Здравей Гост

Ретро Венера 2010 - 8.10 до 19.11

• 529 Отговора
  • 73189 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Ретро Венера 2010 - 8.10 до 19.11
« Отговор #140 -: Октомври 07, 2010, 01:43:40 am »
Милки , категорично не според мен!
Izqakaj ....
Мерси Марая.
Но като напусна ,какво ще стане.?

;D ;D ;D , ти питаш удачно ли е ?
Казвам какво мисля..., а какво ще стане зависи от теб! ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #141 -: Октомври 07, 2010, 02:29:57 am »
Аз да ви кажа,че май в началото на ретро

Не знам, но имай предвид, че майка с дете до 3 години не подлежи на уволнение, съкращение и т.н. Внимателно огледай какво подписваш!!!!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #142 -: Октомври 07, 2010, 02:52:50 am »
Ако законът я защитава и тя не подлежи на уволнение (съкращение), би могла да напусне по собствено желание. Тогава в документите, които подписва, трябва да бъде изрично посочено (с позоваване на съответния член от КТ), че служителят прекратява трудовото си правоотношение с работодателя по собствено желание, след като е спазил законния срок за предизвестие. Обикновено се посочва, че отношенията се прекратяват по взаимно съгласие. Но ако тя напусне по собствено желание, тогава най-вероятно ще загуби правата, които законът предвижда за майки с деца под 3-годишна възраст. Защото в случая работодателят ще е спазил уговорката да я върне на работа, а тя не иска да се връща. Но най-добре е да се допита до някой познат юрист.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #143 -: Октомври 07, 2010, 02:59:10 am »
И като следствие на гореизброеното, ще си загуби правата за борсата и работодателят не й дължи обещетение, което, когато е по негова инициатива е в размер от 4 до 10 заплати.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #144 -: Октомври 07, 2010, 03:00:02 am »
Тя не споменава защо е решила, така че може да има причини.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #145 -: Октомври 07, 2010, 03:01:11 am »
И като следствие на гореизброеното, ще си загуби правата за борсата и работодателят не й дължи обещетение, което, когато е по негова инициатива е в размер от 4 до 10 заплати.

Ето това е ретро Венера в Скорпион - ударът ще е финансов и по нейния джоб.  :lol:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #146 -: Октомври 07, 2010, 03:01:40 am »
Тя не споменава защо е решила, така че може да има причини.

Тя чакаше да се върне на работа. Нали затова беше този зор с градината на детето.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #147 -: Октомври 07, 2010, 03:03:31 am »
Да, затова го споменавам, защото изведнъж такова решение, сигурно си има своите основания. Може да не й се споделя.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #148 -: Октомври 07, 2010, 03:45:36 am »
Историята е такава ,че трябваше да се върна на работа август.Но после пък ми се полагаха платен отпуск.После детето не го приемаха на детската,после пък го приеха,но исках да съм около него известно време.И все се отлагаше във времето това връщане на работа.
Пратих го детето,но е доста проблемно и плаче по цял ден.Страх ни е да не му стане нещо.И учителката ни посъветва да го водим еди-два пъти в седмицата за по няколко час докато свикне 2-3 месеца.Е,как да започна работа при това положение :(Имах голямото желание,но ми е мъчно за детето.Докато беше три дни на градина ми се скъси живота с три години да го мисля и обикалях скришом да слушам дали не плаче и да,плачеше но стоп :(
Писах на шефката какво е положението,тя предлага да работя на 4ри часа,но пътя до градината е час и половина и няма да успявам да го взимам по-рано.А нали това е целта,в началото да го взимам по-рано....
 и оглеждайки от тук оттам.....може би е по -добре да не залъгвам хората и изобщо себе си.Просто детето все още има нужда от мен.
Та затова попитах за ретро венерата и прекратяването на договор. :'(
детето е на 3г 4 мес.
Ползвала съм всичко което ми се полага по закон.Те няма да ме излъжат,както и аз тях. Други такива работодатели няма да намеря.
Но има и друго,като свикне с детската ,аз лично искам да мога да си почина също то тези 3 години майчински грижи и нищо да не правя и да не ходя по рейсовете и студа и да чакам по спирките.Просто да си почина от майчинството,което бе тежко.
« Последна редакция: Октомври 07, 2010, 03:51:11 am от Milkyway »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #149 -: Октомври 07, 2010, 03:53:43 am »
Детето има нужда от теб, но има по-голяма нужда да общува с връстниците си. Не можеш да решиш проблема му, като го държиш вкъщи под похлупак. С всяка година ще е все по-трудно да започне. То е на три и половина, нали? Дай му още една седмица, оставай с него за час-два сутрин в градината, вътре в групата, докато се заиграе с децата, не му показвай, че поведението му те стресира и го оставяй с усмивка, а не със сълзи. То усеща твоята тревога и така му се затвърждава усещането, че градината е лошо място.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #150 -: Октомври 07, 2010, 03:56:33 am »
Детето има нужда от теб, но има по-голяма нужда да общува с връстниците си. Не можеш да решиш проблема му, като го държиш вкъщи под похлупак. С всяка година ще е все по-трудно да започне. То е на три и половина, нали? Дай му още една седмица, оставай с него за час-два сутрин в градината, вътре в групата, докато се заиграе с децата, не му показвай, че поведението му те стресира и го оставяй с усмивка, а не със сълзи. То усеща твоята тревога и така му се затвърждава усещането, че градината е лошо място.
Забранено е родителите да влизат.
Няма да ми е радостно да получи някой гърч от плач по 8 часа.
Пък и не желае деца,и друго - още не говори и не може да комуникира с тях.

*

Марая

• 28287
« Отговор #151 -: Октомври 07, 2010, 06:33:53 am »

Ще дойде ден в който няма да можеш да му затвориш устата...бъди сигурна! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #152 -: Октомври 07, 2010, 02:41:39 pm »

Ще дойде ден в който няма да можеш да му затвориш устата...бъди сигурна! :blink:
Дай Боже Марая :blink:Знаеш ли как го чакам този момент :(

*

Diyana

• 2705
« Отговор #153 -: Октомври 07, 2010, 04:03:05 pm »
Именно заради това има нужда да е сред тях, с теб той няма необходимост да се опитва да разговаря, ти си го разбираш и така, но сигурно и логопедът ви го е казвал вече същото. Иначе и при нас е забранено да влизат родителите, но директорката и преподавателите не са спрели никой родител в подобна ситуация. Естествено е, че първата година ще сте на по-особен режим. Дори да тръгне с желание, ще започнат болничните, но това е неизбежно докато придобие имунитет. И по-добре да се случи сега, а не когато тръгне на училище, защото ще губи много от уроците и ще бъде изолиран от другите, което е още по-стресиращо.
Ако не желаеш да работиш още, недей, но не дръж детето си вкъщи, за да имаш алиби за това. Съжалявам, ако ти звуча грубо. В крайна сметка твоето дете е твоя грижа и отговорност. Съжалявам, че така се паля

*

Kaya

• 2893
« Отговор #154 -: Октомври 07, 2010, 04:31:45 pm »
нямам деца, но съм виждала 1000 пъти как детето е  отразител на мамините емоции :blink:, ако ти не се притесняваш така и детето ще е по- спокойно;
емоцията на детето особено в такива случаи е педи всичко провокирана от майката няма да е  лошо, ако вместо да си мислиш "детето ми ще плаче цял ден и другите деца ще го отхвърлят" да си кажеш " ще се оправи, той обича да си играе, ще си прекара супер" и т.н.

:25: :58:
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #155 -: Октомври 07, 2010, 04:49:45 pm »
нямам деца, но съм виждала 1000 пъти как детето е  отразител на мамините емоции

Разбира се, че е така! Основната му психофизиологична необходимост и задача в тази възраст е да се еманципира от мама, да престане да се възприема като продължение на нейното тяло.

А същинският подсъзнателен страх на детето в градината е, че мама го изоставя там завинаги. Като види, че всеки ден идват да си го вземат, се успокоява и започва да се забавлява с времето си там.  :rolleyes:
Учителките в нашата група преподаваха на родителите един много простичък номер в подобни случаи (после разбрах, че съветът е много популярен и по форумите). Сутринта на детето се възлага много важна задача - Да пази в джобчето си/шкафчето си ключовете от вкъщи. Първо умът му е ангажиран с тази "мисия", а освен това му се внушава, че мама и тате не могат да се приберат сами, без детето и без ключа, вкъщи. :blink: Има десетки други такива хитринки.

Иначе, да, детето на Милки е специално, по-чувствително, вероятно по-ранимо, в момента тате отсъства поради работата си в друг град, мама е неудовлетворена емоционално и изцедена. Да, има нужда от повече грижи и внимание, но и трябва да общува с деца на неговата възраст и с неговото световъзприятие.
« Последна редакция: Октомври 07, 2010, 05:22:12 pm от Diyana »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #156 -: Октомври 07, 2010, 05:08:05 pm »
Мисля, че съветите на момичетата са добри. Споделям ги.  :blink:

Наистина в тази възраст те вече имат нужда от друг контакт, забелязва се едно изнервяне, имат енергия, която не се изразходва в ежедневните дейности - разходки и игри с мама по площадките, не са му достатъчни. Почти съм убедена, че това ще му помогне да проговори. Остави го с децата, няма страшно. Като малка и аз много съм плакала, повечето деца са така, но бързо свикват и се връщат усмихнати и пълни с истории от детската градина. Вие поне сте приети. Моя приятелка се побърква какво да прави буйното си синче, защото за тях не остана място, сега е принудена да го даде на частна. Трябва да се развиват малчуганчетата, няма как все да стоят до мама. 

*

Yaya

• 2265
« Отговор #157 -: Октомври 07, 2010, 05:54:07 pm »
Милки, по закон и двамата с мъжо илате право на 6м неплатен отпуск до навършване на 8г. май беше на детето. Той също може да ползва болничен, можете да се редувате двамата по около седмица - 3 дни ти, 2 дни той, ако имате възможности.
Моят съвет е обаче да се опиташ да си по корава в емоциите. Аз още от първия ден пуснах детето на градина цял ден. Преди това около месец го водих да гледа децата по градинките, отидохме да видим неговата, разгледахме я, обясних му, че като се наспи на обед мама ще го вземе и други подобни обработвания. А сутрин сега, като наближим градината, уж го боли корема, уж му се ака и иска вкъщи да се връщаме... Гледам да го разсея с категорични приказки като "Ама как вкъщи, нали на учителката ще й е мъчно за теб?", "Днес сте на театър, ще гледаш кукли как играят" и така разсейвам мислите. Иначе, ще свикне на режима, при който по-рано я взимаш и ще се завъртиш в един параграф 22, излизане няма. Пази си работата, е моят съвет. Всички деца плачат, дори по-големите от градината на сина ми. А както някой беше написал: детето отразява емоциите на родителите. Ако го гледаш с влажни кравешки очи, няма как да не те извърти и да ревне. Моя си знае - аз вадя парички и няма кой да го гледа, неговата работа е да ходи на градина и да учи песнички и игри. Иначе, няма пари за дрешки, храна, игречки, книжки...

BTW, моята Венера ще е ретро в 1 и 12 дом. Тя е и У1, У12 и У8. Съвсем ретро ще ми стане емоционалния живот  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #158 -: Октомври 07, 2010, 07:00:00 pm »
Мъжа ми не е в провинцията.Тук е и работи на частно.Ако той не работи,ще гладуваме всички.
Аз съм ползвала всички възможни отпуски,вкл и тази отпуска за гледане на дете до 8 години.
В момента водя преговори с шефката,да ме назначат от януари на 4 ри часов работен ден.
Но до януари няма да мога да започна,трябват ми 2-3 месеца, в които да адаптирам детето в детската,постепенно.
В момента чакам отговор от фирмата.Ако не одобрят предложението ми,тогава вече да ми подготвят документите.
Детето има съвпад луна,нептун и хирон.Представете си, за каква болезнена чувствителност става въпрос :'(

*

Марая

• 28287
« Отговор #159 -: Октомври 07, 2010, 07:04:14 pm »
Съвпада на Луна и Нептун не винаги се свързва с чувствителност....Милки...