Здравей Гост

Астро Ритуали

• 282 Отговора
  • 54868 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Астро Ритуали
« Отговор #100 -: Август 03, 2010, 08:09:13 pm »
няма да забравя един случай на Бачковския манастир! грозна картинка беше...,изчакват всеки да тръгне и веднага гасят свещичката!мръсна картина! :-X

Във варненската Катедрала това също е редовен номер. Майка ми все се възмущаваше и тя, макар че много рядко ходеше на църква. Палеше свещи, само ако трябваше да поиска нещо или, тъй да кажем, да помоли "висшите сили" за съдействие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vision

• 3523
« Отговор #101 -: Август 03, 2010, 08:11:52 pm »
права си ,че човек не бива да се вманиачава! права си ,че всеки има страх от бога ,но именно вярата ти дава правото да правиш ритуали и да призоваваш БОГ!
Няма по-мръсно и нечистоплътно място от църквата,по-мръсни и догматични закони не могат да съществуват или поне не се вписват в 21-ят век ,чийто съвременници сме!
нали църквата отрича  ритуалите и магийте...,от какъв зор ще ходя на църква някакъв си поп по време на пости нашмъркал се яко  с кило и канче ракия ,наплюскал се здраво с тлъсто месо ,да ми чете Кипрянови молитви!? :o защо ,защо е нужно да се живее с норми и закони и дали тези закони не противоречат с христианската вяра!
*НЕ ПОЖЕЛАВАЙ ЖЕНАТА НА БЛИЖНИЯ* СЕ КАЗВА В КАНОНА , но това не пречи на същия тоя канон да прави до 5 пъти църковен брак! не е ли пошло и догматично?не са ли бариера в полето писаните закони на църквата!?? :oтова не е ли кощунство ,да те гледат в ръцете ,преди да отправят молбите си към бога.
да,не всички са такива , но попове много , а отци малко!
същото е при католицизма...гнус,всяко зло се плаща и ти се опрощават греховете и отново чрез ритуали!
според тълковния речник - ритуал означава извършване на определени последователни действия ,церемония обред!
аз много години давах пари за черквата и знам много неща , познавам лично хора от кръга на патриарха....и затова предпочитам да си направя ритуала сама или с близки хора с чисти сърца , а не там където негативизма е пропил стените на храма...защото мойто усещане е е , че храма е вътре в сърцето ми и пак повтарям всичко зависи от мислите ни!
Далеч съм от мисълта Вижън да те карам да вярваш или да приемаш моя начин на израз за правилен ,но в годините разбрах и осъзнах много неща ,за които не ми се говори...ДА!Трудно е да бъдеш почтен в един непочтен свят е казл мой любим певец-РЕЙ ЧАРАЛЗ, но още по-трудно е да спазваш правилата му и законите му създадени с една едничка цел-манипулация!
Дали е редно и дали ги върша правилно има кой да ме съди и има къде да отговарям. но ТОЙ е там-където двама говотят за него!

не където говорят за Него, а където са събрани в негово име..а не мисля, че това отговаря за това място..
да, ритуали има и в църквите, и тях също хора са ги измислили, за да си ''улеснят'' живота, защото за да общува човек с Живия Бог трябва да поддържа определена хигиена на духа, която за мнозина е непосилна, затова заместват общуването с ритуали..а това показва само техните недостизи..лошото идва, когато такъв човек научи на това и децата си, в които съществува изначално стремеж към духовност, а родителят го нахрани с ритуали, това е престъпление!!в духовен план това е равно на изнасилване, гавра, блудство..родителят трябва да подхрани стремежа на детето към духовното, а не да му дава готови, още повече неправилни формули..
темата беше пусната, защото се бях сетила за една статия, но не помня къде беше, някъде тук, за веста..принципът е хубав, аз го чета като една хубава, мъдра история, как имало жени, които служели в храма и се обричали да са несемейни, до 30 годишна възраст, нещо такова и след като изпълнели този дълг, имали вече право да се омъжат и да имат деца..но това не значи да се молиш на веста, нито да и палиш свещи, а да помислиш как жертаването на нещо го прави ценно, как да отложиш удоволствието и това да искаш своето си му придава тежест и трайност..и всякакви такива..всяка една история, всеки един принцип, дори и от астрологията би трябвало да служи за това, да накара човек да се замисли, да се стреми към мъдростта, а не да се храни с гмо- ритуали.
мислиш ли наистина, вярваш ли, че си викнала архангел Гавраил??..той си няма друга работа, а чака някой да му запали свещи и хуква..гледала ли си филма "Екзорциста" за онова момиченце, което си играеше с дъска за викане на духове и какво стана после..сигурна ли си, че искаш да рискуваш да се случи нещо такова и на някой от близките ти??..замисли се..лесно се правят ритуали, но готова ли си да платиш цената??безплатен обяд няма в духовния свят, само Бог дава безплатно, стиска ли ти да си говориш с Него?? ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Vision

• 3523
« Отговор #102 -: Август 03, 2010, 08:13:52 pm »
много хора се ужасяват от мисълта да се обърнат към Бог

Всъщност обръщането към Бог е обръщане към себе си. И това е вид ритуал, а ритуалите всъщност са един вид патерици за ония, които имат нужда да вярват че има нещо извън тях.  :rolleyes:

ами не е така, но щом ти харесва да мислиш, че си Бог, няма как да те разубедя..освен с електрошок и лоботомия.. ;D :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #103 -: Август 03, 2010, 08:15:19 pm »
Има някои и по 50 свещи палят като си мислят,че магията е в свещите-жалка картинка.

Еми затова в църквата има по-тънки и по-дебели свещи, ако си забелязал. А има и много дебели. ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #104 -: Август 03, 2010, 08:20:22 pm »
.. и защо подхващате тая тема с църквите  :angry:

Няма я Хелото с нейната обич към църковни теми.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #105 -: Август 03, 2010, 08:21:48 pm »
ами не е така, но щом ти харесва да мислиш, че си Бог, няма как да те разубедя..освен с електрошок и лоботомия.. ;D :P

Явно Бог не е повлиял на садистичните ти наклонности.  :(

*

Vision

• 3523
« Отговор #106 -: Август 03, 2010, 08:22:55 pm »
..лошото идва, когато такъв човек научи на това и децата си, в които съществува изначално стремеж към духовност, а родителят го нахрани с ритуали, това е престъпление!!в духовен план това е равно на изнасилване, гавра, блудство..родителят трябва да подхрани стремежа на детето към духовното, а не да му дава готови, още повече неправилни формули..

Вижън,може именно стремежа към духовност да кара тия деца да влагат своята вяра в ритуалите,където участват лично и със своята си енергия.Плюс това никой не ги насилва,прекаляваш вече,те имат своя избор-дали да участват и как да участват.За едно дете ритуал дори може да бъде намислянето на желание при вида на падаща звезда...

В останалата си част от постта пак ставаш филмаджийка!  :o

А пък иди и накарай едно индиго или кристал да ти следва някакви канони или религии,в които то не усеща нищо и не само това-ами и прекрасно усеща възможностите си вътре в себе си и изкарва на вън вродени знания за това как да ги реализира първо на енергийно и ментално равнище  :rolf:

филмаджийка, защото ти преча да я обучаваш на ритуална магия ли?? ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #107 -: Август 03, 2010, 08:24:21 pm »

Явно Бог не е повлиял на садистичните ти наклонности.  :(

не са мои наклонности, така в миналото се е лекувала шизофренията..когато някой си мисли, че е Бог, или това беше параноя..май да, защото е свръхценна налудна идея.. ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #108 -: Август 03, 2010, 08:25:23 pm »
Не бе, всеки път става като в оня виц - започват да спорят чие яйце е по-голямо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #109 -: Август 03, 2010, 08:28:27 pm »
много хора се ужасяват от мисълта да се обърнат към Бог

Всъщност обръщането към Бог е обръщане към себе си. И това е вид ритуал, а ритуалите всъщност са един вид патерици за ония, които имат нужда да вярват че има нещо извън тях.  :rolleyes:

Бог живее във всеки един от нас.. той е тук и навсякъде.. за него не е нужна църква..
.. и защо подхващате тая тема с църквите  :angry:

Съгласна съм,че Бог е навсякъде и не ти е нужна църква,за да се помолиш!!!Това не значи,че си Бог,но просто Бог е част от теб,ти го носиш в сърцето и душата си и тези думи не съм си ги измислила аз,така казваше дори свещенника,който ни преподаваше религия тук,макар и католическа,а аз съм православна християнка,но слушах в час де!И съм съгласна с него!
А иначе църквата служи за манипулация още от миналото!
Религията също!Те са просто инструмент на някогашните високи класи над народа!Все пак ти казват да си ''траеш'',да не търсиш справедливост в този Свят и ще отидеш в рая,тоест справедливост ще има в друг Свят,така че...
Иначе мога да призная,че понякога чувствам нужда да отида в църква,но тъй като тук няма как да стане да отида в православна църква,си паля свещичка и си се моля вкъщи!  ;)

П.С И аз не разбрах защо астро ритуали,а стана религиозно едно такова,не че имам против де  :blink:

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #110 -: Август 03, 2010, 08:31:11 pm »
не са мои наклонности, така в миналото се е лекувала шизофренията..когато някой си мисли, че е Бог

Че то не е ли налудно да се обръщаш към Бог, като към някакъв субект, при положение, че това изобщо не е субект?  ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #111 -: Август 03, 2010, 08:31:57 pm »
Съгласна съм,че Бог е навсякъде и не ти е нужна църква,за да се помолиш!!!Това не значи,че си Бог,но просто Бог е част от теб,ти го носиш в сърцето и душата си и тези думи не съм си ги измислила аз,така казваше дори свещенника,който ни преподаваше религия тук,макар и католическа,а аз съм православна християнка,но слушах в час де!И съм съгласна с него!
А иначе църквата служи за манипулация още от миналото!
Религията също!Те са просто инструмент на някогашните високи класи над народа!Все пак ти казват да си ''траеш'',да не търсиш справедливост в този Свят и ще отидеш в рая,тоест справедливост ще има в друг Свят,така че...
Иначе мога да призная,че понякога чувствам нужда да отида в църква,но тъй като тук няма как да стане да отида в православна църква,си паля свещичка и си се моля вкъщи!  ;)

П.С И аз не разбрах защо астро ритуали,а стана религиозно едно такова,не че имам против де  :blink:

аз не говоря за религия, мисля, че достатъчно ясно се изразих, че в религията също има много фалш и лъжа..не напразно наблягам на общуването с Бог, а това е вяра,а не религия..но много малко хора могат да ме разберат..не че очаквах нещо по- различно, но все пак се надявах..

*

Vision

• 3523
« Отговор #112 -: Август 03, 2010, 08:33:11 pm »
не са мои наклонности, така в миналото се е лекувала шизофренията..когато някой си мисли, че е Бог

Че то не е ли налудно да се обръщаш към Бог, като към някакъв субект, при положение, че това изобщо не е субект?  ;D

по- реален е от проскубания орел /както се изразява Вещата/.. :P

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #113 -: Август 03, 2010, 08:34:06 pm »
не където говорят за Него, а където са събрани в негово име..а не мисля, че това отговаря за това място..
да, ритуали има и в църквите, и тях също хора са ги измислили, за да си ''улеснят'' живота, защото за да общува човек с Живия Бог трябва да поддържа определена хигиена на духа, която за мнозина е непосилна, затова заместват общуването с ритуали..а това показва само техните недостизи..лошото идва, когато такъв човек научи на това и децата си, в които съществува изначално стремеж към духовност, а родителят го нахрани с ритуали, това е престъпление!!в духовен план това е равно на изнасилване, гавра, блудство..родителят трябва да подхрани стремежа на детето към духовното, а не да му дава готови, още повече неправилни формули..
темата беше пусната, защото се бях сетила за една статия, но не помня къде беше, някъде тук, за веста..принципът е хубав, аз го чета като една хубава, мъдра история, как имало жени, които служели в храма и се обричали да са несемейни, до 30 годишна възраст, нещо такова и след като изпълнели този дълг, имали вече право да се омъжат и да имат деца..но това не значи да се молиш на веста, нито да и палиш свещи, а да помислиш как жертаването на нещо го прави ценно, как да отложиш удоволствието и това да искаш своето си му придава тежест и трайност..и всякакви такива..всяка една история, всеки един принцип, дори и от астрологията би трябвало да служи за това, да накара човек да се замисли, да се стреми към мъдростта, а не да се храни с гмо- ритуали.
мислиш ли наистина, вярваш ли, че си викнала архангел Гавраил??..той си няма друга работа, а чака някой да му запали свещи и хуква..гледала ли си филма "Екзорциста" за онова момиченце, което си играеше с дъска за викане на духове и какво стана после..сигурна ли си, че искаш да рискуваш да се случи нещо такова и на някой от близките ти??..замисли се..лесно се правят ритуали, но готова ли си да платиш цената??безплатен обяд няма в духовния свят, само Бог дава безплатно, стиска ли ти да си говориш с Него?? ;)
Човек се ражда с дадена задача и не може да си надхвърли боя.../ръста/.живеем във времна в които ангелите и архангелите са сред нас..,всищко ,което се случва е воля на вселената!
не намирам нищо лошо в това да останеш на брега да запалиш огъня и да призовеш дховен водач ,уяител или  друга метафизична сила. и смятам ,че е по-добре от това да висят в дискотеките и да се друсат. аз показвам и съм много либерална към децата си. те преди всичко са ми приятели , а след това деца.
Не гледам много филми , а само от време на време ,защото съм работодател и се грижа не само за себе си , а и за други на които плащам заплати...
а за Бог ,ми аз не вярвам в господ ,буда ,алаах ,христос ,шива..., аз вярвам в твоеца , а той е вселената! и често общувам с нея!
уважавам религийте ,чела съм много,уважавам празниците-христиански...но вярвам в едно-вселената!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #114 -: Август 03, 2010, 08:34:23 pm »

За мен Бог е енергия,висша сила,но няма образ,просто чиста енергия  :blink:

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #115 -: Август 03, 2010, 08:37:08 pm »

Не съм казал, че не е реален, ама е грешно да се възприема като субект. Както в Библията, така и в Кастанеда се казва, че всичко е изградено от нишките (заповедите) на Орела, вкл. самите ние.

*

Vision

• 3523
« Отговор #116 -: Август 03, 2010, 08:41:31 pm »

Не съм казал, че не е реален, ама е грешно да се възприема като субект. Както в Библията, така и в Кастанеда се казва, че всичко е изградено от нишките (заповедите) на Орела, вкл. самите ние.

с риска да се повторя ще кажа, че след като ние сме създадени по образ и подобие на Бог и сме личности, следователно и той е личност..не вярвам че има материално тяло, още повече старо и износено, като някой дядо, но има характеристики, които го определят като личност и всеки опит за обезличаването му е богохулство..

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #117 -: Август 03, 2010, 08:45:34 pm »

Че то не е ли налудно да се обръщаш към Бог, като към някакъв субект, при положение, че това изобщо не е субект?  ;D

За мен Бог е енергия,висша сила,но няма образ,просто чиста енергия  :blink:

е те тва се опитвам да кажа , ама......никой не ще да разбере! енергия отвъни вътре от вътре и вън!

Вижън ,не си права ,той не ме учи ,той ми даде началото , а останалото съм го знаела някъде дълбоко в себе си!
А той Синухе е много прав с изказа ,да накараш един кристал или индиго да ти вървят по гайдата ;D, ще стане ама другия път!
нека не преиначаваме нещата! ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #118 -: Август 03, 2010, 08:47:31 pm »
има характеристики, които го определят като личност и всеки опит за обезличаването му е богохулство..

Ха ха ха ха......... :rolf: :rolf: :rolf:

"Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; не им се кланяй и не им служи" (Изх. 20:4-6).

Каква личност бе, пиле? Бог няма образ, няма личност, няма характеристики и всякакво вкарване на Бог в рамки е грях. Ти намери с кой да спориш по тия въпроси.  ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #119 -: Август 03, 2010, 08:51:47 pm »
има характеристики, които го определят като личност и всеки опит за обезличаването му е богохулство..

Ха ха ха ха......... :rolf: :rolf: :rolf:

"Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; не им се кланяй и не им служи" (Изх. 20:4-6).

Каква личност бе, пиле? Бог няма образ, няма личност, няма характеристики и всякакво вкарване на Бог в рамки е грях. Ти намери с кой да спориш по тия въпроси.  ;D

ти си голямото, жълто пиле, като те гледам как си се омотал в кълчищата.. ;D
личност за теб като гледма е равно на образ и паспортна снимка  :P
а ти личност ли си, или според твоята идеология трябва да сте някакви обезличени, де да знам..