Когато се отнася за смъртта, забелязала съм, че Бялата Луна е много показателна и има много хубави аспекти към наталните планети и задължително някво съвпадче между транзити и нат.Бяла Луна и обратно, между транз.Бяла Луна и натални планети....И това ме изправя на крака, Бялата Луна - един вид се явява Ангела, който идва да ни взима душите...Ако искате ми се смейте, преди време правих доста статистика по този повод - и най-отличителни се оказаха аспектите на Бялата Луна....По случая на Марая /мир на духа му, душко/ в момента на смъртта е имало точен съвпад - нулев с наталаната Бяла Луна и транз.точка на кармичните опасности, както и малко по-голям съвпад на транз.Бяла Луна и точката на смъртта в натала, която е била и на точен септил /съдбоносен аспект/ с транзитен Сатурн.
Та точката на смъртта може цял един живот да си седи в натала и да не се активира, просто това е чувствително място в хороскопа....Според мен по-интересно е положението на точката на живота /яд ме е че я нямам вече таз програма, която отчиташе точката на живота на колко години е в съвпад с дадена планета....пфууу/. Та като си знаеш положението и кои транзити, как въздействат върху тази точка - можеш да си направиш по-точни сметки.