Здравей Гост

СИМВОЛИЧНО ДИРЕКЦИОННА ЛУНА И АСПЕКТИТЕ Й

• 38 Отговора
  • 6262 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Момичета , каквото и да си говориме ,всички се интересуваме от предактивната част на астрологията.
Едно от най-важните неща в хороскопа е движението на луната.
Символично дирекционната луна е онази която определя емоционалните параметри по дирекции , наред с това тя е промяната , защото е нестабилна и непостоянна ,на приливи и отливи.
Като сингнификатор на майката ,съпругата , по-голямата дъщеря по нея могат да се правят прогнози свързани именно с тях.
Предлагам в тази тема да говориме само за дирекцията на луната!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:СИМВОЛИЧНО ДИРЕКЦИОННА ЛУНА И АСПЕКТИТЕ Й
« Отговор #1 -: Август 08, 2010, 02:16:32 pm »
Символичните дирекций са свързани с реални събития от обективния свят.
Луната в този случай е промисор. или вземам нея за отправна точка и проследявам аспектацията й. Поради липсата на богат набор от аспекти ,тук се гледат всички.
при символичните дирекций движението е градус/година. За по-точна и сигурна прогностика аз движа всички - АСЦ/ДСЦ , СИНГНИФИКАТОРИТЕ , МЦ/ИЦ , ПЛАНЕТИ В ДОМ ,АЛМУТЕНИ ....или те са така наречените ПРОМИСОРИ!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Август 08, 2010, 02:26:22 pm »
Имам въпиюща нужда от чуждо мнение  и....
Дир. луна съвпад СЛВ/натален/ , имате ли наблюдения , събитийност..., да споделите мнение.
В натала в този случай ,СЛВ е в телец в 9-ти , диспозитора е Венера в 8-ми в овен , а аспектите са :сескиквадрат към Уран ,секстил към Мерка и опозиция марс и всичко е в допустимите орбиси....

*

Vision

• 3523
« Отговор #3 -: Август 08, 2010, 02:41:18 pm »
мен ме мързи сега да си копирам мненията, нали ги видя, и без това не са кой знае какво от астрологична гледна точка.. :rolleyes:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Divna

« Отговор #4 -: Август 08, 2010, 02:45:45 pm »
Марая, значи ли, че дирекционна Луна е по-показателна при мъжете?
В радикса си се опитвам да проследя движението на дир. Луна, за да открия дали е била показателна при по-важни събития. Ама зациклям. Нищо не откривам по нея. За сметка на това направих една сверка с картата на приятеля ми. И останах изумена. Когато жена му се разболява и постъпва в болница дирекционна Луна е дила точно на К8, а когато след няколко години умира (престоя й в болницата е бил 3 години), дир. Луна е точно над Уран в 8ми дом. Около две години след смъртта на съпругата си преживява още един кошмар (много е лично и няма да го описвам), и тогава дир. Луна е над нат. Плутон (отново в 8ми дом). Докато дир. Луна прави съвпадите си с Уран (инт. Водолей в 1ви дом) и Плутон (У10), прави също опозиция със Сатурн (У1) и квадратура с Юпитер (У12 и 11 дом).
Не мога да разбера дали напрегнатите аспекти обаче показват лошите събития?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Август 08, 2010, 02:51:23 pm »
Не е по-показателна при мъжете, и при двата пола е показателна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Август 08, 2010, 02:59:26 pm »
Марая, значи ли, че дирекционна Луна е по-показателна при мъжете?В радикса си се опитвам да проследя движението на дир. Луна, за да открия дали е била показателна при по-важни събития. Ама зациклям. Нищо не откривам по нея. За сметка на това направих една сверка с картата на приятеля ми. И останах изумена. Когато жена му се разболява и постъпва в болница дирекционна Луна е дила точно на К8, а когато след няколко години умира (престоя й в болницата е бил 3 години), дир. Луна е точно над Уран в 8ми дом. Около две години след смъртта на съпругата си преживява още един кошмар (много е лично и няма да го описвам), и тогава дир. Луна е над нат. Плутон (отново в 8ми дом). Докато дир. Луна прави съвпадите си с Уран (инт. Водолей в 1ви дом) и Плутон (У10), прави също опозиция със Сатурн (У1) и квадратура с Юпитер (У12 и 11 дом).
Не мога да разбера дали напрегнатите аспекти обаче показват лошите събития?

за съжаление мисля така !
По принцип СД луна е вид фар , както прогресивната , но за разлика от последната ,първата дава външните събития , за разлика от втората ,която *работи* на две нива /вътрешни изменения , продиктувани от аспектите на самата нея и от тук и външни събития/.
Това е в картата на мъжа ми , затова искам и Вашето мнение...
Не го намирам като разплитане на кармичен модел ,защото съвпада е със СЛБ, и е в пъти по-силен от опозицията... засяга 9-ти дом, защото се случва там ,но аспекта който прави в натала СЛВ -описан по-горе от мен ,провокира и самата тема.

В мойта карта в момента предстои СД Луна да направи съвпад с нат. Юпитер. аспекта е от онези хапливите полуквадрат. Наред с това обаче , ще има и кеплеров аспект към сатурн. Ако приема , че Юпитер има мажорен аспект поради взаймната си рецепция с Мерка ,то....трябва да търся и аспект м/у СД Мерк и СД Юпитер. Предстой също така СДСатурн да направи секстил към нат.Юпитер... :rolleyes: просто мисля и разсъждавам, не че ще открия топлата вода , но като промисор луната е много важна. още нещо ,тук е сасегнат СЛВ , и двете неща ги свързвам с кармата...За мен луната е в пъти по-кармична от сатурн и плутон. Те маркират кармата ,но луната поради бързото си движение ги отключва....

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Февруари 14, 2011, 01:41:46 am »
Стъпила е в/у Юпитер  :rolleyes: , в момента събитията са извън контрола ми , на всички нива касаещи 7-ми дом....Инфото ме залива , събитията следват....Питам се до кога? :41: :57:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #8 -: Февруари 14, 2011, 01:52:18 am »
А какво ще кажете за СД Луна, на АЦ ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #9 -: Февруари 14, 2011, 01:54:17 am »

бременност? :rolleyes: ако е жена, де  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Февруари 14, 2011, 01:58:03 am »
Стъпила е в/у Юпитер  :rolleyes: , в момента събитията са извън контрола ми , на всички нива касаещи 7-ми дом....

Ти си добре с твоя Юпитер  ;D, а при мен догодина дир. Луна ще направи точен съвпад с нат. Сатурн в 9 дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Февруари 14, 2011, 01:59:25 am »
Ти добре си с твоя Юпитер  ;D, а при мен догодина дир. Луна ще направи точен съвпад с нат. Сатурн в 9 дом.

Мани ,мани....просто нямам думи.... ;D ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #12 -: Февруари 14, 2011, 02:07:28 am »

Мъж е  ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Февруари 14, 2011, 02:08:21 am »

Мъж е  ;)

Razliqni emocii , сериозна промяна в живота му! Развод...или брак...

« Отговор #14 -: Февруари 14, 2011, 02:08:42 am »

Мъж е  ;)

Нищо, кво му пречи да опита  :rolf:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Февруари 14, 2011, 02:11:19 am »

Мъж е  ;)

Нищо, кво му пречи да опита  :rolf:

Искам да гледам! ;D ;D Само един на магарето искам да видя....,без значение от къде ще излезе плода... :rolf:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Февруари 14, 2011, 02:12:26 am »
То е ясно откъде ще излезе... Или имаш съмнения?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Февруари 14, 2011, 02:18:07 am »
То е ясно откъде ще излезе... Или имаш съмнения?  ;D
:kissd: :rolf: :rolf: :clap: Просто се преливам...и превивам....
Ах тази транзитна близнашка луна , в мига в който настъпи ПР.Юпитер - света е красив....,света е широк и многолик!
Май съм влюбена... ;D :-[ ;D

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #18 -: Февруари 14, 2011, 02:26:20 am »
Здравейте момичета,да ви кажа и аз за моята дирекционна Луна-какво ще кажете-в момента прави точен тригон с натално Слънце....
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

Re:СИМВОЛИЧНО ДИРЕКЦИОННА ЛУНА И АСПЕКТИТЕ &#
« Отговор #19 -: Февруари 14, 2011, 02:45:35 am »
СД Луна съвпад Слънце на К4 - сменихме две жилища
СД Луна съвпад ЮЛВ В 4 дом, СД Юпитер съвпад СЛВ  - почина татко
СД Луна каре К8, СД Юпитер У4 каре К8 - почина мама

по натал Луна опозе Юпитер У4
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...