Здравей Гост

Изневярата

• 549 Отговора
  • 96881 Прегледи
*

Nebesna

Изневярата
« -: Август 28, 2010, 03:47:00 pm »
Заговори се за неудовлетворителни брачни взаимоотношения. Много често сме коментирали в този форум темата за развода, но нямаме тема за изневярата, въпруки че сме обсъждали конкретни казуси пръснато. Имаше една тема за женените мъже-кръшкачи. Бих искала да разгледаме аспектите за изневяра. какво кара хората да продължават да живеят в лъжа с половинката си, да поддържат конвенционални отношения, да съжителстват (понякога, макар и без подпис), но въпреки това да изневеряват. Не са толкова важни причините: тойне ме обича, не ме задоволява като жена, вече не ме привлича, скучно ми е с него, рутината убива любовта, страстта си отиде.....могат да се изтъкнат редица причини, които звучат оправдателно, но.....въпреки това не всеки е способен да изневерява. нека да разгледаме аспектите от АСТРОЛОГИЧНО ЕСТЕСТВО. Дали някои хора са по-склонни към изневери от други? В темата за многото бракове сме описали аспектите за лесна влюбчивост (в стил Елизабет Тейлър), но тя се развежда и се жени за други. А тук ктава дума за поддържане на 2 връзки едновременно - едната е официалната, а другата е извънбрачната.

Как мислите? Кои планети и конфигурации са причината за това?

Попаднах на странна информация в класическата хорарна астрология, според която любовникът/любовницата се описват от 3-ти дом.

Кои транзити показват изневяра от страна на брачната половинка или любовника/любовницата? можем ли да познаем дали половинката ни изневерява?

*

Milkyway

• 3770
Re:Изневярата
« Отговор #1 -: Август 28, 2010, 03:53:15 pm »
Ще следя темата с интерес :blink:
Само ще кажа за мен,аз не я искам изневярата,тя мен ме иска. :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Август 28, 2010, 03:53:53 pm »
Аз знам , че изневярата е в 11-ти дом....
Дори и като производен е 7-ми от 5-ти...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Август 28, 2010, 03:58:00 pm »
Изневярата според мен може да бъде няколко вида : емоционална и физическа. При всички положения Луната е основен виновник според мен ,както и планетите -сингнификатори на любовта- марс и венера. Така също нептун и уран от тежкарите са в агитката на изневерите.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #4 -: Август 28, 2010, 04:02:33 pm »
Аз знам , че изневярата е в 11-ти дом....
Дори и като производен е 7-ми от 5-ти...
Аз имам прогресивни марс и венера в съвпад в 11 дом :'(

*

Mia21

• 2502
« Отговор #5 -: Август 28, 2010, 04:05:42 pm »
Познавам двама мъже с квадрат на Луна и Венера, които не вярвам някога да спрат да изневеряват. Все нещо не им достига в една жена.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Август 28, 2010, 04:07:01 pm »

Кои транзити показват изневяра от страна на брачната половинка или любовника/любовницата? можем ли да познаем дали половинката ни изневерява?

Уран на ДСЦ , категорично послание за това. Уран в аспект с Венера- твърд/лек -отново е симптом за изневяра. Плутон в аспект с Венера също...Уран в 4-ти също....
А, дали ни изневерява - сол асц на партньора в сол 5-ти или 12-ти е предпоставка за съмнения ,които в повечето случай биват оправдани.

*

Divna

« Отговор #7 -: Август 28, 2010, 04:09:11 pm »
Небесна, не само в хорарната. Чела съм, че акцентиран трети дом /и особено Венера в него/ е един от показателите за човек, който е сколонен към изневери.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #8 -: Август 28, 2010, 04:15:10 pm »

Уран на ДСЦ , категорично послание за това. Уран в аспект с Венера- твърд/лек -отново е симптом за изневяра. Плутон в аспект с Венера също...Уран в 4-ти също....
А, дали ни изневерява - сол асц на партньора в сол 5-ти или 12-ти е предпоставка за съмнения ,които в повечето случай биват оправдани.
Имам уран съвпад с ИС,упр на 7ми дом.
Скоро тр плутон ще направи тригон с нат венера....много показатели станаха,че май ще предприема такава стъпка.
Тазгодишния ми солар е с АС в 3ти дом.А другата година ще е в 5ти.

*

Divna

« Отговор #9 -: Август 28, 2010, 04:15:57 pm »

Марайче, този аспект защо го включваш към изневерите?
Соларен партньорски 5ти дом в 12 е голяма предпоставка, че партньора изневерява, както и У5 нат. и Венера също в 5 сол., който пък попада в 12 натален дом.

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Август 28, 2010, 04:33:47 pm »

Марайче, този аспект защо го включваш към изневерите?
Соларен партньорски 5ти дом в 12 е голяма предпоставка, че партньора изневерява, както и У5 нат. и Венера също в 5 сол., който пък попада в 12 натален дом.

Венера в 12-ти соларен , да! Марс-също , макар ,че тук са и бързите и големи бели....

*

abroad

« Отговор #11 -: Август 28, 2010, 04:39:17 pm »
мисля, че от съществено значение е мотивът за изневяра
дали е принципно положение, заложено в натала, без оглед на предизвикващи го транзитни положения
или временна неудовлетвореност в други направления, отново заложена в натала, заедно с "дадености" в любовната сфера, което предполага плъзгане по тази линия, като плоскост на най-малкото съпротивление...

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #12 -: Август 28, 2010, 04:41:40 pm »
Какво все пак е " ИЗНЕВЯРА " ?
Това е морална категория, определена от дадена
ценностна система и в определено общество.

Защото " изневяра" няма при ескимосите, които смятат за
висока чест да "предложат " жена си на госта   ;D

При други етноси е прието мъжът да се жени за много жени и т.н.....

В някой общества изневярата се е считала за тежко престъпление
и се е наказвала със смърт.
Сега "изневярата "се "преодолява " значително по-леко, само с раздяла.....
Значи това е обществена категория, която зависи от степента на развитие
на съответната общност като цяло.
Тъй като засяга връзките на индивида и неговата ценностна система се гледа
Венера, зн. Телец и Везни , 7 дом - упр. и планети.
Но показателте могат да се търсят и в позицията на Светилата.

P.S.
Само да вметна в отговор, че Слънчевия знак Телец си изневерява    ;D ;)
Естествени минерали и амулети

*

Divna

« Отговор #13 -: Август 28, 2010, 04:42:34 pm »
Баба ми, лека й пръст, казваше: "Изневярата до време, пиянството до гроб!"

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Август 28, 2010, 04:45:42 pm »

:57: :57:, зависи от марса!

« Отговор #15 -: Август 28, 2010, 04:46:51 pm »
и аз ще следя с интерес, бих пльоснала картата на бившия, но съм го правила и преди. За един друг човек имам категорични данни, че изневерява, от 12г го познавам и не е спирал, а два пъти къса и ходи с едно момиче, явно тя м прощава. Искате ли да разцъкате неговата карта? Аз не съм наясно с показателите за изневяра  :-[

*

Asol

• 4140
« Отговор #16 -: Август 28, 2010, 04:48:12 pm »
Не е до Телеца или до Лъва, а до ценностната система, себеуважението и уважението на другия, доверието, зрялото отношение към една връзка.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #17 -: Август 28, 2010, 04:48:37 pm »

Да бе, мъж с Марс в 12-дом може да си остане вечния лИбовник   ;D
Естествени минерали и амулети

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #18 -: Август 28, 2010, 04:50:31 pm »
P.S.
Само да вметна в отговор, че Слънчевия знак Телец си изневерява    ;D ;)
Много ми хареса поста ти,както и на аброуд. :blink:
За слънце в телец -да,имам много наблюдния от живота.Особено на жени :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Август 28, 2010, 04:54:20 pm »

Да бе, мъж с Марс в 12-дом може да си остане вечния лИбовник   ;D

:57: ПРИ КАЗУСА 12-ТИ  :57: :57:, НЕ СЕ ЗНАЕ -ЗНАЕ ЛИ СЕ ,ДАЛИ ЩЕ Е ЖИВ ;D ;D.
Лунна мацке , а си представи един марс в рето фаза в натала в неподходящи знаци и /или/ *пози* ;D ;D...
Твърде възможно е да има проблеми с повдигането при наличие на някой ограничаващ транзит...
Марс във Везни - дръж се юнако , Сатурн пристига.... ;) ;D