Здравей Гост

Свекърва - Снаха и заложеното в натала

• 90 Отговора
  • 12083 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re:Свекърва - Снаха и заложеното в натала
« Отговор #20 -: Август 16, 2010, 06:58:35 pm »
Как ще се изнасяш в мазе?!Така само ще пречупиш борбеността им.
п.п.И аз ще бъда свекърва, но нямам никакво намерение да напускам просторното си жилище на ползу младото семейство. ;D ;DКато се чувстват достатъчно зрели за брак, да си осигуряват покрив над главите. Аз само ще им дам приличен старт- образование и възпитание.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Август 16, 2010, 07:03:17 pm »
Аз само ще им дам приличен старт- образование и възпитание.

Звучиш доста по-различно от повечето бг майки, респект!  :blink:
Тукашният манталитет задължава не само да осигуриш отделно жилище на сина си, ако реши да се задомява, а и да му буташ наемите в устата (ако случайно имате и други жилища), за да не работи "детето".  ;D
Не казвам, че близките не трябва да се подкрепят, друга ми е мисълта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #22 -: Август 16, 2010, 07:03:45 pm »
Уран, и аз споделям мислите  ;D да се оправят, щом ще се женят, значи им е дошъл акъла в главата. Ще помагам, ама да видя, че сами се справят. Снахата и без това ще ме отлюспи, що сама да се подлагам  :97:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #23 -: Август 16, 2010, 07:06:45 pm »
10ти ли? Не ми отговаря на 10ти...

Би трябвало да е 4-ти от 7ми или 10-ти от седми - както й отива най-добре  ;)

При мен Уран в 10 дом цепи мрака с фенерче. Но повече няма да се включвам по тази тема, защото не си падам мазохист. 
Броя ги 4ти от 7ми, т.е. 10ти - Лъв, със Слънце в 5ти, , опозе на Сатурн в 11 и тригон с Уран във 2. Не става.
Ако е 10 от 7ми - 4ти, Водолей, с Уран на К2 - по се връзва, квадрат Юпитер и Марс в 10 и тригон Слънце + секстил Сатурн.
Както и да я гледам...

Кво броиш и кво гледаш бе, жена?  ;D Гледай само самия 10 дом и планетите в него. Имаш там цели три планети, включая и Марса в Телец в заточение.....ако не ме лъже паметта. 7 от 10, 7 от 4........ужасТ!  :mellow:

« Отговор #24 -: Август 16, 2010, 07:07:57 pm »
   Уран и аз мисля по същия начин, на мен никой и нищо даром не ми е дал.  Та и аз така разсъждавам - 1 ден ако сина ми се задоми да намира начин и средства да издържа семейството си. Аз с квото мога ще помагам. Но нямам никакво намерение да отстъпвам 40 квадрата собственост, платени с разбитата ми младост.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #25 -: Август 16, 2010, 07:13:11 pm »
Аз само ще им дам приличен старт- образование и възпитание.

Звучиш доста по-различно от повечето бг майки, респект!  :blink:
Тукашният манталитет задължава не само да осигуриш отделно жилище на сина си, ако реши да се задомява, а и да му буташ наемите в устата (ако случайно имате и други жилища), за да не работи "детето".  ;D
Не казвам, че близките не трябва да се подкрепят, друга ми е мисълта.

Извинявай, Лили, но "тукашния манталитет" се дължи на социално-икономическите условия в държавата ни. И за да помогна на децата си, бих дала и последната риза от гърба си за тях. И ако беше всичко чак толкова трагично, нямаше да ни налазват преселници от всякъде. Защото държавата ни иначе е прекрасна. Не подкрепям идеята да им пълня устите и те да лежат, но ако мога, бих ги подсигурила всичките с отделни домове, за да си хване всеки своя път в живота.

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #26 -: Август 16, 2010, 07:17:10 pm »
Уран, не е мазе.  Първи етаж е , само че няма стълби. Затова се казва приземен етаж.
 Това съм решила в краен случай.   Иначе да ви кажа още отсега се изморявам в чистенето на много стаи.  Имаме и още два общи имота със сестра ми.  Отидат ли си любимите ви хора остават само вещи и голи стени.  Дори нямам желание да ходя там, защото ме връхлитат спомени.  Просто виждането ми за имотите е доста променено, в предвид  случките с имотни разправии , които станаха около мен. Не е важно в колко м2 ще живееш, а как ще живееш.

*

Uran

• 6041
« Отговор #27 -: Август 16, 2010, 07:17:19 pm »
Ами с традиционните за нашия регион схващания просто мултиплицираме мизерия.
Искам да възпитам повече космополитност и лична отговорност в децата си.
п.п.Имаше един много хубав и малко известен Бг филм-"Нощем по покривите". Героинята на Цв.Манева имаше много точни разсъждения относно самостоятелността на младите тук.
п.п.п.Ще го пусна в темата за филми.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Август 16, 2010, 07:18:29 pm »
Защото държавата ни иначе е прекрасна. Не подкрепям идеята да им пълня устите и те да лежат, но ако мога, бих ги подсигурила всичките с отделни домове, за да си хване всеки своя път в живота.

Сигурно бих го направила и аз /някой ден/, ако имам такава възможност.
Но често забелязвам, че рядко оценяваме придобивките, които ни идват наготово, и положения за тях чужд труд.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #29 -: Август 16, 2010, 07:23:01 pm »
Защото държавата ни иначе е прекрасна. Не подкрепям идеята да им пълня устите и те да лежат, но ако мога, бих ги подсигурила всичките с отделни домове, за да си хване всеки своя път в живота.

Сигурно бих го направила и аз /някой ден/, ако имам такава възможност.
Но често забелязвам, че рядко оценяваме придобивките, които ни идват наготово, и положения за тях чужд труд.
Ако не ми е проблем- ще го направя, но ако трябва ЗАРАДИ ТОВА да бърша задници в Гърция-Тц.
п.п.Виждала съм такива примери и изобщо това НЕ СЕ оценява.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #30 -: Август 16, 2010, 07:24:52 pm »
п.п.И аз ще бъда свекърва, но нямам никакво намерение да напускам просторното си жилище на ползу младото семейство. ;D ;DКато се чувстват достатъчно зрели за брак, да си осигуряват покрив над главите. Аз само ще им дам приличен старт- образование и възпитание.

Точно така! А на тази база те сами ще постигнат останалото!
Ще се изнасям ,аз ще купувам ....даа ,ама не -това в някой друг живот.
Защото всичко има цена  , а при мен тя е била и Е много висока!
Образование и възпитание е предостатъчно , помощ винаги , но не на всяка цена. Щом са готови да се женят , да се оправят -аз търтей не съм родила и няма да раждам! точка !

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #31 -: Август 16, 2010, 07:25:53 pm »
Да, отстрани лесно се дават оценки и мнения. Но децата ми заслужават да живеят живота, който аз нямах. Това са мъже и искам да имат самочувствието на мъже. Надявам се успея някога да продам "златната мина" и да направя това, което съм решила. Щом успях да убедя и Меркурий в Телец, знаци вселаната трябва да е с мен. Догодина прогресивната ми Луна ще съвпадне с дирекционен Юпитер в 4 дом..... каквото дойде. Ако това не стане, друго ще измисля.   :blink: Колкото до оценката и благодарността....всички учим астрология и какво ни учи тя? Да обичаме и раздаваме с любов без да очакваме взаимност, благодарност или отплата. А това са моите деца, моята плът и кръв, т.е. аз.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Август 16, 2010, 07:29:04 pm »
Ако не ми е проблем- ще го направя, но ако трябва ЗАРАДИ ТОВА да бърша задници в Гърция-Тц.

И аз съм виждала такива примери, макар и да не става въпрос за осигуряване на жилище.
Майката отива в Гърция да гледа инвалиди, бърши задници, сменя наакани памперси. Спечелените пари праща на дъщеря си в България, а дъщерята само се чуди каква пластика да си направи - то не бяха силиконови цици, силиконови устни, липосукции, поставяне на коронки на предните зъби (за холивудска усмивка).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #33 -: Август 16, 2010, 07:32:13 pm »

И аз съм виждала такива примери, макар и да не става въпрос за осигуряване на жилище.
Майката отива в Гърция да гледа инвалиди, бърши задници, сменя наакани памперси. Спечелените пари праща на дъщеря си в България, а дъщерята само се чуди каква пластика да си направи - то не бяха силиконови цици, силиконови устни, липосукции, поставяне на коронки на предните зъби (за холивудска усмивка).
Значи ме разбираш за какво говоря.
Именно защото много ги обичам и са моя плът и кръв съм им и най-големият критик.Няма да живея с орлите и трябва да съм спокойна, че могат и без мен и баща им да се справят където и да са и при каквито и да са обстоятелства.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #34 -: Август 16, 2010, 07:35:06 pm »
Всичко ,което е дадено даром един ден си отива.Всичко трябва да е заслужено.Никой и нищо не ми е дал в този живот! Никога!!! Да , купила съм имоти , но нищо не деля -общо е! Длъжни са да се събират там и да живеят задружно....Погрбах мъжа си с костюм на BOOS с обувки на същата фирма .... с хиляди рози до последния му дом по пътя....,да той не отнесе със себе си нищо, освен една любов , която ме грее отгоре, но остави децата си и оня ген , който не иска нищо ,ама нищо....само едно да бъдем заедно до гроб!
Така ,че всеки да се оправя аз съм на среща , но приказки от рода: *те на брат му , а на него.....или на едната повече...,а на другата еди колко си*- ШЪ МЪ ПРОЩАВАТ!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #35 -: Август 16, 2010, 07:39:34 pm »
   Даааа Марая и твоята никак не е лесна, но ти имаш верния отговор и начин на действие. Забелязала съм от наблюдения и при други многодетни семейства, където родителите нищо не могат да оставят на децата си, те израстват много по-сплотени, много по-благодарни, винаги помагащи един на друг и много, много задружни. И на такива хора виждам как Вселената им помага по един или друг начин...

*

Uran

• 6041
« Отговор #36 -: Август 16, 2010, 07:40:37 pm »
   Даааа Марая и твоята никак не е лесна, но ти имаш верния отговор и начин на действие. Забелязала съм от наблюдения и при други многодетни семейства, където родителите нищо не могат да оставят на децата си, те израстват много по-сплотени, много по-благодарни, винаги помагащи един на друг и много, много задружни. И на такива хора виждам как Вселената им помага по един или друг начин...
Вярно е. :blink:

« Отговор #37 -: Август 16, 2010, 07:49:29 pm »
10ти ли? Не ми отговаря на 10ти...

Би трябвало да е 4-ти от 7ми или 10-ти от седми - както й отива най-добре  ;)

При мен Уран в 10 дом цепи мрака с фенерче. Но повече няма да се включвам по тази тема, защото не си падам мазохист. 
Броя ги 4ти от 7ми, т.е. 10ти - Лъв, със Слънце в 5ти, , опозе на Сатурн в 11 и тригон с Уран във 2. Не става.
Ако е 10 от 7ми - 4ти, Водолей, с Уран на К2 - по се връзва, квадрат Юпитер и Марс в 10 и тригон Слънце + секстил Сатурн.
Както и да я гледам...

Кво броиш и кво гледаш бе, жена?  ;D Гледай само самия 10 дом и планетите в него. Имаш там цели три планети, включая и Марса в Телец в заточение.....ако не ме лъже паметта. 7 от 10, 7 от 4........ужасТ!  :mellow:
Почти. Марса в телец е на малкия, аз съм с Марс в Лъв и слв и Юпитер в Дева в 10ти

« Отговор #38 -: Август 16, 2010, 07:56:26 pm »
   Честно да ви кажа, никога не съм се притеснявала по отношение на темата за "Свекървата", ма то и не се е случило да имам такава. Значи 10 дом отговаря за това а? Водолей - Уран в 5-ти и Сатурн в 12, ма нямам нищо в 10-ти дом, пък и по-голямата му част е в Риби. Ма то аз нямам индикация за женитба, та камо ли за свекърва -  ;D

*

Инти

• 2068
« Отговор #39 -: Август 16, 2010, 08:19:07 pm »
Там е проблема, че ние сме духовно осакатени и то не къде да е, а именно в любовта.
Защо?! (ако случайно някой попита - отговарям предварително)

Защото, ако се замислите реално за любовта няма дефиниция, за всеки тя е уникална по свое му. Примерно за парите, властта, гордостта и тн има обяснение, но любовта - няма!
Ако предположим, че Фаетон е била планетата на любовта и ако приемем, че всяка планета, окачествява всяка чакра, всеки цвят, всяко ниво на мисли и чувства, то Фаетон е била липсващото звено, което сега е заместено от Венера(личностната, плътската любов) и Нептун(божествената любов), и самото разрушаване на планетата едва ли е било плод на "случаен" космически катаклизъм или катастрофа.
Или тоест ние сме осакатени именно откъм любов, защото това, което ни липсва е нещо, което е полимеризация от енергиите на Венера и Нептун.

Колко време го мисли това?

Човек се самоосакатява сам, без воля, без характер и желание да проявява универсалната любов, никой освен той самия няма как да го осакати. Има негативни сили ДА, и те се борят със зъби и нокти, хората да се трепят, карат, да водят войни и т.н., но ако аз съм достатъчно силна да проявявам любов към ближния, няма да успеят.

И за мен е доста фрапиращо , да не кажа елементарно да пишеш, че Фаетон е липсващо звено между Нептун и Венера, както и че Венера е плътска. Всяко едно светило е архетипна енергия, която намира своето проявление в индивидуалната единица, човек, но не забравяй, че ние носим тези архетипи вътре в нас, не си мисли, че планетите са като бензиностанция, на която да спреш и да си сложиш гориво, горивото е също вътре в теб, това е твоя божествен огън, в него се съдържа всичко, т.е. в теб се съдържа и плътското и духовното, няма липсващи звена, въпроса е ти на какво ниво искаш да застанеш и какво искаш да получиш насреща.

Аз разглеждам всеки човек индивидуално, не слагам хората в категории. Така, че дали ще е снаха, свекърва, етърва и т.н. не е от значение, защото дори и да проявяваме любовта по най-чистия начин, можем да не получим в ответ любов, хората са различни на различни нива.