Здравей Гост

РЕВНОСТТА -ЗНАК, ДОМ ,АСПЕКТИ

• 34 Отговора
  • 4194 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
РЕВНОСТТА -ЗНАК, ДОМ ,АСПЕКТИ
« -: Септември 05, 2010, 08:37:37 pm »
Въпроса е в заглавието! ;D
Къде я откриваме , къде я търсим? По какво я индикираме в натала? Как се проявява и кога при транзити и аспекти?!При кои?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Re:РЕВНОСТТА -ЗНАК, ДОМ ,АСПЕКТИ
« Отговор #1 -: Септември 05, 2010, 08:46:53 pm »
Не сме ли разглеждали такава тема и преди?
Според мен ревността са разделя на две основни категории и би следвало първо да се уточни коя от двете визираш.  ;D

- Ревност спрямо любимия човек (или друг близък);
- Ревност срямо чуждия успех, чуждите възможности, способности и/или постижения.

Втората категория включва не само ревност, а и завист (и тази тема сме разглеждали вече).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #2 -: Септември 05, 2010, 08:50:49 pm »
- Ревност срямо чуждия успех, чуждите възможности, способности и/или постижения.

Лили, това второто няма нищо общо с ревността, ами си е чиста завист или злоба. Просто е меко или по-деликатно казано по този начин. ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Септември 05, 2010, 08:53:54 pm »
Не сме ли разглеждали такава тема и преди?
Според мен ревността са разделя на две основни категории и би следвало първо да се уточни коя от двете визираш.  ;D

Втората категория включва не само ревност, а и завист (и тази тема сме разглеждали вече).

Мисля , че отново с актуални! И ще бъдат! ;D ;D Съвпад на Марс и Венера везни , а като влязат в скорпи- вероятно и думи няма да има! Ревността е ревност! РЕВНИВИЯ СИ Е РЕВНИВ! А ВСЯКА РЕВНОСТ ИМА И ЗЛОБА!
Дори и да сме ги разглеждали , на повече от 120 дни са! ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Септември 05, 2010, 08:57:15 pm »
Между другото, чували ли сте за двойки, в които партньорите ревнуват половинките си заради успеха и постиженията им? Срещала съм такива случаи, макар че толкова "задни" мисли рядко се споделят и вербализират. Но го има. Добре де, когато си заедно с любимия си човек, не би ли трябвало да споделяте всичко, да ви свързват общи цели, да го чувстваш като част от себе си, да искаш най-доброто и за него, да искаш и той да се развива? Не бих казала, че дотук имам забележителни успехи, но съм имала партньори, които са ме ревнували от това, към което се стремя, от постиженията ми, макар и не чак толкова значими.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #5 -: Септември 05, 2010, 09:03:55 pm »
Между другото, чували ли сте за двойки, в които партньорите ревнуват половинките си заради успеха и постиженията им? Срещала съм такива случаи, макар че толкова "задни" мисли рядко се споделят и вербализират. Но го има. Добре де, когато си заедно с любимия си човек, не би ли трябвало да споделяте всичко, да ви свързват общи цели, да го чувстваш като част от себе си, да искаш най-доброто и за него, да искаш и той да се развива? Не бих казала, че дотук имам забележителни успехи, но съм имала партньори, които са ме ревнували от това, към което се стремя, от постиженията ми, макар и не чак толкова значими.

Това е злоба и комплекс. За мен лично, моите приятели, моите родители, моите близки са най-най...Гордея се с тях и с успехите им. Дори и да сгрешат, никога не изпитвам някакво лошо чувство към тях. За успехите им-радвам се от сърце. Мисля, че по отношение на близките хора така е редно. Другото е някакво изкривяване...

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Септември 05, 2010, 09:48:04 pm »

С две ръце подписвам!
Не могат охлювите да простят на птиците , че могат да летят!
Цял живот съм така!
Някога Ванга ми каза: злобата и зависта ще вървят до теб ръка за ръка , но ти си силна -затова ти е дадено!
Едно към едно е така! И в интимни и в бизнес и в каквито се сетиш взаймоотношения....

*

missKapriz

« Отговор #7 -: Септември 05, 2010, 09:53:21 pm »
Завистта е въпрос на усещане и възприятие-ако си мислим,че ни завиждат значи е така,но аз не мисля,че всяка направена забележка или дума накриво е резултат от нечия завист!Който смята,че много му завиждат явно си милси,че има за какво :P...Нито знам какво е това чувство,нито искам да знам,и тъй като ми е непознато никога не съм усещала и чужда завист спрямо себе си.Може да звуча наивно,но това е истината.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #8 -: Септември 05, 2010, 10:05:17 pm »
Завистта е въпрос на усещане и възприятие-ако си мислим,че ни завиждат значи е така,но аз не мисля,че всяка направена забележка или дума накриво е резултат от нечия завист!Който смята,че много му завиждат явно си милси,че има за какво :P

Тя тази направена забележка, която създава неприятно усещане в човека отсреща ще е ако не от завист, то тогава от злоба, или от глупост. Така, че след като имаме потърпевш, не е виновен той,че си мисли, че му завиждат,или му злобеят, или му глупеят, ами оня който му го е доставил това "удоволствие". Нали за това сме хора, за да мислим преди да кажем нещо, така че да не засегнем отсрещния неволно. Ако е нарочно- никакъв проблем.Лично мое мнение- никого не ангажирам с него. ;) :blink:

*

missKapriz

« Отговор #9 -: Септември 05, 2010, 10:16:49 pm »
Никой не може да ни нарани,ао не му позволим,нали.Не че винаги успявам да го приложа,но си е самата истина.А някои хора наистина си говорят единствено от глупост или първосигналност,в никакъв случай с лоши чувства.А ако пък някой се опитва действително да ме нарани с думи ама хич няма шанс-едно куче дето лае не хапе -подобни словесни атаки за  мен са признак на безсилие;DТака,че гледам да не се връзвам особено :blink:Но бяха други времена ,скачах като пърле за всяка казана дума....ох младост ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Септември 05, 2010, 10:24:58 pm »
Никой не може да ни нарани,ао не му позволим,нали.Не че винаги успявам да го приложа,но си е самата истина.А някои хора наистина си говорят единствено от глупост или първосигналност,в никакъв случай с лоши чувства.А ако пък някой се опитва действително да ме нарани с думи ама хич няма шанс-едно куче дето лае не хапе -подобни словесни атаки за  мен са признак на безсилие;DТака,че гледам да не се връзвам особено :blink:Но бяха други времена ,скачах като пърле за всяка казана дума....ох младост ;D

Зависи от допускането и приемането! :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #11 -: Септември 06, 2010, 08:36:14 am »
Toва чувство съотнесено към различни теми има толкова много нюанси, а и различни основания та може и по Венера/Плутон да бъде, Венера/Сатурн..зависи за какво "завиждаме". :blink:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #12 -: Септември 06, 2010, 09:19:38 am »
Аз мисля, че ревността е и начин на мислене, т.е. не може да се гледат само аспектите на Венера или Марс, а и на Меркурий. Един неблагоприятно поставен Меркурий може да направи "чудеса" в мисленето на човека и да изкриви тотално както любовните му отношения, така и всички сфери в живота му.  :-\ Затова изобщо не подценявам Меркурий. Той е много важен. На него дължим разбирането или не.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Септември 06, 2010, 01:29:54 pm »
Аз мисля, че ревността е и начин на мислене, т.е. не може да се гледат само аспектите на Венера или Марс, а и на Меркурий. Един неблагоприятно поставен Меркурий може да направи "чудеса" в мисленето на човека и да изкриви тотално както любовните му отношения, така и всички сфери в живота му.  :-\ Затова изобщо не подценявам Меркурий. Той е много важен. На него дължим разбирането или не.  :blink:

Абсолютно всичко според мен има значение , в това и число и планетата на комуникацията....Но по-скоро ревността се чувства , за нея не се говори , та си мисля дали не е от луната , марса ,венерата ,та и нептуна в кюпа...
Като домове мисля , че оста 1-ви/7-ми , 2-ри/8-ми определят в натала ревността...
Или по-скоро аспект на луна-меркурий  :-\?

« Отговор #14 -: Септември 06, 2010, 03:27:27 pm »
Не съм експерт, но 8-ми дом ми се набива на очи, дори и повече от 2-ри. Венера в Скорпион, но не искам да обобщавам, защото все пак извадката ми не е много представителна. Венера в съвпад или напрегнат аспект с Плутон би трябвало да дава обсебваща ревност, със Сатурн - страх от изоставяне... мисля, че това го е писал вече някой друг от вас, може би в друга тема, не искам да го повтарям, но не мога да намеря, за да го цитирам. Марс в съединение или напрегнат аспект с Плутон мисля също дава индикация за ревност, а съм чела нещо подобно и за Черната Луна в аспект с Плутон.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #15 -: Септември 06, 2010, 04:10:07 pm »

Абсолютно всичко според мен има значение , в това и число и планетата на комуникацията....Но по-скоро ревността се чувства , за нея не се говори , та си мисля дали не е от луната , марса ,венерата ,та и нептуна в кюпа...
Като домове мисля , че оста 1-ви/7-ми , 2-ри/8-ми определят в натала ревността...
Или по-скоро аспект на луна-меркурий  :-\?

Не става дума за Меркурий като планета на говоренето, а като планета показваща начина на мислене и начина на комуникиране. Луната, представяща емоционалността също има значение. Затова е важе целия хороскоп, не само откъслечни планети или аспекти.

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Септември 06, 2010, 04:15:34 pm »
 ;D естествено Скарлет, че меркурий наред с всичко друго е мисълта , но при ревността кое от двете е по- силно :unsure:?
Дали не е ключа от бараката тук- луна в твърд аспект Мерка?!

*

missKapriz

« Отговор #17 -: Септември 06, 2010, 04:26:44 pm »
Цитат
Моите са в секстил,но пак съм ревнива

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #18 -: Септември 06, 2010, 04:30:58 pm »
Цитат
Моите са в секстил,но пак съм ревнива

Ми, аз намекнах в прав текст, че всичко е от значение, ма никой не мА чете.  :P

*

missKapriz

« Отговор #19 -: Септември 06, 2010, 04:41:30 pm »

все си мисля,че егото има голяма роля за ревността-дали съзнателно или не,дали си го признаваме или не,но някои хора трудно допускат,че техния човек ще предпочете компанията на някой друг ,че някой ги смята за вече безинтересни и се оглежда наоколо...В този ред на мисли май силно огнените/Слънце,Асц,Луна или стелиум в огнен знак/ са най-ревниви,а защо не и тези с акцентирани неподвижни знаци-хора,които по-трудно приемат промените?!