Здравей Гост

да тълкуваме Меркурий

• 122 Отговора
  • 31206 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:да тълкуваме Меркурий
« Отговор #20 -: Август 18, 2010, 10:33:31 pm »
И при мен Меркурий е силно изявен, макар че на пръв поглед няма нито есенциални, нито акцидентални достойнства.
С МС в Дева (знак на Меркурий) имам две завършени специалности, три дипломи (две за висше и една за изкаран допълнителен курс) и едно призвание.
И двете ми специалности са свързани по някакъв начин с Меркурий. Първата включва изучаване на чужди езици и ежедневни контакти, втората е Икономика на търговията. Винаги съм работила нещо, свързано с комуникации, контакти с клиенти. През последните три години упражнявам типично меркурианска професия - писмени и устни преводи, а също корекции и редакции, когато се наложи. Постоянно имам контакти с хора, макар че си работя у дома, а не в някой офис или на друго оживено място.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Santi

« Отговор #21 -: Август 19, 2010, 12:52:05 am »
Мен пък ми е в Рак в 5 дом, разположен след Слънцето . Аспектиран е по следният начин - квадрат Луна, съвпад Марс, квинконс Сатурн .
Управлява IC, съуправител на 7-ми дом е също .

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #22 -: Август 19, 2010, 12:56:49 am »
винаги си падам по умни мъже, интелигентни...празноглавците не ги понасям...
обичам да говоря за секс със всякакви хора....интересни са ми...кой, какво, как ...?
обичам да си говоря за секс с мъже... :lol: обичам да ги провокирам...на такива теми...
много странно открих нещо за себе си, за което не съм предполагала, че го има в мен....падам си по флиртовете :rolleyes:....Близнаци на К5...си казва думата...

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Август 19, 2010, 01:11:23 am »
..падам си по флиртовете Близнаци на К5...си казва думата...

Е, чела съм, че и Венера - У5 в съвпад с Меркурий - У7 в 3-ти дом си пада по флиртовете (или просто Венера в 3-ти), особено на ученическата скамейка, по време на пътуване или в командировка. Поне при мен се получава.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #24 -: Август 19, 2010, 01:23:03 am »
..падам си по флиртовете Близнаци на К5...си казва думата...

Е, чела съм, че и Венера - У5 в съвпад с Меркурий - У7 в 3-ти дом си пада по флиртовете (или просто Венера в 3-ти), особено на ученическата скамейка, по време на пътуване или в командировка. Поне при мен се получава.
;D ;D ;D....хахха я сега се усетих, че и моята Венера е в 3-ти дом...и в съвпад с ИЦ...на 1 градус от ИЦ в 3-ти...хахахах.... ;D ;D
ех колко има да у1а още... :rolleyes:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #25 -: Август 19, 2010, 01:45:21 am »
Когато е важен в картата ,Мерка е от значение както при прогресии , така и при дирекции....
В настоящия момент Меркурии по прогресии е на точен тригон от Уран и Плутон. При мен както казах е управител и съуправител на 10 и 7-ми дом. Аспекта към Уран - управител на 3-ти дом в натала ми е точен. Според Вас какво следва да очаквам и какво събитие би могло да се случи?
Питам , за вашто предположение , а по-късно ще кажа какво е събитието..../ако стане/. :blink:
Мерка от днес е в стационарна фаза на Уранския градус в картата ми. т.е има двойно подчертаване на темата , както по транзит , така и по прогресия. Прогресивния е във втори дом , а транзитния в 10-ти.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #26 -: Август 19, 2010, 06:44:11 am »
 По всяка вероятност бих казала договор . Уран ще даде внезапност, промяна! Може да е и на интелектуално ниво! ...или твоя гениална идея да стане публична.....

Когато прогресивния Меркурий направи съвпад със Слънцето в 3-ти дом започнах висшето образование. При мен той е почти неаспектиран с една широка опозиция с Юпитер от -10 и управител на 6-ти и 9-ти. В Риби във 2-ри дом е милият - повече улавям чувства и настроения, получавам информация интуитивно и не съм приказлива.
« Последна редакция: Август 19, 2010, 06:55:18 am от feelthef »

*

Divna

« Отговор #27 -: Август 19, 2010, 07:18:31 am »
Аз също мисля, че е свързано с подписване на важен документ. Би трябвало да има някаква публичност.
Марая, да не би да се развеждаш?

*

Divna

« Отговор #28 -: Август 19, 2010, 07:37:12 am »
Меркурий е управител на 8 и 11 дом. Намира се на К11 (Дева). Най-високо издигнатата планета в радикса. Неаспектиран е.
Не знам дали е силен, но съм сигурна, че не е слаб.
Добър слушател съм, а когато говоря не се впускам в дълги монолози.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #29 -: Август 19, 2010, 07:52:56 am »
Малииии...
Щерката е с ретро Мерк, пак ли ще пощтръклява ???

Къде е ? В кой дом? Как е аспектиран?

Мерка е в Скорпи на 3 гр на 6 гр. от Везнишкото ѝ Слънце, всичко това е в 11 дом. Управител е на ДЦ и МЦ. Тригон към Марс, секстил към Сатурна, квадрат с Хирон.
Мц е на 22 гр. в Дева и ДЦ е на 4 гр.в Близнаци.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Nebesna

« Отговор #30 -: Август 19, 2010, 07:55:06 am »
Ми ти си си написала, бе скъпа? :o

Стационарната фаза е на 18 гр. при мен е в съвпад с Плутон и Уран и на  Тригон от пр. мерк. Мерка е съуправител на дцц и упр. на Мц. Уран в/у който е стъпил мерка упр. 3-ти натален. Плутон 12-ти натален и асц....Очаквам подписването на важен документ... :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #31 -: Август 19, 2010, 08:17:54 am »
Дали от Мерка съм настроена леко скандалджийски (У3)? Леки забележки ми вдигат кръвта в главата.
п.п.Интересното е, че това могат да ми го причинят само близки хора.Към странични проявявам волско търпение и изключителна толерантност.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Август 19, 2010, 10:12:03 am »

Между другото, забелязах, че когато 7 дом има съуправител, влияние върху взаимоотношенията и типажите, които привличаме, оказват едновременно двете планети - управителят на ДС и управителят на следващия знак (особено ако е интерсептиран).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #33 -: Август 19, 2010, 10:39:15 am »

Между другото, забелязах, че когато 7 дом има съуправител, влияние върху взаимоотношенията и типажите, които привличаме, оказват едновременно двете планети - управителят на ДС и управителят на следващия знак (особено ако е интерсептиран).

значи на мен Мерка ми е на ДЦ Рак, 7-ми има включен Лъв....
ако съм разбрала правилно(или ти искала да кажеш нещо друго  :blink:)  :-\Лили, значи при мен избора на партньор е повлиян от Луната, Плутон(защото са в съвпад), Меркурий и Слънцето....ама ДЦ ми е Рак, Мерка и Слънцето и те...аз май хич не си падам по мъже раци....май са ми прекалено нежни...явно при мен превес взимат Луната и Плутон в Скорпион...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #34 -: Август 19, 2010, 01:28:58 pm »
Меркурий ми е една от най-важните планети в натала.  :blink:

Доста аспекти, връх на таоквадрат, а и минорни се оказа, че има, които сега с интерес наблюдавам и се опитвам да си обясня тяхното влияние.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Август 19, 2010, 01:47:42 pm »
Оказва се , че при повечето от нас Меркурий е в пъти по важен от слънце и/или/луна. С това не искам да подценявам качествата на светилата и тяхната символика ни най-малко. Разбира се ,че всичко е важно в наталната карта , но сякаш най-важната планета изявявайки се , чрез символиката и значението си би могла да компенсира така наречените *липси* в натала....просто си разсъждавам :blink:....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #36 -: Август 19, 2010, 02:39:49 pm »
Моят Меркурий доста аспекти прави в натала и явно се явява доста важен.
Мерк в Стрелец във 2ри дом,в секстил с Венера,тригон с Марс,секстил с Юпитер и с асцендента.
Като цяло ме влече писането,добре подбирам думите си и по принцип лесно изразявам чрез тях чувствата си.Мисля,че имам някакъв литературен талант,но трябва доста да поработя,за да го усъваршенствам.
Не знам до колко добре се справям с управляването на парите и финансите,но...  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Август 19, 2010, 02:48:03 pm »
Оказва се , че при повечето от нас Меркурий е в пъти по важен от слънце и/или/луна.

В какъв смисъл по-важен?
По-силно поставен ли имаш предвид?
При някои от съфорумците светилата са по-силни, но и влиянието на Меркурий също е изявено.
А пък и при ежедневно общуване във форума всички сме подвластни на Меркурий, отчасти на Сатурн и Уран (астрологията) и от време на време Марс.  ;D Дори ми се струва, че енергиите на Меркурий, Марс и Юпитер са застъпени най-силно в този форум.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #38 -: Август 19, 2010, 03:05:48 pm »
форума сигурно си има натал ..нали..? :unsure:
ако има тема с натал му ще ми я покажете ли..?

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Август 19, 2010, 03:08:39 pm »
Аз също мисля, че е свързано с подписване на важен документ. Би трябвало да има някаква публичност.
Марая, да не би да се развеждаш?

Не , но очаквам много ,ама много важен документ!