Здравей Гост

да тълкуваме Меркурий

• 122 Отговора
  • 31268 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:да тълкуваме Меркурий
« Отговор #80 -: Януари 23, 2011, 10:50:51 pm »
На мен като ми се обърна Меркурий ретроградно по прогресия, тогава започнах да се обучавам по-задълбочено, да вниквам във всеки детайл и да подлагам всичко на анализ.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #81 -: Януари 23, 2011, 10:52:39 pm »
На мен като ми се обърна Меркурий ретроградно по прогресия, тогава започнах да се обучавам по-задълбочено, да вниквам във всеки детайл и да подлагам всичко на анализ.

Ретро Мерка има своите предимства.... ;D
Но много зависи и знака на ретроградие... ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #82 -: Януари 23, 2011, 10:56:21 pm »
Имам ретро изгорен Меркурий. Във ВМЕИ на 3 изпита съм била освобождавана от задачи (в соца  това не беше лесно и е половин изпит), НО имах проблем със запомняне на теорията. Принципно и тя ми беше ясна, но паметта ми не е от най-услужливите, а и сядах да я уча само по време на сесия.
И сега не обичам да уча теория (то това може и да сте го забелязали). ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #83 -: Януари 24, 2011, 12:49:59 am »

Аз също по време на ретро периода на моя Меркурий подлагах всичко на анализ и постоянно търсех психологическо обяснения (разбирайте "оправдание") на постъпките на другите хора, което се превърна досаден, но не много услужлив навик. Изпитвах непрекъснат информационен глад и постоянно четях книги. Преди около 2-3 години прогресивният Меркурий отново стана директен и да ви кажа така се чувствам по-добре, но усвоявам опит главно чрез директната комуникация, а не чрез книгите. От тогава една книга не съм прочела от край до край.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #84 -: Януари 24, 2011, 07:23:07 pm »
Какво ще кажете за този Меркурий, западен и в лъчите на Слънцето?

Картата е с неизвестен час на раждане, но тук разглеждаме фазите на Меркурий.

Какви са вашите предположения?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #85 -: Януари 24, 2011, 09:15:49 pm »
Аз бих обърнала повече внимание на съвпада му с Венера! :rolleyes:
Мисля , че е доста силна планета в тази карта...
Красив изказ ,  подтисната емоция....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #86 -: Януари 24, 2011, 09:29:08 pm »
Слънцето е Стрелчешко,Венерата не се знае кой дом управлява,аз мисля,че това е един сравнително епикурейски настроен човек,но не мисля,че е много разсъдлив.чувствата излизат на преден план.Мерка е насочен към удоволствието и приятните неща  :-\

« Отговор #87 -: Януари 24, 2011, 10:11:16 pm »
   Дали е западен - във всички случаи преди него ще изгрее Слънцето, следователно то ще върви на запад преди Меркурий, съответно Меркурий остава на изток - източен  :lol:. При това стълпотворение на планети в Стрелец - и тази огнена енергия - или човекът е много бърз в изказа си, или в тази си бързина - чак пелтечи и накъсва думите...Не може да смогне да ги изрече /предполагам де  :lol:/.
   Лили, твоя Меркурий ми стана интересен, но в момента нямам никва програма, за да го засека - питах се дали не е 3 пъти изгорен  :blink: директен /тогава значението му ще има съвсем друга окраска/. Директен преди Слънцето /още пресен Меркурий без да се окъпал и изгорен в слънчева светлина и без да носи познанието за него/, после става 2 пъти изгорен - директен и ретро и 3 пъти изгорен, когато свършва ретро фазата и се връща обратно и пак изгаря - разсъждавам си чисто философски....та в тоя ред на мисли е интересно тълкуванието на Меркурий. :lol:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Януари 24, 2011, 10:18:30 pm »
  Лили, твоя Меркурий ми стана интересен, но в момента нямам никва програма, за да го засека - питах се дали не е 3 пъти изгорен  :blink:

По сидерал се води леко поопърлен, там орбисите на изгаряне са малко по-широки.
Иначе по западна е в лъчите на Слънцето, западен, директен. Но се намира в градуса на екзалтация на Слънцето според някои класици. Слънцето е в 7 гр. 01 мин. Овен, Меркурий е на 18 гр. и нещо си в Овен. Няма изгаряне, но е облъчен в гръб.  ;D Изгорял е в Риби, 10 дни преди да се родя, но е бил директен тогава, а ретроградното му изгаряне е през м. май, в Телец.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Януари 25, 2011, 02:42:06 am »
Картата по-горе я дадох за пример, тък като основният фокус в темата е върху фазите на Меркурий спрямо Слънцето.

Ако няма желаещи да предположат как се изявява западен директен Меркурий в тази карта, обявявам отговора.

Картата е на колежка, завършила лингвистика, работи с два езика.  :blink:
Дано не греша, може и филология да е нейното, но за лингвистите знам, че учат два езика, докато филолозите изучават по-задълбочено един език.

За директен Меркурий в Стрелец, ако е източен спрямо Слънцето, имам наблюдения, че не е така премерен. Често се случва или да избързва, или да не внимава, или да надценява възможностите си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #90 -: Януари 25, 2011, 02:46:23 am »
значи нищо общо с моето предположение.Както и очаквах  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Януари 25, 2011, 02:56:16 am »
Давам още един пример, ако ви е интересно.  :blink:

Според вас как се изявява в обучението Меркурий в тази карта - на трон в знака Близнаци, ретрограден, западен от Слънцето, в голям въздушен тригон с Луната и Уран?

Часът на раждане е неизвестен.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #92 -: Януари 25, 2011, 03:11:54 am »
Този Мерк ми изглежда дърдорко някакъв.  :rolleyes: Помни фактология. Отдават му се езиците. Въпреки, че познавам човек с такава дарба, но поради не особено далновидни родителти не я е развил.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #93 -: Януари 25, 2011, 03:15:49 am »
Мммм Меркурий в Близнаци обожавам. Много любопитни и непостоянни, но този като ретрограде може би се задълбочава повече в материята. Ако тригонът с Луната не е прекалено широк, предпологам, че учи интуитивно, без усилия. Рационална мисъл, лишена от излишни емоции, но и да има такива, те са в хармония с ума. Заради тригона с Уран предполагам, че не си дава много зор в ученето, защото гениалните проблясъци си идват от самосебе си в подходящ момент.

Всичко давам за въздушен тригон Меркурий-Луна-Уран. ;D

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #94 -: Януари 25, 2011, 03:36:44 am »
На мен ми се струва хаотичен този Меркурий, започва много неща, рядко завършва нещо.

Освен това, ако не знаете Лили точно с такива казуси обича да провокира, та затова си мисля, че има уловка  ;D
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #95 -: Януари 25, 2011, 03:38:29 am »
не че съм пристрастна ;D, но по уважавам девишкия меркурий, без оглед за директност или ретроградие
близнашкият не ми е точно умен ;D, по-скоро нездравко-любопитко и нагодливко :P

Присъстващите правят изключение, нали  :blink:, че и аз съм от тях.

« Отговор #96 -: Януари 25, 2011, 03:42:41 am »
На мен ми се струва хаотичен този Меркурий, започва много неща, рядко завършва нещо.

Освен това, ако не знаете Лили точно с такива казуси обича да провокира, та затова си мисля, че има уловка  ;D
Хехехе, вероятно! Този с Юпитер и Нептун беше много интересен.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #97 -: Януари 25, 2011, 03:47:24 am »
Ти затова си толкова лаконична, малко говориш, но качествено  :blink:.
А аз си изпросих комплимент  ;D

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #98 -: Януари 25, 2011, 03:50:13 am »
Мирабела, можеш ли да ми пратиш данните на ЛС, ако това не те притеснява разбира се?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #99 -: Януари 25, 2011, 04:41:18 am »

Изчака ми се чакалото да изкаже всеки своето предположение, мисля да ви дам отговора вече.  ;D

Момичето от картата ми беше съученичка, двойкаджийка от по-горните класове, остана при нас да повтаря годината. Изключително повърхностна, глуповата, все се кикотеше, липсваше способност за концентрация, връзваше тройки с преписване от другарчетата. Нея и още едно момиче дори мислеха да пращат в интернат за бавноразвиващи се деца, но все пак успя да завърши с нас. Не знам дали е била чак толкова тъпа или просто мързелива. Не изключвам, че конвенционалната форма на обучение може да не е била подходяща за нея, но в онези времена нямахме друг избор.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.