Здравей Гост

Самотата - възможно ли е човек подсъзнателно да се стреми към нея и защо?

• 100 Отговора
  • 15436 Прегледи
*

izida

• 11
Въпросът ми по-скоро е на тема психология, а не астрология....
От известен период в моя живот се влюбвам само в хора, които НЕ са и не биха могли да бъдат реално с мен (например известни певци, артисти...). Отдавна съм минала възрастта за подобни пубертетски истории. А мъжете, които са до мен, в реалния ми живот, флиртуват с мен и т. н. просто не са ми интересни. Сякаш го правя нарочно!
Аз съм човек който поставя на първо място кариерата си- влагам наистина много от себе си! Отделям доста време да се грижа и за външния си вид. Обичам компанията на други хора, дори на напълно непознати и не считам, че съм необщителна. Но щом дойде момента да допусна някой прекалено близо до себе си, издигам Великата китайска стена!
Много съм объркана! Не зная защо правя това?! Може би търся някакаъв идеал или подсъзнателно искам да бъда сама......... 
Прочетох публикация за сродните души на www.astrosite.org и беше много красиво. Затова именно реших да споделя какво ме тормози в този форум.
Ще бъда много благодарна, ако някой (особено който разбира от психология) може да ми помогне със съвет  :-\

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Цитат
Може би търся някакаъв идеал или подсъзнателно искам да бъда сама.........

А защо смяташ, че някой друг ще разбере собственото ти подсъзнание по-добре от теб самата? Това са отговори, които можеш да извлечеш от пряк диалог с подсъзнанието си, не от диалог с други мозъци.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Въпросът ми по-скоро е на тема психология, а не астрология....
От известен период в моя живот се влюбвам само в хора, които НЕ са и не биха могли да бъдат реално с мен (например известни певци, артисти...). Отдавна съм минала възрастта за подобни пубертетски истории. А мъжете, които са до мен, .......
Ще бъда много благодарна, ако някой (особено който разбира от психология) може да ми помогне със съвет  :-\

Интересно ,защо мислиш ,че астрологията не би могла да даде обяснение на този *феномен* ,който съпътства живота ти към настоящия момент. Би било хубаво да се погледне наталната ти карта , за да се изрази мнение или изградиме астро-психологическия портрет.
На първо време са ни нужни данните ти  които следва да съдържат дата ,място ,час на раждане ,година на раждане.
Принципно явно става дума ,за липса на мъже , не като количество ,а качество на материала.  :blink:
Предполагам ,че в натала има обяснения и ако желаеш ще потърсим отговора там. Принципно аз се занимавам и с психология -интереса ми касае когнитивната й част и бих могла да опитам!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
Изида, ако желаеш качи си картата.
Вероятно периода го предполага, а и не си срещнала човека, който да те заинтригува, както тези, които казваш. Може би точно сега имаш нужда от такава любов, далечна като мираж, недостижима, да усетиш само мечтата за нея. Остави се на времето.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
Сама или самотна за мен са две различни неща!
Самотата , като цяло има свойте астро обяснения ,както спомена Белика- транзит на Сатурн през домовете ,които свързваме с колективната среда на индивида. И да я допълня -аспекти към светила и лични планети.
Принципно конюкцията на сатурн със светило /най-вече луната/ е един от факторите ,който носи самота. Но това пак е много относително ,защото е важен и дома в който се случва конюкцията.
Друга отговорна за самотата планета е Нептун...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

Цитат

А защо смяташ, че някой друг ще разбере собственото ти подсъзнание по-добре от теб самата? Това са отговори, които можеш да извлечеш от пряк диалог с подсъзнанието си, не от диалог с други мозъци.

Мила, Кайли! Нима това е един от уроците на Кайли? Та ти самата, мило, доскоро водеше диалог тук във форума и търсеше истината някъде в общуването и в споделянето на размисли.

*

Nebesna

От 11. 2007г. до 09. 2008 г. Нептун ми беше върху светилата (с период на ретроградие). Това бе най-активния ми и инициативен период (точно тогава замислих създаването на фондацията и го осъществих) - вложих енергията на Нептун в кауза. В момента прави точен тригон с Марс - също не съм се оттеглила от обществото, но не си давам много зор (нептунясалия Марс не обича физическите усилия).

Свързвам аскетизма и оттеглянето с влиянието на Сатурн, а понякога и с възли върху Луна (особено ЮЛВ). Последният влияе много върху психичното здраве.

*

Nebesna

Но щом дойде момента да допусна някой прекалено близо до себе си, издигам Великата китайска стена!
Много съм объркана! Не зная защо правя това?! Може би търся някакаъв идеал или подсъзнателно искам да бъда сама......... 

Наистина, ако желаеш да ти кажем нещо повече от астрологична гледна точка, ще трябва да си поставиш картата с транзитите и прогресиите (разбира се можеш да си изтриеш личните данни). Ако не можеш да я построиш, изпрати ми данните на лично съобщение (дата, час и място на раждане), аз ще ти направя хороскопите и ще ги поставя в темата. Можем да коментираме дали имаш рождени предпоставки за идеализация на пратньора, страх от интимност/обвързване или други подобни фактори. Ще разгледаме и транзитите към днешна дата.

*

Марая

• 28287

От 11. 2007г. до 09. 2008 г. Нептун ми беше върху светилата (с период на ретроградие). Това бе най-активния ми и инициативен период (точно тогава замислих създаването на фондацията и го осъществих) - вложих енергията на Нептун в кауза.
И съвсем обяснимо -благотворителност ,безвъзмезно ,като изражение на висшата космическа любов- Нептун също е свързан с дейностите на фондациите , не е само Юпитер.
Свързвам аскетизма и оттеглянето с влиянието на Сатурн, а понякога и с възли върху Луна (особено ЮЛВ). Последният влияе много върху психичното здраве.
За съвпада на Сатурн с ЮЛВ ли говориш?
За психичното здраве/относително понятие/ :blink:търся отговорност от Луната и сатурн ,както и меркурий...
Не съм наблюдавала Възлите и психичното здраве и нямам наблюдения, ще ми бъде интересно да дадеш някой пример :-[ :unsure:

*

Uran

• 6041
Изида, не ви познавам и осъзнавам, че ще е доста самонадеяно, а и не на място да ровичкам в
душата ви.
Стремите се към красота и хармония, затова прибягвате към патерицата-"известни люде".

С това съм много съгласна! Зо психичните заболявания нямам наблюдения.

За психичното здраве/относително понятие/ :blink:търся отговорност от Луната и сатурн ,както и меркурий...
Не съм наблюдавала Възлите и психичното здраве и нямам наблюдения, ще ми бъде интересно да дадеш някой пример :-[ :unsure:

Мене , бе! ;) ;D Е аз имам хубав тригон на Луната към Мерка в СКоприон /мажорно аспектиран само от нея!/, но не се знае един зле поставен, раанен Меркурий какъв пипер ще се окаже за манджата в главата на човека :-\

Изида, къде ти е Венерата и какво управлява?
« Последна редакция: Август 24, 2010, 06:20:43 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

missKapriz

Цитат

Мила, Кайли! Нима това е един от уроците на Кайли? Та ти самата, мило, доскоро водеше диалог тук във форума и търсеше истината някъде в общуването и в споделянето на размисли.

Така е!Когато ни боли зъб отиваме на зъболекар,когато сме гладни-на ресторант,а защо когато душата ни страда да се мъчим сами да я лекуваме-по-добре да споделим,да поговорим,ако усещаме,че имаме нужда и чак после да се усамотим и да помислим.
В момента Сатурн е в моя 12 дом и от както е там все повече имам нужда да съм сама,а особено избягвам шумни компании и дразнители-нещо което преди не правех,все търсех навалиците,предизвикателствата.И също като теб ,Изида,съм станала специалистка по Китайски стени  ;)Но ти едва ли търсиш самотата-ако беше така нямаше да те привличат все известни личности-ти просто се "пазиш" за такъв-чакаш Принца така да кажа,някакси не намираш никой от охажорите си за достоен да бъде с теб.Разбира се можеш да ме опровергаеш,но аз ти давам една насока върху която да помислиш.Откриеш ли подбудите си,ще се справиш с проблема си

*

Марая

• 28287

Мене , бе! ;) ;D Е аз имам хубав тригон на Луната към Мерка в СКоприон /мажорно аспектиран само от нея!/, но не се знае един зле поставен, раанен Меркурий какъв пипер ще се окаже за манджата в главата на човека :-\

Изида, къде ти е Венерата и какво управлява?

Ха-ха ,ти на ташак ме взимаш чини ми се? :-[ ;D Къде се буташ в А републиканска- ти имаш луна на трон ,ако ме не лъже паметта ,че не ми се отварят сега програмките....но мисля,че или сатурна или луната ти бяха с достойнство.Да луната ти е в рак!
А за луната е повече от важно да е с есенциални достоинства отколкото която и да било друга планета в картата/не ,че и те не са важни/, защото аз я свързвам с емоции и психика ,с ежедневните и рутинни неща..... Много си права за мерка и както виждаш ,не съм го пропуснала в сметките си ,защото един мерк в лош аспект с луната  може да причини невероятни поразии.
По скоро ме интересува ,как ЮЛВ е замесен в психическото здраве? :-\

*

Nebesna

Повтарям: Аскетизма  го свързвам със Сатурн и пояснявам (Сатурн в съвпад/опозиция на светила, а за квадратурата не помня как ми е действала); сатурн в 12-ти  - също, но при мен 12-ти дом е малък. Ако има съчетание от фактори, желанието за уединение е още по-силно изявено. Под съчетание от фактори разбирам, например: Сатурн върху Слънце в 12-ти дом).

Разбира се, че е относително понятие психичното здраве, затова и така обобщено съм го написала.
Имам предвид принудителна/доброволна изолация от външни дразнители, докато трае съвпада на транзитната нодална ос с Луната (при мен светилата са в един знак, затова не мога да отдиференцирам). Но съм чела примери и съм разглеждала карти на хора, при които се обострят паранои, депресии, страхови неврози, когато ЮЛВ или СЛВ транзитира върху Луна (особено ЮЛВ) - това е много труден период, който поглъща много психична енергия и човек сам се изолира, за да презарежда батериите си и да си щади енергията. Разбира се случаят на Изида не е такъв и не може да бъде обяснен с това.

А, че Нептун дава бянове, мечти, идеализации, платоична и "божествена" любов съгласна съм на 100%, но трябва да има нещо в натала, не смятам, че се дължи просто на един транзит.

*

Moonlady

• **
  • 1112
Небесна:
" транзитира върху Луна (особено ЮЛВ) - това е много труден период, който поглъща много психична енергия и човек сам се изолира, за да презарежда батериите си и да си щади енергията"
---------------------------------------------------------------------------------
Много вярно, в момента ЮЛВ транзитира през Рак и ще засегне всички рачешки Луни,
но къде е Луната на Изида....няма смисъл да се гадае преди да се качи картата.....
( аз отдавна съм се " покрила " )

Логически е съвсем нормално, когато човек се стреми към кариера, отделя
доста време да се поддържа в добра форма, подсъзнателно да избягва
трайна и обвързваща близост, която би попречила на професионалната реализация.
Но нуждите на душата от обич и взаимност остават на подсъзнателно ниво,
тъй като са изтласкани там от АЗ-а.
Затова придобиват различни форми на " невъзможната връзка "
Естествени минерали и амулети

*

Марая

• 28287

Повтарям: Аскетизма  го свързвам със Сатурн и пояснявам (Сатурн в съвпад/опозиция на светила, а за квадратурата не помня как ми е действала); сатурн в 12-ти  - също, но при мен 12-ти дом е малък. Ако има съчетание от фактори, желанието за уединение е още по-силно изявено. Под съчетание от фактори разбирам, например: Сатурн върху Слънце в 12-ти дом).

Разбира се, че е относително понятие психичното здраве, затова и така обобщено съм го написала.
Имам предвид принудителна/доброволна изолация от външни дразнители, докато трае съвпада на транзитната нодална ос с Луната (при мен светилата са в един знак, затова не мога да отдиференцирам). Но съм чела примери и съм разглеждала карти на хора, при които се обострят паранои, депресии, страхови неврози, когато ЮЛВ или СЛВ транзитира върху Луна (особено ЮЛВ) - това е много труден период, който поглъща много психична енергия и човек сам се изолира, за да презарежда батериите си и да си щади енергията. Разбира се случаят на Изида не е такъв и не може да бъде обяснен с това.

А, че Нептун дава бянове, мечти, идеализации, платоична и "божествена" любов съгласна съм на 100%, но трябва да има нещо в натала, не смятам, че се дължи просто на един транзит.

Небесна ,ти си от мойто поколение на Нептун в Скорпион, това не е никак малко.
Знам ,че фобийте ги дава Мерка и Сатурн ,особенно аспект м/у тях. Аз имам такъв , при мен обаче явно е проработен или работи на ниво астрология /така пишат двете баби аспект на астролога за квадратурата мерк-стурн/. Но възлите според мен могат да отключат събити , в случай ,че в наталната карта е регистриран аспект на двете планети* виновни* за това. :rolleyes: :-\
Не е зле ,ако имаш възможност или наблюдения да ми пратиш /ако не искаш тук или в някоя друга подходяща тема/ такава карта!

*

kaily

• 5145
Цитат

Ама така е, ама аз осъзнавах, че използвам останалите и външния свят, само като помощни средства да човъркам навътре в себе си.
Затова днес ми се искаше на девойката да допълня, че ни есамо можем да помогнем да рови по-надълбоко навътре в себе си, но отговорът е в прекия диалог с несъзнаваното, който малцина изобщо владеят, а могат.

*

kaily

• 5145
Цитат
Така е!Когато ни боли зъб отиваме на зъболекар,когато сме гладни-на ресторант,а защо когато душата ни страда да се мъчим сами да я лекуваме-по-добре да споделим,да поговорим,ако усещаме,че имаме нужда и чак после да се усамотим и да помислим.
Когато ни боли зъб, отиваме на зъболекар, не висим във форума да споделяме.
Лечението на душата е по-сложно от лечението на зъб.
Ако изобщо има нужда от лечение.
Не разбирате ли?
Говорейки отстрани, ние правим връзка между мозъците си.
А истинският отговор е в усещанията...
Усещането, чувството има свой отговор, който е различен от отговора на ума.

*

Nebesna

В момента Сатурн е в моя 12 дом и от както е там все повече имам нужда да съм сама,а особено избягвам шумни компании и дразнители-нещо което преди не правех,все търсех навалиците,предизвикателствата.

Когато съм в Сатурнова криза търся усамотение и тишина, за да мога да чуя вътрешния си глас, един вид да прослушам себе си, което няма как да стане, като участвам в активен светски живот.

*

Moonlady

• **
  • 1112
Абе добре е, когато някой новодошъл пита нещо, да се появи
и да отговори на някой въпроси, ако е възможно - поне да каже
къде са Слънцето и Луната.
Този проблем с " връзките" и "кариерата "обикновено възниква
при нехармоничен аспект на Слънце/Луна
Естествени минерали и амулети