Здравей Гост

Транзитен Сатурн в аспект с Венера

• 305 Отговора
  • 55515 Прегледи
*

Nebesna

Транзитен Сатурн в аспект с Венера
« -: Август 29, 2010, 10:00:07 am »
Сатурн символизира бащата, а Венера - младата жена, любовницата.
Венера визира връзките, а Сатурн дава постоянство и продължителност и затвърждаване на взаимоотношенията.
Предлагам да разгледаме най-вече съвпада, но и негативните аспекти между двете планети и как са се проявявали при всеки от нас.

Направих възстановка на предишния съвпад при мен и мога да кажа следното: консерватизъм в облеклото, рязко отслабване и намаляване на тегло, окончателно преустановяване на изчерпана връзка и започване на нова връзка с мъж на високопоставена позиция. При мен Венера управлява 5 и 10 дом, а също и СЛВ в 5-ти.

Опозиция преживях наскоро и тя се изрази отново в консерватизъм в облеклото, скованост в общуването, липса на фриволност и флиртове (Венера е в 3-ти дом). Отново прекратяване на връзка, но и Уран беше в разходящ съвпад с Венера, така че тръгнах да си търся свободата и разчупих оковите.

Смятам, че Сатурн в аспект с Венера изисква от нас да поемем сериозен ангажимент във взаимоотношенията пред обществото. Връзката трябва да ни представя добре в общността. Трябва да се гордеем с партньора си и да можем да кажем : "Ето това е моят човек". Всякакви несериозни връзки или такива, които са основани само на удоволствие се разклащат и ако нямат здрава социална основа - неизбежно рухват. Трябва и двамата да поемат допълнителни ангажименти и ако не са готови за това, връзката се разпада.

Какви са вашите наблюдения?
« Последна редакция: Август 29, 2010, 02:34:22 pm от Небесна »

*

Uran

• 6041
Re:Сатурн в аспект с Венера
« Отговор #1 -: Август 29, 2010, 10:08:41 am »
В момента имам разходяща опозиция на тр.Сатурн с нат.Венера.Не се е изявил този транзит на ниво лични отношения или ако е, то това влияние е позитивно.Проявлението е по-скоро в ограничение на социалните контакти и на ресурсите.

« Отговор #2 -: Август 29, 2010, 10:09:51 am »
Съвпада Сатурн нат Венера съм го преживала на 14-15 г - влюбих се в един Телец, но момчето в последствие изчезна завинаги от живота ми. Беше първото момче,което ми подари цвете  :-[ Винаги ще го помня. Живееше при баба си и после не знам какво стана. Престана да идва с нашата тайфа, защото пък един Близнак и брат му го пъдеха от обкръжението ми.

При квадрата и опозицията не си спомням да съм имала някакви специални терзания.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #3 -: Август 29, 2010, 10:14:24 am »
В момента имам разходяща опозиция на тр.Сатурн с нат.Венера.Не се изявил този транзит на ниво лични отношения или ако е, то това влияние е позитивно.Проявлението е по-скоро ограничение в социалните контакти и на ресурсите.

ми и аз имам разпащ се вече тригон на тр. Сатурн към Венерата ми. ми нищо осбено - бавят ми едни пари, но така съм свикнала да живея доста скромно, че не го усещам нито стресиращо нито зле... знам, че ще дойдат и това е важното.

в случая тригона може и да е хубав като аспект, но провежда по-лесното забавяне. Венера ми управлява 8 дом е в 12, а Сатурн 11 и 12 и се намира в 4ти, а в натала нямат никакво касателство двете  :P :P

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #4 -: Август 29, 2010, 10:35:41 am »
Аз имам съвпад в натала на Венера и Сатурн и наистина винаги съм избягвала несериозни връзки,винаги съм търсела сигурност и честност,нещо,което да си струва да се започне,тъй като предполага трайност и партньор,който освен с любов да мога да гледам с уважение и с радост да го представям на приятелите си.

*

abroad

« Отговор #5 -: Август 29, 2010, 10:59:27 am »
Добре де, има ли някой тук във форума, който вече е имал съвпад на тр. Сатурн с нат. Венера

Аз ;D
И всички транзити на Сатурн към Венера са ми белязани, но с уговорката, че и двете са ключови планети за мен.
При съвпада - среща при трудни обстоятелства за любовта, сериозна връзка, трудна, студена любов, стерилна, болезнено разпаднала се, поучителна постфактум, но такава, за която никога не съжаляваш, че е свършила :blink:

Divna,
Извинявам се за подвеждащата информация :blink:, объркала съм, ретро Мерк не ми влияе особено добре ;D
Коментарът ми отгоре важи за съвпада на Сатурн с Меркурий У7.

При съвпад на тр. Сатурн с нат. Венера започнах връзка, която и до днес определям като най-красивата и единствената, за която си спомням само с положително чувство. Ако пренебрегна прогресии и дирекции, то събитието съвпада по време с тр. Нептун и Уран съвпад с У7 :blink:

п.п. Венера е У5, У6, У10 и диспозитор на Марс на върха на 5ти

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #6 -: Август 29, 2010, 12:04:56 pm »
в натала имам квадрат на Венера и Сатурн.
в момента в солара Венера е в точен съвпад с натален сатурн (11 дом).

трудно започвам любовни взаимоотношения, още по-трудно се разкривам пред хората, но в момента, в който разбера, че мога да имам доверие на човека срещу мен се отпускам.
имала и сериозни, и несериозни връзки.
харесвам по-големи от мен мъже, от които мога да науча нещо и които да са ми опора.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Август 29, 2010, 12:38:40 pm »
Добре де, има ли някой тук във форума, който вече е имал съвпад на тр. Сатурн с нат. Венера

Аз ;D
И всички транзити на Сатурн към Венера са ми белязани, но с уговорката, че и двете са ключови планети за мен.
При съвпада - среща при трудни обстоятелства за любовта, сериозна връзка, трудна, студена любов, стерилна, болезнено разпаднала се, поучителна постфактум, но такава, за която никога не съжаляваш, че е свършила :blink:

Divna,
Извинявам се за подвеждащата информация :blink:, объркала съм, ретро Мерк не ми влияе особено добре ;D
Коментарът ми отгоре важи за съвпада на Сатурн с Меркурий У7.

При съвпад на тр. Сатурн с нат. Венера започнах връзка, която и до днес определям като най-красивата и единствената, за която си спомням само с положително чувство. Ако пренебрегна прогресии и дирекции, то събитието съвпада по време с тр. Нептун и Уран съвпад с У7 :blink:

п.п. Венера е У5, У6, У10 и диспозитор на Марс на върха на 5ти

:blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #8 -: Август 29, 2010, 12:51:59 pm »

И аз така.Натален Сатурн е в 11 дом,а нат.Венера във втори дом.Много съм отговорна по-отношение на връзките.Не започвам лесно връзка и трудно прекратявам създадена такава.Този аспект ме ограничава и в други области управлявани и символзирани от Венера,но вече започнах да го разбирам и отработвам аспекта.Сатурн изисква дисциплина и труд и чак тогава дава на Венерата ми това,което иска.А тя иска по-много ,все пак е в стрелец.

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Август 29, 2010, 01:15:58 pm »

И аз така.Натален Сатурн е в 11 дом,а нат.Венера във втори дом.Много съм отговорна по-отношение на връзките.Не започвам лесно връзка и трудно прекратявам създадена такава.Този аспект ме ограничава и в други области управлявани и символзирани от Венера,но вече започнах да го разбирам и отработвам аспекта.Сатурн изисква дисциплина и труд и чак тогава дава на Венерата ми това,което иска.А тя иска по-много ,все пак е в стрелец.

Сатурн в твърд аспект с Венера от наблюденията ми се характеризира с трудна и късна любов, неудачни и неподходящи връзки , напускане ,раздели. Трайна песимистична нагласа заради гореспоменатите. Ревност и подозрително отношение /странното е , че винаги са основателни/.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #10 -: Август 29, 2010, 01:41:12 pm »
тук си много права, само че аз се ожених рано - това сигурно е от Овен на ДЦ.
обаче моята Венера е и в тригон с Плутон и опозиция на Нептун - вярвам в любовта и в повечето случаи, колкото и трудни да са ми връзките, винаги печеля. Връзките ми са ползотворни.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Август 29, 2010, 01:51:38 pm »
Искам ми се по-подробно да разгледаме как тр. Сатурн влияе на натална Венера. темата не е само за рождените аспекти. Нека се включат и тези, които нямат рожден такъв по наблюдения от транзити.

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Август 29, 2010, 01:52:50 pm »
тук си много права, само че аз се ожених рано - това сигурно е от Овен на ДЦ.
обаче моята Венера е и в тригон с Плутон и опозиция на Нептун - вярвам в любовта и в повечето случаи, колкото и трудни да са ми връзките, винаги печеля. Връзките ми са ползотворни.

За кое ?

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #13 -: Август 29, 2010, 01:54:24 pm »
когато тр. Сатурн ми е минал през нат. Венера започнах връзката с мъжа ми.
сега пък сол. венера ми е в съвпад със сатурн и се чудя какво е значението - съвпада е абсолютно точен в 11 натален дом, а сол. Венера е в 9 дом.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #14 -: Август 29, 2010, 01:55:12 pm »

Сатурн в твърд аспект с Венера от наблюденията ми се характеризира с трудна и късна любов, неудачни и неподходящи връзки , напускане ,раздели. Трайна песимистична нагласа заради гореспоменатите. Ревност и подозрително отношение /странното е , че винаги са основателни/.

за ето тези думи!

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Август 29, 2010, 02:04:26 pm »
Чела съм, а и имам свои наблюдения, че Венера в твърд аспект със Сатурн търпят унижения и изневери в брака, заради материалното благополучие и не се развеждат.

*

Santi

« Отговор #16 -: Август 29, 2010, 02:06:58 pm »
Цитат

Аз имам опозиция м/у Венера(Близнаци) и Сатурн(Стрелец) в натала . Болднатото важи за мен в общи линии . Трудно се влюбвам, но това ако стане, чувствата са трайни и силни( Венера опоз. Сатурн, Луна(у5) тригон Сатурн) . Венера управлява 3,8 дом и е съуправител на 7-ми, както и е управител на ЮЛВ в 7-ми дом . Сатурн ми е в 10 дом и управлява 11,12 дом . През Октомври тр Сатурн ми прави тригон с Венера от 7-ми дом и същевременно ще премине през ЮЛВ . Ще коментирам като му дойде времето какво се е случило . Забравих да допълня, че тр. Сатурн по същото време ще мине през пр. ДЦ . Толкова от мен .

*

abroad

« Отговор #17 -: Август 29, 2010, 02:08:27 pm »
брат ми е с натален квадрат Сатурн/Венера, съпругата му също
ожени се при тр. Сатурн опозиция Венера /Венера е У7/

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #18 -: Август 29, 2010, 02:13:27 pm »
Чела съм, а и имам свои наблюдения, че Венера в твърд аспект със Сатурн търпят унижения и изневери в брака, заради материалното благополучие и не се развеждат.
изневяра бих простила, но унижение -не!
за мен е важно партньорът ми да се държи добре с мен, да ме ласкае, да ми помага и да знам, че  каквото и да се случва мога да разчитам на него.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Август 29, 2010, 02:18:32 pm »

Имам същите наблюдения и за Луна в твърд аспект със Сатурн.
Много неща са готови да преглътнат в името на материалната сигурност. Е, и при тях идва момент, в който чашата прелива, но им е трудно да прекъснат отношения от раз. Решението (окончателно) обикновено се взема след дълъг период на тровене и самонатравяне.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.