Здравей Гост

Транзитен Сатурн в аспект с Венера

• 305 Отговора
  • 55602 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Транзитен Сатурн в аспект с Венера
« Отговор #180 -: Октомври 23, 2011, 06:52:12 am »
АН, ти какво би помислила за човек, който непрекъснато има импулс да помага на другите, особено като види, че имат проблем? Ако такъв човек не си слага проблемите на другите на сърце и не мисли за тях, но мисли, че може да отдели малковреме, за да им помогне и все се опитва да им помогне.

Според теб такъв човек какъв проблем - психичен например, има, който все го подтиква към това да желае да помага на другите?

не съм сигурна, че нещата са в импулс да се помага на другите - импулсите са първични - най-вероятно за друг импулс става въпрос - а според теб?:)

« Отговор #181 -: Октомври 25, 2011, 08:45:56 am »
ако човечността- " да помага"- е психичен проблем,то значи се превръщаме в нечовеци
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #182 -: Октомври 26, 2011, 06:47:32 pm »
Опозициите понякога ни изправят пред необходимост от избор вследствие на настъпили външни обстоятелства... Случва се да се появи трети човек или ние самите да сме настроени ултимативно. В този смисъл могат да бъдат по-трудни от квадрата, но имаме възможност да бъдем по-обективни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #183 -: Октомври 26, 2011, 07:36:15 pm »
Интересно, а говорех само хипотетично...

Впрочем, в момента изживявам същата опозиция... и имам чувството, сякаш времето изведнъж е спряло, не се случва нищо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #184 -: Октомври 26, 2011, 07:40:29 pm »
Зависи и какво се случва в картата на жената. Ако тя не е склонна да се подчинява на ултиматуми напр. Или ако има заложено в натала желание да се стреми към сигурен пристан в любовта (което по-скоро май не е така, с оглед на написаното по ситуацията) или някой транзит в момента я накара да залажи на сигурното, или напротив - да не желае да се обвързва, а да предпочита свободата. От написаното ми се струва, че тази дама цени личната си свобода.

Догодина през юни Сатурн ще е отново много близо до сегашната си позиция. А ако окончателното решаване на въпроса се отложи до последното преминаване на Сатурн в опозиция с неговата натална Венера?

*

Grace

• 2257
« Отговор #185 -: Октомври 26, 2011, 07:59:23 pm »
в картата на жената тр.плутон е в тригон към АСЦ. и Възлите / точен декември / и е на върха на 5-ти дом. Тр.сатурн върви към съвпад / скоро/ с натален марс и е в разходящ квадрат с натална луна / 5-ти дом / а тр.нептун ще мине в следващите месеци през съвпад с мидпойнт Сл/Луна. Тр.Уран е около съвпад с натален Сатурн / 3' овен /, който е управител на 5-ти дом.

« Отговор #186 -: Октомври 26, 2011, 08:13:55 pm »
Тр. Сатурн в съвпад с натален Марс - може би е една от причините дамата да бъде предпазлива, колеблива в действията си, да премисля всяка стъпка, да се страхува да не направи грешен ход.
Тр. Сатурн в квадрат с натална Луна - може да е причина да се страхува да се довери, поради това да се изолира емоционално от обкръжението си, да не споделя истинските си чувства, вкл. с въпросния мъж. Тъй като Луна е в 5-ти дом, това може и да са някакви ограничения в любовта, да не показва чувства към любимия си.
Мидпоинтът Слънце/Луна има отношение също и към брака. Във Водолей ли е? Ако е там, тя търси интелектуален партньор, може би не се пада по задушаващите връзки, предпочита да й оставят свобода. Нептун върху този мидпоинт може да й донесе някой артистичен партньор или нежна, романтична, но също възможно и да е нереална , платонична любов/влюбване.
Тр. Уран в съвпад с натален Сатурн. Уран е новото, бунта, разкъсването на оковите, а Сатурн са порядките, закона, всичко, което се вписва в "общоприетите" норми. Не съм експерт, но тъй като Сатурн е У5, си мисля, че с този аспект може да изневери на стандартното си поведение спрямо любимите си и да открие, че може да обича по начин, по който не е подозирала досега. Или да открие интереса си към ново хоби, занимание за свободното време.

« Отговор #187 -: Октомври 26, 2011, 09:09:09 pm »
Права си за тр. Уран. И това може да е проявление на аспекта.
За връзката - не знам. Нещо (транзит) в 7-ми дом или към върха на 7-ми дом или У7?

*

Grace

• 2257
« Отговор #188 -: Октомври 26, 2011, 09:17:03 pm »
връзката е започнала при транзит на уран и юпитер през нейния 7 дом, да.
има и дирекции, Забележете - дир.Сатурн/напомням упр.5/ съвпад нат.венера. Дир.Слънце=Нептун / упр.7 дом/
Прогр.Венера тригон/секстил към възлите и асц. Връзката изглежда доста кармична по естеството си.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #189 -: Октомври 27, 2011, 12:45:06 am »
връзката е започнала при транзит на уран и юпитер през нейния 7 дом, да.
има и дирекции, Забележете - дир.Сатурн/напомням упр.5/ съвпад нат.венера. Дир.Слънце=Нептун / упр.7 дом/
Прогр.Венера тригон/секстил към възлите и асц. Връзката изглежда доста кармична по естеството си.

Това ме замисли...много! На мен ми предстои тригон на СД/ПР.Слънце към нодалната ос... :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #190 -: Октомври 27, 2011, 09:25:27 am »
Марая, ако ще ти е от полза, ще кажа, че в синастрията им има съвпад на негов Сев.възел /5 д / с нейна Венера и широк съвпад / 7 гр. / на негова Луна с неин Южен възел. 

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #191 -: Октомври 27, 2011, 01:40:27 pm »
  При транзит на Сатурн съвпад АС и Уран / тоест Сатурн е бил на + 1*/- 1* от споменатите/ и полусикстил с Венера, ако 1* разминаване не е проблем, почина баба ми. Това ме накара да си задам много въпроси, относно отношенията като цяло в рода.
За любовни отношения не знам какво да кажа, има раздвижване но може би ще е нещо истинско при съвпада на Сатурн с Венера  :blink:
п.с. По натал Сатурн прави квадрат и половина с Луна и Венера, супер търпелива и толерантна съм към партньора, но категорично не е  зарад материални ценности. Прелее ли чашата обаче, съм непредсказуема и нищо не е в състояние  да ме върне назад. Това вероятно е защото Луна и Венера са в Скорпион  :-\
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

« Отговор #192 -: Октомври 27, 2011, 02:06:21 pm »
  При транзит на Сатурн съвпад АС и Уран / тоест Сатурн е бил на + 1*/- 1* от споменатите/ и полусикстил с Венера, ако 1* разминаване не е проблем, почина баба ми. Това ме накара да си задам много въпроси, относно отношенията като цяло в рода.
За любовни отношения не знам какво да кажа, има раздвижване но може би ще е нещо истинско при съвпада на Сатурн с Венера  :blink:
п.с. По натал Сатурн прави квадрат и половина с Луна и Венера, супер търпелива и толерантна съм към партньора, но категорично не е  зарад материални ценности. Прелее ли чашата обаче, съм непредсказуема и нищо не е в състояние  да ме върне назад. Това вероятно е защото Луна и Венера са в Скорпион  :-\
Само да питам,това майката на баща ти ли беше? Лека й пръст :(
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #193 -: Октомври 27, 2011, 02:35:40 pm »
 Да, майката на баща ми :(

*

Grace

• 2257
« Отговор #194 -: Октомври 27, 2011, 02:42:57 pm »
неочаквано ли почина?

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #195 -: Октомври 27, 2011, 03:00:20 pm »
 Не, два месеца беше на легло. Преди месец я видях, имах чувството, че всеки дъх и е последен, хванах я за ръката и тя сякаш оживя, дори разговаряхме ...

*

Yaya

• 2265
« Отговор #196 -: Ноември 04, 2011, 02:36:33 pm »
  При транзит на Сатурн съвпад АС и Уран / тоест Сатурн е бил на + 1*/- 1* от споменатите/ и полусикстил с Венера, ако 1* разминаване не е проблем, почина баба ми.

това ме чака и мен всеки момент. Баба е на легло от 4г, взима-дава, както се казва.... Началото на декември ми е съвпада, Дори мисля, че е точен около 10ти, по затъмнението. Тогава имам(вярно, с широки орбиси до 4гр) съвпад на дирекционна, прогресивна Венера (У1 и 8 и 12) в 8ми дом, Луната е пак там...
Замислих се, че чакам любовта, а то какво може да ми дойде до главата
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #197 -: Ноември 04, 2011, 02:57:10 pm »
  При транзит на Сатурн съвпад АС и Уран / тоест Сатурн е бил на + 1*/- 1* от споменатите/ и полусикстил с Венера, ако 1* разминаване не е проблем, почина баба ми.

това ме чака и мен всеки момент. Баба е на легло от 4г, взима-дава, както се казва.... Началото на декември ми е съвпада, Дори мисля, че е точен около 10ти, по затъмнението. Тогава имам(вярно, с широки орбиси до 4гр) съвпад на дирекционна, прогресивна Венера (У1 и 8 и 12) в 8ми дом, Луната е пак там...
Замислих се, че чакам любовта, а то какво може да ми дойде до главата
Сбогувай се с нея докато е жива и прошка поискай и дай ! 
Радвай се, че е била част от живота ти, но я пусни да продължи в нейната посока  :kissd:

*

Grace

• 2257
« Отговор #198 -: Декември 04, 2011, 09:44:06 pm »
Не е мястото в тази тема, но понеже тук прочетох за пойнта сл/луна че има отношение към брака, плутон догодина ще прави точен съвпад с този пойнт при мен, това какво би донесло?« Последна редакция: Ноември 15, 2011, 04:29:05 am от akruks »
 зависи как ти е поставен Плутона и какво му е значението в натала. при всички случаи, надали ще мине без последствия. възможни проявления - в добрия случай - промяна във връзката, която ще доведе до личностно израстване, кармична връзка..,..; в не толкова добрия - неудволетворение, трудности....Но това е доста изолирано тълкуване. ти си познаваш картата най-добре. опитай да го свържеш с наблюденията, които имаш за въздействията на Плутон до момента. Мидпоинта Сл/Луна символизира връзката между мъжа и жената, съзнателното и несъзнателното, духа и душата.   
освен това, важно е да разгледаш има ли аспект и какъв точно между Сл и Луна в натала. характера на аспекта се взема впредвид при тълкуване. това придава допълнително значение при активиране на мидпоинта.   
« Последна редакция: Декември 05, 2011, 08:21:47 am от Grace »

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #199 -: Декември 05, 2011, 03:58:39 pm »
Сметнах си мидпойнта на слънцето с луната и като пуснах транзити към времето на свадбата ми забелязах, че Плутон освен, че е транзитирал през АС, е правел и тригон с тоя мидпойнт.