Здравей Гост

Свекърва - Снаха и заложеното в натала

• 90 Отговора
  • 12054 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Свекърва - Снаха и заложеното в натала
« Отговор #80 -: Август 17, 2010, 01:52:26 pm »
Когате правите фризура на кучето или слагате на коня пискюл, емпатия ли проявявате ?  ;D ;D ;D

Някак си не приемам кучето или коня като аналогия при човешките отношения....
Емпатия проявявам и към тях , но аналог м/у човек и животно все още ми е трудно да направя....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #81 -: Август 17, 2010, 02:34:29 pm »
На друго мнение съм, а и го написах с друга цел. Въпросът беше по-скоро риторичен. Взаимоотношенията между животните не се различават много от тези между хората, просто животните действат първично и инстинктивно, което като принцип на чистота в отношенията не е от най-срещаните явления погледнато спрямо тези между хората. Какво е всъщност емпатия ? Да си съпричастен към някого, но има го и този момент, в който някой прави това, за да докаже или покаже на себе си или другите колко е добър. Хеле като вземат с някакви помпозни акции по тв за благотворителност да казват колко българина е благороден и затова щял да помогне. Това е своего рода манипулация въз основа точно на това. Кой ще иска да се постави и да играе ролята във филмчето - бездушно перде и егоист?  Хората сме малко или много его ориентирани.  Както каза и админа. :rolleyes:  Харесва ни, когато някой ни гали егото. За проявата на чистата емпатия е необходимо наистина да се поставим на мястото на другия човек и да оставим на заден план егото си,  което малко или много не е лесна задача. И както вече споменах, това че нещо ни се струва добро от нашата си камбанария за друг човек, може да означава само, че може би било добро и ни харесва за самите нас, не толкова за отсрещния. Ако нещо ни дразни или го вземаме присърце, показва само че някъде има трънче или просто, че обичаме споровете, имаме много енергия за харчлък, а също и в желанието за надмощие. На мен път повече ми се отдава да проявявам емпатия спрямо някое животинче, не че при двукраките ми липсва, но някак си животинчето си казва едно към едно нещата. Примерно съм наблюдавала през зимата  врабците като се накупчат на простора на завет, си опират телцата едно до друго, за да се топлят. Така че хората има какво да научат от животните.
« Последна редакция: Август 17, 2010, 02:42:53 pm от Asol »

*

Инти

• 2068
« Отговор #82 -: Август 17, 2010, 03:13:55 pm »
 След като всичко е създадено от Твореца, трябва да се цени, да се пази, да се обгрижва с Любов, това включва и животните. За съжаление човека се е показвал и като доста по - низше същество от животните, далеч не разбиращ любовта в нейното истинско проявление, в този контекст за мен примера беше удачен.

За съжаление, точно в момента когато работи и вече ретроградния Меркурий сестра ми, която е зодия Дева има сериозни проблеми с нейните "свекърва и свекър", реално те не са й такива, защото няма сключен брак, но това не им пречи да се бъркат там където не им е работа. Интересното е , че те и двамата са зодия Дева като нея.

Опитахме да подходим интелегентно и разумно, с добрина, но те са криворазбрани и елементарни. С такива хора дори и да искаш да се разбереш по цивилизования начин, просто не се получава. Те си знаят тяхната песен, изобщо им липсва всякакъв усет да се вникне в отсрещната страна и най-вече им липсва интелигентност. Точно тук е ЕГОТО, което не успява да се огледа в околните. Няма случайни хора в обкръжението ни, всеки отразява в някаква степен това, което му липсва или проектира себе си върху другите.

« Отговор #83 -: Август 17, 2010, 03:41:40 pm »
на моя приятелка майката под явно благородни жестове й казва, че й пречи. ако моята мйка го направи, ще й бъда благодарна, а и тя от добри намерения ще го направи, но на приятелката ми майка й го прави с думите "не си дръж дрехите, че ще ми ръждяса пералнята от тях" и ги хвърля в леген тя да си ги просне.

И тя как търпи това ?

почти няма изход, Лили е малко запозната с темата - от седмица се изнесе от тях, но й е трудно, самотна майка е.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #84 -: Август 17, 2010, 04:03:08 pm »
Пералнята да ръждяса от оставени там дрехи?
По-голяма простотия не бях чувала, честно.  ;D
По-скоро прането ще се вмирише, ако го оставиш за два-три дни там.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #85 -: Август 17, 2010, 04:56:59 pm »
Житейски истории всякакви!!!

И на мен ми разказаха за съпруг , който взел заделените пари от жена си, без да я уведоми, с предтекст , че отивал да купи кола, после по пътя не щеш ли го ограбили. И посинен се връща вкъщи. Каква била изненадата на жената, когато след месеци открила нейното портмоне скрито вкъщи.

Да стигнеш до там да се посиниш сам, да откраднеш пари от собствената си жена, е това е праг, с който може да се мери всяка лоша свекърва или тъща .

« Отговор #86 -: Август 17, 2010, 05:40:46 pm »
"Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии." - Фридрих Ницше

Аз харесвам правилото изписано върху Пътеводителя на галактическия стопаджия - Не се панкьосвай! ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #87 -: Август 17, 2010, 06:11:38 pm »
Имам едно предположение относно отношенията снаха-свекърва.
По мои наблюдения, свекървата ако има лоши отношения със съпруга си, то проектирайки мъжкия образ върху сина си става обсебваща спрямо него със всичките му там последствия.
А ако е в добри отношения, то тогава имаме една усмихната и нормална свекърва.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Vision

• 3523
« Отговор #88 -: Август 17, 2010, 06:58:13 pm »
Аз харесвам правилото изписано върху Пътеводителя на галактическия стопаджия - Не се панкьосвай! ;D
- "Какъв е смисълът на вселената?"
- "42".

:rolf:

Седем и половина милиона години!!  ;D Толкова време е необходимо на Deep Thought(суперкомпютъра), за да каже каква е истината за същността на вселената и човека.

аз го разгадах това.. :P

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

CACC

• *
  • 107
« Отговор #89 -: Август 17, 2010, 08:51:15 pm »
Имам едно предположение относно отношенията снаха-свекърва.
По мои наблюдения, свекървата ако има лоши отношения със съпруга си, то проектирайки мъжкия образ върху сина си става обсебваща спрямо него със всичките му там последствия.
А ако е в добри отношения, то тогава имаме една усмихната и нормална свекърва.
100% истина,избижа комплекси заради скапания си живот и търси успокоение в това да скапе на още някой!!!

*

Kaya

• 2893
« Отговор #90 -: Август 17, 2010, 08:52:37 pm »
ох, ппупу ние да сме щастливи, че да не тровим околните
за свеки 9 дом ( за справка 3, у на 9 как и къде е поставен)
« Последна редакция: Август 17, 2010, 09:00:12 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.