Здравей Гост

ВИДЕНИЕТО - продължение към темата ми за вярата за превъплъщенията

• 272 Отговора
  • 54663 Прегледи
За КУТХУМИ пише,че бил едно от превъплъщенията на строителя на Тадж Махал. :P

ЕТО ДОКАЗАТЕЛСТВЕНИТЕ АРГУМЕНТИ ЗА ПРЕРАЖДАНЕТО ОТ НЯКОИ ДР.ГР.ФИЛОСОФИ:
ОТ "ПЛАТОНОВИТЕ ДИАЛОЗИ" -
I-ВИ АРГУМЕНТ - Представлява един вид натурализиране на диалектиката на взаимопрехода
на противоположностите. Мъртвото и живото са противоположности,следователно,разсъжда-
ва СОКРАТ,ако мъртвото се поражда от живото,би трябвало и живото да се поражда от мърт-
вото. На тази основа се прави извод,че душите на хората са съществували и преди раждане-
то им в тяло.
 :virgos:

II-РИ АРГУМЕНТ - Бива подсказан от 44. КЕБЕТ:АКО придобиването на знания е един вид
припомняне,душите следователно са получили тия знания до рождението си,от което следва,
че те са съществували по- рано. От това следва,че същността - общо понятие,е необходимо да се знае преди познаването на единичното. :leos:

Но 45 СИМИЙ И КЕБЕТ настояват да се докаже,че душата продължава да съществува и
след смъртта и това кара СОКРАТ да се обърне към III-ия аргумент:
III-ТИ АРГУМЕНТ: ТОВА,КОЕТО Е СЪЗДАДЕНО,Е НЕРАЗРУШИМО,СЪЩНОСТИТЕ-ФОРМИ НЕ СА
СЪЗДАДЕНИ,ТЕ СА НЕВИДИМИ И БОЖЕСТВЕНИ; НО ДУШАТА Е НЕВИДИМА И БОЖЕСТВЕНА;НО
СРОДНА НА СЪЩНОСТИТЕ-ФОРМИ,ТЯ Е НЕРАЗРУШИМА. В ТАЗИ АРГУМЕНТАЦИЯ Е ВПЛЕТЕНА
ОРФИКО-ПИТАГОРЕЙСКАТА МИТОЛОГЕМА ЗА МЕТЕМПСИХОЗАТА. НО СИМИЙ И КЕБЕТ ОСТАВАТ НЕУБЕДЕНИ.Като възражение СИМИЙ привежда питагорейската идея за душата - хармония на телесни елементи,а КЕБЕТ настоява, че оцеляването на душата след смъртта, все още не означава,че тя макар и след време също не погива. СОКРАТ ДОКАЗВА най-напред несъстоятелността на идеята за душата-хармония,а след това,заемайки се с опровергаване на тезата на КЕБЕТ,развива IV-ия АРГУМЕНТ: ЗА БЕЗСМЪРТИЕТО НА ДУШАТА,който представлява всъщност един вид задълбочение на III-ИЯ АРГУМЕНТ. - ПОНЕЖЕ ИДЕЯТА Е НЕУНИЩОЖИМА,ПО СЪЩИЯ НАЧИН И ДУШАТА,КОЯТО Е СЪЩНОСТ-ИДЕЯ
НА ЖИВОТА,Е БЕЗСМЪРТНА И НЕУНИЩОЖИМА.
       СИМИЙ И КЕБЕТ признават убедителността на това доказателство,след което се откри
ва третата част на диалога - етическите и космологическите следствия от тезата за без-
смъртието на душата. :58:

Третата и най-важната цел на холографската мисия на ХРИСТОС била  да донесе със
себе си  от небето блестящ фрагмент от светия Дух. За душите,които успявали в пречиства-
нето и усъвършенствуването си,той щял да осигури необходимия прилив от свещена енергия,който ще разреши оковите на материята и да ги върне на небето. Можем да си го
представим като пламтящ факел,запален от огъня на Духа в небето и способен да предаде
съживяващия си пламък към изоставените долу в материалния свят души. :58: :58: :58:

Продължавам с ИСУС ХРИСТОС:
       ЕВАНГЕЛИЕ ОТ ЙОАНА: ГЛ.8:23 -
       И рече /ИСУС ХРИСТОС/  им: Вие сте от тия,които са долу,аз съм от ония,които са горе.Вие сте от тоя свят; а аз не съм от тоя свят.

ЕВАНГЕЛИЕ ОТ ЙОАНА: ГЛ. 8:58,59 - Истина,истина Ви казвам,преди да се е родил
АВРААМ аз съм. Тогава взеха камъни да хвърлят върху му; но ИСУС се скри и излезе от
храма.

Мой коментар: Това дето са взели камъни да хвърлят върху му,показва,че хората то-
гава са били толкова фанатизирани и не могат въобще да разберат смисъла на думите му,а
той е приказвал за прераждането - точни са думите: ПРЕДИ ДА СЕ Е РОДИЛ АВРААМ -
АЗ СЪМ. Значи той е бил и преди АВРААМ. :88:

ОТКРОВЕНИЕТО НА ЙОАННА: ГЛ.2:17 -
       "Който има ухо нека слуша що говори Духът към църквите: "На тогова,който победи ще му дам от скритата манна,ще му дам и бяло камъче,и на камъчето ново име написано,което
никой не познава,освен оня,който го получава."
       Този стих го прочетох в Интернет по една тема за прераждането,но не помня името на автора - и аз като си мислих по тези думи и то точно тези : ще му дам и бяло камъче,и на камъчето ново име написано,което никой не познава,освен оня,който го получава" , и аз
ги разбрах,че точно са за прераждането - примерно "камъчето" това е материалното тяло на
човека, и на камъчето ново име написано - това са новите имена на всяко преродено тяло -
това не беше обяснено в тази тема. Но и моят духовен учител Иеова потвърди и ми каза,точно е така скъпа ми приятелко Марушке,както си го мислиш и ти.

Продължавам със списъка - но няма да пиша номера вече:
       ФИЛОЛАЙ - ИДЕЯ:
       "ЧИСЛОТО" - КАЗВА ФИЛОЛАЙ "е преобладаваща и самосъздадена вечна връзка за продължителността на нещата"
       Единствено съвременният учен остава сляп за тази велика истина.
       МОЙ КОМЕНТАР: думите за "продължителността на нещата" говорят за прераждането.
       ОТГОВОР ОТ МОЯТ ДУХОВЕН УЧИТЕЛ ИЕОВА: - Да точно за това приказва ФИЛОЛАЙ за
прераждането - правилно мислиш скъпа ми приятелко Марушке. Да истина истина е това.

Като приемник на орфико-питагорейската традиция АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ споделя
и учението за последователното вселяване на душата  вразлични тела в хода на нейното
усъвършенствуване /т.нар.метемпсихоза.  Значи и АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ вярва в прераждането.  :virgos:

ОРФИЗМЪТ - представлява философско есхатологическо учение,което древните припис-
вали на митическия поет ОРФЕЙ. ОРФИЗМЪТ отричал кървавите жертвоприношения и пропо-
вядвал аскетичен начин на живот. Според това учение грешниците ще бъдат наказвани  в
отвъдния свят,а праведниците ще живеят щастливо на Островът на блажените. :49:

АТИНЯНКАТА ТАИС  :58:- приятелката на АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ също е към орфизма.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
баба ми, преди години е имала подобни на твоите видения, тя е много вярваща, като млади с дядо са обикаляли църквите в България.. Дори баща ми веднъж ми разказа как в стаята се появила светлина, а той по принцип е много сериозен, строг.. странно..
Мисля, че трябва душата ти да е много чиста и вярваща, за да ти се случи нещо такова
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

ОРФИЗМЪТ Е ОСНОВАН ОТ ОРФЕЙ  ПРЕЗ VIII В.ПР.Н.Е.  -
       УЧЕНИЕ,възникнало далеч в минали векове от смесването на мъдростта на КРИТ И ИНДИЯ, съединило ВЯРАТА В ПРЕВЪПЛЪЩАВАНЕТО С отричането на безизходицата от кръгове-
те на живота и съдбата. Великият принцип "всичко тече,изменя се и отминава",отразен в
името на великата критска /а някъде пише,че КИБЕЛА е фригийска богиня/ КИБЕЛА-РЕЯ се
сблъсква с въпроса  - ще има ли възвръщане към миналото. :virgos:

:blink:     - Да, ще има винаги! - отговаряли мъдреците от  СИРИЯ И ПИТАГОР - знаменит
ученик на орфиците,ПЕЛАСТ от остров САМОС,който отклонил орфиците настрана от древна
та мъдрост,увлякъл се в играта с числата и знаците под влиянието на мъдреците от УР-САЛИМ.
       - Няма да има - казваха философите от старото орфическо течение - Не колело,което
вечно се върти само в кръг,а спирала - ето истинското течение за промяната на нещата и в него е спасението от колелото. :clap:

:blink: - Боговете не са създали вселената,тя е произлязла от естествените физически сили в света - така учеха орфиците. Космосът е преди всичко порядък.  От Хаоса, ХРОНОС /време-
то/ и ЕТЕРА /пространството на ефира/ се образувало яйцето на вселената. Яйцето започнало да се разширява,едната му половина образувала небето,другата - земята,между тях възникнал БИОС - животът. :88:

:blink: Орфиците казват,че когато душата започнала да се лута в подземното царство и се напиела от река Лета,тогава тя забравяла миналия си живот. Душата става безпомощен материал до цикъла  на ново раждане,разруха,смърт и така безкрай.  Но ако душата се напие от свещения извор на ПЕРСЕФОНА,скрит в горичка, тогава душата запазва паметта и знанията си,напуща безизходното колело и става господар на умрелите. :58:

:blink:   Орфиците учат,че духовното бъдеще на човека е в неговите ръце, а не е подчинено
всецяло на бога и съдбат,както вярват всички от Египет до Картаген.
       Ние орфиците от ЙОНИЯ учим ,че всички хора са еднакви по пътя на доброто и равно-
правни в постигане на знания.  Различието между хората по  рождение  е огромно.  Да се преодолее то, да се съединят всички хора, а така също и да се преодолее различието между народите е възможно само по един общ път - пътя на знанието.  :58:

МЕХЕР БАБА - индийски мистик,духовен учител - род.февруари 1894 - поч.31.01.1969 г.
обявил се публично,че той е аватар на възраст,тоест,че бил въплъщение на Бог. :leos:

:blink: Продължавам с МЕХЕР БАБА: -  Интереси:суфизъм,веданта,мистика,религия,метафи-
зика,естетика,етика и християнство.
       За прераждането: - че сме били в различни полове - мъж и жена,метал,камък,зеленчуци,червеи,риби,птици и животни. Казва: "Аз съм Бог!" - Имало 16 въплътени реализирани души от многото ни прераждания - на всеки 700 и 1400 г. - се сваля "Перфект Мастер" /като духовен учител/ : Тази роля е изпълнена от -Зороастър,Рама,Кришна,Буда,Исус,Мохамед и т.н. Имал много контакти със западни и САЩ актриси и актьори и др.професии като:
Гари Купър,Чарлз Лафтън,Борис Карлоф,Том Микс,Морис Шевалие,Ернст Любич,Мария Пикфорд,Дъглас Феърбанкс-младши,Пийт Тауншенд - англ.рок китарист,вокалист,композитор/който сам се обявил за ученик на Мехер Баба/,Мерцедес де Акоста -САЩ хол.актриса - била придружавала гуруто в Индия,също така и Норина Мачабели - итал. принцеса,която също била придружавала гуруто в Индия и даже е създала духовен център "Мехер Баба" в САЩ,заедно с Елизабет Шапин Патерсън,Талула Банкхеад също така. Казвал е на Мерцедес де Акоста и Грета Гарбо,че в минал живот са
били мъж и жена и затова в настоящето са били лесбийки. :08:

Сикхизъм - индийска религия - 5-та голяма религия по последователи в света.
Основател - Гуру Нанак - 15.04.1469-22.09.1539 - Баща-Мета Калу - държавен служител.
Майка - Мата Триптих - сестра на Виби Нанки - мислели,че се е удавил в река,защото 3 дни го няма,когато бил отишъл там,но се появил пак след 3 дни.
 :58: Богът на сикхите не е свързан с "избран народ" и декларира,че никой не е наказван и
никой не наказва. Бог не се проявява под формата на "Глас от небето",със знаци и изисква-
ния. Бог не призовава за свещена война и не налага на хората ежедневни задачи,както в
еврейската традиция.  Сикхи смятат,че е необходимо да се зачита свободата и свободата и
волята на другите. Смъртоносният грях е да манипулират други хора,техните принуда и наси-
лие - това е отвратително показване на егоизъм.  Не позволявайте да ви манипулират за
страха от смърт. Учителите на другите религии през цялото време се опитват да те хванат в
страха от смъртта,като предлагат  "спасяване" или добро прераждане,и плаши по дяволите -
в следващия живот.  :58:

Честита Коледа, Марушка! Благодаря ти за приноса ти в този форум!