Здравей Гост

Проработка на Планетарните енергии и АСПЕКТИТЕ

• 54 Отговора
  • 7004 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Проработка на Планетарните енергии и АСПЕКТИТЕ
« Отговор #20 -: Септември 28, 2010, 06:13:13 pm »
За мен проработка е имено процеса на работа м/у двете планети /без значение кои са те/ , а отработка е финалната права , когато аспекта е усвоен и интегриран от планетите.
Няма как да се докоснеш до енергията на висша планета преди да си усвойл по- близката до светилата. Така ,както не можеш да завършиш висше образование преди да си завършил основно и средно. /давам го като пример/.
Наред с това всеки планетарен цикъл има точна и ясна цел с която ни дава съответните възможности за проработка на други енергии /не е задължително присъствието на планета която проработваме/, но винаги е засегната по един или друг начин от участник в планетарен цикъл. В моя случай визирам цикъла уран/юпитер и нептун. :blink:
« Последна редакция: Септември 28, 2010, 06:29:29 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Септември 28, 2010, 08:22:03 pm »
Нека започнем с това, че няма българска дума "проработка", взета е от руски.

Цитат
Проработка – психический механизм, состоящий в том, что в ходе анализа (точнее после истолкований {=интерпретаций} аналитиком вытесненных исходных причин психической травмы) анализант  проходит через осознание и признание этих причин и, не останавливаясь на этом, реконструирует выявленную структуру своих психических процессов. При этом им перестраивается всё привычное поведение и отношения, обеспечивая через это устойчивое освобождение от власти патогенных шаблонов. Проработка запускается на сеансе анализа (например, через инсайты), но продолжается на сознательном (переосмысление, процедуры типа рефрейминга) и бессознательном уровнях и после него.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #22 -: Септември 28, 2010, 08:36:34 pm »

Zнам , за класическата интерпретация , както и за египетската. С Ведическата не съм запозната , но тук Лили може да каже най-точно....
Какво имам впредвид..., започнах с него като пример първо заяото е най-лесен и второ защото  го свързвам с мисловния процес. Детето до 7 г. оформя собствения си такъв  и прави само изказ , изречения , мисъл...Това е периода в който оформя начина на изразяването си...

А иначе, що се отнася до писането хич не бях сънена , а просто и сега ми мърда прозорчето докато пиша и не виждам какво пиша.... Визирам мойта карта с упр. на 4-ти Нептун , а Юпитер като дневен съуправител на риби...

Предположих, че визираш твойта карта и предположих, че имаш нещо друго предвид, затова съм го и написала по-горе. 5-я ти творчески дом, управляван от Марс във 2 дом, може да ти донесе много печалби от подобни дейности, защото Марс е в екзалтация по знак и е включен в тригони с Луната в Телец /акцент върху емоциите, финансова и емоционална подкрепа от партньори/, с Уран /уникални/ и с Плутон /върху психиката/ в Дева /във връзка със здравето ухания. Освен това, негов диспозитор е Сатурн /в Риби/, чийто пък диспозитор е Нептун. През януари имаш и слънчево затъмнение във 2 дом, в съвпад с Марс. Обмисли си добре нещата и дерзай.  :72: Има и специфични планетни миризми.  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #23 -: Септември 28, 2010, 08:49:43 pm »

Zнам , за класическата интерпретация , както и за египетската. С Ведическата не съм запозната , но тук Лили може да каже най-точно....
Какво имам впредвид..., започнах с него като пример първо заяото е най-лесен и второ защото  го свързвам с мисловния процес. Детето до 7 г. оформя собствения си такъв  и прави само изказ , изречения , мисъл...Това е периода в който оформя начина на изразяването си...

А иначе, що се отнася до писането хич не бях сънена , а просто и сега ми мърда прозорчето докато пиша и не виждам какво пиша.... Визирам мойта карта с упр. на 4-ти Нептун , а Юпитер като дневен съуправител на риби...

Предположих, че визираш твойта карта и предположих, че имаш нещо друго предвид, затова съм го и написала по-горе. 5-я ти творчески дом, управляван от Марс във 2 дом, може да ти донесе много печалби от подобни дейности, защото Марс е в екзалтация по знак и е включен в тригони с Луната в Телец /акцент върху емоциите, финансова и емоционална подкрепа от партньори/, с Уран /уникални/ и с Плутон /върху психиката/ в Дева /във връзка със здравето ухания. Освен това, негов диспозитор е Сатурн /в Риби/, чийто пък диспозитор е Нептун. През януари имаш и слънчево затъмнение във 2 дом, в съвпад с Марс. Обмисли си добре нещата и дерзай.  :72: Има и специфични планетни миризми.  ;)

:72: :72: дааа , и на знаците и на домовете вече..

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Септември 28, 2010, 09:45:38 pm »
Ha-ha
 ;D ;D ;DВечния спор за ИН и ЯН - справка:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD-%D1%8F%D0%BD

Плутон отново е планета с ИН ориентация , свързана не само с трансформации на физическо ниво , а и на ментално.

Аз съм приел точно обратното,но си е въпрос на избор и начин на виждане.Планета която предизвиква трансформация,не може да е Ин,тъй като Ин се стреми да запазва.Отделно Плутон е висша октава на Марс   :rolleyes:

Не бъркай висшите октави , щото може да стане голямо объркване....

*

Марая

• 28287
« Отговор #25 -: Септември 29, 2010, 12:52:26 am »
Меркурии

При много хора той е показателен и заема изключително важно място в натала. Той не е просто планета на комуникацията , на контактите и връзките , а много повече. Може да бъде управител на кардиналните домове , да се намира в кардинален дом и като такъв да бъде планета на която да се обърне повече внимание.
Как да бъде отработен? ;D
Писане , комуникация , контакти са травиалните неща по мерка..
Не е травиално обаче да контактуваш с деца , да обръщаш повече внимание на по-млади хора , да обменяш мисли и впечатления с тях /близнаци/.
Контактите с дева биха могли да звучат по различен начин , защото девата е земя, за разлика от въздуха....
Девата се свързва с ред и чистота , екология...
Да почистиш нечия градинка  ;D/обществена/ имам в пред вид , да поработиш над хранителен режим , не се иска много ..., но е работа по Мерка.....

п.п- Защо го пиша? ;D
Защото няма хороскоп в който меркурии да не се нуждае от специално внимание. ДЕВА И БЛИЗНАЦИ са в квадратура..,Мерка винаги е на не повече от 28 * от слънцето и никога не може да бъде хармоничен и към двата дома , чиито знаци управлява...може би в много редки случай. Вероятно това е причината да отговаря за толкова важни неща свързани с ежедневието....
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 01:00:16 am от Марая »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #26 -: Септември 29, 2010, 01:10:22 am »
Лилито бе, изобщо не визирам Подводни  :o  туй пък отде ти хрумна  :unsure:  интерпретациите на планетите дето ги писах ми хрумнаха на момента  :P  а Подводни съм го чела преди 3 години и честно казано нищо не помня от него  :rolf:

относно Нептун и останалите бавни планети, имах в предвид, че се отработват, но изцяло на вътрешно, а по-късно и евентуално на външно ниво... това съм го казвала много пъти и в други теми...

просто е абсурдно да се твърди, че можеш да си отработиш Нептуна като бъркаш миризляци... поне лично според мен това е невъзможно. вертикалната проработка започва от вътрешното ниво - тя не е външна. вертикалната проработка е Смъртта от Тарото или коренната промяна в мисленето, възприемането и осъзнаването... бъркането на миризляци си е хоризонтална преработка, но просто е по-екстравагантна...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

sunrain

• 6710
« Отговор #27 -: Септември 29, 2010, 01:19:25 am »
Темата ми действа вдъхновяващо, но до там.  ;D
Думата не я възприемам някак си, винаги ми е звучала като работа, а според мен, за да се стигне до някакво ниво на проявления, ако търсим по-висшото конкретно, нещата не могат да се случат по принуда, е да понякога и това го има в живота, но общо взето трябва да идва от съзнанието или от вътрешната ти същност.  

По Нептун по-специално се сещам за благотворителност, която за съжаление като се спомене и вече си губи смисъла, тоест, когато е демонстрация и се прави отново с цел някакви дивиденти. Примери, колкото щеш. Някак си не ми се струва естествено утре астролог да съветва друг - сега ти е момента да се погрижиш за другите, вместо сърцето само да се отвори и да го стори, защото чувства необходимост да дари любов или материалното й изражение понякога.

Иначе като цяло и аз не вярвам във възможността да се променят нещата според нашите желания, но винаги човек трябва да се стреми общо взето да стъпи на едно по-горно стъпало, да търси грешките си и да се развива и да е в синхрон с възможностите, които му предлага даден период от време, но стига да е наясно с тях. Понякога те се улавят интуитивно, а понякога има знаци, които подсказват, стига да имаш очи да ги видиш.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #28 -: Септември 29, 2010, 01:27:32 am »
Слънце, знаци винаги има, но малко хора ги забелязват  :P  трябва да влезеш в синхрон с тях като предварително настроиш съзнанието си на тази вълна... не е трудно, но в началото е уморяващо  ;D ;D ;D

Нептун е Божествената Безусловна Любов. за да решиш да го вкараш в пътя, първо трябва да се научиш да обичаш по този начин... и честно казано дори и само с този дребен акт Нептун е вече победен... за съжаление рядко хората успяват да му уловят тънката мисъл в това отношение... в наши дни хората излъчващи тази вибрация се приемат за глупаци или идиоти  ;D

относно благотворителноста си права, но в днешно време доста фирми правят такива жестове, не поради вътрешно желание, а заради данъците. отделно пък с даренията се спекулира и в общи линии нещата са толкова опорочени, че човек започва да се чуди дали да си мръдне пръста за такова нещо...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Септември 29, 2010, 01:28:56 am »
Лилито бе, изобщо не визирам Подводни  :o  туй пък отде ти хрумна  :unsure:  интерпретациите на планетите дето ги писах ми хрумнаха на момента  :P  а Подводни съм го чела преди 3 години и честно казано нищо не помня от него  :rolf:

Хрумна ми, защото като се заговори за т.нар. проработка, все него го спрягат.  ;D

Апропо, имам една книга за подаряване, но на руски. Огромна тухла на Подводни, там само за нива се говори. Все забравям да я взема от старото жилище, а рядко ходя там.

Вярно е, че Нептун се свързва с ароматите и парфюмерията. Не мога да кажа със сигурност обаче дали по този начин се проработват енергиите на планетата. Защо пък не, ако това създава усещане за вътрешна хармония. Естествено, чрез експериментиране с различни аромати няма как да се проработят негативните страни на тази планетата. Вдишване на отровни газове също е по Нептун.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Септември 29, 2010, 01:34:02 am »
относно благотворителноста си права, но в днешно време доста фирми правят такива жестове, не поради вътрешно желание, а заради данъците. отделно пък с даренията се спекулира и в общи линии нещата са толкова опорочени, че човек започва да се чуди дали да си мръдне пръста за такова нещо...

Мдааа... Тяхната "благотворителност" по-скоро ще да е по 8 дом, а не по Нептун - дай, за да ти се приспадне от печалбата/личния доход (2 дом).

Като се заговори за дарения, се сетих за бившата си работодателка - Риба с АС и Нептун в Скорпион. Дарила е навремето кирливи 100 лв. за някакъв паметник в града и сега грамотата стои окачена в приемната на офиса. Смешница.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #31 -: Септември 29, 2010, 01:35:45 am »
Вярно е, че Нептун се свързва с ароматите и парфюмерията. Не мога да кажа със сигурност обаче дали по този начин се проработват енергиите на планетата. Защо пък не, ако това създава усещане за вътрешна хармония. Естествено, чрез експериментиране с различни аромати няма как да се проработят негативните страни на тази планетата. Вдишване на отровни газове също е по Нептун.  ;D

аха, начи негативните аспекти се отработват като си забодеш носа в ауспуха на колата  :85:

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Септември 29, 2010, 01:36:12 am »

Хрумна ми, защото като се заговори за т.нар. проработка, все него го спрягат.  ;D

Апропо, имам една книга за подаряване, но на руски. Огромна тухла на Подводни, там само за нива се говори. Все забравям да я взема от старото жилище, а рядко ходя там.

Да , и аз така съм чела ....Дойде много спонтанно! Днес сътворих аромат на Нептун и Марс , в скоро време предстой квадратура- мунданна....
Всяка планета се проработва с енергия , важно е какво е вложено в нея...Аз също не харесвам думата , а и руската школа , но не ги отричам , а ги приемам...
Търсейки в натала си определени събития и аспекти , стигнах до изводи , които биха звучали налудничаво за много хора...
Никога преди това не ми е идвало на ум да съчетавам определени неща..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Септември 29, 2010, 01:38:07 am »
аха, начи негативните аспекти се отработват като си забодеш носа в ауспуха на колата  :85:

Или като се обградиш с пръдливи кучета.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #34 -: Септември 29, 2010, 01:40:24 am »

Това предполага висша любов. ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #35 -: Септември 29, 2010, 01:40:58 am »

е, значи бъдещите проблеми са решени  :rolf:

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Септември 29, 2010, 01:41:44 am »
Някой каза , че нептун не давал пари , не давал нищо на материално ниво!!!! ;D ;D ;D
Смешно е да се твърди подобно нещо:
корабоплаване
петрол
вредни емисии
, само няколко еманации.... ;) :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #37 -: Септември 29, 2010, 01:48:08 am »

Ам нали туй казах, бре. Не си прочела докрай, признай си.  ;D

П.П. Само ще вметна, че на мен не ми пречи да дам нещо от себе си, дори някой да реши да го клонира, да е жив и здрав.  ;)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Септември 29, 2010, 01:52:55 am »
Венера

Не става с покупки , нито с дрънкулки , нито със скъпи вещи,
Венера е хармония и любов , тя е розова и зелена. Свързва се
с цветята...Грижата за цветя , както и хармоничната връзка,
обясненията в любов към онова с което свързваме планетата.
Начин на обяснения към дъщерите ни , подарък за тях , картина или
произведение на изкуството , са само началото...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #39 -: Септември 29, 2010, 02:16:20 am »
вземете да четете малко и не пишете наизуст!

казах, че Нептун не се отработва на материално ниво когато искаш вертикална преработка!!! който трябва да разбере - ще разбере. повече обяснения няма да давам, защото отново започва да навлиза монопола в темите и взе да ми писва  :angry: