Там е проблема, че ние сме духовно осакатени и то не къде да е, а именно в любовта.
Защо?! (ако случайно някой попита - отговарям предварително)
Защото, ако се замислите реално за любовта няма дефиниция, за всеки тя е уникална по свое му. Примерно за парите, властта, гордостта и тн има обяснение, но любовта - няма!
Ако предположим, че Фаетон е била планетата на любовта и ако приемем, че всяка планета, окачествява всяка чакра, всеки цвят, всяко ниво на мисли и чувства, то Фаетон е била липсващото звено, което сега е заместено от Венера(личностната, плътската любов) и Нептун(божествената любов), и самото разрушаване на планетата едва ли е било плод на "случаен" космически катаклизъм или катастрофа.
Или тоест ние сме осакатени именно откъм любов, защото това, което ни липсва е нещо, което е полимеризация от енергиите на Венера и Нептун.
Колко време го мисли това?
Човек се самоосакатява сам, без воля, без характер и желание да проявява универсалната любов, никой освен той самия няма как да го осакати. Има негативни сили ДА, и те се борят със зъби и нокти, хората да се трепят, карат, да водят войни и т.н., но ако аз съм достатъчно силна да проявявам любов към ближния, няма да успеят.
И за мен е доста фрапиращо , да не кажа елементарно да пишеш, че Фаетон е липсващо звено между Нептун и Венера, както и че Венера е плътска. Всяко едно светило е архетипна енергия, която намира своето проявление в индивидуалната единица, човек, но не забравяй, че ние носим тези архетипи вътре в нас, не си мисли, че планетите са като бензиностанция, на която да спреш и да си сложиш гориво, горивото е също вътре в теб, това е твоя божествен огън, в него се съдържа всичко, т.е. в теб се съдържа и плътското и духовното, няма липсващи звена, въпроса е ти на какво ниво искаш да застанеш и какво искаш да получиш насреща.
Аз разглеждам всеки човек индивидуално, не слагам хората в категории. Така, че дали ще е снаха, свекърва, етърва и т.н. не е от значение, защото дори и да проявяваме любовта по най-чистия начин, можем да не получим в ответ любов, хората са различни на различни нива.