Ау, че лют спор! :lol:
"нашите мислоформи ще се материализират моментално" - е тогава горко ни!!
Никой не може да бъде сигурен че оцелелите ще са точно тези които ще придобият толкова големи сили. За да се роди нещо ново, първо старото трябва да умре (да се разруши напълно). Така че изобщо не съм склонна да вярвам че живите ще са "благословени" един вид. Другото което е, не съм склонна да вярвам и на разни философи и учени, нито един от тях не е живял преди милиони години и не е доживял, че да опише случващото се!! Това което измерват в момента го приемам, защото настоящото състояние на науката е ясно позиционирано. Не се знае все още от какво са измрели динозаврите и не е редно да плашат хората с подобна на тяхната смърт описвана като сблъсък на огромен астероид със Земята. Нещо което веднъж се е случило не се повтаря по абсолютно същия начин!
Защо ни плашат и със ракови заболявания, в момента защитната ни обвивка е почти на нулата, би трябвало да се разболяваме масово от рак, пък и след последните силни слънчеви изригвания! Масово измират птици и риби, чийто живот силно се влияе от магнитното поле на земята. То е техния ориентир, тяхната отправна точка, то контролира живота им

.
Нещото което си мисля е, че Земята сравнително бързо ще се сдобие с ново магнитно поле, силно и с различни позиции на полюсите. Също така си мисля че този период няма да е никак забавен, а след това доста по-дълго тя ще се "намества" в новата си "дрешка". Ето това ще е времето с катаклизмите, които според мен ще са неминуеми.