще получим смътно обобщение от рода на: „Пътувал ,съм малко по света", без по-нататъшни обяснения.

Докато водим разговора, чувстваме, че непрестанно ни се налага да задаваме допълнителни въпроси, дори и за най-простите си запитвания. Ако кажем например: „А къде си пътувал?", бихме получили отговор: „Ами на много места."

В такова поведение ясно можем да различим стратегията на затворения. Такъв човек непрестанно създава смътна и загадъчна аура около своята личност, като по този начин ни принуждава да влагаме енергия, за да измъкнем от него някаква информация, която в обичайния случай се споделя най-естествено. По този начин съсредоточаваме цялото.си внимание върху света на този човек, опитваме се да погледнем през неговите очи, надявайки се да разберем нещо за него, като по този начин му предаваме енергията, от която се нуждае.

Трябва обаче да помним, че всеки, който е затворен и отказва да дава информация за себе си, не разиграва драма на недостъпност. Възможно е да предпочита да запази анонимност по друга някаква причина. Всеки чо¬век има правото на лична неприкосновеност и може да споделя с другите само онова, което желае.

Съвсем различно е човек да използва стратегията на дистанциране, за да се сдобие с енергия. За затворения това е метод на манипулация, който има за цел да събуди нашия интерес, като в същото време ни държи на разстояние. Ако решим например, че този човек просто не желае да разговаря с нас и престанем да се занимаваме с него, много често затвореният ще се опита отново да ни заговори, така че да задържи вниманието върху себе си; за да може и енергията да тече към него.

Също както и при „горкия аз", стратегията на затворения има своите корени далеч в миналото. В повечето случаи като дете затвореният не е имал възможност свободно да споделя нещата, защото се е страхувал или се е чувствал заплашен. В такава обстановка затвореният е свикнал да бъде винаги притворен в общуването си с останалите, като в същото време винаги намира начин да бъде изслушван, за да спечели енергия от останалите. Също както е с „горкия аз", стратегията на затворения представлява набор от несъзнавани отношения към света. Затвореният е убеден, че този свят е пълен с хора, на които не може да се довери с интимна информация.

Мисли си, че всяка такава информация ще бъде използвана по-късно срещу него или ще даде повод да бъде критикуван. И както става обикновено, това убеждение на затворения влияе върху нещата, които му се случват, за да се осъществи тъкмо това негово несъзнавано отношение.

Как да се отнасяме със затворения

За да се справим успешно с човек, който разиграва драмата на затворения, трябва отново да помним, че е необходимо да му изпращаме енергия. Като му изпращаме енергия, изпълнена с любов, вместо да заемем защитна позиция, ние преодоляваме напрежението, за да прекратим потребността от манипулативно отношение. Когато напрежението се изчисти, бихме могли да започ¬нем разговора отново, като назовем честно манипулативната драма, така че тя да се осъзнае и да можем да поговорим за нея.

Както и в предишния случай, могат да се очакват две възможни реакции. В първия случай затвореният може да се опита да избегне разговора и да прекрати отношенията. Винаги съществува такъв риск, но той трябва да се поеме, защото да кажеш каквото и да било друго, означава да продължиш да разиграваш все същата драма. В този случай можем само да се надяваме, че нашата прямота може да накара другия да разбере и да го открехне за нова степен на осъзнаване на самия себе си.

Друга възможна реакция на затворения е да про¬дължи разговора, отричайки, че е затворен. В такъв случай, естествено, трябва да вземем под внимание, че той може и действително да е прав. Ако обаче сме сигурни в своята преценка, трябва да продължим диалога, като отстояваме мнението си. Можем да се надяваме, че при такъв диалог би се стигнало до ново разбиране и открехване на нов модел на общуване.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Юли 27, 2010, 10:09:04 pm »
ВЗИСКАТЕЛНИЯТ ТИП

Една по-агресивна властна драма, която е преобладаваща в съвременното общество, е драмата на взискателния тип човек. При тази манипулативна стратегия човек критикува останалите, за да се сдобива сам с енергия от тях.

В присъствието на взискателния тип ние винаги имаме чувството, че сме внимателно наблюдавани. В същото време можем да се почувстваме така, сякаш се държим неадекватно, че не се справяме със собствения 'си живот.

Това е така, защото човекът, с когото влизаме във взаимоотношения, ни кара да се чувстваме въвлечени в реалност, в която повечето от хората допускат страхотни грешки в живота си и той трябва да им покаже верния път. Ето например някои типични за взискателния; човек реплики: „Знаеш ли, не се обличаш както трябва за служебното си положение", или: „Забелязал съм, че никога не ти е подредено вкъщи." Възможно е на аналогична критика да бъдат подложени какви ли не особености на нашата личност. Те всъщност нямат значение. Всяка критика е добре дошла, стига да ни разцентрова и да ни кара да се почувстваме несигурни в себе си.

Подсъзнателната стратегия на взискателния човек е да ни обърка с надеждата, че ще ни накара Да приемем неговата критика и отношение към нещата. Ако успее, ние започваме да възприемаме света през неговите очи и това му вдъхва сили и енергия. Целта на взискателния човек е да упражнява власт над останалите, като ги съди, и общувайки с него, всички да споделят неговите възгледи, като по този начин му осигуряват непрестанен приток на все нови и нови сипи.

Също както другите властни драми, и тази произтича от това, че проектираме върху света собствените си предварителни представи. Такъв човек е убеден, че в света не може да има стабилност и ред, ако той не следи как се държат всички и не им дава наставления, изправяйки техните грешки. В този свят той единствен е непогрешим, само той може да гарантира всичко да става така, както трябва, да бъде правилно и съвършено. Взискателният човек обикновено е възпитаван в семейство, в което родителите отсъстват и не обръщат внимание на неговите нужди. Неуверен, лишаван постоянно от сили и енергия, взискателният тип си набавя енергията по единствения възможен начин: като посочва грешките и критикува отношенията в семейството. И когато детето порасте, то продължава да носи в себе си същите представи за света и хората и те създават жизнената реалност на взискателния тип човек.

Как да се справим с взискателния тип човек

За да се справим с взискателния тип човек, необходимо е да запазим равновесие и да му обясним как се чувстваме в негово присъствие. И отново най-важното е да не заемаме защитна позиция, а да излъчим към него любов и енергия, докато в същото време му обясним, че в негово присъствие се чувстваме непрестанно под някакво критично око.

Взискателният тип може да реагира на това по няколко различни начина. В първия случай той може напълно да отрече, че е бил критичен, дори и когато му го докажем с примери, И в този случай трябва да си дадем сметка дали самите ние не грешим и не виждаме упреци, когато няма такива. Ако, от друга страна, сме сигурни във впечатленията си, единственото, което можем да направим, е да изразим какво мислим с надеждата да започнем някакъв искрен диалог.

Друга възможна реакция на взискателния човек е да ни прехвърли топката и да обвини нас самите в прекомерна критичност. В такъв случай трябва отново да преценим дали обвинението му не е справедливо. Ако обаче случаят не е такъв, ще трябва да продължим разговора и да обсъдим това как се чувстваме в присъствието на този човек.

Третата реакция на такъв тип човек е да докаже, че критиката му е основателна и че ние избягваме да се изправим пред собствените си грешки и недостатъци. Отново трябва да преценим дали в такова твърдение няма някаква истина, но ако сме сигурни в становището си, можем да дадем няколко примера, за да покажем на взискателния тип човек, че критиката му е неоснователна или неподходящо поднесена.

Всеки от нас се изправя пред ситуации, в които има усещането, че останалите хора не постъпват както е в техен интерес. Това може да ни накара да се намесим и да им посочим къде грешат. Важното е по какъв начин осъществяваме тази намеса. Вече започваме да усвояваме умението да подходим ненатрапчиво, като кажем например: „Ако моите гуми бяха толкова меки, щях да ги сменя", или: „Когато бях изпаднал в сходна ситуация, напуснах работа, преди да съм си намерил друга и после съжалявах."

Има начини да се намесим, без да засегнем чувствата и равновесието на другия човек, нито да подронваме неговото самочувствие, както прави взискателния тип човек, и тъкмо тази разлика трябва да му бъде обяснена. Такъв човек може просто да прекъсне отношенията си с нас, вместо да чуе какво му говорим, но се налага да поемем този риск, ако искаме да останем верни на самите себе си.

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Юли 27, 2010, 10:09:59 pm »
НАСИЛНИКЪТ

Най-агресивната властническа драма е стратегията на насилника. Ние винаги усещаме кога сме в близост до енергийното поле на такъв човек, защото не само губим сили и се чувстваме зле, но също изпитваме усещането, че сме застрашени, че сме в опасност. Светът започва да ни се струва някак заплашителен, зловещ, неуправляем. Насилникът говори и действа така, сякаш всеки момент неговият гняв и ярост могат да избухнат. Такъв човек може да прояви своя гняв, като чупи мебели и хвърля предмети.

Стратегията на насилника е в това да ни накара да се съобразяваме с него, да внимаваме в неговите действия и да мислим само за него, като ни принуди да се страхуваме. Щом някой създава впечатление, че във всеки момент може да избухне, да загуби контрол над себе си и да стори нещо страшно, повечето от нас много внимават с такъв човек. Ако говорим с него, много бързо сме склонни да приемем становището му. И, разбира се, щом започнем да гледаме на света през неговите очи, опитвайки се да предвидим какво може да се очаква от него (за да се предпазим), той получава прилив на сили и енергия, от които отчаяно се нуждае.

Стратегията на насилието обикновено се развива в детството вследствие на жестока липса на любов и ограничения, в повечето случаи вследствие взаимоотношения с други насилници, които се държат властно и оскърбително и спрямо които никоя друга стратегия' за спечелване на внимание и енергия не може да има успех. Няма никакъв смисъл да внушаваме на такъв човек чувство за вина и да разиграваме например драмата на „горкия аз" - това няма да ни помогне. А и напълно сигурно е, че никой няма да ни обърне внимание, ако се правим на затворени. А пък всеки опит да бъдем взискателни ще породи само гняв и враждебност. Единственото разрешение е да търпиш и понасяш липсата на енергия, докато порастеш и на свой ред се превърнеш в насилник.

В очите на насилника светът е изпълнен със сляпо насилие и враждебност. Това е свят, в който човек се чувства изгубен сред пълна изолация, в която всеки противостои на останалите и не се интересува от никой друг - а тези възгледи пораждат все същите ситуации в живота на насилника отново и отново.

Как да се държим с насилника

Подходът към насилника е специфичен. Поради очевидната опасност в повечето случаи е по-добре просто да избягваме неговото присъствие. Ако човек е в дълготрайна връзка с типа насилник, най-добрият начин е да остави ситуацията в ръцете на професионалист.

Терапевтичният подход е, разбира се, принципно сходен със случаите на другите властни драми, С такъв човек може да се постигне успех, ако преди всичко бъде накаран да се почувства сигурен, като му се отдава енергията, от която се нуждае, и му се даде възможност да осъзнае истината за своята драма. За съжаление твърде много са насилниците, които не получават никаква терапевтична помощ и които живеят постоянно в редуващите се състояния на страх и ярост.

Мнозина от тези хора получават присъди за криминални престъпления и наистина е разумно такива хора да бъдат изолирани от обществото. Но една система, която ги изпраща по затворите без терапевтична помощ, а после отново ги пуска на свобода, не разбира и не се опитва да изкорени проблема.

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Юли 27, 2010, 10:11:49 pm »
КАК ДА ПРЕОДОЛЕЕМ НАШАТА ВЛАСТНА ДРАМА

Повечето от нас през целия си живот са принудени да слушат упреци за поведението си. Хората са склонни да пренебрегват или да търсят разумни оправдания за подобни упреци, за да поддържат затвърдените си привички. Дори и сега, когато започваме да осъзнаваме в по-голяма степен колко самоунищожителни могат да бъдат утвърдените ни сценарии на поведение, все още ни е трудно да погледнем обективно на тях.

В случаите на жестоки властни драми, когато човек е потърсил терапевтична помощ, се появяват кризи, които могат да заличат дългогодишен напредък и развитие в посока на терапията, щом старите модели на упражняване на контрол отново избухнат. Професионалните терапевти започват да проумяват, че за да се постигне истински напредък, не е достатъчно да се постигне онзи катарзис, който се осъществява при разнищване на травмите на ранното детство. Вече знаем, че за да се сложи край на тези подсъзнателни опити за придобиване на енергия и сигурност, трябва да се съсредоточим върху по-дълбоката, екзистенциална основа на проблема и да видим какво има отвъд рационалното разбиране на нещата, за да отключим нов източник на сигурност, който може да функционира независимо от външните обстоятелства.

Тук имам предвид различен тип катарзис - онзи, за който са говорили мистиците през цялата човешка история и за който напоследък чуваме все повече и повече. След като знаем за борбата за енергия, която се разгръща в човешкото общество, ние сме изправени пред необходимостта да се вгледаме в самите себе си и в собствената си мотивация и в мотивите на сценария, който разиграваме в своя живот, и да открием нови опитности, които да ни позволят да отключим онзи източник на енергия, който се крие в самите нас.

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Юли 27, 2010, 10:22:14 pm »
КАКЪВ СИ ТИ: ДОНОР ИЛИ ВАМПИР?

ОВЕН

Представителите на този знак са по-склонни към донорство, отколкото към вампиризъм. Овена донор изпуска на един път толкова енергия, че тя стига за няколко “смучещи” същества, но за сметка на това се възстановява много бавно. За щастие, отдавайки своите жизнени сили на партньора си, Овена се зарежда от любимия човек и така продължава дълги години. Овена неудачник става вампир и “прихваща” огромни дози енергия от приятели, колеги и близки. Но всяко зло за добро – като се “подхрани” от други хора, той дълго “преработва” енергията, която в крайна сметка, насочва към постигане на успех. А щом се изкачи на върха на Олимп, се превръща в донор.

ТЕЛЕЦ

Най-често този иначе мек и спокоен знак не е много щедър донор. Телците са дружелюбни дори към онези, които се стремят да се заредят с тяхната жизнена енергия, но умеят да поставят някаква вътрешна бариера и така вампирът не успява да изтръгне от тях повече от строго отмерената от самия Телец “порция”. За да се възстанови, на Телеца му е достатъчно просто да остане вкъщи сам. Телците са идеална двойка за всякакъв вид енергийни вампири, тъй като в съюз с вампир те не страдат и тази връзка може да се окаже здрава и дългогодишна.

БЛИЗНАЦИ

По силата на своята двойственост и на постоянната двусмисленост в отношенията си с хората те не са способни нито значително да се заредят от някого, нито да отдадат енергия. Ако все пак успеят да се възползват от нечия енергия, рано или късно непременно я връщат на партньора “изсмуканото”. Това е така, защото Близнаците живеят на принципа “колкото си взел, толкова върни”. Сътрудничеството, както и семейният живот с Близнак може да продължи дълго, стига партньорът му да не се дразни от склонността на Близнака да лъже и да проявява непоследователност в действията си. Ярки страсти и обрати на съдбата обаче не бива да очаквате.

РАК

Типичен донор. Готов е да сподели с всеки енергията си, като при това самият той нищо не губи. Толкова щедри обаче Раците са само към хора, които им харесват. В този смисъл Рака е идеалният съпруг или съпруга, докато обича другия, и безупречен началник и колега, докато изпитва уважение към околните. Но да изгубите неговото доверие е значително по-лесно, отколкото да го възстановите, защото той с нежелание лепи парчетата от вече счупената чаша. Обиденият Рак поставя мощна психологическа бариера между себе си и човека, който го е засегнал, престава да споделя с него мислите и чувствата си, разбира се, и жизнената си енергия.

ЛЪВ

Този знак с желание споделя активността си, но се поддава на настроенията си. Ако зареди някого с енергия, тя ще стигне за няколко месеца. Има обаче едно “но” - благодушното, приповдигнато настроение на Лъва не е често явление. В останалите случаи “почиващият” си Лъв е много мощен вампир. Той може да ви изтръгне душата, като ви кара да изпитвате възторг от неговите успехи и достижения и същевременно ще се оплаква от това, че околните не го оценяват достатъчно. Непосветеният просто не разбира, че и в единия, и в другия случай просто се опитват да изсмучат енергия от него. Затова не е никак лесно да се живее и работи с Лъвове.

ДЕВА

Типичен донор скъперник. На Девата практически не й е необходимо да се зарежда с чужда енергия, защото твърде пестеливо изразходва своята. Ако Девата не се разбира или с майка си, или с баща си, бъдете убедени, че въпросният родител е вампир. Девите имат вродено умение да усещат кои хора са в състояние да изсмукват енергия, затова понякога внезапно и като че ли без видима причина разрушават отношенията си дори с много важни или полезни за тях хора. Девата се развежда веднага, щом усети, че партньорът й е вампир, и сменя работата си, щом разбере, че такъв е човекът, който трябва да я ръководи. Ако имате отношения с представител на този знак, най-добре е да запазите енергиен неутралитет.

ВЕЗНИ

Този знак е изтъкан от противоречия. Везните постоянно излъчват енергия към тези, които не се нуждаят от нея, с което предизвикват тяхното раздразнение, а понякога се опитват да се заредят с енергия от вампири, като прибягват до пряка агресия. Резултатът е депресия, болести и дори опити за самоубийство. Затова пък Везните са способни да зареждат сами себе си. Те не са нито донори, нито вампири, на тях просто са им необходими хармония и покой. Да ги постигнат те успяват чрез задушевен разговор с близък човек или стар доверен приятел. Кариерата на Везните е неравномерна и с това нищо не може да се направи, но пък идеален партньор за тях може да бъде човек, който умее да успокоява.

СКОРПИОН

Един от най-опасните вампири, който на всичкото отгоре е скръндза и е готов да изсмуче всичко от другия. Със Скорпионите им е трудно на всички, тъй като те притежават уникалната способност да разбиват всякакви защитни прегради у потенциалните си жертви. Но от тях можете да се опазите, като спазвате психологическа дистанция при общуването и най-важното, да не ги дразните. Ако спазите тези правила, ще останете за тях интригуваща загадка и като се опитва да ви разгадае, Скорпиона ще забрави за своята жажда.

СТРЕЛЕЦ

Много прилича на Скорпиона, не може да бъде донор, но и не е толкова алчен за енергия, затова се “нахвърля” на другия в момент на раздразнение. Ако му осигурите покой, ще разкриете каква мила душа има, тъй като в действителност на него самия не му достигат жизнени сили, а получената по време на покой излишна енергия той ще употреби за самоусъвършенстване. Вероятно точно за това Стрелците, които не се разбират много с брачните си партньори, обикновено постигат високо обществено положение, но при условие, че партньорът им е силен донор.

КОЗИРОГ

Прекалено консервативен и правилен е, за да бъде вампир или дори донор. Изморен или болен, той с удоволствие ще се зареди с енергия от ближния си, но само ако последният няма нищо против. Ако усети съпротивление, Козирога тръгва да търси други жертви. Въпреки това той е способен да сподели жизнената си сила с “бедните гладуващи”, макар че всъщност от него не може да се измъкне много. Козирога може да живее и с донор, и с вампир при условие, че няма да изискват от него нито да дава, нито да взема много. В този случай главното е всичко да е с мярка.

ВОДОЛЕЙ

Представителите на този знак са типични донори, при това възстановяват жизнената си енергия леко чрез хубава храна, общуване с приятни хора, слушане на музика или пътешествия. Вампирите буквално се лепят на Водолеите, тъй като енергията изригва от тях като фонтан дори по време на секс. Хората от този знак могат цял живот успешно да работят под ръководството на шеф вампир, у дома да отгледат две малки мили вампирчета в съжителство със съпруг или съпруга вампир, макар че такъв брак не може да просъществува повече от 15-ина години. Водолея се развежда, но след някоя и друга година свързва съдбата си с друг вампир.

РИБИ

Представителите на този знак обикновено обкръжават партньора си с ореол на преклонение и възнасят човека, който им е харесал, до истински висини. Под “закрилата” на това поведение обаче те безпощадно изсмукват жизнените сили на своята жертва. Същото е и в работата им – колегите и началниците примират от обожанието на сътрудника Риба, а той подмолно и незабелязано ще ги манипулира. Не е за чудене, че като общуват с такъв мощен вампир, хората започват да се разболяват и могат да се опазят само ако дадат мощен отпор. Разбира се, Рибите страдат от това. Изходът за тях е един - да преодолеят природната си затвореност и максимално да разширят кръга си на общуване. Тогава “натоварването по изхранването им” ще бъде разпределено между много донори и никой няма да пострада сериозно. Рибите могат да се зареждат и като практикуват водни видове спорт или риболов, или като осъществяват дълги морски пътешествия.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #15 -: Юли 28, 2010, 08:00:46 am »
понякога виждам чужди аури, но много рядко.

освен, че в астрала има един милион същности дето ни ядат жизнената енергия /това Кастанеда го обяснява там в някоя от книгите си - за справка Жинома  :P /, има всякакви твари /чела съм във форума на маг Селена/ дето се хранят с нашите пристрастия - май ги наричат ларви и се захранват с алкохол, наркотици, цигари, секс и тем подобни. освен всички тези гадости има и енергийни вампири - демек хора от близкото обкръжение в третото измерение. страшна картинка е просто... и ако се замислите излиза, че човека е просто храна... всеки яде от неговата енергетика...

та да се върна на аурите - тези, които съм виждала са нахапани като ябълки от всевъзможни страни и са малки - прибрани са плътно към тялото. аурите са ми трудни, но енергийните тела ги виждам много лесно и при всеки. това, което забелязвам е, че при хората стават все по-тесни и прибрани и те - сякаш някой пие от тях със сламка и както намалява един сок в чаша като го пиете, така и намалява енергийното поле около човешкото тяло... принципно енергийното тяло е бледо сивкаво и се намира на 3-4-5 пръста от физическото тяло и заема формата на физическото тяло... обаче при повечето хора дори не мога да го забележа - толкова е стеснено и прибрано до тялото, че едвам се забелязва... такива хора са напрегнати, нервни, все за нещо подскачат и се дразнят - живинката вътре в тях просто се стапя... страшно е...

Цитат
ВОДОЛЕЙ

Представителите на този знак са типични донори, при това възстановяват жизнената си енергия леко чрез хубава храна, общуване с приятни хора, слушане на музика или пътешествия. Вампирите буквално се лепят на Водолеите, тъй като енергията изригва от тях като фонтан дори по време на секс. Хората от този знак могат цял живот успешно да работят под ръководството на шеф вампир, у дома да отгледат две малки мили вампирчета в съжителство със съпруг или съпруга вампир, макар че такъв брак не може да просъществува повече от 15-ина години. Водолея се развежда, но след някоя и друга година свързва съдбата си с друг вампир.

а това като го прочетох направо се стреснах  :-\  ебаси, не знам кой го е писал, но е едно към едно като се замисля... понеже асдецедента ми започна да играе силна и важна роля в живота ми /демек да го осъзнавам/ едва след 30тата ми година, а вече съм спец в използването му, та се стреснах де като прочетох истината... много точно е написано... преди не знаех на какво се дължи, но сега ми е ясно. например като знам, че ще идва бившия и абсолютно винаги започва да ми става едно такова странно на стомаха - напрегнато. той винаги се опитва да изкара другия виновен и за глада в Сомалия само и само да се изкара велик и над другите.... а че децата принципно са вампирчета /особено онези с Плутон в скорпион/ то си е ясно. ама поне да се освестваха като поотраснат малко  :angry:

а може би и затова си седя сама още, защото не искам друг да ми яде енергията. то и без това с това намаляващо магнитно поле нещата стават страшни и без енергийни вампири... пфффф като ферма е тая планета...

добре, че има методи за игнор на такива говеда - огледалната сфера е идеална за тази цел... обаче като се сетиш да се обвиеш де, щото аз и това забравям да правя  :-X

« Отговор #16 -: Юли 28, 2010, 08:47:42 am »

Ефекта си се усеща на момента и по-лесно се разбира кога стават нещата както трябва, защото започват да реват и да викат, а като прекъснеш спират.
[/quote]

това е отвратително!!!а как ли можем да предпазим дечицата от такива набези?
аз лично съм убедена в съществуването на енергиини вампири.много преди да прочета за тях усещах,че комуникацията с някои хора ме остава без физически сили и ме блокира емоционално.най-странното е че и аз ги кръстих така.най-силно го усещам от(според мен неосъзнат такъв)човек в моето обкръжение.така за "донора" според мен е още по-лошо защото когато вампира не осъзнава че смуче от околните то той и не спира да го прави.просто излишната енергията преминава през него и излиза трансформирана.и така и тя също вреди.тогава реших,че спирам да контактувам с хора които ми влияят зле.понеже съм си малко перде и не се вълнувам кой какво ще каже не ми беше трудно.но мъжа ми в началото беше меко казано потресен. :o но с годините разбра,че досега интуицията ми не ме подвеждала относно хората и последните 2 години виждам,че и той е възприел малко от този маниер.между другото най-силно съм го усещала точно от водолей
« Последна редакция: Юли 28, 2010, 09:12:35 am от nadin33 »
Не подценявай себе си и не надценявай другите. Така ще се предпазиш от разочарования и ще запазиш своята обективност и критично мислене.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #17 -: Юли 28, 2010, 09:04:31 am »

това е меко казано напълно гнусно  :-X :-X :-X  но има всякакви хора. напоследък забелязвам масово тинейджърите се увличат по всякакви магьосничества и практики, но не знаят последствията на това, което правят, което само по себе си е много жалко... има да си носят кармата с прераждания напред  :angry:

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Юли 28, 2010, 08:18:50 pm »

Цитат
ВОДОЛЕЙ

а това като го прочетох направо се стреснах  :-\  ебаси, не знам кой го е писал, но е едно към едно като се замисля... понеже асдецедента ми започна да играе силна и важна роля в живота ми /демек да го осъзнавам/ едва след 30тата ми година, а вече съм спец в използването му, та се стреснах де като прочетох истината... много точно е написано...

И за мене е 100% истина.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #19 -: Юли 28, 2010, 08:26:01 pm »
 :blink:
« Последна редакция: Декември 24, 2013, 09:09:58 am от kris »