Здравей Гост

Парите -обичате ли ги и как?

• 81 Отговора
  • 9747 Прегледи
*

Todr

• *
  • 65
Re:Парите -обичате ли ги и как?
« Отговор #60 -: Септември 20, 2010, 10:42:18 pm »
гледам 2 дом ми почва в стрелец,но повече ми е в козирог. Значи упр.на Стрелец нали е Юпитер ,който ми е в 8 дом съвпад с Марс в Рак-екзалтация- значи доста влияе  или ?   Значи ли това че ще наследя доста неща,или да гледам управителя на козирога като заел по голяма част от 2 ми дом  ?
Слънце-Дева,Луна-Риби,Асцендент-Скорпион,Марс-Близнаци,Юпитер-Рак,Меркурий-Дева,Венера-Лъв

*

Stella

• 7765
« Отговор #61 -: Септември 21, 2010, 08:39:11 am »
гледам 2 дом ми почва в стрелец,но повече ми е в козирог. Значи упр.на Стрелец нали е Юпитер ,който ми е в 8 дом съвпад с Марс в Рак-екзалтация- значи доста влияе  или ?   Значи ли това че ще наследя доста неща,или да гледам управителя на козирога като заел по голяма част от 2 ми дом  ?

Какво значи "ще наследя доста неща?" Ако говориш за имоти, трябва да има връзка на У1 (Асцендента, "ти") с 8-ми и с 4-ти дом (недвижимо имущество). Винаги се гледа първия управител на дома.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

« Отговор #62 -: Септември 21, 2010, 12:38:52 pm »
Да ви кажа честно -получих проблясък, че парите трябва да се уважават!Замисляли ли сте се колко много труд и пот стои зад тези хартийки. Никой на никого не дава нищо даром и няма безплатен обяд.
Верно е, че някои ги печелят по-лесно, а други по-трудно, някои работят по-престижна работа, а други блъскат цял живот за "жълти стотинки", но парите не са виновни за това, че да ги обвиняваме. Виновни са социалните порядки в обществото и народопсихологията ни.

Масовият българин е свикнал да хамалува, да си залага здравето, а дали един грък ще се хване на същата работа за толкова пари - не! Няма да си продаде труда толкова евтино. Познавам един германец, който има стоматологична клиника в България и отдавна живее у нас, даже е получил жителство. Човекът е обиколил света и казва, че българите в Испания (и не само там) се продават евтино в сравнение с всички останали, работят по 12 часа и позволяват на работодателите да ги експлоатират. Това пък от своя страна "дава лице" на испанците да ги "товарят" и ако българинът си навири рогата (щото идва момент да не търпи положението, което сам си е създал), испанецът ще го изгони без да му пука, знаейки че много такива като него чакат за мястото, готови да продадат труда си евтино.

Да си уважаваш труда - Да, но да уважаваш някакви хартийки, мисля е малко множко. Да одухотворяваш нещо, което няма душа, съзнание, чувства и емоции, без кръв и плът си е твърде абстрактно чувство за мен.
Парите винаги са били необходимост за мен и такива ще си останат. Чувствам се доволна, когато имам достатъчно, за да живея един нормален живот, но никога не съм им отреждала специални почести. Не искам парите да се превръщат във фикс идея в живота ми. Да завладеят изцяло съзнанието и духа ми. Те за мен са просто една необходимост, която за съжаление понякога е голяма.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #63 -: Септември 24, 2010, 12:20:00 pm »
Думата обичам е доста многозначна в Българския език.
За сметка на това парите купуват неща , които са ни необходими , неща които харесваме , неща ,които обичаме-например: Обичаме книгите , обичаме пътешествията , обичаме да сърфираме , обичаме да тренираме , обичаме да спортуваме , обичаме да се разхождаме , обичаме дамска козметика и други , списъка може да бъде прекалено дълъг.
Та , като причина за действия с които можем да си осигурим важни или любими за нас неща , намирам , че парите или ги обичаш и те теб или просто не ги обичаш , респективно и те теб.
Важно е за какво и дали те са самоцел или средство.
Парите са едно от най-важните неща в света. И тяхното отричане ми се струва не до там искрено. За съжаление така е било и така ще бъде....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Септември 24, 2010, 12:22:37 pm »
Не обичам парите, но обичам нещата, които мога да си позволя с тях. Всъщност "обичам" е твърде силна дума, по-скоро харесвам. Мога да мина и без тях, но предпочитам да ги има.
Уважавам не самите пари, а вложения в тях труд - физически или интелектуален. Този, който не е научен сам да си изкарва парите, не умее и да ги цени, респ. не оценява и чуждия труд.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #65 -: Септември 24, 2010, 12:37:45 pm »
Този, който не е научен сам да си изкарва парите, не умее и да ги цени, респ. не оценява и чуждия труд.

монасите в Индия и Тибет не работят и не изкарват пари - живеят от подаяния... обаче ценят труда и хората, които го практикуват  :P

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Септември 24, 2010, 12:39:43 pm »
Но ние не сме монаси и не живеем в Тибет или Индия. А и тук въпросът с подаянията стои другояче, хората не са научени да дават.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #67 -: Септември 24, 2010, 12:40:31 pm »
хората не са научени да дават.  ;D

ми да се научат тогава  :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #68 -: Септември 24, 2010, 12:41:03 pm »
Този, който не е научен сам да си изкарва парите, не умее и да ги цени, респ. не оценява и чуждия труд.

монасите в Индия и Тибет не работят и не изкарват пари - живеят от подаяния... обаче ценят труда и хората, които го практикуват  :P
Трудят се и то чрез неща , които произвеждат...Работят на всички нива! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Септември 24, 2010, 12:42:25 pm »
Натурално стопанство.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #70 -: Септември 24, 2010, 12:47:31 pm »
Натурално стопанство.  :blink:

И не само Лили...
Производството на пеещи купи , звънчета , както и материали за духовни практики се произвеждат в Тибет.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #71 -: Септември 24, 2010, 02:02:17 pm »
в самите манастири абсолютно нищо не се произвежда, освен ако не е част самата духовна практика!
в Тибет може да се произвежда всичко, защото Тибет е държава /сега вече към Китай/, но в самите манастири нищо не се произвежда.

индианските шамани също нищо не произвеждат - тях ги хранят и отглеждат. вещиците от приказките също нищо не произвеждат, освен че събират билки за лични цели...

има теми писани за това, но сега ме мързи да търся. монасите и духовните хора от този тип по принцип се занимават със себе си и собственото си израстване, в замяна на съветите които дават и това, че ги смятат за святи хора, останалите им носят храна или пари...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Септември 24, 2010, 02:07:00 pm »
За разлика от тамошните шамани, монаси и духовници, преживяващи от доброволни подаяния, у нас дори просията се е превърнала в занаят:-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #73 -: Септември 24, 2010, 02:10:33 pm »
За разлика от тамошните шамани, монаси и духовници, преживяващи от доброволни подаяния, у нас дори просията се е превърнала в занаят:-\

Лили, не отричам това което пишеш, но аз визирах съвсем други неща  :P  просията тук е просто бизнес и няма нищо общо с монасите, шаманите и вещиците  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Септември 24, 2010, 02:12:13 pm »
Точно това имах предвид - в България и подобните й държави повечето все още не можем да преживяваме като индийските монаси, затова и отношението към парите е друго.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #75 -: Септември 24, 2010, 02:18:40 pm »
Точно това имах предвид - в България и подобните й държави повечето все още не можем да преживяваме като индийските монаси, затова и отношението към парите е друго.

малка поправка ако позволиш: защото отношението към парите е друго и затова не можем да преживяваме като монасите  :P

не се заяждам - просто исках да поясня  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Септември 24, 2010, 02:31:40 pm »
Оттатък нивото на съзнание е друго, което е определящо и за ценностите. А и самото ни общество е изградено и функционира на съвсем различен принцип, затова според мен няма никаква база за сравнение. Можем само да цъкаме с език и да се чудим кога ще ги стигнем в някои отношения и ще се случи ли това въобще.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #77 -: Септември 24, 2010, 02:45:58 pm »
Освен това, сега като се замисля, парите сами по себе си са вторичен продукт. Затова мисля, че във фундамента на всяко едно общество стои не разликата в отношението към парите като субстанция, а разликата в отношението към благата (други субстанции), които могат да бъдат придобити чрез тях. Не на последно място следва да се отчете и степента на значимост на благата при различните хора и общества.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #78 -: Септември 24, 2010, 04:37:15 pm »
 Както пее Висоцки:"Хорошую религию придумали индусы:
Что мы, отдав концы, не умираем насовсем...."
 Та..там тази хилядолетна религия обуславя отношението към живота и материалните ценности. Впрочем, понастоящем точно тази нагласа в някои маргинални слоеве на обществото ни ни създава проблеми.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #79 -: Септември 24, 2010, 04:38:12 pm »
Бира не пием. Пари немам и не ми требват. Искам малко да апнем, да пийнем… и го вадим. ;D ;D

Я пък ногу обичам бира.  :08: :57: :93: