Здравей Гост

да тълкуваме Меркурий

• 122 Отговора
  • 31327 Прегледи
Re:да тълкуваме Меркурий
« Отговор #60 -: Януари 22, 2011, 11:54:46 pm »
Плутон - 9 градуса на везни

*

holanda

« Отговор #61 -: Януари 22, 2011, 11:55:59 pm »
благодаря , Lilie  :blink:

« Отговор #62 -: Януари 23, 2011, 12:05:27 am »
Плутон - 9 градуса на везни,Меркурий ретрограден-12,Слънце-18 на везни.Меркурий управлява 8 и 11 дом.Какво да ви кажа?Никога не съм спирал и за секунда да мисля,няма за мен такова понятие,мисля бързо с времето се чудя дали е плюс това.мразя празни приказки,скучни са и безмислени и много обичам да хапя с думи.Май имам чувство за хумор/така си мисля/,но пък съм като енциклопедия с вицове.Мразя недовършените изречения и недоизказаните неща,просто аз си ги довършвам както си искам  :P :P :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #63 -: Януари 23, 2011, 12:06:07 am »
А Меркурий къде се пада - преди или след Слънцето?

Слънцето е в Стрелец,т.е. Мерк е преди него ( малко се бъркам с тези понятия).

Да, точно така. Меркурий е източен, изгрял е преди Слънцето.

И, разбира се, проявлението на Меркурий в Скорпион ще е различно в зависимост от това дали се намира в един знак със Слънцето, в знак преди Слънцето или знак след Слънцето.

Меркурий в Скорпион в комбинация със Слънце в Стрелец донякъде ще стесни хоризонтите на стрелешкото Слънце, но такъв човек може да се отличава с интуитивно-инстинктивен подход при разграничаване на истината от лъжата, при изграждане на първо впечатление, докато Меркурий в Скорпион в съчетание със Слънце във Везни ще разчита повече на опита, който е придобил в процеса на своята социализация. При такъв Меркурий оценката идва след опознаване на средата, не се разчита толкова на инстинктивната реакция при първо запознаване с обекта, интуицията е силна, но е важен опитът.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #64 -: Януари 23, 2011, 05:29:42 pm »
  Ще Ви постна 4 карти /момичета от един и същи клас в училище/ - за да видите проявлението на Меркурий. Последната карта, няма час на раждане /нея само за сравнение съм я сложила, просто защото нямам история до тук какво е станало с нея/....Малко гаргара за мозъка ще ви дам - 3-те от 4 момичета са отличнички, на едната й върви ученето без никво напрягане, а другите са старателни и полагат усилия. Двете от тях се записват в 50 годишната история на училището, като първите, които са завършили училище с І-ва категория по стенография и въпреки най-високия си успех от випуска и двете остават със средно. А 3-та завършва филология, работи известно време като журналист, но поради идейното разминаване и тотално разочарование от журналистиката, в момента работи работа, като другите 2 - тази, за чиято професия имаме дипломи от  училище  :blink:....

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #65 -: Януари 23, 2011, 06:28:18 pm »
И при мен Меркурий е силно изявен, макар че на пръв поглед няма нито есенциални, нито акцидентални достойнства.
С МС в Дева (знак на Меркурий) имам две завършени специалности, три дипломи (две за висше и една за изкаран допълнителен курс) и едно призвание.
И двете ми специалности са свързани по някакъв начин с Меркурий. Първата включва изучаване на чужди езици и ежедневни контакти, втората е Икономика на търговията. Винаги съм работила нещо, свързано с комуникации, контакти с клиенти. През последните три години упражнявам типично меркурианска професия - писмени и устни преводи, а също корекции и редакции, когато се наложи. Постоянно имам контакти с хора, макар че си работя у дома, а не в някой офис или на друго оживено място.

Ситиацията при мен е едно към едно същата, само че MC ми е в Близнаци  :blink:

« Отговор #66 -: Януари 23, 2011, 06:55:12 pm »
  Ще Ви постна 4 карти /момичета от един и същи клас в училище/ - за да видите проявлението на Меркурий. Последната карта, няма час на раждане /нея само за сравнение съм я сложила, просто защото нямам история до тук какво е станало с нея/....Малко гаргара за мозъка ще ви дам - 3-те от 4 момичета са отличнички, на едната й върви ученето без никво напрягане, а другите са старателни и полагат усилия. Двете от тях се записват в 50 годишната история на училището, като първите, които са завършили училище с І-ва категория по стенография и въпреки най-високия си успех от випуска и двете остават със средно. А 3-та завършва филология, работи известно време като журналист, но поради идейното разминаване и тотално разочарование от журналистиката, в момента работи работа, като другите 2 - тази, за чиято професия имаме дипломи от  училище  :blink:....

Втората карта ми прави голямо впечатление. Голям трин на Меркурий, Сатурн и Луна съответно в 1-ви, 5-ти и 9-ти дом, в земни знаци. Добра фактологична памет. Това ли е отличничката, която е учила без усилия?

*

holanda

« Отговор #67 -: Януари 23, 2011, 06:58:12 pm »
  Ще Ви постна 4 карти /момичета от един и същи клас в училище/ - за да видите проявлението на Меркурий. Последната карта, няма час на раждане /нея само за сравнение съм я сложила, просто защото нямам история до тук какво е станало с нея/....

като изключим първата карта,останалите много си приличат като фигурации..дори помислих,че си поствала една и съща.Това ми направи голямо впечатление,но тепърва ставам..някъде по-нататък през деня ще се допълня. Сатyрн се води събирателна на енергиите от останалите планети.Предполагам той е причина за старанието.
...

« Отговор #68 -: Януари 23, 2011, 07:18:09 pm »
  Общото на ретрограден и директен изгорен меркурий е, че се намират в непрекъсната конкуренция и стремеж да наложат себе си - класически двубой. Имат постоянна нужда от мерене и обмен на думи, мисли, идеи. Разликата между изгорен ретрограден и изгорен директен меркурий е в това, че при ретроградието меркурий се конфронтира със слънцето, тоест развива всички качества, които са нужни в един открит двубой - бързо мислене, бързи реакции, бързи решения в спешни ситуации, за които човек няма как да се подготви - докато директен меркурий има достатъчно време да се подготви, да събере информация, да потърси учители, да се научи и систематично да натрупа знания и да задмине слънцето в определената област по знак и дом.

Следователно ретрограден изгорен меркурий взима много лесно изпити и няма проблем да говори неподготвен, но не е в състояние да издържи дългогодишни обучения, докато директен изгорен меркурий има нужда от дългогодишна подготовка, дори и да взима по-трудно изпити. В реалността се вижда тази разлика между практици и теоретици, журналисти и писатели, прогностици и визионери, ...

Намирам, малко инфо тук за горната задача - да ви обърна внимание, във всички случаи Меркурий е ретрограден, в 3-те случаи управлява някоя от осите. Но в двата случая веднъж е минал директен върху Слънцето и сега го гони обратно на заден ход, всъщност Слънцето е преди Меркурий, а в единия случай Меркурий е минал и директно върху Слънцето и ретро /изгорил се на два пъти  ;D/ и продължава задния си ход, но е преди Слънцето и е планета Скаут.

*

Stella

• 7765
« Отговор #69 -: Януари 23, 2011, 07:21:57 pm »
 Общото на ретрограден и директен изгорен меркурий е, че се намират в непрекъсната конкуренция и стремеж да наложат себе си - класически двубой. Имат постоянна нужда от мерене и обмен на думи, мисли, идеи. Разликата между изгорен ретрограден и изгорен директен меркурий е в това, че при ретроградието меркурий се конфронтира със слънцето, тоест развива всички качества, които са нужни в един открит двубой - бързо мислене, бързи реакции, бързи решения в спешни ситуации, за които човек няма как да се подготви - докато директен меркурий има достатъчно време да се подготви, да събере информация, да потърси учители, да се научи и систематично да натрупа знания и да задмине слънцето в определената област по знак и дом.

Следователно ретрограден изгорен меркурий взима много лесно изпити и няма проблем да говори неподготвен, но не е в състояние да издържи дългогодишни обучения, докато директен изгорен меркурий има нужда от дългогодишна подготовка, дори и да взима по-трудно изпити. В реалността се вижда тази разлика между практици и теоретици, журналисти и писатели, прогностици и визионери, ...

Намирам, малко инфо тук за горната задача - да ви обърна внимание, 1/ във всички случаи Меркурий е ретрограден, в 3-те случаи управлява някоя от осите. Но в двата случая веднъж е минал директен върху Слънцето и сега го гони обратно на заден ход, всъщност Слънцето е преди Меркурий, а в единия случай Меркурий е минал и директно върху Слънцето и ретро /изгорил се на два пъти  ;D/ и продължава задния си ход, но е преди Слънцето и е планета Скаут.

Дейзи, и аз се опитах като теб да направя дисекция на горния текст, но не ми стигна търпенийето. Много добра рецензия, браво!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #70 -: Януари 23, 2011, 07:28:56 pm »
 ;D ;D ;D Още малко подсказка, щото като четях горния текст се сетих за себе си - бях вдигната в клас да ме изпитват, седях с едно от тези момичета /една от горните карти-всъщност сме си приятелки и трите до ден днешен/, но не знаех заглавието на урока, та казах но момичето до мен да ми го покаже в тетрадката /нямахме учебници/ и ми беше достатъчно само да го прочета - и като почнах да разказвам  ;D ;D ;D.... - накрая имах 6-ца, а тя изкоментира, че ако е била даскалката, щяла да ми пише 2.... ;D ;D ;D

« Отговор #71 -: Януари 23, 2011, 07:33:41 pm »
   И допълнение - всъщност на матурата по литература имах единствената 5-ца в дипломата си - ето четете: Следователно ретрограден изгорен меркурий взима много лесно изпити и няма проблем да говори неподготвен, но не е в състояние да издържи дългогодишни обучения, докато директен изгорен меркурий има нужда от дългогодишна подготовка, дори и да взима по-трудно изпити. В реалността се вижда тази разлика между практици и теоретици, журналисти и писатели, прогностици и визионери, ... ...докато другите 2 момичета имаха 6-ци ....е в случая - има 3-ретро Меркурия, но инфото изцяло отговаря на моите наблюдения....

П.С. - но двата са били само директно изгорени, докато моя Меркурий бил и директно и ретро изгорен.... ;D

« Отговор #72 -: Януари 23, 2011, 07:40:59 pm »
  И допълнение - всъщност на матурата по литература имах единствената 5-ца в дипломата си - ето четете: Следователно ретрограден изгорен меркурий взима много лесно изпити и няма проблем да говори неподготвен, но не е в състояние да издържи дългогодишни обучения, докато директен изгорен меркурий има нужда от дългогодишна подготовка, дори и да взима по-трудно изпити. В реалността се вижда тази разлика между практици и теоретици, журналисти и писатели, прогностици и визионери, ... ...докато другите 2 момичета имаха 6-ци ....е в случая - има 3-ретро Меркурия, но инфото изцяло отговаря на моите наблюдения....

П.С. - но двата са били само директно изгорени, докато моя Меркурий бил и директно и ретро изгорен.... ;D

Тогава момичето на първата карта ли е това, което няма нужда от много четене?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Януари 23, 2011, 07:45:33 pm »
;D ;D ;D Още малко подсказка, щото като четях горния текст се сетих за себе си - бях вдигната в клас да ме изпитват, седях с едно от тези момичета /една от горните карти-всъщност сме си приятелки и трите до ден днешен/, но не знаех заглавието на урока, та казах но момичето до мен да ми го покаже в тетрадката /нямахме учебници/ и ми беше достатъчно само да го прочета - и като почнах да разказвам  ;D ;D ;D.... - накрая имах 6-ца, а тя изкоментира, че ако е била даскалката, щяла да ми пише 2.... ;D ;D ;D

Веднъж се наложи без никаква подготовка да поведа екскурзия, а там много се говори и разказва. Глътнеш ли си езика, загиваш.  ;D Импровизирах, малко се изгубихме в Ботаническата градина в Балчик (минахме по кози пътеки  ;D), защото нямам развито чувство за пространствена ориентация, но в крайна сметка останаха много доволни от приключението. Имаше един по-взискателен турист, беше чел доста за античната история на България, тръгна да ми задава трудни въпроси на нос Калиакра и траките. Тогава си пуснах балалайката и му разказах за една хипотеза, за която никъде не се споменава в предварително написаните екскурзоводски беседи. Усмихна се и се предаде.  :blink:

Нямам нито изгорен директен, нито изгорен ретрограден Меркурий. Води се в лъчите на Слънцето, западен, директен.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #74 -: Януари 23, 2011, 08:23:57 pm »
   Да, Ропотамо  :blink:. А Лили, тук има 1 общ паралел - значи Меркурий в лъчите на Слънцето и западен.
   Честно казано, на едната приятелка наскоро забелязах абсолютния ни съвпад на осите - обърнати АСЦ и ДСЦ, на третата сега откривам, като я постнах /кой знае кога съм я запаметила в база данни в астрото/ и странно - нейното ИЦ се управлява от Меркурий и градуса е почти еднакъв с нашите АСЦ и ДСЦ....Относно професионалната реализация : 1 /карта/ - управлява АСЦ и се намира в 7 дом - по-голямата част от работата, която съм вършила е била свързана с правото; 2 - управлява ДСЦ и е в 1 дом - искала е да се занимава с право и журналистика, но по-скоро в живота си има проблем със съдебната и правната система, макар и косвено; 3 - управлява ИЦ и се намира в 10 дом - искала е да се занимава с филология - за известно време се е занимавала с журналистика и публицистика, а сега работи в езикова школа, без да е езиковед. Общото е - че и трите сме с професията си от училище - вероятно Меркурий в Козирог си казва думата  ;D - администратор-документалисти или кратичко - секретарки  ;D. За 4-та карта мога само да кажа, че не се отличаваше със силно развит Меркурий, но беше красива - но не смея да правя догадки - за положение на АСЦ и Меркурий по дом.
   Остана само да ми кажете - коя е причината двете от момичетата - да се изявят със стенографията...Щото на мен ми е много интересно - аааа общото между 3-те карти, които коментирам е че - Меркурий е ретро в Козирог и управлява някоя от осите /чийто градус е почти един и същ, но това естествено никога не е точно/.

*

holanda

« Отговор #75 -: Януари 23, 2011, 08:31:27 pm »
 ретрограден изгорен меркурий взима много лесно изпити и няма проблем да говори неподготвен, но не е в състояние да издържи дългогодишни обучения

моя е на 4 градуса и нещо от Слънцето,ретрограден,източен спрямо него,в друг знак.

Незнам дали съм в тази категория ,която цитирам,но наистина-не обичам дългите обучения,затова и много рядко се вясвах в училище,2 години оставах на по 2 изпитa заради оtcЪствия (не мога да стоя половин ден седнала и да кръстосвам кабинети в нищоправене).
Успявах да се подgотвя за изпитите в мн кратък срок .
Веднъj останах на изпит по специален предмет и хората ме бяха отписали,но се представих добре..,за съjaление тези изпити ти попровалят дипломата,но това ли е най-важното?  ;D
За матурата по философия не се готвех въобще,предишната вечер с едно момиче се разбрахме да бушуваме до сутринта и да отидем полyживи .И да,направихме го,аз дори заспах на матурата,30-40 мин къртех подпряна на една ръка,после се събудих супер свежа и дадох всичко от себе си,изкарах 5  :49:.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Януари 23, 2011, 08:43:17 pm »
 3 - управлява ИЦ и се намира в 10 дом - искала е да се занимава с филология - за известно време се е занимавала с журналистика и публицистика, а сега работи в езикова школа, без да е езиковед.

Да, макар че са родени на близки дати, при тази жена Меркурий се намира в 10 дом, на това може да се дължи и разликата в професията. Докато останалите се насочват към стенографията и секретарската дейност, тя има "летящ" Меркурий, т.е. стоящ най-високо в картата.

Анализирала съм няколко карти на колеги-преводачи и мога да ви кажа, въобще не е нужно да има Меркурий с есенциално достойнство. Дори тази, която се считаше за най-кофти преводачка, беше със Слънце и Меркурий в Дева (западен от Слънцето, директен), но в крайна сметка го компенсира с амбиция и пробивност.
Имаше една колежка с директен Меркурий в Козирог, източен от Слънцето и разположен в лъчите му, кулминира в картата (в края на 9 дом и в знака на МС). Завършила е АЕГ и след това МИО. Добър преводач, но превежда всичко буквално, липсва дар слово, може да превежда само фирмена и техническа документация, за сайтове и художествена литература не я търси, изключително бедна култура за преводач (все пак трябва и книги да се четат). Името Анатол Франс го беше превела като Анатол Франция.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #77 -: Януари 23, 2011, 08:45:44 pm »

Намирам, малко инфо тук за горната задача - да ви обърна внимание, във всички случаи Меркурий е ретрограден, в 3-те случаи управлява някоя от осите. Но в двата случая веднъж е минал директен върху Слънцето и сега го гони обратно на заден ход, всъщност Слънцето е преди Меркурий, а в единия случай Меркурий е минал и директно върху Слънцето и ретро /изгорил се на два пъти  ;D/ и продължава задния си ход, но е преди Слънцето и е планета Скаут.

Това е много интересна информация, преобръща нещата, без нея най-изкушаващият, но незадълбочен отговор би бил,  да, момичето от втората карта учи  без усилие.

Човек много надълбоко трябва да познава астрологията, за да си позволи да прави лични анализи и прогнози, иначе ще е вреди.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Януари 23, 2011, 08:54:46 pm »
Втората карта ми прави голямо впечатление. Голям трин на Меркурий, Сатурн и Луна съответно в 1-ви, 5-ти и 9-ти дом, в земни знаци. Добра фактологична памет.

И на мен тази карта ми направи впечатление и мисля, че би трябвало да има по-изразени аналитични способности.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Santi

« Отговор #79 -: Януари 23, 2011, 10:47:47 pm »
Последно време хич немога да седна да уча сериозно, а преди това не беше никакъв проблем ... гледам, че пр. Мерк ми е ретро - май там се крие проблемът .