Здравей Гост

ЗА ИЛИ ПРОТИВ ЗАКОННИЯ БРАК

• 169 Отговора
  • 24507 Прегледи
*

Nebesna

Re:ЗА ИЛИ ПРОТИВ ЗАКОННИЯ БРАК
« Отговор #80 -: Август 31, 2010, 09:01:17 pm »
  Сега след 10 год.брак и вече поотраснало дете си мисля,че ако се разделим със съпруга ми и срещна друг човек,не бих се омъжила.Липсва ми усещането за свободата(е.. аз попаднах на властен мъж,но това е друга тема)

Никога не бих се омъжила отново. Сдобих се отново с усащането за свобода, за което говориш, а и трепетите от ученическите години се върнаха - все едно карам втора младост.

*

Nebesna

« Отговор #81 -: Август 31, 2010, 09:10:49 pm »
Като цяло съм зад законните връзки , смятам ,че децата трябва да имат сигурност и стабилна среда ,която да възпита качественна ценностна система у тях. *Лишените* от бащи деца са по-различни и трудни...

Марая, кои деца са трудни? Кои са лишените? Какво ги топли подписа? Бащинството не върви с подписа.

Моята сестра живее без брак, на семейни начала. Племеничката ми е на 7 години и е припозната от баща си.. Зет ми я обожава и се грижи за нея...Според мен тя е едно щастливо дете, защото е с баща си.

Познавам деца, които са изкупителни жертви на вечните скандали между законно женените си родители. за такива деца е по-добре родителите им да се разделят и децата да се изведат от тази среда (това не са ценности). Бракът автоматично не създава среда, пропита от ценности. А това бащата да си води любовницата в къщи много ли е ценностно?

*

Mia21

• 2502
« Отговор #82 -: Август 31, 2010, 09:18:14 pm »
Като цяло съм зад законните връзки , смятам ,че децата трябва да имат сигурност и стабилна среда ,която да възпита качественна ценностна система у тях. *Лишените* от бащи деца са по-различни и трудни...

Марая, кои деца са трудни? Кои са лишените? Какво ги топли подписа? Бащинството не върви с подписа. То е вътре в човека. Или си баща или не си баща. Колко изоставени деца има от собствените им бащи, а са отглеждани от чужди  ( доведени) такива? ДНК-то не те прави баща, дори, още по-малко подписа. Искаш да кажеш, че извънбрачните деца нямат стабилност ли? Имат и то голяма, не по-малка от законните деца. Те са равни, според мен. Равни пред закона, а дали са равни пред родителите, това пак зависи от тях.

Тук не схващам много каква е разликата между извънбрачните деца и децата на разведени родители. В повечето случаи това е почти едно и също. Като в дадени моменти, в зависимост от ситуацията,  се препокриват. Извънбрачно дете може да е в пъти  по-щастливо от дете на разведени родители и обратно.Важно е какви взаимоотношения са запазили родителите и какво е тяхното отношение към детето.

« Отговор #83 -: Август 31, 2010, 09:22:45 pm »
Бракът е поемане на отговорност. Ако обичаш някого е нормално да поемеш някаква отговорност, било то за общия живот, който ще водите или пък за децата, които ще имате. Иначе си тук, ама всеки момент си с единия крак тръгнал.
А че има несполучливи бракове, така е. Никой не е застрахован. Особено едно време, когато неженените/неомъжените са ги сочили с пръст.
Сега човек има по-голяма свобода в избора и времето и поне може да опита да намери най-подходящия.

*

Nebesna

« Отговор #84 -: Август 31, 2010, 09:27:48 pm »
Нямам време да изчета какво сте писали днес, но това с признатите/непризнатите деца ми припомня една случка с моя колежка, 32 годишна - видя баща си за пръв път на неговото прогребение. :lol:

И аз имам една такава позната...че и му наследи дълговете, на се наложи да ес откаже от наследство. :rolleyes:

*

Nebesna

« Отговор #85 -: Август 31, 2010, 09:31:37 pm »
Бреей, чета и цъкам, цъкам и чета, и не мога да си позная форума и форумчанете тия дни.
Сатурн във Везни много бързо е влязъл във владение май.

Тъй,тъй! Започнахме с "Изневярата", после минахме през "Брак по сметка", че и анкети за брака и развода.
Но аз мисля, че това не се дължи на Сатурн във Везни, а на съвпада на Марс с Венера във Везни. Все темите на 7-ми дом превалираха каквото и да говорим...

*

Mia21

• 2502
« Отговор #86 -: Август 31, 2010, 09:34:31 pm »
Гласувах за брака,но с едно пояснение,че когато една двойка има дете е редно да има сключен брак.Лично при мен това беше от голямо значение.Ще се изразя малко грозно ,но съм на мнение,че мъжете с оная си работа правят деца и с оная си работа ги гледат и сключването на брак поне малко дава сигурност за детето.Ако не друго поне при раздяла мъжа ще трябва да плаща издръжка.Не че това оправя нещата де....  Сега след 10 год.брак и вече поотраснало дете си мисля,че ако се разделим със съпруга ми и срещна друг човек,не бих се омъжила.Липсва ми усещането за свободата(е.. аз попаднах на властен мъж,но това е друга тема)

Напълно подкрепям по-горното твърдение. Не мога с чиста съвест да кажа дали съм за брака или не. Ще бъда честна. По-скоро не съм за брака, защото ми е много трудно да си представя, поне на този етап, как ще издържа един и същ човек толкова дълго време, каквото се предполага. Като зная как всичко тече и се променя и при мен, а най-вероятно и при бъдещия ми мъж, не ми се вижда много добра идея да си усложнявам живота. В начален етап на връзката бих го направила, понеже като всяко едно начало си е влюбване, розови очила, цветя и рози и единствено и само ако имам дете. Като цяло нека да си го признаем, в нашето общество нормално се приемат единствено и само семейните двойки. Все пак да не забравяме къде живеем-високо се цени един брак, две деца, майка тъкачка и баща комбайнер... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #87 -: Август 31, 2010, 09:35:40 pm »
Бреей, чета и цъкам, цъкам и чета, и не мога да си позная форума и форумчанете тия дни.

Тъй,тъй! Започнахме с "Изневярата", после минахме през "Брак по сметка", че и анкети за брака и развода.
Но аз мисля, че това не се дължи на Сатурн във Везни, а на съвпада на Марс с Венера във Везни. Все темите на 7-ми дом превалираха каквото и да говорим...

Мдааа... То не бяха бракове по сметка, бракове по любов с предбрачен договор...  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #88 -: Август 31, 2010, 09:35:54 pm »
Аз пък мразя да ме командват.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #89 -: Август 31, 2010, 10:38:02 pm »

Мдааа... То не бяха бракове по сметка, бракове по любов с предбрачен договор...  ;D

Аз нямах предвид толкова темите като теми, ами преобладаващо морализаторския уклон на коментарите во всичките любовно-брачни седенки. Требе да е както си требе - по канона, по традицията, по нормата, според както си сака общественийот морал. Взех да ме души нещо чак по едно време. И се стъписах най-паче, щото тук сме таквизи уж, уранови чеда, нали, астролози, широкоскроени, това без предразсъдъци, приемащи, разбиращи, неосъждащи, и още какво беше там, че забраиф ;D.

Та, чета и цъкам, цъкам и чета, засега си удържам още часовниковия механизъм, ама моля да се има предвид все пак, че на мен кардиналната криза ми  се намандахерца отдавна по ъглите, та не знам докога ще устискам  :41:
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Mia21

• 2502
« Отговор #90 -: Август 31, 2010, 10:45:56 pm »
И аз се изненадах. То голям морал, голямо чудо тука бе. Все едно държава в държавата. ;D

« Отговор #91 -: Август 31, 2010, 11:03:38 pm »
Ох, кога ще излязат Венера и Марс от Везни, че наистина се поуляхме с тия теми.

И кот излязат от Везните ще влязат в СКорпиона, където отново ще съвпднат  ;D ;D ;D
Представи си темите тогава. Например - "Правите ли го с белезници?"  ;D ;D ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Vision

• 3523
« Отговор #92 -: Август 31, 2010, 11:08:12 pm »
Ох, кога ще излязат Венера и Марс от Везни, че наистина се поуляхме с тия теми.

И кот излязат от Везните ще влязат в СКорпиона, където отново ще съвпднат  ;D ;D ;D
Представи си темите тогава. Например - "Правите ли го с белезници?"  ;D ;D ;D

:57: Скорпионските Луни и Слънца да му мислят.  ;D за белезниците, де ...  :P
Мисля, че ще е положителен период за тях, понеже Уран и Юпитер са в Рибките, Плутон в харомоничен знак на Скорпиона. Няма какво да се оплакват.  ;D

Крис и Дивна ще се развихрят тогава.. ;D
и Хаус  :-[ /или асц. не важи??/ ако важи, представям си какво ще стане тука..содом и гомор.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Divna

« Отговор #93 -: Август 31, 2010, 11:16:27 pm »
Такова официално закриване на тема не бях виждала  ;D.

Айя, ще извиняваш, но ми стана много смешно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #94 -: Август 31, 2010, 11:17:14 pm »
Горчиво... горчивооо!  ;D :49:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #95 -: Август 31, 2010, 11:18:10 pm »
Такова официално закриване на тема не бях виждала  ;D.

Айя, ще извиняваш, но ми стана много смешно.

Аа, ти позадръж смеха до утре сутрин, като дойде Марая да види как някой друг й закрива темата. :P

*

Divna

« Отговор #96 -: Август 31, 2010, 11:25:21 pm »
Сега преминаваме към заключителната част. Айя написа последните си заключителни думи. Сега всички да последваме примера й.

Не намирам никакъв смисъл от една хартия с подпис, която да удостоверява, че обичам някого.

*

Vision

• 3523
« Отговор #97 -: Август 31, 2010, 11:31:09 pm »
Сега преминаваме към заключителната част. Айя написа последните си заключителни думи. Сега всички да последваме примера й.

Не намирам никакъв смисъл от една хартия с подпис, която да удостоверява, че обичам някого.

ритуала в гражданското, и където и да е другаде е само една формалност, напълно излишна и мнозинството я припознава като верига , която слага на врата на другарчето си..аман от несигурни хорица..нии не сме от тях, как' Сийке.. ;D
аз съм волна птица и мога да прекарам целия си живот само с един човек, но само ако ми позволява да съм такава, каквато съм- свободна..и без това вече съм стигнала до етапа, в който вярвам, че дори секса с един човек те свързва с него някъде там, горе..затова трябва да внимаваме какво и с кого правим..но това е една идея, която предполагам, че все още е непоносимо трудна за възприемане от повечето, затова айде нема нужда от коментари.. :P

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Diyana

• 2705
« Отговор #98 -: Август 31, 2010, 11:36:18 pm »
...и без това вече съм стигнала до етапа, в който вярвам, че дори секса с един човек те свързва с него някъде там, горе...

И ако приложим астродиалектическите правила, сексът не ви свързва, а е само демонстрация на връзка \да не забравим определението кармична преди това\, която вече е осъществена някъде някога в миналите прераждания. :P

« Отговор #99 -: Август 31, 2010, 11:41:31 pm »
и ся кво?! Ще се повтаряме, така ли? ;D тц тц тц! ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.