Марая, значи ли, че дирекционна Луна е по-показателна при мъжете?В радикса си се опитвам да проследя движението на дир. Луна, за да открия дали е била показателна при по-важни събития. Ама зациклям. Нищо не откривам по нея. За сметка на това направих една сверка с картата на приятеля ми. И останах изумена. Когато жена му се разболява и постъпва в болница дирекционна Луна е дила точно на К8, а когато след няколко години умира (престоя й в болницата е бил 3 години), дир. Луна е точно над Уран в 8ми дом. Около две години след смъртта на съпругата си преживява още един кошмар (много е лично и няма да го описвам), и тогава дир. Луна е над нат. Плутон (отново в 8ми дом). Докато дир. Луна прави съвпадите си с Уран (инт. Водолей в 1ви дом) и Плутон (У10), прави също опозиция със Сатурн (У1) и квадратура с Юпитер (У12 и 11 дом).
Не мога да разбера дали напрегнатите аспекти обаче показват лошите събития?
за съжаление мисля така !
По принцип СД луна е вид фар , както прогресивната , но за разлика от последната ,първата дава външните събития , за разлика от втората ,която *работи* на две нива /вътрешни изменения , продиктувани от аспектите на самата нея и от тук и външни събития/.
Това е в картата на мъжа ми , затова искам и Вашето мнение...
Не го намирам като разплитане на кармичен модел ,защото съвпада е със СЛБ, и е в пъти по-силен от опозицията... засяга 9-ти дом, защото се случва там ,но аспекта който прави в натала СЛВ -описан по-горе от мен ,провокира и самата тема.
В мойта карта в момента предстои СД Луна да направи съвпад с нат. Юпитер. аспекта е от онези хапливите полуквадрат. Наред с това обаче , ще има и кеплеров аспект към сатурн. Ако приема , че Юпитер има мажорен аспект поради взаймната си рецепция с Мерка ,то....трябва да търся и аспект м/у СД Мерк и СД Юпитер. Предстой също така СДСатурн да направи секстил към нат.Юпитер... :rolleyes: просто мисля и разсъждавам, не че ще открия топлата вода , но като промисор луната е много важна. още нещо ,тук е сасегнат СЛВ , и двете неща ги свързвам с кармата...За мен луната е в пъти по-кармична от сатурн и плутон. Те маркират кармата ,но луната поради бързото си движение ги отключва....