Здравей Гост

да тълкуваме Меркурий

• 122 Отговора
  • 31307 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
да тълкуваме Меркурий
« -: Август 18, 2010, 05:52:49 pm »
Всички се интересуваме от астрология и то от предактивната част ,както и от астропсихология!
Всички без изключение имаме меркурий в наталната си карта , разбира се в различни домове и знаци, в различни аспекти с останалите планети и със светилата...
Предлагам в тази тема да говорим само за тази планета , като всеки сподели как го усеща ,интегрира , какво управлява в картата му , как се вписва на фона на общите аспекти , конфигурации...
Как е поставен в натала ,как се развива в прогресии, как и каква събитииност сме отчели по него....
Въобще да поговорим за мерка - той го заслужава.......

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:да тълкуваме Меркурий
« Отговор #1 -: Август 18, 2010, 05:56:51 pm »
Ито сега ,на прага на ретро фаза ;D ;D ,когато всичко свързано с писане ,комуникации,пътища ще бъде приоритет. ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #2 -: Август 18, 2010, 05:59:30 pm »
Да сега му е таман времето да го обсъдим тоя Мерк, че току виж по време на ретро фазата пак се разфърчали перушини във форума.. ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Август 18, 2010, 06:07:14 pm »
Да сега му е таман времето да го обсъдим тоя Мерк, че току виж по време на ретро фазата пак се разфърчали перушини във форума.. ;D ;D ;D

Аз съм на същото мнение...Наред с това той е изключително важен в много от картите . Не е просто планета на комуникациите , а и планета управител на АСЦ,ДСЦ, МЦ или ИЦ. За притежателите на такъв Меркурий темата би била от огромно значение ,както за самите тях ,така и за близките им или хората с които се срещаме по пътя си.
Имам наблюдения , че за него е много важно в каква фаза е и как е поставен -преди или след слънцето. /Всички знаем , че не може да е по-далече от Слънцето от 28*/.
Доказано е , че само 7% от човечеството притежава Ретро мекурий , и пак такъв е процента при който можем да кажем , че той е във фаза.
« Последна редакция: Август 18, 2010, 06:33:15 pm от Марая »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #4 -: Август 18, 2010, 06:10:28 pm »
Малииии...
Щерката е с ретро Мерк, пак ли ще пощтръклява ???
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Август 18, 2010, 06:31:57 pm »
В моя натал Мерка е изключително важен. Той е съуправител на ДСЦ /Интерсептирани близнаци/ и МЦ /Дева/ , намира се в 1-ви дом , при това е ретро , изгряващ или е във фаза. Причислявам се към 7% от населението в света. Наред с това е и в съвпад с ЮЛВ.

Като упр. на 7-ми Мерка е силно изявен , контактите ми са количество и то неограничено , разнородни с различни интереси и възможности , наред с това познавам и комуникирам с хора от различни слоеве на обществото. Имам контакти и партньори на различни възрасти с различно общественно положение и значение.Като управител на знака Близнаци всичко написано от мен е абсолютно оправдано и красноречиво говори за неговото проявление в Близнаци!.

В качеството си на управител на МЦ в знака Дева , планетата ми носи същите аналогии , с малката разлика , че са свързани със социалния статус и неговата реализация.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Август 18, 2010, 06:38:39 pm »
Малииии...
Щерката е с ретро Мерк, пак ли ще пощтръклява ???

Къде е ? В кой дом? Как е аспектиран?

« Отговор #7 -: Август 18, 2010, 07:18:14 pm »
и аз съм с ретро мерк, няма да пощръклее, ама да ен започва нови неща, че през носа ми илизат на мен. Моят Мерк е в заточение - Риби, 5ти дом, У9, У11, но с Луна и Слънце. Като се карам, често си бъркам езика, което още повече ме вбесява и ставам още по-страшна  ;D ;D ;D а, и Р не мога да казвам, френско ми е. Иначе, това две приказки да не мога да вържааааа, нищо подобно, ела ме виж някой като ме настъпи  :25: но пък гледам да не  се заяждам и карам с хората, премълчавам си и отписвам занапред човека, рядко прощавам, но това е от Венерата в Телец и от Сатурна в опозе на Слънце в 11ти. Иначе, Марса ми опозира Мерка

Допълвам: винаги съм обичала да чета, преди едвам насмогвахме да купуваме книги, изчела съм хиляди. Нямам проблеми с усвояване на нито една нова материя, освен математика  ;D, най ценя в мъжа интелекта, което обаче не си пролича в брака ми, ама карай  :P
« Последна редакция: Август 18, 2010, 07:39:20 pm от Mama Yaya »

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #8 -: Август 18, 2010, 07:26:49 pm »
аз за моя казах в другат тема, но ще повторя заради тази...
управител е на 5-ти и 8-ми дом....и е кацнал точно върху ДЦ...рачешки е...след Слънцето е...има  :kva: :moo: :ura: и  :tri: :sat:..и естествено е в опозиция на АЦ...
моя Мерк е доста мълчалив, нямам дар слово хич даже...гласа ми е писклив...мм незнам дали това има общо...
Луната и Плутона ми не му дават много да приказва....

обаче сега ще излизам....за това ще се включа по-подробо по-късно.....

:blink:
« Последна редакция: Август 18, 2010, 07:32:07 pm от vanilla »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #9 -: Август 18, 2010, 07:30:01 pm »
ретро, в 1 дом водолей, в съвпад с Юпитер и Асцедент. обожавам да чета книги. за мен комуникациите задължително са базирани на логика /моята логика  ;D / и мисленето. с хора, които не развиват интелекта си не мога да комуникирам изобщо - просто това е най-важно за мен.

управлява 4 дом и ЮЛВ и интерсептирана дева в 7 дом  :blink:

иначе и аз като се ядосам много и започвам да заеквам /ама наистина трябва да съм бясна/... проблеми с говора нямам и не съм имала като дете... обаче като се ядосам и мога да убия човек с думи - квадратът с Марс си казва думата  ;D ;D ;D

уча всичко и един път научено вече е дълбоко загнездено в съзнанието ми. Мерка е в голям въздушен тригон с Уран, Сатурн и Луна  :P

обаче едно не мога да разбера - тая математика ми е такава тъмна Индия, че просто не е истина. две числа на кръст не мога да вържа  :-\  и не мога да лъжа, а уж Мерка бил лъжец - първо, че сто часа мисля как да кажа лъжа и все си мисля, че веднага ще ме уловят щото почвам да пелтеча и второ като излъжа и ушите ми и бузите ми стават червени като варен рак  :rolf: :rolf: :rolf:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #10 -: Август 18, 2010, 07:30:42 pm »
Меркурий в Лъв /падение/ , в 5 дом, преди Слънцето , управлява 3 и 6 дом. Има взаимна рецепция със Слънцето, и е диспозитор на Девешкият ми стелиум, аспектира  всички външни планети в радикса -Уран,Нептун, Плутон ,както и Юпитер.
Моята е интерпретация : като управител на 3 и 6 дом разположен в 5 - хората, с които общувам са от ученическите ми години, децата от махалата /съседите/ -по 3 дом, също така винаги съм намирала приятели и сред хората с които съм работила - по 6 дом. Приятелят ми срещнах пак в училище, но вече като студентка - Меркурий съвпад с Юпитер в 5 дом в Лъв  :blink:

« Отговор #11 -: Август 18, 2010, 07:55:31 pm »
Меркурий във Водолей, в 12-ти дом, в съединение с ASC, секстил с Уран - управителя на първи дом, секстил с Луна и MC. Не мога да не мисля, признавам само логиката и рационалното. Обичам да разгадавам мистерии, да анализирам всичко до най-малката подробност, но много често не споделям всичките си мисли - типично за 12-ти дом. Това не ми пречи да съм комуникативна натура. Говоря бързо, мисля бързо и се движа бързо. В училище никакви проблеми с литуратурата и другите предмети, даже напротив. Относно секстил Меркурий-Уран бях чела, че дава гениални проблясъци. Така се получава при мен - подсъзнанието ми работи над даден проблем и в един момент - ето го решението.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #12 -: Август 18, 2010, 08:00:26 pm »
Меркурий във Водолей, в 12-ти дом, в съединение с ASC, секстил с Уран - управителя на първи дом

а добре дошла в отбора на откачалките /бъзикам се дан са засегнеш/  :57: :57: :57:  водолейски Мерк в аспект с Уран са си цапнати по устата по рождение  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Vision

• 3523
« Отговор #13 -: Август 18, 2010, 08:04:17 pm »
Меркурий във Водолей, в 12-ти дом, в съединение с ASC, секстил с Уран - управителя на първи дом, секстил с Луна и MC. Не мога да не мисля, признавам само логиката и рационалното. Обичам да разгадавам мистерии, да анализирам всичко до най-малката подробност, но много често не споделям всичките си мисли - типично за 12-ти дом. Това не ми пречи да съм комуникативна натура. Говоря бързо, мисля бързо и се движа бързо. В училище никакви проблеми с литуратурата и другите предмети, даже напротив. Относно секстил Меркурий-Уран бях чела, че дава гениални проблясъци. Така се получава при мен - подсъзнанието ми работи над даден проблем и в един момент - ето го решението.

а меркурий на полусекстил /30 градуса/ от уран какво дава- полугениални проблясъци ли?? :-\ :rolleyes: :lol:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Август 18, 2010, 08:07:34 pm »

Склонна съм да мисля , че по- малките аспекти се изразяват по-лесно при бързите планети. Сякаш секстила е по-приспособим и *култивиран* от тригона...Имам наблюдения в/у карти при които тригон до 1* орбис м/у мерка и уран сякаш е застинала жарава. Дори и живеца липсва. При това тригона е във въздушна стихия...

« Отговор #15 -: Август 18, 2010, 08:11:38 pm »
Меркурий във Водолей, в 12-ти дом, в съединение с ASC, секстил с Уран - управителя на първи дом

а добре дошла в отбора на откачалките /бъзикам се дан са засегнеш/  :57: :57: :57:  водолейски Мерк в аспект с Уран са си цапнати по устата по рождение  ;D
Добре заварила! В никакъв случай това не ме засяга. Хора със силно изявен Меркурий имат чувство за хумор.  ;)

а меркурий на полусекстил /30 градуса/ от уран какво дава- полугениални проблясъци ли?? :-\ :rolleyes: :lol:
Нямам идея, сори. Вероятно дава нещо подобно. Ето това пише в нета за аспекта

Mercury semi-sextile Uranus

You appreciate people who are clever, have a good sense of humor, and who do not simply follow the status quo or accepted views. You are not an iconoclast but you do become bored with dry, repetitive studies and you gravitate to areas that are stimulating and require fast responsiveness to changing circumstances. You have good reflexes and you handle fast-paced situations fairly well.

Това, което аз съм чела от Авесалом Подводни, доколкото помня, е, че понеже Меркурий е управител на секстила, то секстилите на Меркурий дават дори повече от тригоните, но за полу-секстил не си спомням да съм чела каквото и да е.

*

Vision

• 3523
« Отговор #16 -: Август 18, 2010, 08:17:12 pm »
Нямам идея, сори. Вероятно дава нещо подобно. Ето това пише в нета за аспекта

Mercury semi-sextile Uranus

You appreciate people who are clever, have a good sense of humor, and who do not simply follow the status quo or accepted views. You are not an iconoclast but you do become bored with dry, repetitive studies and you gravitate to areas that are stimulating and require fast responsiveness to changing circumstances. You have good reflexes and you handle fast-paced situations fairly well.

Това, което аз съм чела от Авесалом Подводни, доколкото помня, е, че понеже Меркурий е управител на секстила, то секстилите на Меркурий дават дори повече от тригоните, но за полу-секстил не си спомням да съм чела каквото и да е.

благодаря.. :blink: щом е минало покрай секстила, поне е ясно, че  е нещо лесно и удобно.. ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Uran

• 6041
« Отговор #17 -: Август 18, 2010, 09:55:40 pm »
Не ги ли разисквахме Меркурий?
Ретро Меркурий в 7 дом водолей в съвпад с Десц.,  ПФ и Слънце. Управлява 3, 11 и май 12 домове.(От 7 % съм ;D)
Винаги е била важна комуникацията и приятелството във връзките ми.
п.п.Много от най-близките ми приятели са емигранти и не съм поддържала дълги години връзка с тях, но след като се срещнахме след повече от декада време- сякаш нищо не се беше променило.

*

abroad

« Отговор #18 -: Август 18, 2010, 10:06:13 pm »
Меркурий - Главен управител на ДС ;D, в точен сходящ съвпад със Слънце, минутки някакви не му достигат в 1ви дом - в съседната тема писах за кекса на второ място ;D, е, този е на първо - всичко мога да пренебрегна, но компромис с "тъпотата" и "глупоста" не мога :-X ;D
« Последна редакция: Август 18, 2010, 10:17:42 pm от abroad »

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Август 18, 2010, 10:24:00 pm »
Меркурий е изклйчително важен при мен, понеже управлява 3 дома - 6-ти, 7-ми и 9-ти. Намира се в Риби (хем в падение, хем в заточение) на куспидата на 3-ти дом. Най-важният аспект, който му предстои е съвпада с транзитен Нептун, когато последният влезе в Риби....дано не ми "изпие птичка мозъка", де!