Стана ми интересно какво се случва в прогресивната карта на авторката на темата, защото забелязвам, че напоследък често я провокира тази тема. Някак се усеща по-силна и същевременно дълбока потребност от любов и споделеност от преди, поне по мои впечатления.
Прогресивният АС е в точен аспект с прогр. Нептун. Действието на аспекта ще продължи и по-нататък, тъй като догодина аспектът засяга и с наталния Нептун.
Прогресивната Луна сега е в знака Везни и в момента е точен съвпад с Имум Цели в радикса и в тригон с прогресивния съвпад на Венера и Марс. С енергията на този съвпад според мен ще е зареден целият по-нататъшен престой на прогресивната Луна във Везни, тъй като до края на знака не й предстоят други (мажорни) аспекти.
Освен това и соларният АС за годината попада в знака Везни, в солара има съвпад Луна/Венера, сол. Венера и сол. ДС попадат близо до МС в радикса. Нормално е вниманието да е насочено към партньорство и търсене на по-удовлетворяващи отношения.
Според мен би било добре да се потърси някакъв творчески отдушник, а пък и Милки нали имаше музикални и литературни таланти, доколкото си спомням. Догодина по дирекция Меркурий ще направи точен съвпад с нат. Луна/Марс и предвид връзката на Меркурий в 3ти, 11ти дом и кулминиращата му позиция в радикса периодът би бил плодотворен за всякакви вербални и писмени изяви, свързани с вродения креативен потенциал. Някои позиции в картата на слънчевата революция за следващата година също го потвърждават. Соларният АС попада в Стрелец попада в 5 дом, има съвпад на Меркурий и Юпитер близо до МС в радикса в опозиция със сол. Сатурн, който попада в края на 3 натален дом и 10ти соларен. Юпитер и Сатурн отключват наталния Меркурий, а той стои най-високо в картата и има връзка с Уран (У7). Освен с партньорство, 7 дом се свързва и с публичност, т.е. тук имаме мажорна връзка на господаря на 3 и 11 дом (Меркурий) с господаря на ДС (Уран), а и възлите също са по оста АС/ДС. Освен това опозицията между Луната и Уран в солара попада близо до Слънцето (непосредствено след пълнолуние). Соларна Луна във Везни в 9ти соларен и 3ти натален дом също предполага повече публичност, както и соларна Венера във въздушен знак (Водолей, 7 нат. дом).
В рамките на следващата година на Милки й предстои прогресивно пълнолуние, а МС сменя знак по прогресия - минава от Телец в Близнаци и така на фокус излиза Меркурий (и всички възможности, които предоставя с оглед позицията си и връзките в радикса). Догодина прогресивният АС ще е в мажорен аспект едновременно с нат. Нептун и прогр. Сатурн. Мунданната опозиция между Юпитер и Сатурн в двойката знаци Овен/Везни ще отключи наталната опозиция между Меркурий и Уран, разположена близо до меридиана в хороскопа. Според мен годината е изключително подходяща за промяна в социалната активност, за по-отворена нагласа и повече социални контакти, за разчупване на рутината, излизане от "сянката" на домакинския живот и поемане на някакъв социален ангажимент. Това може да стане чрез писане, публикации, вербална изява, а защо и не участие в някое радио предаване. Не е изключено да има и надомна работа, свързана с някакъв творчески проект или с литературни способности. :blink: