Здравей Гост

Ретро Венера 2010 - 8.10 до 19.11

• 529 Отговора
  • 73431 Прегледи
*

Divna

Re:Ретро Венера 2010 - 8.10 до 19.11
« Отговор #60 -: Септември 06, 2010, 12:26:57 am »
Подкрепям мнението на Инти. Венера е ретроградна и е в Скорпион. И ретроградието и плутон се свързват с кармата, така че е възможно да се срещне любов, която би белязала любовния живот на индивида трайно.

И какви са условията за тази кармична среща? Предполагам, че не всички ще срещнем кармичната си любов?
Поне веднъж годишно Венера минава през Скорпион. Е, не винаги е ретроградна, но винаги прави съвпад с моя ЮЛВ, а ми управлява СЛВ.

Защо трябва да има условия?
На мен всеки ден ретроградна Венера не ми минава през Скорпион и не прави съвпад с нат. Луна, прогр. Слънце и дир. Плутон в същото време.
Просто разсъждавам на глас и подкрепям мнението на Инти за кармичността. Но не отхвърлям и останалите мнения и предложения.

*

Nebesna

« Отговор #61 -: Септември 06, 2010, 12:27:12 am »

Не си мислете, че Венера се свързва само с интимността, това е социалния свят.[/color]

Подкрепям казаното. Както и на съдебните дела. във връзка с последното имам очаквания, когато Венера се върне във везни и застане точно върху наталния ми Марс на 29 гр. през ноември месец - очаквам да мине съдебното дело за жилището на майка ми. Марс управлява 4-ти дом.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #62 -: Септември 06, 2010, 12:27:52 am »
Подкрепям мнението на Инти. Венера е ретроградна и е в Скорпион. И ретроградието и плутон се свързват с кармата, така че е възможно да се срещне любов, която би белязала любовния живот на индивида трайно.

И това е задължително! Защото това ретроградие е циклично, но не е всяка година!
Венера е в скорпи , Сатурн във везни ,СЛВ в козирог и Плутон....Който е хванал влака го е хванал...
Кармични срещи и кармични любови за всички , при които аспектите са очеИЗВАДНИ...Права е Инти!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #63 -: Септември 06, 2010, 12:32:17 am »

И какви са условията за тази кармична среща? Предполагам, че не всички ще срещнем кармичната си любов?
Поне веднъж годишно Венера минава през Скорпион. Е, не винаги е ретроградна, но винаги прави съвпад с моя ЮЛВ, а ми управлява СЛВ.

На мен всеки ден ретроградна Венера не ми минава през Скорпион и не прави съвпад с нат. Луна, прогр. Слънце и дир. Плутон в същото време.
Просто разсъждавам на глас и подкрепям мнението на Инти за кармичността. Но не отхвърлям и останалите мнения и предложения.

Ми, трябва да има условия. Ето например едно условие. Докосва ти нещо в картата.
Ретро Венера в СКорпион сама по себе си още не дава кармична връзка.
Но и натална Луна в съвпад с пр. Слънце е предпоставка за брак....или поне вътрешна готовност, която ако бъде подкрепена от транзити, може и да се сбъдне.

*

Divna

« Отговор #64 -: Септември 06, 2010, 12:35:17 am »

Ми, трябва да има условия. Ето например едно условие. Докосва ти нещо в картата.
Ретро Венера в СКорпион сама по себе си още не дава кармична връзка.
Но и натална Луна в съвпад с пр. Слънце е предпоставка за брак.

ОК, разбрах! Имала си впредвид аспектите.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #65 -: Септември 06, 2010, 01:09:41 am »
[Ретро Венера в СКорпион сама по себе си още не дава кармична връзка.
Но и натална Луна в съвпад с пр. Слънце е предпоставка за брак....или поне вътрешна готовност, която ако бъде подкрепена от транзити, може и да се сбъдне.

Първо наталната луна не може да стигне слънце , а прогресивното слънце може да стигне до нея , ако е промисор то , както го дифинираш в случая! Второ - аспекта м/у светилата е изключително важен! Трето - важно е каква фаза има луната!Четвърто -изключително важно дневно или нощно раждане! Пето- аспект на домовете и куспидите... и с това приключвам ,щото ми писна да преподавам уроци- безплатно. Нищо , че нямам акцентирана ос2/8-ми....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #66 -: Септември 06, 2010, 01:13:22 am »
Не ме учи! Дали наистина смяташ, че смятам, че наталната луна е стигнала пр. Слънце, аааа?
Хвани се да преподаваш, повече престиж ще спечелиш. Щом имаш мерака и енергията.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #67 -: Септември 06, 2010, 09:13:45 am »
това за кармичните любови при мен е вярно - през ретроградния цикъл на венера в скорпион през есента на 2002 г. връзката с мъжа ми се задълбочи (започна септември 2002) и декември същата година той ми предложи брак. синастрията ни е пълна със сатурнови аспекти, почти всичките огледални.

при мен транзита е от четвърти дом на куспидата на който е скорпион.
съпругът ми също е със слънце в скорпион (макар не знам дали това иа значение).
много ми е интересно сега какво ще стане :-[
миналогодишното ретроградно движение на венера ми е било през 9 и 8-ми дом, точно когато се явявах на интервю за нова работа, успешно за първи път от 3-4 години.

*

abroad

« Отговор #68 -: Септември 06, 2010, 06:51:28 pm »
------------------------------------------------------------------------

Добре е всеки да си провери по времето на 1вия аспект какво се случва (изолирано от останалите транзити като звучене) и дали после няма да има някакво завършване,повторение,близко сходство  ;)

Венера точен съвпад Уран от днес - неприятна, неочаквана случка в любовта...

Не е ли рано... още е директна.Или аз не съм схванала логиката?

не знам за логиката, но градусът е същият, Lillie, мисля го спомена в някоя от съседните теми
изживяването беше шоково, типично ураниянско, беше неприятно, заедно с това, по същото време се поразболях, Венера управлява и 6ти дом...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Септември 06, 2010, 07:05:45 pm »
Да, Венера вече е в сянката на ретроградието, след като премина 27-ия градус. На 19 ноември ще се обърне директно в този градус.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #70 -: Септември 06, 2010, 07:12:54 pm »
Тази година какво става не знам. Не ми стигна Марс къде ми стоя 5-6 месеца в Лъв, съвпадна ми с наталния Марс и Сатурн, квадратира ми Уран, където имам и натална такава, сега пък Венера ще ми опозиционира с месеци стелиума в Телец... Пфууууу, да му се и на транзитите... :angry:

*

Divna

« Отговор #71 -: Септември 06, 2010, 07:16:45 pm »
------------------------------------------------------------------------

Добре е всеки да си провери по времето на 1вия аспект какво се случва (изолирано от останалите транзити като звучене) и дали после няма да има някакво завършване,повторение,близко сходство  ;)

Не е ли рано... още е директна.Или аз не съм схванала логиката?

не знам за логиката, но градусът е същият, Lillie, мисля го спомена в някоя от съседните теми
изживяването беше шоково, типично ураниянско, беше неприятно, заедно с това, по същото време се поразболях, Венера управлява и 6ти дом...

Аброад, не познавам радикса ти, но Уран какво управлява и какви са му аспектите?
Венера разбрах, че е управител на 5 и 6 домове. Тя как е аспектирана? В момента докосната ли е от някой транзит?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Септември 06, 2010, 07:30:23 pm »
А предстоящото ретроградие на Венера го усетих малко преди Венера да мине в ретроградната си сянка, стана ми  едно такова тъжно и носталгично... пък може и полъхът на есента да се усеща вече.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #73 -: Септември 06, 2010, 07:42:39 pm »

Аброад, не познавам радикса ти, но Уран какво управлява и какви са му аспектите?
Венера разбрах, че е управител на 5 и 6 домове. Тя как е аспектирана? В момента докосната ли е от някой транзит?

Венера управлява и 10ти дом и е ретроградна по рождение във водолей, във 2ри дом, приоритетно добре аспектирана, като изключим квадрата с Марс.
И не, не е аспектирана откъм транзити в момента, нито откъм прогресии...там засегнатата е Луната

« Отговор #74 -: Септември 06, 2010, 09:48:24 pm »
Цитат
При мен е сходна ситуацията и то точно на 27 градус и най-странното е че тр.Венера правеше тригон с Юпитер който е в 7-ми дом и управлява АС а Венера управлява 5 6 и 10 дом страшно болезнени думи и обидно отношение и искренно се надявам да не се повтори при ретро хода на Венера а тя тепърва ще ми квадратира Марс и стелиума Слънце Венера ще ги повтори па ще ги и потрети при директния си ход.....но вече нищо не ме учудва!
Докато дишаш...надявай се!

*

abroad

« Отговор #75 -: Септември 06, 2010, 10:14:50 pm »
Картите ни имаха известно сходство, доколкото съм в кондиция да си спомня в момента ;D
Ще си пожелаем да намерим отплата при ретро движението на милата Венера

« Отговор #76 -: Септември 06, 2010, 10:28:53 pm »
Картите ни имаха известно сходство, доколкото съм в кондиция да си спомня в момента ;D
Ще си пожелаем да намерим отплата при ретро движението на милата Венера
Точно това си мислех да ти напиша по-добре да се случат по-добри и позитивни неща...но нека да е нещо ново и красиво като Венера а може да е и кармично  :rolleyes:
Докато дишаш...надявай се!

*

abroad

« Отговор #77 -: Септември 14, 2010, 01:55:13 pm »
Както се знае, по време на периода, през който Венера е ретроградна, не се препоръчва да се сключва брак или да се започват нови връзки (ако се търсят трайни отношения).

А, ако Венера е ретро по натал, важи ли и за нея удобното правило като за ретрограден Меркурий ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #78 -: Септември 14, 2010, 01:58:35 pm »
 ;D Аброад, това по "бюти или лав" да не включва и церемония по ретро Венера. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

abroad

« Отговор #79 -: Септември 14, 2010, 02:12:23 pm »
 ;D ;D
чакай, за по друг обряд иде реч засега :P