Здравей Гост

ЗА ИЛИ ПРОТИВ ЗАКОННИЯ БРАК

• 169 Отговора
  • 24612 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:ЗА ИЛИ ПРОТИВ ЗАКОННИЯ БРАК
« Отговор #20 -: Август 30, 2010, 10:39:44 pm »
ПП:  ще го изтрия след малко този пост, просто искам да се посмеем за малко...

Според мен изобщо не е за триене постът  ;D, ама ти решаваш.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #21 -: Август 30, 2010, 10:40:49 pm »
Ако някога отново създам семейство, бих представяла мъжа до мен, като "моята половинка", "моето съкровище", "любовта на моя живот" и т.н. Има толкова хубави думи, които може да използваме пред обществото, за да представим мъжа до себе си, който обичаме.

Например,той се обажда се на твои приятели или колеги, за да ги покани на гости у вас и казва - Здравейте. Аз съм съкровището на Дивна ;D ;D ;D

Дивна, дано не ми се обидиш. Посто се бъзикам  ;D ;D ;D

Аурорче, аз вече писах, че си има специален термин тук, който се използва.

« Отговор #22 -: Август 30, 2010, 10:41:47 pm »
Да, знам, мила  :wub: Просто се пошегувах  :-[
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Август 30, 2010, 10:42:31 pm »
С две думи държавата има полза от сключените бракове, както и от неморални граждани. Бързо всички на черешата, чалга до дупка, люта ракия и голи цици и никакви гащи по кръчмите. Лиспата на морал води до извънбрачни връзки и следователно повече разводи и ---> повече такси по разводи, а ако и 2-ри път се ожени ( омъжи) това са още такси за бракосъчетание, после пак разводи и пак такси ... ;D  УЛЯХ СЕ!  ;D

ПП:  ще го изтрия след малко този пост, просто искам да се посмеем за малко...

За да не го изтриеш  ;D ;D , в него има емоция , а аз харесвам емоциите....
НЯМА МОРАЛ В ЛЮБОВТА! ТОВА Е ПРОБЛЕМА , ЛЮБОВТА НЕ Е ДО ГРОБ! ЛЮБОВТА Е ЧУВСТВО , НЕЗАСТРАХОВАНО ОТ БУРИ ,ПЕРИПЕТИ , МЪГЛИ , ДЪЖДОВЕ!  ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #24 -: Август 30, 2010, 10:43:33 pm »
Дори в старото законодателство,  децата родени в конкубинат имаха гарантирани права на наследници стига да са били припознати.

*

Марая

• 28287
« Отговор #25 -: Август 30, 2010, 11:04:02 pm »
Аия , чалгата и брака са много различни продукти на обществото.... :blink:
Корелация м/у двете няма! Наред с това и по времето на комунизма имаше разводи....и бракове. :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #26 -: Август 30, 2010, 11:10:13 pm »
"Обичам теее, дори когато си със друг, обичам тееее, животът ми без теб е друг..."

хахаха! Или "излъжи ме, излъжи ме, нека ме боли!"

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Август 30, 2010, 11:23:32 pm »
Наред с това и по времето на комунизма имаше разводи....и бракове. :blink:

Да, винаги е имало разводи, но в пъти по-малко. Имало е повече ценности и морал.

Имало е по-малко разводи, защото обществото ги заклеймяваше. Да си разведена жена, сама с дете бе по-срамно от омъжена жена без никакви морални задръжки.

Познавам доста семейства (на годините на майка ми и малко по-млади), в които съпругът се правеше, че не вижда изневерите на благоверната си, само за да се запази фалшивият образ на "образцово семейство" за пред хората. Навремето имахме едни съседи (живеехме врата до врата), и двамата работеха в голямо предприятие още по времето на Т. Живков. Жената беше доста подла и цапната в устата и веднъж решава да направи мръсно на своя колежка в предприятието. Колежката й го връща тъпкано, след като я проследява как се усамотява с любовника си в някаква служебна стая. В сюблимния момент в стаята нахълтват шефа на отдела, комсомолския секретар и други... В същото предприятие работеше и съпругът на неверната женица. За тогавашните времена туй си беше голям позор. Онази обаче бързо намира начин да закърпи положението - изведнъж забременява от съпруга си преди да е подал молба за развод. За статистиката ще кажа, че жената е със Слънце в Козирог, а мъжът е със Слънце в Дева - прекрасно семейство.  ;D За пред хората и съседите го поддържаха тоя имидж и наистина ги мислех за идеална двойка, докато не се намери човек, който да ми разкаже това-онова. Това май е за някоя от съседните теми, но понеже бе в отговор на цитирания пост, ще остане тук.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Август 30, 2010, 11:24:35 pm »
"Дай си сърцето на който искаш ти, парите и апартамента на мене остави. Нощите са къси, но аз не тъжа, знам, че винаги на курва ще се натреса."

Сса, Сса!

*

Nebesna

« Отговор #29 -: Август 30, 2010, 11:27:09 pm »

Да, винаги е имало разводи, но в пъти по-малко. Имало е повече ценности и морал.

Да си разведена жена, сама с дете бе по-срамно от омъжена жена без никакви морални задръжки.

Именно те заради това се жениха по няколко пъти., за да не остават сами. Когато майка беше млада разводите бяха нещо обичайно по социалистическо време в България...Даже имаше такава мода - хората се развеждаха формално, за да запазят семейните жилища (не се позволяваше на семейство да притежава повече от едно жилище, ако не е наследствено, а придобито по време на брака), а пък съвместното съжителство без брак се преследваше от полицията. Сега пък е нормално да се живее без брак.
« Последна редакция: Август 30, 2010, 11:31:15 pm от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #30 -: Август 30, 2010, 11:34:47 pm »
"ах, колко ще те чакам да се върнеш, да ме прегърнеш, да стоплиш ти моето пишле, дайте ми да изпуша една марихуана, за да забравя аз нейните срамни устни.."

Нещо римата и ритъмът ти се губят.

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Август 30, 2010, 11:49:45 pm »

Имало е по-малко разводи, защото обществото ги заклеймяваше. Да си разведена жена, сама с дете бе по-срамно от омъжена жена без никакви морални задръжки.

Познавам доста семейства (на годините на майка ми и малко по-млади), в които съпругът се правеше, че не вижда изневерите на благоверната си, само за да се запази фалшивият образ на "образцово семейство" за пред хората. Навремето имахме едни съседи (живеехме врата до врата), и двамата работеха в голямо предприятие още по времето на Т. Живков. Жената беше доста подла и цапната в устата и веднъж решава да направи мръсно на своя колежка в предприятието. Колежката й го връща тъпкано, след като я проследява как се усамотява с любовника си в някаква служебна стая. В сюблимния момент в стаята нахълтват шефа на отдела, комсомолския секретар и други... В същото предприятие работеше и съпругът на неверната женица. За тогавашните времена туй си беше голям позор. Онази обаче бързо намира начин да закърпи положението - изведнъж забременява от съпруга си преди да е подал молба за развод. За статистиката ще кажа, че жената е със Слънце в Козирог, а мъжът е със Слънце в Дева - прекрасно семейство.  ;D За пред хората и съседите го поддържаха тоя имидж и наистина ги мислех за идеална двойка, докато не се намери човек, който да ми разкаже това-онова. Това май е за някоя от съседните теми, но понеже бе в отговор на цитирания пост, ще остане тук.

А къде беше Уран в тоя момент? ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #32 -: Август 30, 2010, 11:52:31 pm »
Обичам те повече от ракия,
футбол или формула едно.
Искам твоята нежна магия
и да си вечно в моето легло.

*

Nebesna

« Отговор #33 -: Август 31, 2010, 12:06:31 am »
Ето заради това не го харесвам брака!

Защо бирата е за предпочитане пред жената?

Бирата никога не я боли глава.
Можеш да обърнеш няколко бири за една нощ.
Винаги си сигурен, че си първият, който отваря бирата.
Бирата не иска да й купуват цветя.
Няколко бири на една маса не си говорят глупости.
Можеш да споделиш бирата с приятели.
Бирата е по-евтина.
Бирите нямат майки.
Празните бирени бутилки могат да се върнат.
Студената бира също е хубава.
Бирата винаги те чака търпеливо и не прави забележки.
Бирата винаги е задоволена.

На бирата не и пука ако след като сте я изпили отидете и си легнете
На бирата не и пука ако нямате културни обноски
Бирата не се оплаква, че сте безчувствен
Бирата не се оплаква, че карате бързо
Бирата не настоява за равенство
Бирата не се побърква веднъж месечно
Бирата няма адвокат
Можеш да застреляш бирата си
....................и т.н.

http://www.pc-zone.hit.bg/fun/birata.html

« Последна редакция: Август 31, 2010, 12:28:52 am от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #34 -: Август 31, 2010, 12:51:54 am »
Студено, дявол да го вземе!
Студът те реже като ножици!
Човек, за да се посъвземе,
са нужни барем две госпожици!

Хр. Смирненски, 1919 г.

*

holanda

« Отговор #35 -: Август 31, 2010, 03:34:15 am »
бе ти хубаво си мърсуваш,но не казваш нищо ново  ;)

само да напиша 2 думи за това,че младите се женели рано..по принцип,правят го за да докажат на околните и на себе си,че вече са 'големи хора'' .Но тези неща се правят от глуповатите екстремисти,които рядко стигат до себе си и не виждат мотива на действията си. В същото време-когато тези неща станат тенденция,хората се замислят над тях.Вече се знае,че приоритетите на младостта би било добре да са учене,кариерно израстване и приятелче,с което да се вземете евентуално като се почувствате готови.Твърде много предавания и новини от пресата наблягат над това,че ако си млада майка или съпруга,веднага минаваш в графата ''ударена от живота''.Тези неща покълват и младия човек не възприема толкова присърце идеята да се задоми.И все пак,понякога хората се намират и се взимат-1 моя приятелка и 2 познати са с бебета и съпрузи.Да си ги гледат,не ми пречат.А и в днешно време на младия човек му се налага да е пробивен,продуктивен и способен,за да се задържи.В този ред на мисли искам да кажа,че хората /тук без значение от възрастта/ са способни да се справят с един брак и дори семeиство и да са устойчиви..

за другото-незнам какво да кажа.Написала си го както една какичка би се изказала,докато е на кафе с приятелки.Тук няма нищо лично и не го пиша с лошо  :blink:  :wub:-просто по принцип все за това се говори и в об6ти линии,това са крайните изводи..всеки път  ;D.

« Последна редакция: Август 31, 2010, 04:07:28 am от жълтолилава »

*

holanda

« Отговор #36 -: Август 31, 2010, 04:01:46 am »
Сега нали прокараха закон с който съпругът се задължава да издържа съпругата.  ;D, ако не го прави , отива на съд. Айде , върви се жени....  ;D

за една издръжка няма да се дам  ;D.Мисля да кротувам докато не се влюбя насериозно...не ми пука,дори да се случи на 45...дотогава ще крепя положението с прясно развели се набори ;D..пак ми все тая.. :P

иначе за жената и самочувствието-не съм много съгласна.Тя ако е безинтересна,глупава,неоправна,лигава и нз какво още,няма защо да си се успокоява с тази идея.Това напомпване с 'положителни мисли'' не те бута към кой знае какъв прогрес. По-добре да е осъзната-коя,каква е,какво иска...самото вглъбяване е полезно.

понякога си мисля,че лошите бракове са следствие от това,че хората не се познават добре като тип личност,стремежи и оттам незнаят какъв човек да 'извикат' при себе си..Както с малките момичета.В един период се възприемат под образа на жена-вамп.Това е момента,в които са неориентирани относно предпочитанията си и се идентифицират временно с образа на силната мацка,която чупи вратове при отказ.Супер недосегаема.И така,ако човек знае какво би го направило щастлив според усещанията си /не тези ,които обществото налага/,едва ли ще има толкова нестабилни отношения с околния свят /в това число и брачния партньор/

*

holanda

« Отговор #37 -: Август 31, 2010, 04:26:33 am »
Браво, де. Не знам на колко си години, ама добре мислиш. :P

А за самочувствието, условно казано. Ясно е, че има мацки със самочувствие без покритие. Исках да кажа, че мъжете харесват , хайде, по-уверените жени. Не харесват агресивни, смачкани, депресирани и мрънкащи същества. За жалост, често в живота ( като по-нежния пол) ни се случва да изпадаме в такива състояния. Тези периоди са крайно критични за връзката. Подлагат я на сериозни изпитания. И трябва да е мноооооого стабилна връзката, за да издържи.

ти на колко ставаш след няколко дни,че започваш да забравяш  :P..шеgичка,на 20 съм  :blink:

Иначе всичко ок,но все пак..неjния пол понякога тввърде много преекспонира с това,че е по-слаб.В момента се наблюдава едно изравняване на половете,което в никакъв случай не може да се каже,че би лишило мъжа от силата му.Факт е,че зад всеки един успял мъж стои умна жена.Това го пиша,защото-след като жената види смисъл в това да усъвършенства заложбите си,ще постигне по-голяма завършеност на своя образ.Когато това се получи,летвата автоматично се вдига.Мъжа ще трябва да се върне към хищническите си инстинкти и да започне да използва набора от стратегии и ходове,за да постигне успех.Всичко това предизвиква процеси в черепната кутия,които пък помагат за взимането на решения в по-късния етап на връзката.Не знам дали е вярно,но някъде бях чела,че емоционално интелигентните хора са в повечето случаи моногамни и дълго съумяват да запазят любовта към партньора.

« Последна редакция: Август 31, 2010, 04:41:11 am от жълтолилава »

*

holanda

« Отговор #38 -: Август 31, 2010, 04:40:01 am »
избрали го за кмет. И той какво? Взел си млада мацка, руса при това, че и слаба, и умна и богата  и т.н. и т.н. и т.н.  ;D ( говоря за нашия кмет), ама е пич. 3 мандата изкара.

;D ;D ;D

*

holanda

« Отговор #39 -: Август 31, 2010, 04:48:50 am »
Какво да прави човека, прост , нали?  ;D  Всеки знае хубавото, ама ... не е угодно на някои. Е все ще има такива да го плюят, ама то угодия няма.
 :wink2:

е,има и други неща,които са важни..може гиздавата,приятна,умна жена да не е била пък много 'арна с кмета след 12 h  ;D.И младата мацка да е видяла вратичка.Нищо,да се обичат и да си трупат кармата  ;D