Здравей Гост

Парс Фортуна и фиктивните планети

• 5 Отговора
  • 2230 Прегледи
*

nel_a

• 11
« -: Март 20, 2005, 05:46:16 pm »
Какво знаете за фиктивните планети?А за Локус(Парс)Фортуна?Четох много и различни версии за начина и формулата по която се изчислява,но са доста противоречиви.Може ли да се каже,че това е лунният асцендент?Доколко трябва да ги разглеждаме сериозно в хороскопа?Какво мислите вие???...

*

Guest_Lillie

« Отговор #1 -: Март 20, 2005, 07:10:12 pm »
Здравей,
кои по-точно фиктивни планети имаш предвид? Лилит и Селена? За т.нар. Лагна (Локус Фортуна) лично аз нямам наблюдения, според повечето астролози символизира връзката на Духа с Абсолюта, т.е.  това може би е чувствителна точка от хороскопа, нещо като посредник между земното ни физическо равнище, в което живеем, и фините духовни полета, с които сме свързани...може би това е нишката, свързваща ни с безброй други светове и духовни опитности... Но досега не съм забелязала въпросната точка да работи при конкретни събития на земно равнище, освен че в някои случаи е активна и минава по дирекция през Асц или ИЦ в момента, когато човек отива на среща със Смъртта... но това не е много приятна тема...
Черната Луна често бива активирана при поредица от кармични, т.е предопределени събития, когато имаме чувството, че всичко сякаш е нагласено. Има участие при сключване на брак, раждане на дете по мои наблюдения... Докато за Бялата Луна не мога да кажа нищо конкретно, според мен нейното въздействие е по-фино и трудно се усеща в материален план...

*

АН

« Отговор #2 -: Март 20, 2005, 08:00:07 pm »
Цитат
Какво знаете за фиктивните планети?А за Локус(Парс)Фортуна?Четох много и различни версии за начина и формулата по която се изчислява,но са доста противоречиви.Може ли да се каже,че това е лунният асцендент?Доколко трябва да ги разглеждаме сериозно в хороскопа?Какво мислите вие???...
Можеш да изчислиш по различните начини и след това да провериш за по-значителни събития в живота ти дали са били включени.

Можеш и известно време да ги следиш и ако установиш, че влияят в живота ти, да им обърнеш по-сериозно внимание.

Аз съм установила, че различните точки по различен начин за различните хора се включват :) - зависи от всичко друго в радикса :)  

*

АН

« Отговор #3 -: Март 20, 2005, 08:01:01 pm »
Lillie,

пощата ти нещо не работеше :)  

*

Guest_Lillie

« Отговор #4 -: Март 20, 2005, 08:19:33 pm »
До АН:
хммм...не знам... същата си е ;-)
lillie77@abv.bg
Да ти се похваля - от утре започвам работа при една Скорпионка... така се зарадва като й познах зодията ;))
А за синастрията, за която те бях помолила, знаеш ли лека-полека ми се струва, че нещата се изясняват, след като послушах <Една> и хвърлих един поглед на астероидите и по-конкретно на знака, дома и аспектите на Юнона при двамата... сега вече разбирам защо така съм привлечена от "юпитеровия тип" Телци ;-))

*

Guest_lillie

« Отговор #5 -: Март 20, 2005, 08:28:18 pm »
Явно има проблеми със сайта на пощата... и аз в момента не мога да си я отворя