Здравей Гост

Прогноза за 2011 година

• 96 Отговора
  • 20485 Прегледи
*

Stella

• 7765
Прогноза за 2011 година
« -: Септември 18, 2010, 10:29:33 am »
Учени предрекоха кога ще бъде открита първата обитаема планета - през май 2011
Ако изследването на планети, извън Слънчевата система продължи със същите темпове, е много вероятно първата планета, подобна на Земята, да бъде открита следващият май

Напредъкът на научния прогрес често се измерва трудно. Но при определени обстоятелства данните са недвусмислени и лесно установими, което е предпоставка за създаване на тенденция. А когато това се случи, могат да се правят сравнително точни прогнози, чрез екстраполация на информацията.

Най-добрият пример за това е законът на Мур, който гласи, че плътността на транзисторите в интегралните схеми нараства двойно на всеки две години. Тази тенденция продължава вече 40 години и изглежда ще бъде в сила още поне 10.

Интересно изследване са провели Самюел Арбесман от Harvad Medical School в Бостън и Грегъри Лафлин от University of California в Санта Круз. В публикация, озаглавена “Научно-метрични прогнози за откриването на първата потенциално обитаема планета с маса, подобна на земната”, двамата учени установяват, че процента на засечени екстрасоларни планети се увеличава непрекъснато от 1995 година насам.

Екстрасоларните планети, по-популярни като екзопланети, са тела извън Слънчевата система. Откритията им следват добре установен модел - в началото са засичани предимно масивни планети, с големина неколкократно надвишаваща тази на Юпитер. Но с усъвършенстването на технологиите астрономите започват да забелязват и по-малки тела, някои от които с маса едва няколко пъти по-голяма от земната.

Наред с масата, обаче има и други фактори, които определят доколко обитаема може да бъде планетата - температурата на повърхността трябва да е такава, че да поддържа вода в течно състояние. А това зависи от големината на звездата, около която обикаля, разстоянието до нея, съставът на повърхността, наличието на атмосфера и ред други характеристики.

Засега астрономите откриват предимно супергорещи газови гиганти или замръзнали планети, но за тях е въпрос на време да бъде намерена планета, отговаряща на всички изсквания да бъде обитаема.

Анализирайки няколкостотин открити през последните години екзопланети и техните свойства, Арбесман и Лафлин стигат до извода, че вероятността да бъде засечена земноподобна планета до 2013 е 66%, до 2020 - 75%, а до 2264 - 95%. Въпреки това, в публикацията си те наблягат именно на май 2011.

Смело изказване. В момента най-големият играч на хоризонта е проекта Kepler на NASA, който изведе инфрачервен космически телескоп в орбита през март 2009 с мисията да търси екзопланети. Първият списък от кандидати трябва да бъде публикуван в началото на февруари 2011. Много астрономи очакват в него да фигурират земноподобни планети, но ако изчисленията на академиците са точни, ще трябва да почакат.

Значението на едно такова откритие трудно може да се подцени. Идеята за Земя 2.0, обикаляща около собствена звезда, вероятно ще повлияе на глобалната психика и може да измести фокуса към международни усилия за по-задълбочени изследвания.

И така - отбелязваме май 2011 в календара и тръпнем в очакване.

източник: www.technologyreview.com
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:Прогноза за 2011 година
« Отговор #1 -: Септември 18, 2010, 11:44:38 am »
Аз го бях споменала в прогнозата си, но тогава биши съвсем плахо, защото това беше първата ми мунданна прогноза или по-скоро опит за такава. Но сега, след толкова месеци, наблюдавайки процесите и случващото се в държавата и света, съм напълно сигурна, че докато Юпитер транзитира в Овен, съвместно с Уран ще има невероятни научни открития и постижения в областта на аерокосмическата промишленост, нови планети и други населени планети /Юпитер като мунданен управител на 9 дом - други светове/, а защо не и контакт с други светове.... и т.н.. Съвпадът на Юпитер и Уран в Овен ще даде мощен научен тласък с новите открития и разработки.
 Всички знаем Уран с какво се свързва - с летенето, самолетите, изобретенията, рентгеновите лъчи, техниката и електрониката, компютърните технологии и средства за комуникация, целите, астрологията, групите и организациите.
 Юпитер се свързва с философските размишления и възгледите, с религията и законодателната власт, националното богатство, духовните ценности, промишлеността, науката, търговията, висшето образование и университетите.  
 От тук, по пътя на логиката и при положение, че двете планети ще бъдат в знака Овен - първият знак от зодиака, знак на основоположниците, иновациите, първите във всичко, амбициите и индивидуалността....ще бъдем свидетели на невероятни научни открития и нови технологии. Марс, като управител на Овен и Скорпион, съответно на 1 и 8 домове, ще се развихри сериозно в областта на медицината и трансплантацията, металургията, въоръжаването /включително и нови летателни апарати и оръжие/, в банковото дело, атомната и нефтено-газовата промишленост, екологията и вулканолоията, геологията, археологията /видяхме новооткритите мощи на св. Йоан Кръстител как тласнаха Созопол към върха/, открития на лекарства за лечение на неизлечими досега заболявания, дълбинни проучвания и изследвания за живота и произхода на Земята /Плутон в Козирог/. Живеем в невероятна епоха и ще бъдем свидетели на много от научните открития и иновации в областта на електрониката и комуникациите, електроенергията . За негативните прояви много съм писала. Тук написах какво очаквам в позитивна насока от Юпитер и Уран в Овен.
« Последна редакция: Септември 18, 2010, 11:51:21 am от Скарлет »

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2 -: Септември 18, 2010, 11:55:57 am »
Да допълня още нещо - очаквам много спортни успехи и подобряване на световни и олимпийски рекорди, спечелване на много състезания и конкурси на уникални млади учени и ученици, внедряване на много нови научнотехнически проекти от световна величина и значимост за поколения напред, ново философско или религиозно учение.
« Последна редакция: Септември 18, 2010, 12:06:38 pm от Скарлет »

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #3 -: Септември 18, 2010, 01:17:51 pm »
На мен пък ми хрумна тия дни,че с Юпитер/Уран в Овен следва да се открие ново лечение на зрението,възможно е пак да е с лазер,но нещо много по-добро  :unsure:

Аз съм написала най-общо за открития, за поставяне началото на нововъденения през следващите 8 години в областта на медицината - в трансплантациите, но няма лошо щом сте започнали, да продължим. Може пък да направят за първи път успешна трансплантация на човешка глава, на стволови мозъчни клетки и възстановяването на нарушена двигателна дейност, изобщо всякакви нови методи и лечение, свързани с висшата нервна дейност, лечение на кръвни заболявания, а защо не и управление на мисленето и ориентацията, повишаване на потентността и сексуалността, промени в структурата на ДНК /Марс и Плутон/,   .  ;D Може още много да се напише....имаме време.  ;D  
 Сетих се и нещо друго - възможни са откриването на научни закони /Юпитер в Овен/, разработването на нови модели автомобили, приличащи на космически кораби или с някаква нова електроника и мощност /Уран в Овен/, телепортиране на информация, телепортиране в бъдещето /Уран/, създаване машина на времето  ;)
« Последна редакция: Септември 18, 2010, 05:30:28 pm от Скарлет »

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #4 -: Септември 19, 2010, 12:08:24 pm »

Откриха нови транснептунови обекти
Благодарение на тях ще бъде получена информация
за еволюцията на Слънчевата система

http://www.bgfactor.org/index_.php?&id=23019
Естествени минерали и амулети

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5 -: Септември 19, 2010, 01:04:38 pm »

Откриха нови транснептунови обекти
Благодарение на тях ще бъде получена информация
за еволюцията на Слънчевата система

http://www.bgfactor.org/index_.php?&id=23019

Моон Лейди , това не е за тук ,а за прогноза 2010 ;) :blink:.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #6 -: Септември 20, 2010, 01:38:06 pm »
Увеличаване на бедствията и катастрофите, прогнозира българският еврокомисар Кристалина Георгиева.
Тя направи паралел между ситуацията преди 35 години, когато е била студентка, и настоящия момент.  Световната икономика е горе-долу 4-ри пъти по-голяма, изтъкна Кристалина Георгиева.
Тя си спомни, че във времето на нейните студентски години Индия и Китай не са съществували на икономическата карта.
Общото между 70-те години на миналия век и 2010 г. е едно и също явление - криза. През 70-те години обаче кризата е петролна, а днес светът се бори с икономическа криза.
През 75-а година е имало 78 бедствия, посочи еврокомисар Георгиева. Сега техният брой е около 400. През 70-те години 85 000 души са загинали вследствие на природно бедствие, а през 2010 г. само в Хаити загиналите са над 230 000.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #7 -: Септември 20, 2010, 01:47:44 pm »
Увеличаване на бедствията и катастрофите, прогнозира българският еврокомисар Кристалина Георгиева.

Айде, ние получаваме факсове от космоса, ама Кристалина кЪк ги прави тези прогнози, никак не ми е ясно?  ;D Да я осъдят за всяване на паника сред населениетооооооо!!!!  :P

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #8 -: Септември 20, 2010, 01:49:55 pm »
Тя е умна жена и освен това е еврокомисар по бедствията и авариите.
Надали се е изпуснала случайно...

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #9 -: Септември 20, 2010, 01:55:23 pm »
Кайли, аз се шегувам бе, душо. Сигурна съм, че жената си има инфо, водят статистики и т.н. Но интересното е, че нейното мнение съвпада с моето /хайде да го нарека така, че ако кажа "нашето", някой ша скочи/.  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Декември 04, 2010, 12:56:05 am »
Май е време да избутаме напред вече тази тема. ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #12 -: Декември 04, 2010, 01:11:54 am »
Браво за новата тема.Тъкмо преди малко и аз се чудих дали да не я създам,ама докато се чудя,ти си ме изпреварила!  :blink: :P

*

Stella

• 7765
« Отговор #13 -: Декември 26, 2010, 02:42:13 am »
Астрологична прогноза на Гал Сасон за 2011 г
http://kibea.net/bg/novini/08022011-astrologichna-prognoza-na-gal-sason-za-2011-godina

*

Stella

• 7765
« Отговор #14 -: Декември 26, 2010, 02:43:21 am »
Астрологична прозноза за всички знаци за 2011 година. http://www.ifastrology.com/bg/news/id/6.html

*

Stella

• 7765
« Отговор #15 -: Декември 26, 2010, 03:09:51 am »
Как ви се струва прогнозата на Алена за 2011 година? Мислите ли, че годината ще премине под знака на постоянството и рутината при този кардинален тао-квадрат на Уран и Юпитер в Овен в опозиция на Сатурн във Везни и квадрат с Плутон в Козирог? Не мисля...

http://www.chudesa.net/alena-2011-godina-ste-mine-pod-znaka-na-postoyanstvoto-i-rutinata/

*

Stella

• 7765
« Отговор #16 -: Декември 26, 2010, 03:12:15 am »
СВЕТОВНА АСТРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА ЗА 2011!

От гледна точка за света 2011 г. е време за големи промени , близки до предходен период когато Сатурн и Уран са в разлика (?) между 1967-1969, тогава е имало ренесанс в изкуството и свободното мислене. Времената сега са корено различни, но може да предложи, че е време за бунт и целия свят ще се настоява за промяна.

Много астролози смятат, че 2011 г. е началото на големите промени в света, някои от които ще бъдат трудни, но ако световните лидери започнат да работят заедно, тогава това ще бъде много за най-добрите. Тогава ще има напредък през 2011 г. и 2012 г. и света ще се промени много за тези две години.

Акцентиране върху световни проблеми, финансови разногласия, корпоративната корупция, изменението на климата, глад, недостиг на енергия и глобални епидемии ще са приоритет за световна промяна в това отношение. Тези мощни условия са отразени в звездите и се предполага, че ще задвижат по-близо всичко и ще се стигне до една  по-алтруистична ера.

Някои астролози тълкуват звездите за 2011 г., че тази година ще бъде също и време на големи медицински открития по-специално в областта на храните и храненето.

http://mistichno.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F/%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF-2011

*

Stella

• 7765
« Отговор #17 -: Декември 26, 2010, 03:15:32 am »
Алдебаран: http://tayni.net/?p=1603

Настъпващата 2011-та година ще е твърде необичайна. Събитията - индивидуални, природни и обществени - ще идват внезапно и недпредсказуемо. Ключов момент е лунният месец, който ще започне на 3.04.2011 и ще приключи на 3.05.2011г. Всичко най-важно, което има да става през годината - у нас и по света - ще стане имено тогава и то ще окаже влиянието си навред. В цяла България настоящата зима ще е дълга и студена. Добре е да се обърне специално внимание на датите 29, 30 и 31 декември 2010-та и най-вече - на нощта 28-29.12 декември между 23.00 и 3.00 часа! В никой случай не е за препоръчване да се тръгва на дълъг път тогава, ще възникнат форсмажорни природни обстоятелства…

*

Stella

• 7765
« Отговор #18 -: Декември 26, 2010, 04:18:03 am »
А ето и хороскопите на кака ви Пими за 2011 г. http://pims.ucoz.com/news/godishen_khoroskop_za_2011_godina/1-0-2

*

Stella

• 7765
« Отговор #19 -: Декември 26, 2010, 04:51:15 am »