Здравей Гост

Журнал за жената

• 588 Отговора
  • 92372 Прегледи
*

katrin_ls

Журнал за жената
« -: Септември 09, 2010, 08:21:01 pm »
Предлагам тук да обсъждаме модните тенденции в прически, грим, облекло, обноски, стил, култура. Както и сезонни проблематики, като например, как да се справим с косопада, или чувствителна кожа и т.н.. Да, интернет пространството е залято от инфо. Но друго е нещо да е препоръчано, изпитано, тествано. Нека си имаме темичка тук, болшинството сме жени и всички ние се интересуваме от тези неща, а и не всяка от нас има времето да рови из интернет, а дали ще намери, например, подходящата рецепта за косата или лицето...
Аз лично много обичам бабините рецепти, не подценявам и новите продукти. Но умирам да се намажа с яйце или с кисело мляко.  ;)

Имаме нужда от тази тема, защото идва есен, и малко или много ще се отрази на настроението ни. Какво по-хубаво от това, малко разкрасяване и една готЯна дрешка, нещо по така да си купим.  :lol:

За да не отварям и друга тема, нека тук си споделяме ежедневните битовизми - с какви препарати чистим, какви уреди използваме в домакинството. Ще ставам домакиня, молА ви се.  :rolleyes:  :25:
« Последна редакция: Септември 11, 2010, 11:33:16 am от aiia »

Re:Красота, изящество и стил
« Отговор #1 -: Септември 09, 2010, 08:23:08 pm »
Както и сезонни проблематики, като например, как да се справим с косопада, или чувствителна кожа и т.н..

Това така и не го изпрабвах. Домързя ме да се пляскам.  ;D http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3666.0.html
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Vision

• 3523
« Отговор #2 -: Септември 09, 2010, 08:25:48 pm »
Както и сезонни проблематики, като например, как да се справим с косопада, или чувствителна кожа и т.н..

Това така и не го изпрабвах. Домързя ме да се пляскам.  ;D http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3666.0.html

тази рецепта е най- четената тема в сайта форевър!! всеки път като погледна кой какво прави, поне двама- трима човека я четат тази тема!!..направо изумително.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

katrin_ls

« Отговор #3 -: Септември 09, 2010, 08:26:01 pm »
Постът беше премахнат.
« Последна редакция: Октомври 02, 2010, 11:01:46 am от aiia »

*

abroad

« Отговор #4 -: Септември 09, 2010, 08:33:27 pm »
Уплаших се миналия месец, такъв косопад не помня. Но слава богу, казаха ми, че е нормално за това време на годината и че не съм единствена, а е масово.  :mellow:

Нормално е, при мен е нещо обичайно :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Септември 09, 2010, 08:33:37 pm »
И при мен сезонният косопад вече е факт. Не си само ти, Айя.
При мен винаги започва от края на лятото и е доста продължителен, в банята губя снопчета коса.
Миналата седмица си взех "Анакапс" на Дюкре, пия и витамин С за подсилване на организма. По принцип профилактично ползвам шампоани против косопад, но по това време на годината само те не помагат. Понякога вземам Селен (антиоксидант). Много мразя да си мацам косата с домашно приготвени маски, а и с купешките все ме мързи, но реших да взема сериозни мерки навреме и сега съм на бадемово масло. Полезно е и за кожата, и за косата.
Другата седмица ще си направя една освежаваща кислородна терапия при моята козметичка, а и други процедури трябва, че напоследък нямах никакво време за себе си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

katrin_ls

« Отговор #6 -: Септември 09, 2010, 08:41:43 pm »
Постът беше премахнат.
« Последна редакция: Октомври 02, 2010, 11:01:35 am от aiia »

*

Uran

• 6041
« Отговор #7 -: Септември 09, 2010, 08:42:23 pm »
На мен "ревалид" не ми помогна. :(
Косопадът освен с обмяната на в-вата е свързан и с нервната с-ма. Стресът не прощава.
Добре е да се оросява скалпът чрез леки масажи.

« Отговор #8 -: Септември 09, 2010, 08:47:14 pm »
Оставете Ревалида! Същите съставки, но в двойно по-голямо количество в капсулата и много повече брой капсули има в една опаковка Fitoval /на Кърка/. Мноого е добро!  ;)

Инфо

*

abroad

« Отговор #9 -: Септември 09, 2010, 08:49:00 pm »
Uran, пробвала ли си да пиеш рибено масло, но само с марката "Ескимо" поне три месеца. Действа безотказно.
За съжаление има страничен ефект - напълнява се неминуемо, дори ако спортуваш :-[

*

sunrain

• 6710
« Отговор #10 -: Септември 09, 2010, 08:51:23 pm »
Миналата година от стрес и аз имах сериозен косопад. Сега дори още не ме е хванал, макар че не ми е много леко пак ежедневието, но явно има подобрение. При мен обикновено започва към октомври, после ранна пролет пак се появява.

Аз пих чай от коприва и ми помогна. Също така може да се изплаква косата с тази отвара и да се оставя да съхне. Храненето е много важно, за да е добре косата.

Подкрепям за рибеното масло и бирена мая, не е задължително напълняване. Зависи.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #11 -: Септември 09, 2010, 08:52:58 pm »
Uran, пробвала ли си да пиеш рибено масло, но само с марката "Ескимо" поне три месеца. Действа безотказно.
За съжаление има страничен ефект - напълнява се неминуемо, дори ако спортуваш :-[
Аз и от Ревалида напълнях ;D, но като спрях да го пия, нещата се нормализираха.
Вегетарианка съм и това май оказва негативно влияние.

*

katrin_ls

« Отговор #12 -: Септември 09, 2010, 08:53:24 pm »
Постът беше премахнат.
« Последна редакция: Октомври 02, 2010, 11:01:22 am от aiia »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #13 -: Септември 09, 2010, 08:57:53 pm »
Да, между другото фолиевата киселина е много добро средство, но само на бременните го препоръчват или тези, които скоро планират бременност. 

*

katrin_ls

« Отговор #14 -: Септември 09, 2010, 09:00:10 pm »
Постът беше премахнат.
« Последна редакция: Октомври 02, 2010, 11:00:53 am от aiia »

*

Uran

• 6041
« Отговор #15 -: Септември 09, 2010, 09:22:17 pm »
Преди време ползвах тези ампули http://www.framar.bg/давинес-енергизиращ-л-н-п_в-косоп-pid30010376.html
  Имаха добър ефект, но ...временен.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #16 -: Септември 09, 2010, 09:23:43 pm »
При някои се случва непланирано.  ;D  Сърпраааййййзззз...  :P

Всичко се случва в живота, права си.  ;D

« Отговор #17 -: Септември 09, 2010, 09:30:15 pm »
Чувала съм, че ампулите и шампоанът на Керастас правели чудеса. Продават се само в най-гъзарските фризьорски салони  :-[ Това е професионална марка на Л'Ореал. Имат и друга. Май се казваше Експерт  :-\, но не е същото.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #18 -: Септември 09, 2010, 09:36:41 pm »
Чувала съм, че ампулите и шампоанът на Керастас правели чудеса. Продават се само в най-гъзарските фризьорски салони  :-[ Това е професионална марка на Л'Ореал. Имат и друга. Май се казваше Експерт.
ТехниАртПрофешънъл е другата марка. И Кератаз не е панацея. Някъде бях писала, че май разликата между тези двете и простичките Елсев на Лореал не е кой знае каква. Ползвах Кератаз серията две или три години. Като спрях да я ползвам, видях, че и без тях косата ми си е същата. Пробвала съм и Алтерна. Според мен е много по-добра като марка, но се намира по-трудно и от Кератаз. Абе, като клюпнеш на косата си и обикновено олио, яйце или кисело мляко, пак ти се отплаща, ама пусти мързел. :-[
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #19 -: Септември 09, 2010, 09:38:54 pm »
При Керастас ампулите са ключа от палатката. Иначе имат цял набор от мазила. На моя позната са спирали обилен, ама обилен косопад.