Здравей Гост

Астро Ритуали

• 282 Отговора
  • 54711 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Астро Ритуали
« -: Юли 31, 2010, 10:21:30 pm »
Предлагам в тази тема да обсъждаме и предлагаме всякакви ритуали свързани със силите на планетите,астероидите и знаците,без значение изпробвани или не, когато някой е на такава вълна  ;D

И да ви кажа без майтап,че тия дни мислех,че е хубаво за всеки възврат да се прави някакъв ритуал свързан с дадената планета,за заземяване и засилване на енергията и  :blink:

Ето сега ритуал на Вестта,по провокация на Вижън:

Енергията на Веста

Към свещенодействията на Веста пристъпват тези, които желаят да стабилизират личния си живот и да се задържат дълго със своя избарник.
Едно от главните качества, с които дарява богинята, е способността да прозрете с какъв необикновен и прекрасен човек ви е свързала съдбата. Освен това нейната милост помага да не провокирате разрив, да избягвате конфликтни ситуации, скандали, упреци и безпочвена ревност.
Преди началото на работата с енергиите на Веста трябва да изясните пред себе си дали подобна практика ще ви е от полза. За да разберете това, трябва да направите следния ритуал.
По пълнолуние преди сън трябва да напълните с речна вода малка чаша, да я поставите между коленете си и да се вгледате във водата, докато получите видение. Ако не успеете да видите на повърхността на водата явни картини, символизиращи ползата или вредата от тадзи практика, това не е сигнал за неуспех. Затова пък със сигурност ще видите отговорите на сън.

Ако сънувате катастрофи, стихийни бедствия, болести, гробища, ковчези, повредени предмети, разрушени сгради, разбити или счупени вещи и въобще всичко, което носи деструктивно послание, не трябва да изпълнявате ритуала.

Ако сте сънували цветя без бодли, красиви полета, гори, приятни пейзажи или дори самата богиня, тогава може да пристъпите към ритуала.

Самият ритуал

Направете олтар. Ще ви е необходима малка, кръгла масичка, поклита със синя коприна. Поставете върху нея небесносиня и зелена свещ, между които сложете цветовете на три бели лилии като дар за богинята. Пред тях поставете лотосово благовоние, а от двете страни на благовонието сложете две сребърни чаши. В едната налейте вода, а в другата сложете сол. Поставете върху олтара няколко планински кристала, неизползвани преди това в никакъв ритуал и ваза със сезонни цветя.

Преди началото на ритуала по привличането енергиите на богинята Веста се изкъпете в езеро с лотоси или вземете вана, като си представите, че край вас плуват лотоси. В нощта на пълнолунието застанете пред олтара с лице на изток. Направете около олтара магически кръг по посока на часовниковата стрелка, като го очертаетес различни цветя, раковини и камъчета. /Доп.: действието би се подсилило, ако се използват лотоси, лилии и планински кристали/
По нататък запалете свещите и благовонието, вземете в ръка лилиите и известон време вдишвайте дълбоко от аромата на благовонието, концентрирайки се върху пламъка на свещите. След това започнете тихо и напевно да повтаряте името на богинята Веста. Дишайте бавно и спокойно. /Доп.: Ако пожелаете, може да отправите към богинята извинение за предишни сторени предателства към нея, както от свое име, така и от името на свои роднини/.
Щом почувствате умора, завършете ритуала. Поставете отново цветята на масата, изгасете свещите с пръсти, а благовонието оставете да догори напълно.Повторете ритуала в продължение на 7 последователни дни, като се стремите това да бъде в едно и също време на денонощието. Водата и солта от сребърните съдове не трябва да използвате за храна.

Друг начин да се свържете с богинята е да изпаднете в състоянието на медитация, докато наблюдавате нейно изображение.

Друг вариант е да се снабдите с изображението на астероида Веста и отново да се концентрирате върху полученото изображение. Но това се прави, само когато се знае, че ситуацията с проклятието е екстремална и трябва бързо да се противодейства.

Накрая може да се добави, че Веста е способна на снизхождение към проявените слабости, особено, ако предизвикалите гнева й постъпки са станали в минал живот.

Източник

В този сайт са дадени цвета на свещите за разните божества. На Вестта естествено цвета е червен.
« Последна редакция: Юли 31, 2010, 10:50:49 pm от Синухе »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Астро Ритуали
« Отговор #1 -: Август 01, 2010, 11:01:16 pm »
Нухеее,Нухе , аз каквото имаше да ти казвам по повод на тази тема ,ти го казах днес ;D , а на останалите ще кажа от опит знам , силата на астро ритуалите!
за всяка мъка и всяка болка има билка , за всяка планета и всеки аспект ритуал. посланията са много ,а ефектите поразителни! :blink: правете ги и не мислете!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Vision

• 3523
« Отговор #2 -: Август 02, 2010, 06:02:39 am »
това с ритуалите е много опасна практика, защото границата между това да покажеш уважение към изражението на някой от Божествените принципи и другата крайност- да служиш на демони и да се занимаваш с магьосничество е много тънка и лесно се губи усет и се преминава..демоните използват човешките слабости- алчност, похот, лакомия и другите, до седем смъртни гряха и чрез тези ритуали подчиняват душата, за да я използват за собствена изгода..
всеки да си прецени сам за себе си, защото после отговорността ще си я носи само той..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #3 -: Август 02, 2010, 08:51:59 am »
   И аз исках да споделя, че всякакви такива ритуали ме плашат, всъщност поглеждам отгоре на нещата и не позволявам да ме ангажират по никакъв начин. Просто ако изпадна в ситуация да правя ритуали, значи ще съм толкова зле, което ще рече че ще съм загубила вяра в себе си и вяра в Мирозданието-Бог....

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Август 02, 2010, 09:19:02 am »
не мога да изпадна в състояние на пълна зависимост от подобни техники. Това ми граничи със състояние на натраплива психоза. Всяка сутрин по 150 пъти, айде бе! Един Водолей не може да спазва подобни "графици". Ароматите си ги ползвам у дома без ограничение, но без да влагам някакъв магьоснически смисъл, а защото ми харесва. мисля, че всеки трябва да прави това, което му е приятно. Ако намира успокоение, в това да повтаря по 150 пъти сутрин една или друга мантра, да го прави. Само казвам, че това не е за мен.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #5 -: Август 02, 2010, 09:23:03 am »
Всяка сутрин по 150 пъти, айде бе! Един Водолей не може да спазва подобни "графици".

:57: :57: :57:  аха права си  :P  в някой от миналите си животи съм се накъсала да правя това и сега дори и не ми е интересно... аз съм на принципа, че каквото трябва да стане - то си става и без ритуали, тъй че да живее неправенето  :clap:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Август 02, 2010, 09:27:40 am »
Божеее, аз нямам време 150 пъти да го помисля, камо ли по толкова пъти всяка сутрин да го повтарям.  ;D
Но пък сигурно има полза от ритуалите, ако се вложи позитивна мисъл и енергия.
Тези практики, наред с всякакви гадателски, не са за мен. Вторите съм ги минала отдавна, преди да започна да се занимавам с астрология.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7 -: Август 02, 2010, 12:39:02 pm »
   То, когато човек има нужда и силна потребност - що да не прави ритуали, особено ако съзнанието му е чисто. Вероятно това ще е неговия начин за общуването му с Мирозданието. Просто аз не мога да приема, да правя ритуал, по начина, указан ми от някой друг - например, но ако усетя вътрешно че кореспондира с моята нагласа и вибрация  - тогава може би. Но аз съм мързелива и ще предпочета - изцяло мислено да направя целия ритуал  ;D...
   Спешно се нуждая от астро ритуал - за разчупване, разкъсване на душевни окови, зацикляне в минали любови....и ако може - за заледяване на сърце...

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Август 02, 2010, 12:49:28 pm »
това с ритуалите е много опасна практика, защото границата между това да покажеш уважение към изражението на някой от Божествените принципи и другата крайност- да служиш на демони и да се занимаваш с магьосничество е много тънка и лесно се губи усет и се преминава..демоните използват човешките слабости- алчност, похот, лакомия и другите, до седем смъртни гряха и чрез тези ритуали подчиняват душата, за да я използват за собствена изгода..
всеки да си прецени сам за себе си, защото после отговорността ще си я носи само той..

абсолютно си права ,че границата е много тънка. въпроса е в нагласата. става дума за астроритуали , който са много полезни при възврати на планетите. за тях се иска само положителна нагласа!
заниманията ми с фънг-шуей ми помогнаха да разбера много за въпросните ритуали и практики!
магийте са друго нещо! да пази господ!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #9 -: Август 02, 2010, 01:05:41 pm »

магийте са друго нещо!

не са друго нещо!

съжалявам, че учебниците ми по Церемониална Магия не са у мен, защото ги дадох на една приятелка да се учи. ще опитам да дефинирам правилно нещата  :P

всички ритуални практики са магия и няма значение в какви думи се обличат. призоваваш ли сили, които да те подкрепят, викаш ли ангели архангели и енергии - това Е магия. има два вида магии черна и сива! няма бяла магия - това е измислица за утешаване на съвест  :P

сивата магия е това, когато използваш силите за собственото си самоусъвршенстване и преминаване през препятствията за да си усилиш духа, а всичко останало е черна магия!!!

всеки човек, няма значение през кое прераждане е, преминава през опитността на правене на ритуали и магии в една или друга форма. явно това са опитности на душата и на дадения човек се позволява да го прави, защото се учи. обаче не трябва да се забравя едно нещо - при всички магии си има закони и закона "За да получиш, трябва да дадеш!" е много важен и тук. когато някой реши да прави нещо е хубаво да си помисли той какво ще даде, на определената сила, за да получи нещо от нея. само Аватарите /владетелите на стихиите/ могат да го правят безнаказано, защото ТЕ са съвкупност от стихиите и могат да ги управляват! па за черната магия дори и не ми се говори - това нещо просто не подлежи на дискусия.

всеки може да иска да бъде велик и това е част от егото му, но не е това начина. това, че например аз мога да правя това или онова, не значи, че ще го направя. просто няма как да стане!

ритуали - дрън дрън. ритуал е да си направиш сутрин чаша с кафе. ритуал е рано да излезеш на тревата и да попиеш слънчевите лъчи... ама да призоваваш енергии това вече не е ритуал а инвокация - нещо съвсем различно. около мен от известно време виждам някои от архангелите, ама не ги закачам особено, а само се опитвам да водя диалог по някои мои спорни въпроси. когато му дойде времето те сами ще ми дадат знание или информация. щом са около мен значи така трябва и точка, но това в никакъв случай не ме прави богоизбрана или няква там знаеща...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #10 -: Август 02, 2010, 01:12:44 pm »
за справка:

ИНВОКАЦИЯ: От лат. invocatio - въззвание към бог и до средата на XIV в. е била неразделен елемент от грамотите, след което отпада от употреба.
В поет. аспект инвокацията е обръщение към муза.

Инвокацията към днешна дата се води част от ритуалната магия и по същество представлява ритуал, създаден така, че да даде достъп до нов модел на мислене чрез заимстването на така упоменатия модел на мислене от специално създаден подходящ за целта образ (било на бог, на стихия и други).

Работната среда за извършването на този ритуал е несъзнаваното.

А идеята за инвокацията в този и вид е заимствана от една древна практика, при която войните вярвали, че ядейки след това мозъка и сърцето на победения враг, ще получат неговите качества.

Задаването на несъзнаваното на образ, който то да възпроизведе, е равнозначно на задаването на цел, която то ще се стреми да изпълни, т.е. принципът на действие е основан на факта, че несъзнаваното може да възприема цели и да ги следва.

ЕВОКАЦИЯ: evocatio (лат.) - обръщение.

Това е името на един доста конкретен обряд, ползван от римляните, с който те се обръщали към боговете на вражеския народ, с конкретно предложение да изоставят този народ и да преминат на страната на римляните, които приемат задължението да служат на вражеските богове. В Рим са строени по този повод храмове, в които след щурмуването и превземането на някой вражески град, са премествани статуите или дървените изображения на вражеските богове.
Този ритуал произтичал от вярата на римляните, че всеки град се намира под покровителството на някакви богове и може да бъде превзет единствено и само ако покровителстващите го богове го отстъпят. Затова и при обсадата на града се правила евокация, в която пълководецът, водещ обсадата, се стремял да впечатли вражеските богове с големи обещания и хвалби по техен адрес. Успешното превземане на обсаден град за римляните също така често било свидетелство, че боговете са изоставили храмовете на превзетия град и по този начин са загубили своята святост и неприкосновеност.

Схващането, че евокацията вика духове и демони от отвъдното е дошло много по-късно. То се заражда през Ренесанса в Европа като част от некромансерската идеология.

Евокацията е безполезна от практическа гл.т.

Разликата между инвокация и евокация ?
Разликата е в това, че при инвокацията, магът призовава духа/енергията/съществото или както искаш го наричай, вътре в себе си, а при евокацията използва външни предмети за помещение на призованата същност.  Инвокацията може да се нарече още обсебване при което се обсебваш сам (макар че, ако го правиш в група, може да ти помага някой като евокира в/у теб едновременно с твоята инвокация), докато при евокирането използваш различни предмети в които да призовеш “съществото” например: различни амулети, местности, вода, хора, животни, растения и т.н.

от тук: http://magiata.ucoz.com/publ/teorija_v_magijata/osnovni_ponjatija/invokacija_evokacija_iniciacija/5-1-0-11
и тук: http://www.inchaos.org/howtoinvocation/

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Август 02, 2010, 01:16:31 pm »

магийте са друго нещо!

не са друго нещо!

съжалявам, че учебниците ми по Церемониална Магия не са у мен, защото ги дадох на една приятелка да се учи. ще опитам да дефинирам правилно нещата  :P

всички ритуални практики са магия и няма значение в какви думи се обличат. призоваваш ли сили, които да те подкрепят, викаш ли ангели архангели и енергии - това Е магия. има два вида магии черна и сива! няма бяла магия - това е измислица за утешаване на съвест  :P

сивата магия е това, когато използваш силите за собственото си самоусъвршенстване и преминаване през препятствията за да си усилиш духа, а всичко останало е черна магия!!!

всеки човек, няма значение през кое прераждане е, преминава през опитността на правене на ритуали и магии в една или друга форма. явно това са опитности на душата и на дадения човек се позволява да го прави, защото се учи. обаче не трябва да се забравя едно нещо - при всички магии си има закони и закона "За да получиш, трябва да дадеш!" е много важен и тук. когато някой реши да прави нещо е хубаво да си помисли той какво ще даде, на определената сила, за да получи нещо от нея. само Аватарите /владетелите на стихиите/ могат да го правят безнаказано, защото ТЕ са съвкупност от стихиите и могат да ги управляват! па за черната магия дори и не ми се говори - това нещо просто не подлежи на дискусия.

всеки може да иска да бъде велик и това е част от егото му, но не е това начина. това, че например аз мога да правя това или онова, не значи, че ще го направя. просто няма как да стане!

ритуали - дрън дрън. ритуал е да си направиш сутрин чаша с кафе. ритуал е рано да излезеш на тревата и да попиеш слънчевите лъчи... ама да призоваваш енергии това вече не е ритуал а инвокация - нещо съвсем различно. около мен от известно време виждам някои от архангелите, ама не ги закачам особено, а само се опитвам да водя диалог по някои мои спорни въпроси. когато му дойде времето те сами ще ми дадат знание или информация. щом са около мен значи така трябва и точка, но това в никакъв случай не ме прави богоизбрана или няква там знаеща...

всичко е магищ! Мисълта е магията ,останалото са само атрибути!
няма как да дойде ангел ,ако не е призован. подсъзнанието ти явно върши това ,вместо съзнанието ти!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #12 -: Август 02, 2010, 01:19:31 pm »

няма как да дойде ангел ,ако не е призован. подсъзнанието ти явно върши това ,вместо съзнанието ти!

има как и това просто става, но сега изобщо не ми се обяснява за тези неща, защото не става въпрос за мен  :P  тук подсъзнанието ми изобщо не е намесено има намесени причини, които не зависят от мен в момента... но тва не е по темата, а и не желая да разгласявам тези неща, докато не им дойде времето...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Август 02, 2010, 01:28:39 pm »
абсолютно си права ,че границата е много тънка. въпроса е в нагласата. става дума за астроритуали , който са много полезни при възврати на планетите.

И във Ведическата астрология се споменава за такива, кореспондират с планетните периоди, т.нар. remedies са това.
Каквото и да се прави, трябва да се прави с чисто съзнание.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Август 02, 2010, 01:45:05 pm »
абсолютно си права ,че границата е много тънка. въпроса е в нагласата. става дума за астроритуали , който са много полезни при възврати на планетите.

И във Ведическата астрология се споменава за такива, кореспондират с планетните периоди, т.нар. remedies са това.
Каквото и да се прави, трябва да се прави с чисто съзнание.

странно :o, не го знаех , а и май наистина ведическата астрология е преди всичко философия ...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Август 02, 2010, 01:59:34 pm »
Всяка планета има своя янтра и мантра. Мисля, че Крис по-горе е споменал за това...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vision

• 3523
« Отговор #16 -: Август 02, 2010, 05:59:32 pm »

магийте са друго нещо!

не са друго нещо!

и аз мисля, че това е точно магия, това със свещите, викането на ''ангели'' и прочее..защото като се вика така, по някое време може и да дойде нещо и то да се направи на каквото му е удобно..
молитвата обаче не е магия..след като ни е дадена възможност да общуваме със самият Бог, да му говорим, или дори да разговаряме с него, защо ни е да викаме и да се молим на други?? а!?..защото изглежда, че другите могат да се контролират- палиш му една две свещи, малко аромати и той припка да изпълнява желания..да, ама не!!..после си плащаш с лихвите, даваш кон за кокошка..и накрая си губиш душата..

има и нещо друго..не ми се търси къде беше, но нещо в смисъла, че който поквари малките, наказанието му ще е ужасно..малките деца и хората, които прохождат духовно..

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #17 -: Август 02, 2010, 06:15:14 pm »
когато имаш желание - то ти търсиш начини. начините са много различни, но всичките водят до задоволяване на желания...

силата е в теб когато успееш да покориш желанието  :P

*

Divna

« Отговор #18 -: Август 02, 2010, 07:25:17 pm »
Не разбирам защо астрологичния ритуала го слагате в графата на магиите? Все едно молитвата към Бог да я "докарате" и нея, че е магия... Като се молим за децата ни да са ни живи и здрави да не би пак да правим магия? Поколенията преди нас (нашите родители и прародители) са се молили всяка сутрин и вечер за здраве и благоденствие. Отправя ли са молитвите си кой към Бог, кой към Господ или към някой архангел... Да не би цяла България тогава да е била магьосници?

*

Vision

• 3523
« Отговор #19 -: Август 02, 2010, 07:26:26 pm »
Не разбирам защо астрологичния ритуала го слагате в графата на магиите? Все едно молитвата към Бог да я "докарате" и нея, че е магия... Като се молим за децата ни да са ни живи и здрави да не би пак да правим магия? Поколенията преди нас (нашите родители и прародители) са се молили всяка сутрин и вечер за здраве и благоденствие. Отправя ли са молитвите си кой към Бог, кой към Господ или към някой архангел... Да не би цяла България тогава да е била магьосници?

прочети пак внимателно какво съм написала, че за разлика от магиите, молитвата НЕ е магия  ;)