Здравей Гост

Прекалено нисък ръст

• 169 Отговора
  • 25376 Прегледи
*

Veselin

Прекалено нисък ръст
« -: Септември 02, 2010, 10:45:35 am »
Кои положение на планети и аспекти могат да дадат на човек прекалено нисък ръст? Аз самият съм едва 155 см и винаги ми е било интересно защо е така, при положение, че наталната ми карта показва, че би трябвало да е точно обратното, поне въз основа на това, което съм чел. Не смятам, че интересептирани Риби в 1 дом биха  дали точно това, понеже познавам и други хора с такова положение и те са си с нормална височина.
Часът на раждане ми е напълно точен. По-долу поставям и картата си. Би ми било интересно какво ще кажете.
« Последна редакция: Септември 02, 2010, 11:03:49 am от Veselin »

*

Lillie

• 30532
Re:Прекалено нисък ръст
« Отговор #1 -: Септември 02, 2010, 11:15:25 am »
Дотук имам наблюдения за Сатурн в съвпад с АС или в първи дом в хороскопа. Визирам случая, когато Сатурн е единствената планета тук, без други. И не на последно място ръстът на човека зависи от наследения ген.
Интересно, но обикновено изгряващия Водолей го свързват с по-висок от средния ръст или поне среден.
Познавам жена със съвпад Слънце/АС във Водолей, която по моите стандарти е ниска - малко повече от 1.50.
Като пример могат да послужат Мадона и Кайли Миноуг с техните карти, които също са миньончета (малко повече от 1.50).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

« Отговор #2 -: Септември 02, 2010, 11:20:54 am »
А при мен Сатурн е в 8 дом в Скорпион в съвпад с Плутон (картата ми вижда ли се?).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Септември 02, 2010, 11:23:17 am »
За пример мога да дам и картата на небеизвестния Чарли Чаплин, чийто ръст (както е отбелязано) е едва 1.65.
Познавам и други хора с Луна в съвпад с АС или в първи дом, при които ръстът е по-нисък от средния. Разбира се, винаги ще се намерят изключения. Познавам и сравнително висок мъж с Луна в първи дом, но при него има друга особеност - Уран изгрява в съвпад с АС откъм 12 дом (въздушен знак), а в първи дом освен Луната е разположен и Юпитер (не са в съвпад). Телосложението е едро.
При Чарли Чаплин Луната е в съвпад с АС и получава аспект от кулминиращ Сатурн (квадрат).
Имам приятелка с Луна в широк съвпад с Плутон (Везни) в първи дом, като Луната получава квадрат от Сатурн в 10 дом (Рак), тя също не е много висока - 1.60 и е склонна към закръгляне.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #4 -: Септември 02, 2010, 11:24:42 am »
Дотук имам наблюдения за Сатурн в съвпад с АС или в първи дом в хороскопа. Визирам случая, когато Сатурн е единствената планета тук, без други. И не на последно място ръстът на човека зависи от наследения ген.
Интересно, но обикновено изгряващия Водолей го свързват с по-висок от средния ръст или поне среден.
Познавам жена със съвпад Слънце/АС във Водолей, която по моите стандарти е ниска - малко повече от 1.50.
Като пример могат да послужат Мадона и Кайли Миноуг с техните карти, които също са миньончета (малко повече от 1.50).

Имам Сатурн на асц., Рак не е от високите, по-скоро би трябвало да добавя широчина, пък и управителят на Асц. също не е във "висок" знак - Скорпион. Ръстът ми е около 170 см. Възприемала съм се винаги като средна на ръст, но околните обикновено ме описват като висока.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Септември 02, 2010, 11:26:16 am »
А при мен Сатурн е в 8 дом в Скорпион в съвпад с Плутон (картата ми вижда ли се?).

Вижда се, да.
Сатурн е в знаков квадрат с АС, но орбисата е прекалено широка, за да се отчет наличието на квадрат към куспидата на първи дом. Честно казано, и аз не мога да намеря обяснение. А уж акцентираният Стрелец давал по-висок ръст, особено ако и Уран е включен.
Но ми прави впечатление, че при теб двете женски планети - Луната и Венера - са на трон по знак. Не знам дали има някаква връзка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

« Отговор #6 -: Септември 02, 2010, 11:27:34 am »
Виждам, че тук се говори за наследствения ген, но астрологията не би ли трябвало да може да покаже и това, и общо взето не би ли трябвало да може да покаже всичко, т.е. включително и ръстта? Именно поради тази причина пуснах темата и най-вече картата си, защото по принцип всичко в нея говори за точно обратното.
Или може би Уран влияе по противоположен начин - т.е. точно това, което не очакваме?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Септември 02, 2010, 11:28:48 am »
Имам Сатурн на асц., Рак не е от високите, по-скоро би трябвало да добавя широчина, пък и управителят на Асц. също не е във "висок" знак - Скорпион. Ръстът ми е около 170 см. Възприемала съм се винаги като средна на ръст, но околните обикновено ме описват като висока.

И аз съм като теб, имам изгряващ Уран откъм 12 дом.
Възприемат ме като висока, но не съм. За мен това е среден ръст, а и зависи според кой стандарт го разглеждаме.
В Русия, например, минавам за миньонче и откъм ръст, и откъм килограми.  ;D

Дияна, 170 см ръст за жена в БГ си е над средния, според мои наблюдения...

При руснаците се счита за среден (за жена).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #8 -: Септември 02, 2010, 11:28:56 am »

пффф ма съм толкоз висока, че не си намирам краката значи  ;D  с изгряващ водолей едвам хващам 160см  :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Септември 02, 2010, 11:31:53 am »
Или може би Уран влияе по противоположен начин - т.е. точно това, което не очакваме?

Възможно е, Уран дава всякакви аномалии и често ни изненадва.
Забелязвала съм, че когато Уран се намира в първи дом или изгрява откъм 12ти, понякога може да ни заблуди относно знака, изгряващ на Асцендента.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

« Отговор #10 -: Септември 02, 2010, 11:35:17 am »
Възможно е, Уран дава всякакви аномалии и често ни изненадва.
Забелязвала съм, че когато Уран се намира в първи дом или изгрява откъм 12ти, понякога може да ни заблуди относно знака, изгряващ на Асцендента.
Е, та моят ръст аномалия ли е?  ;D

А при мен Уран е в съвпад със Слънцето и точен съвпад с МЦ.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #11 -: Септември 02, 2010, 11:38:47 am »
Виждам, че тук се говори за наследствения ген, но астрологията не би ли трябвало да може да покаже и това, и общо взето не би ли трябвало да може да покаже всичко, т.е. включително и ръстта?

Във връзка с "генетичното" обяснение, майка ми е под 155 см., баща ми беше около 170-те. Сестра ми е по-висока и от мен.

Иначе, да, картата би трябвало да дава информация и за генетичната предразположеност и за външността на родения, но "указанията" в западната астрология много често противоречат на картите, които гледам.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Santi

« Отговор #12 -: Септември 02, 2010, 11:46:07 am »
При мен ръстта е 1.86, което си е една перфектна височина . Уран е в Стрелец и е високо издигнат в 10-ти дом . Имам Луна към края на първи в съвпад с Юпитер също, както и Юпитер(у10) в точен тригон с Уран(у1) . Забелязъл съм, че при ниски хора повечето планети са или в долната част на картата или не е издигнат управителя на АЦ или има аспект с планети, които по-принцип дават по-нисък ръст .

*

Veselin

« Отговор #13 -: Септември 02, 2010, 11:49:09 am »
Забелязъл съм, че при ниски хора повечето планети са или в долната част на картата или не е издигнат управителя на АЦ или има аспект с планети, които по-принцип дават по-нисък ръст .
А при мен Уран също е в Стрелец, почти всички планети с изключение на Луната са НАД хоризонта. А сега де. Къде ли може да се крие обяснението?  :rolleyes:

*

Santi

« Отговор #14 -: Септември 02, 2010, 11:52:19 am »
Дай карта да поразсъждавам  :blink: .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Септември 02, 2010, 11:54:13 am »
Картата е качена горе, в първия му постинг.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

« Отговор #16 -: Септември 02, 2010, 11:55:26 am »
Ами аз съм я дал в началното мнение като прикачен файл,ама ето още веднъж.
Само да спомена, че при мен Хирон е в 3 дом в Близнаци, ретрограден в ТОЧНА опозиция със Слънцето ми (ако това въобще има някаква връзка с ръстта де).

*

Veselin

« Отговор #17 -: Септември 02, 2010, 11:56:52 am »
Това с планетите в горната и долната част на хороскопа някак ме съмнява.
Знам такова тълкование за продължителността на живота, но чак пък ръст.
А какво е обяснението за продължителността на живота (с извинение леекичко да се отклоним от темата)?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #18 -: Септември 02, 2010, 11:59:40 am »
Аз също не съм висока.1.60 съм с АС лъв.
Майка ми е също толкова висока с АС рак,сатурн в 1ви дом.
ИМам един познат,който е на около 43 год той е малко по-нисък от мен. :unsure: Слънце дева и АС риби ако не се лъжа.

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Септември 02, 2010, 12:02:12 pm »
Кои положение на планети и аспекти могат да дадат на човек прекалено нисък ръст? Аз самият съм едва 155 см и винаги ми е било интересно защо е така, при положение, че наталната ми карта показва, че би трябвало да е точно обратното, поне въз основа на това, което съм чел. Не смятам, че интересептирани Риби в 1 дом биха  дали точно това, понеже познавам и други хора с такова положение и те са си с нормална височина.
Часът на раждане ми е напълно точен. По-долу поставям и картата си. Би ми било интересно какво ще кажете.

Много странно наистина. Не виждам в картата ти предпоставки за нисък ръст.
Това, което съм забелязала в картите на хора е , че когато господарят на асцендента е под хоризонта дава нисък риск.
Моят асцендент е Стрелец - Юпитер над хоризонта. Сравнявала съм си картата с картите на хора с моята домификация, при които Юпитер е под хоризонта - всичките са с нисък ръст.