Имам голяма слабост към нетрадиционните методи на лечение, дори мислех дали да не започна обучение по хомеопатия, което са ми предлагали, към нея също имам интерес, след като и се уверих в ползите й. Винаги съм се интересувала от билки и тяхното приложение, от варианти за преодоляване на болестите не чрез лекарствата, антифен съм на химията в същото време под формата на хапчета. Тук прибавям и вижданията си за храненето и евентуално неговият здравословен вариант, доколкото е възможен в днешно време.
Незнам на какво се дължи, но до голяма степен го отдавам на Хирон в 6 дом, макар и странно, тъй като не съм така запозната с неговото влияние и редовно бива пренебрегван от мен при разглеждането на една карта.
Управителят Венера е в 8 дом, а на 12 е Плутон, но и Марс, който участва в тао с Нептун - той също има отношение. По време на Нептунов транзит открих хомеопатията, а преди това по Сатурнов доста задълбах в някои от посочените области.
Не съм го търсила досега в картата си, но винаги съм го носела в себе си, за цветоусещането нямам наблюдения, но може и да е така.