Здравей Гост

Ретро Венера 2010 - 8.10 до 19.11

• 529 Отговора
  • 73522 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Ретро Венера 2010 - 8.10 до 19.11
« -: Септември 03, 2010, 12:57:25 pm »
Венера има нещо да наваксва в своя знак....
Обикновенно ретро позицийте се случват в знаци на опозиции и/или/ квадратури. Рядко явление е в собственния си знак.
Тази година ще застане в ретро фаза на 13:14 мин . в скорпион и от тук ще стигне до 27:39 мин. във везни. Стационарното и положение ще бъде на 27 гр.
Този градус е под управлението на луната. А деканата в който се случва е под упр. на планетата Меркурий.
Какво очаквате от този ретро период на Венера? Какво и как ще аспектира в натална ,прогресивна и дирекционна карта? Какви акценти има в натала?
« Последна редакция: Септември 03, 2010, 02:46:26 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:Ретро Венера 2010
« Отговор #1 -: Септември 03, 2010, 01:22:31 pm »
И започвам първа  :blink: ;).
В наталната ми карта Венера упр. няколко дома , м/у които и дсц.
На 27:39 във везни ще направи точен тригон с наталния Юпитер в Близнаци , управител на 1-ви ситуиран в 7-ми. :blink: Странното е , че тук е и дир. луна в съврад с Юпитер.
В прогресивната ми карта Венера е ретро.... :blink:.
По повод на това ето какво пише Ръшман:

Ако Венера спре в/у рожден аспект , като Венера в тригон с Марс , в/у важна прогресия- особенно любовна , като пр. Слънце в съвпад или добър аспект с Венера , в/у важен транзит като пр. Уран в тригон с Венера , в/у точка на затъмнение , която може да стимулира любовна връзка, винаги посочвам тези дни на клиентите си като период , когато е възможно да  привлекат човек , който ще окаже важна част от живота им.   

Това ме впечатли , защото по прогресии имам Слънце в съвпад нат. Венера. Аспекта на транзитната към наталната е квадрат. ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Септември 03, 2010, 01:34:47 pm »
И още нещо доста интересно :o , на 21 .11 има пълнолуние в Телец на 29:18 мин... :o в точен тригон с прогресията в козирог на слънце нат. венера и съвпад с дсц....

*

elfidka

• 3129
« Отговор #3 -: Септември 03, 2010, 02:12:17 pm »
Мммм, да...
Погледнах и аз мята карта, за октомври ще имам прогресивно новолуние и Венерата е точно в/у него, барабар с тр. Марс. Интересно ,но по същото време тр. Слъне в/у пр Венера и тр. Сатурн там....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Септември 03, 2010, 02:43:59 pm »
Мммм, да...
Погледнах и аз мята карта, за октомври ще имам прогресивно новолуние и Венерата е точно в/у него, барабар с тр. Марс. Интересно ,но по същото време тр. Слъне в/у пр Венера и тр. Сатурн там....

Везни като мунданен седми отговарят за връзките и точно това е онова ,което събуди любопитството ми да погледна по детайлно картата си...
При всички положения ще бъде акцентирано /не само при мен/ и в мунданен план партньорството и взаймоотношенията.
Интересно е , когато има повтарящи натала аспекти и акцент на същите , било от прогресии и /или/ дирекции....

Re:Ретро Венера 2010 - 8.10 до 19.11
« Отговор #5 -: Септември 03, 2010, 03:01:30 pm »
В тези градуси нямам нищо,така че нищо не очаквам,но ви пожелавам на вас нещо хубаво да ви се случи ;D
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6 -: Септември 03, 2010, 03:04:05 pm »
В момента Венера ми е в/у АЦ, после пак се връща там. 12 и 1 дом са във Везни. Опозира ми Луна на ДСЦ. По прогресии ми е в Съвпад с прогр. Луна в Близнаци, кв Сатурн. Венера ми е У12, 1 и 8.
Честно казано, не очаквам много. Транзитния ми Сатурн е в 12 по това време :blink:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Септември 03, 2010, 03:41:48 pm »
В момента Венера ми е в/у АЦ, после пак се връща там. 12 и 1 дом са във Везни. Опозира ми Луна на ДСЦ. По прогресии ми е в Съвпад с прогр. Луна в Близнаци, кв Сатурн. Венера ми е У12, 1 и 8.
Честно казано, не очаквам много. Транзитния ми Сатурн е в 12 по това време :blink:

Като каза транзитния Сатурн , се сещам да добавя, че в натала Сатурн е диспозитор на Венерата. В периода в който Венера ще има точен аспект с наталния Юпитер , транзитния Сатурн ще прави точен секстил със Слънцето ми....

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #8 -: Септември 03, 2010, 04:45:10 pm »

По повод на това ето какво пише Ръшман:

Ако Венера спре в/у рожден аспект , като Венера в тригон с Марс , в/у важна прогресия- особенно любовна , като пр. Слънце в съвпад или добър аспект с Венера , в/у важен транзит като пр. Уран в тригон с Венера , в/у точка на затъмнение , която може да стимулира любовна връзка, винаги посочвам тези дни на клиентите си като период , когато е възможно да  привлекат човек , който ще окаже важна част от живота им.   

хъммм на 12,18* скорпион по него време ми се намира прогресивната Луна - упр- на 5 и 6 дом, а на 27,23* везни се намира рождения ми Уран упр. на асцедент. прогресивната Луна по него време ще е в точен тригон със Слънцето ми, а Венера ми управлява 3 и 8 дом... ммм дали ще има джакпот от тотото тогава  :-\  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

abroad

« Отговор #9 -: Септември 03, 2010, 04:52:49 pm »
Стационарното и положение ще бъде на 27 гр.
Този градус е под управлението на луната. А деканата в който се случва е под упр. на планетата Меркурий.

Точен съвпад с натален Уран, с който по рождение е в рецепция
Ще видим, макар и леките транзити да ме подминават обичайно ;D, ако чакам само тях

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #10 -: Септември 03, 2010, 04:56:43 pm »

я, верно бе  ;D  и при мен Уран и Венера са в рецепция - все го забравям значи  :rolf:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Септември 03, 2010, 04:57:14 pm »
Стационарното и положение ще бъде на 27 гр.

Ще видим, макар и леките транзити да ме подминават обичайно ;D, ако чакам само тях

Т. е тук ще бъдат ангажирани и двете планети участващи в рецепсията!
А кои са домовете?

*

abroad

« Отговор #12 -: Септември 03, 2010, 05:06:01 pm »

А кои са домовете?

не ми се щеше да го описвам, че написано подозирам на къде клони ;D
Съвпадът се разиграва в 10ти
Венера - У10, 6,5
Водолей - заключен във 2ри
По същото време Сатурн е точен тригон с Венера ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Септември 03, 2010, 05:12:03 pm »

А кои са домовете?

не ми се щеше да го описвам, че написано подозирам на къде клони ;D
Съвпадът се разиграва в 10ти
Венера - У10, 6,5
Водолей - заключен във 2ри
По същото време Сатурн е точен тригон с Венера ;D

Уау..., това си е сериозна работа! Брей! ;D ;D
Че и внезапен късмет по темите с парите , работата , кариерата. Стабилно и сигурно видно и от втория показател аспект към венера :rolleyes:..

Интересно до тук сме три на брой дето ще се наложи да разказваме... :-[ :P

*

abroad

« Отговор #14 -: Септември 03, 2010, 05:14:27 pm »

Дано да има с какво да се похвалим, мани разказването ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #15 -: Септември 03, 2010, 05:15:18 pm »
... аbroad, да се похвалиш  :P

*

abroad

« Отговор #16 -: Септември 03, 2010, 05:20:20 pm »
... аbroad, да се похвалиш  :P

;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Септември 03, 2010, 05:24:26 pm »

Дано да има с какво да се похвалим, мани разказването ;D

Права си и аз мисля , че ще се хвалиме...
Рецепцията на Венера и Уран си е тръпка и според мен е доста голяма провокация в натала.
Наред с това Тр. на Сатурн в тригон с Венера никак не е за подценяване. Изключително положителен период и за двете теми в натала , които са свързани с венера и сатурн.
Винаги съм знаела ,че градуса на който планетата застава ретро не е случаен за индивидите , при които градуса е зает....
Престоя е доста дълъг. :72: Именно това е фокуса за Венера и знаците от въздушния елемент , както и земните , водните и огнените попадащи в този градус.
Сякаш при първото директно движение планетата набира скорост , при ретро фазата - маркира , а при стационарния период *решава* фокусирания акцент на извървяния път...И това е валидно за всички ретро фази на всички планети. Поне аз така го усещам.... :blink:

*

abroad

« Отговор #18 -: Септември 03, 2010, 05:29:05 pm »
Рецепцията на Венера и Уран си е тръпка и според мен е доста голяма провокация в натала.

Много си права, особено като ти е рождена чувствителна точка

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Септември 03, 2010, 05:41:44 pm »

Много си права, особено като ти е рождена чувствителна точка

Много елегантна тема е взаймната рецепция....