Здравей Гост

ЗА ИЛИ ПРОТИВ ЗАКОННИЯ БРАК

• 169 Отговора
  • 24486 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
ЗА ИЛИ ПРОТИВ ЗАКОННИЯ БРАК
« -: Август 30, 2010, 06:51:27 pm »
Нека всеки ,който прецени и има желание да гласува. Като ще помоля след като даде своя вот да посочи аргументите си , а така също в кой знаци има Слънце ,Луна , Юпитер , Сатурн и Венера.../къде без нея? :blink:/. Така също и фазата на планетите в натала си...
Благодаря ви! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
Re:ЗА ИЛИ ПРОТИВ ЗАКОННИЯ БРАК
« Отговор #1 -: Август 30, 2010, 07:24:36 pm »
Твърдо да за брака.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

abroad

« Отговор #2 -: Август 30, 2010, 07:24:45 pm »
аз съм по средата ;D, защо съм ощетена откъм вариант за отговор ;D
иначе не мога да си удовлетворя опозициите

*

Jeni_

« Отговор #3 -: Август 30, 2010, 07:25:05 pm »
Нека всеки ,който прецени и има желание да гласува. Като ще помоля след като даде своя вот да посочи аргументите си , а така също в кой знаци има Слънце ,Луна , Юпитер , Сатурн и Венера.../къде без нея? :blink:/. Така също и фазата на планетите в натала си...
Благодаря ви! :blink:
Глсувах Против;
Защото сякаш е по-важно хората да са женени горе; да са наистина един за друг и щастливи заедно , а подписа в материален план не гарантира нищо...
Слънце Рак 11
Луна Близнаци 11
Юпитер Риби  8
Сатурн R Стрелец 4
Венера Лъв 1
Но може би десцендента във водолей е виновен за по- непукиското ми отношение към тази институция ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #4 -: Август 30, 2010, 07:59:01 pm »
аз съм ЗА сливането на душите, сливането на телата, даването на любов един на друг и на света около тях, липсата на лъжи, взаимопомоща във всичко, сливането на умовете, ако има деца отглеждането им с любов, разбиране и уважение към техните души, безусловната вяра и любов към другия, абсолютната светлина в отношенията!

ПРОТИВ съм лъжите, прецакването, борбите за надмощие, свърването заради пари, меренето на егота, желанието да властваш над другия и прочее...

честно казано не зная дали съм за или против брака, защото във вида, в който съществува в момента е пълен крах  :-X :-X :-X  затова няма да гласувам...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #5 -: Август 30, 2010, 08:11:02 pm »
Цитат
честно казано не зная дали съм за или против брака, защото във вида, в който съществува в момента е пълен крах      затова няма да гласувам...
До преди 4-5 години мислех че искам да имам една луда сватба и един принц до мен...но уви нещата не са такива каквито си ги представяме и с брак или не искам спокойствие и разбирателство еее от време на време и по малко екшън и екстрйм за да поддържаме огъня!
Докато дишаш...надявай се!

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #6 -: Август 30, 2010, 08:21:10 pm »
Здравейте,аз също съм твърдо за брака,години наред съм мечтала за бяла рокля и т.н,а сега вече ми е все едно,но пък църковния брак е много важен за мен и ще ви кажа защо -защото над новото семейство се спуска ангел-хранител което е много важно за общия ни път напред-нали знаете с Божията помощ пътя е по-лек..и така си мечтая скъпи съфорумци дано да ми се осъществи тази мечта един ден :blink: :blink: :blink:   
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #7 -: Август 30, 2010, 08:51:27 pm »
Много,много ти благодаря Ая за пожеланието,аз изживявам една много трудна любов и сигурно е така ,че нещата се случват когато най-малко очакваме,защото колкото повече искаме то не става ,явно трябва да почакаме -нали всяко нещо си има своето време на този свят.. :25:
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

« Отговор #8 -: Август 30, 2010, 09:41:22 pm »
Е много ми е смешно да преставяш партньора си цал живот като "приятеля ми".  ;D ;D ;D Или като започннат обяснения от сорта - това е жена ми. Тя всъщност не ми е жена, но имаме дете, което е на 12 години. ;D А каква ти е, бе?! ;D ;D ;D
Не мисля, че и формалностите от юридическа гледна точка са по-малко, ако се живее без брак, а се придобиват ценности и се отглежда общо дете.

За себе си - не знам дали съм за или против. Ако ми се случи да се омъжа, което е по-скоро невероятно, сигурно много бих се учудила да чуя в лицето си думите "докато смъртта ви раздели"  :unsure: :unsure: ;D ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #9 -: Август 30, 2010, 09:49:26 pm »
сигурно много бих се учудила да чуя в лицето си думите "докато смъртта ви раздели"  :unsure: :unsure: ;D ;D

... каза Водолей на ДС.  :wink2:

;D

И другото, на което бих се учудила да чуя - "да му се подчинява" ........хахахахаха  ;D ;D ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #10 -: Август 30, 2010, 09:52:24 pm »
Е много ми е смешно да преставяш партньора си цал живот като "приятеля ми".  ;D ;D ;D

Виж, това си е наистина нелепо, не бях се замисляла. Ама ние обикновено си се представяме един друг с личните имена, не употребяваме притежателни местоимения  :P.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Divna

« Отговор #11 -: Август 30, 2010, 10:16:09 pm »
Е много ми е смешно да преставяш партньора си цал живот като "приятеля ми".  ;D ;D ;D

Виж, това си е наистина нелепо, не бях се замисляла. Ама ние обикновено си се представяме един друг с личните имена, не употребяваме притежателни местоимения  :P.

Сигурно става дума за обществото.  :-[  Едно е да кажеш, съпругът ми ... и друго е приятелят ми...  макар че, някои дори без сключен брак, представят половинките си като съпруг(а).

В България има вече много двойки, които живеят на семейни начала без граждански подпис. Не знам защо все още не е измислен някакъв термин /такъв съществува във всички цивилизовани държави/.

Аз съм по-скоро против брака. Детските ми фантазии да бъда с дълга бяла рокля вече се реализираха /преди много години/. Ако някога отново създам семейство, бих представяла мъжа до мен, като "моята половинка", "моето съкровище", "любовта на моя живот" и т.н. Има толкова хубави думи, които може да използваме пред обществото, за да представим мъжа до себе си, който обичаме.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Август 30, 2010, 10:18:55 pm »
В България има вече много двойки, които живеят на семейни начала без граждански подпис. Не знам защо все още не е измислен някакъв термин /такъв съществува във всички цивилизовани държави/.

Съжителство се нарича, без подпис.
И после ако двойката реши да се раздели, следва "Дай си ми куклите, на си ти парцалките", но по на дребно.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #13 -: Август 30, 2010, 10:25:56 pm »

Съжителство се нарича, без подпис.
И после ако двойката реши да се раздели, следва "Дай си ми куклите, на си ти парцалките", но по на дребно.  ;D

Тук, където съм аз има специална дума /официална/, която се използва за пред обществото. Казва се conjoint(e), и означава съпруг(а) без подпис, а в точния превод е съединен/свързан. На мен доста добре ми звучи, защото в действителност ти си свързан с тоя човек.

« Отговор #14 -: Август 30, 2010, 10:26:11 pm »
Ако някога отново създам семейство, бих представяла мъжа до мен, като "моята половинка", "моето съкровище", "любовта на моя живот" и т.н. Има толкова хубави думи, които може да използваме пред обществото, за да представим мъжа до себе си, който обичаме.

Например,той се обажда се на твои приятели или колеги, за да ги покани на гости у вас и казва - Здравейте. Аз съм съкровището на Дивна ;D ;D ;D

Дивна, дано не ми се обидиш. Посто се бъзикам  ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Август 30, 2010, 10:26:11 pm »
Абе Марая кой е противозаконния брак?   :unsure:  :rolleyes:

Онзи ,който е извън законите приети от обществото ;D...
А и никъде не съм казала противозаконен! ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #16 -: Август 30, 2010, 10:28:43 pm »
Държавата/ корпорациите имат интерес да НЯМА бракове или те да се разпадат. Това са повече домакинства пък били те само от 1 жена с дете или само от един мъж. Вместо едно жилище-2 с ДДС-то и всички др. неща необходими в един дом+ДДС. :blink: :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #17 -: Август 30, 2010, 10:31:33 pm »
И тук си има дума (но е юридическа) за съжителството "без подпис"-конкубинат.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Август 30, 2010, 10:32:27 pm »
Брака като брак в дадено общество,се подразбира че е законен и за това се казва брак-поставянето на законен отпред е излишно  ;)

Де юре не е така , закона го отчита като противозаконен , защото не е в неговите рамки! :P

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #19 -: Август 30, 2010, 10:38:16 pm »
И аз никога в живота си не съм имала усещане за брак,за сватба.Не мога да обясня защо.
Обичам сигурността на семейният уют и живот,но подписа е излишен.
Имам уран У7.
Слънце риби
луна телец
сатурн близнаци
юпитер козирог
венера телец
Ние живеем без подпис,и наистина парите които биха се дали за сватба биха могли да се вложат в нещо по-практично или за детето.