Здравей Гост

ШАНСА В НАТАЛА И РАЗВИТИЕТО МУ

• 48 Отговора
  • 5721 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
ШАНСА В НАТАЛА И РАЗВИТИЕТО МУ
« -: Септември 04, 2010, 01:04:22 pm »
Няма карта в която да няма перспектива . Няма и такава в която да липсва шанс за късмет и щастие.
Щастието обикновенно се търси в 5-ти /с това не съм много съгласна /. Всеки един от нас е имал пропусната възможност или е уловил последния влак. ;D ;D
Иска ми се да поговорим , кое в натала е най-важно за реализиран потенциал на щастливите и нещастните събития.
Защо на някои им е отредено да бъдат щастливи , а други не...и моля без философия , а астрологически.
Кога един аспект бива *отключен* , само Юпитер ли е този който държи правата за щастието...?! Има ли други планетарни цикли и конфигурации на чийто фон сте имали събития? Кой знак или знаци държи според вас първенството за шанс и късмет?
Хайде , всички имате собствените си натални карти и карти на близки ви хора...Да потърсим там отговор на въпросите...
Да не търсим отговора в карти на хора , които не познаваме лично...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:ШАНСА В НАТАЛА И РАЗВИТИЕТО МУ
« Отговор #1 -: Септември 04, 2010, 01:21:42 pm »
Принципно колкото по-голям шанс толкова повече твърди аспекти отчитам. Шанса е свързан с действие , а не с бездействие.
Големите тригони са заслужена *придобивка* от предишни инкарнации според кармичната астрология. Те дават лекота и плавни постижения по домовете в които формират космическия защитен щит.

Тао-квадратурата , както и големия кръст са аспектите ,които движат шанса в натала.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2 -: Септември 04, 2010, 01:44:11 pm »
Така е. Големите тригони понякога предразполагат към леност, докато квадратите дават повече енергия и желание за преодоляване на препятствия, каквито определено има при хора с такива в картите си. А преодоляването на препятствия калява. Но пък аз имам големи квадрати, какво ли знам за тригоните. Иска ми се и да имах голям трин. ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Септември 04, 2010, 02:16:40 pm »
Така е. Големите тригони понякога предразполагат към леност, докато квадратите дават повече енергия и желание за преодоляване на препятствия, каквито определено има при хора с такива в картите си. А преодоляването на препятствия калява. Но пък аз имам големи квадрати, какво ли знам за тригоните. Иска ми се и да имах голям трин. ;D

Е , не всички са си ги заслужили ;D ;).
Искам да те питам , във времето ,когато си имала и /или/ имаш шансове да постигаш неща ,които искаш , усещала си възможността като изпратена свише , какви са били конфигурациите на планетите , участващи в наталната квадратура и имало ли е аспект към нея?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Септември 04, 2010, 02:50:56 pm »
Имам два големи тригона - огнен и воден. Не са ми дали нищо освен вродени способности и таланти, но малка част от тях успях да реализирам, за което се "погрижи" кардиналният Т-квадрат на светилата с Плутон (владетеля на Асцендента) - цял живот спънки и външни обстоятелства, действащи като "непреодолима сила". А може би "принос" за това има и изгряващият Уран в квадрат с кулминиращ Сатурн (най-издигнатата планета в хороскопа ми).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5 -: Септември 04, 2010, 03:23:02 pm »

Е , не всички са си ги заслужили ;D ;).
Искам да те питам , във времето ,когато си имала и /или/ имаш шансове да постигаш неща ,които искаш , усещала си възможността като изпратена свише , какви са били конфигурациите на планетите , участващи в наталната квадратура и имало ли е аспект към нея?
Не вярвам в прераждане и задгробен живот, вярвам само в тук и сега. Така че не си спомням с какво не съм си ги заслужила.  ;D
Имала съм възможности, които всеки друг би ги оценил като хубави, но не са били за нещо, което искам. Това, за което се сещам в момента, е възможност, която ми се отвори във февруари на 2004г. - имаше тригон на тр. Сатурн към натален Юпитер, тр. Уран (управителя на хороскопа ми) в съединение с натално Слънце, тр. Хирон в съединение с натална Венера и така активираше 3 квадратури. Но след 2-3 месеца се оказа, че тази възможност не е това, за което се бяхме уговорили и което заслужавах. Какво да ги правя тези квадратури. ;D Това е по професионално естество. Ако питаш за личен живот, там е наистина зле. Типична проява на квадратура, както би казал Ав. Подводни - на пръв поглед е бонбонче, а посля я, кукичка. ;D

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Септември 04, 2010, 03:50:15 pm »
От всичко си имам - имам голям воден тригон във въздушни домове и опозиция по подвижни оси (Дева-Риби), която го превръща в конфигурация хвърчило, както и две квадратури - фиксирана и кардинална. Като сложим подвижния асц. (Стрелец), получава се подвижен тао-квадрат с опозицията по оста Дева-Риби.

Всеки има свой уникален шанс.

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Септември 04, 2010, 04:10:43 pm »
Според мен освен аспектите е много важно и какво има около кардиналните оси в натала. Гокленовите зони също не бива да пренебрегваме по отношение на шанса.
Мисля , че шанса може да се свърже с няколко планети , а не само и изрично с Юпитер.
Според мен най-големия шанс идва от планетите след Сатурн... включвам и него в сметката.Мое мнение е в процес на анализ е , търся някаква корелация в няколко карти.

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Септември 04, 2010, 04:45:04 pm »
В буквален смисъл думата шанс означава случайност. Ако си имала предвид щастливата случайност или касмет, вече имаме такава тема и не виждам какво повече бих могла да напиша. Всичко е късмет.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #9 -: Септември 04, 2010, 05:06:52 pm »
Аз имам 3 тао квадратури с върхове Марс, Плутон и Слънце, намиращи се в 2 дом. Винаги съм била дейна натура, със склонност да върша няколко неща на куп.
Говорейки за шанс, се върнах май 2006, когато според мен получих най-големия шанс в живота си. Започнах живота си наново и на чисто. С ново мислене и нова ценностна система. Този тотален обрат се дължи на срещата ми с един човек.
Ще погледна транзитите за тогава.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #10 -: Септември 04, 2010, 05:09:12 pm »
Всеки човек има различна ценностна система и поради тази причина всеки се чувства щастлив от различни неща.  :blink: Ако някой го правят щастлив материалните неща, за друг по-важна е любовта, трети го правят щастлив усмихнатите личица и щастливи очички на децата и т.н. Някои се радват на малките неща ежедневно, а други чакат "голямото щастие" цял живот и са вечно недоволи.  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Септември 04, 2010, 05:12:15 pm »
Всеки човек има различна ценностна система и поради тази причина всеки се чувства щастлив от различни неща.  :blink: Ако някой го правят щастлив материалните неща, за друг по-важна е любовта, трети го правят щастлив усмихнатите личица и щастливи очички на децата и т.н. Някои се радват на малките неща ежедневно, а други чакат "голямото щастие" цял живот и са вечно недоволи.  :rolleyes:

Приказваме за шанса , тая със щастието я въртиме дълго и до едно и също стигаме...Дай мнение за шанса , как и по какъв начин го виждаш!
Има хора с 3 висши и никаква реализация , а са кадърни ,умни ,интелигентни...Защо? :-\ :unsure: Липсата на шанс или......

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Септември 04, 2010, 05:16:22 pm »
Според мен всеки човек поне веднъж в живота си има "голям шанс", но не винаги успява да се възползва от него. В такъв случай направеният от него избор (според обстоятелствата и ценностната система) може да промени целия му живот.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #13 -: Септември 04, 2010, 05:18:47 pm »

Приказваме за шанса , тая със щастието я въртиме дълго и до едно и също стигаме...Дай мнение за шанса , как и по какъв начин го виждаш!
Има хора с 3 висши и никаква реализация , а са кадърни ,умни ,интелигентни...Защо? :-\ :unsure: Липсата на шанс или......

Не мога да ти дам обща формула за шанса, касаеща всеки човек. При всеки е различно. Точно затова и хороскопите ни са различни, както и съдбите ни.  :blink:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #14 -: Септември 04, 2010, 05:20:49 pm »

Не мога да ти дам обща формула за шанса, касаеща всеки човек. При всеки е различно. Точно затова и хороскопите ни са различни, както и съдбите ни.  :blink:

А бе той шанса не го ли хванеш за гушата , ще мине покрай теб като бързия влак и само ще го отгледш......
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Септември 04, 2010, 05:31:21 pm »
Шансове има разни - едни ни подминават нас, други ние ги подминаваме...
Като искаме дефиниция за щастие, нека първо да дадем и дефиниция за шанс.
Това, което е "шанс" за един, може да не бъде сметнато за такъв от друг човек. Под шанс разбирам нещо, което е ценно за нас в даден момент, към което се стремим или чрез което бихме могли да постигнем друга набелязана цел. Възползваето или невъзползването от даден шанс има и своята морална страна. Понякога се случва "шансът", който ни се дава, да ни струва скъпо (от морална/етична гледна точка) и да не сме склонни да заплатим цената му. И така оставяме шанса да ни се изплъзне.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #16 -: Септември 04, 2010, 05:38:16 pm »
Ако ще трябва да плащам висока цена, никак не го приемам за себе си като шанс. За мен шанс е това, което е добре за мен, но не налага да премина като танк през останалите. Такъв шанс го подарявам. Точно това казах и аз по-горе.  :blink:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #17 -: Септември 04, 2010, 05:47:08 pm »
Шансове има разни - едни ни подминават нас, други ние ги подминаваме...
Като искаме дефиниция за щастие, нека първо да дадем и дефиниция за шанс.
Това, което е "шанс" за един, може да не бъде сметнато за такъв от друг човек. Под шанс разбирам нещо, което е ценно за нас в даден момент, към което се стремим или чрез което бихме могли да постигнем друга набелязана цел. Възползваето или невъзползването от даден шанс има и своята морална страна. Понякога се случва "шансът", който ни се дава, да ни струва скъпо (от морална/етична гледна точка) и да не сме склонни да заплатим цената му. И така оставяме шанса да ни се изплъзне.

Да така си е, ако печелим едно , губим друго, това е част от кръговрата.
Ми то не може хем **я в тая и душата в рая.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #18 -: Септември 04, 2010, 06:00:02 pm »
След това не ми се е случвало.

Вероятно, защото "след това" вече не си била на 25.  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Uran

• 6041
« Отговор #19 -: Септември 04, 2010, 06:01:27 pm »
След това не ми се е случвало.

Вероятно, защото "след това" вече не си била на 25.  ;D
Бях на 23. ;D
п.п.Като се замисля..миналата година имаше подобна ексцесия.
По Юпитер е това.