Здравей Гост

Хорарни въпроси за работа

• 1789 Отговора
  • 315975 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:Хорарни въпроси за работа
« Отговор #380 -: Юли 21, 2011, 07:41:37 am »
Е... сега ме уби с лопатата. На кои аспекти се дължи разликата между твоето мнение и това на Марая и Уран?
;D. Във втората карта ти се сигнифицираш от Марс в осми дом. Работата ти и интервюиращите те са в твой триплицитет, формално отговаряш на изискванията, но и в твоето падение - ще са склонни да те подценят. Луна е в квадрат с теб, а ти се движиш към ЮЛВ. Има и добри аспекти, които пък може да се обърнат в твоя полза - съвпад с фортуната, пренос на светлина от теб към Венера/Слънце в Лъв.

По първата карта - скоро сменяш знака. Тогава нещата стават изневиделица доста приятни - ти и работата сте във взаимна, доста силна при това рецепция и в тригонална връзка. Може да те поканят директно и без интервю. Но на този етап ти още не знаеш, че тази работа \първата\ ти е точно по мярка и си малко нафучан, ще ти се втората повече. Ще ти мине.

Като оставим настрана всичко по-горе, ти си и Сатурн в първи, така че е абсолютно задължително да не приемаш на вяра нищо, което ти се каже по картата.

А на конкретния ти въпрос не мога да отговоря. Но под секрет, по-добре да не ми се връзваш на интерпретациите. Коректността им е под 10%. ;).
Успех!
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

Re:Хорарни въпроси за работа
« Отговор #381 -: Юли 21, 2011, 08:15:15 am »
Благодаря за изчерпателния отговор! Макар и някои гемии да ми потънаха, обясненото ще ми е полезно. А възможно ли е ориентировъчно да се определи до колко време ще се свържат с мен (ако ще се свържат) и от двете места?
I will never drag myself out of this, the shadows of my past bogging me down.
Feeling lost in turmoil and crisis, my face forever set in an endless frown.

*

Uran

• 6041
Re: Хорарни въпроси за работа
« Отговор #382 -: Август 11, 2011, 01:47:04 pm »
Лидия, картата, която сте пуснала не е хорарна.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #383 -: Август 18, 2011, 07:54:42 pm »
Аз мисля, че има голяма вероятност да стане. Успех!
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #384 -: Август 18, 2011, 08:02:54 pm »
По хорара на Люли: ДА!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #385 -: Август 18, 2011, 08:44:31 pm »
Дано ти вдигнат заплатата, Люли.  :blink:

Навремето, когато още бях наемен служител, и в нашата агенция имаше порочна практика служители на една и съща длъжност да вземат различни заплати без оглед на квалификацията и професионалния опит. Беше много обидно, но на работодателката така и не й просветна да въведе по-адекватна схема за заплащане на труда във фирмата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #386 -: Август 18, 2011, 08:56:11 pm »
Здравейте,
работя от 01 Юли, Колежка с която сме назначени едновременно, на една и съща длъжност, аз съм с повече професионални знания и отговорности, днес окончателно обяви че ще напуска. В разговор с нея разбрах че взима значително по голяма сума за заплата от мен с близо 500лв. Стана ми доста обидно защото вече не веднъж ръководителя ни , ни събира за да разясни ,че тя не е на необходимото професионално ниво, има значително по малко отговорности от мен , а заплатата ми е доста по малка. Имам нужда от съвет. При нас се уволнява дисциплинарно ако коментираме заплатите си, и съответно аз немога най-просташки да претендирам че "Пенка взима повече пари от мен".Работата много ми харесва, върша си я с лекота, доставя ми удоволствие, колектива ми допада, обстановката също, на 15 минути ми е от нас. Неискам да си загубя работата , но искам да получавам адекватно възнаграждение.Но се чудя как да подходя.Въпросът ми е Ще ми увеличат ли заплатата?

Ще стане. Имай търпение. Ти си в силна позиция, а шефът ти е на път да си промени позицията по отношение на теб. МЦ на границата на два знака - навлиза в Стрелец - Юпитер (той) и сатурн - (ти) сте в знак на Венера. Последните аспекти на Луната са само положителни. Моят отговор е "да".
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #387 -: Август 18, 2011, 09:16:31 pm »
Според мен на ретро Меркурий не е най-подходящото време да се водят такива разговори, независимо как ще подходиш, има вероятност да не те разбере правилно отсрещната страна. По-добре изчакай, че да не вземеш да си забиеш автогол, ако избързаш с този разговор.

Но мисля, че ще успеете да се споразумеете с шефа по-нататък.
Между Луната (въпросът) и Марс (упр. на МС в 6 дом - работата) има рецепция.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #388 -: Август 18, 2011, 09:19:19 pm »
постиженията за скромните ми месец и половина

Предвид ситуацията, аз бих изчакала нещата да се развият от само себе си. Това с колежката въобще го изключвам като вариант. Ако търсиш съвет.
Все пак на месец още никой не бърза да вдига заплати, а ти имаш шанс това да стане така или иначе. Защо ще пресираш обстоятелствата, излишно ми се струва.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Stella

• 7765
« Отговор #389 -: Август 18, 2011, 09:23:31 pm »
Дано сте прави, наистина незнам как да подходя, за да не създавам конфликт на интереси... Незнам дали и как точно да започна разговора, в смисъл да си изтъкна постиженията за скромните ми месец и половина, които не са никак малко. Или да подходя кофти като едва ли не трябва да прецакам колежката , която ми сподели въпросната си заплата.

Ама ти разговор ли ще водиш? Откажи се преди края на месеца. Въпросът ти е : "Ще ми увеличат ли заплатата?" а не "Да разговарям ли с шефа?" Освен, че Меркурий е ретро, господарите на 3-тите ви домове са в квадратура. Не е сега момента за разговори.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #390 -: Август 19, 2011, 10:39:32 pm »
Здравейте :blink: Тази сутрин в 4 сутринта видях в джобс беге, че фирмата, в която ми се иска от две години да работя най-сетне е пуснала подходяща позиция като за мен, вписвам се изцяло в профила, което ме изненада и не успях да заспя. Преди две години не се получи назначаване, понеже търсеха хора с опит, а сега пък смениха шефът човешки ресурси и вече търсят човек с моите квалификции и опитът не ги интересува. Написах им "наивно" според мъжа ми мотивационно писмо, бях убедена, че "едва ли има втора като мен" с подобна квалификация, която да пасва напълно на профила, пуснах сиви и   :-[ - има вече кандидатствали 20 души...Заоплаквах се на приятелка и тя ми каза, че хората са освирепели заради безработицата и кандидатстват, така че да се подготвям за битка... Зададох въпрос: Ще ме вземат ли този път?
Моля Ви да погледнете според вас имам ли шансове за тази работа, въпреки "наивното" ми мотивационно - било в стил като да съм си споделяла с приятелка  :unsure:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #391 -: Август 19, 2011, 11:24:07 pm »
А ти в момента безработна ли си или търсиш по-добра и удовлетворяваща работа?
Мисля, че ако в момента си заета в друга компания и питаш за смяна на работа, шансът ще е по-голям, особено ако си кандидатствала там и преди.
Дано имаш късмет!  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #392 -: Август 20, 2011, 08:11:44 am »
А ти в момента безработна ли си или търсиш по-добра и удовлетворяваща работа?
Мисля, че ако в момента си заета в друга компания и питаш за смяна на работа, шансът ще е по-голям, особено ако си кандидатствала там и преди.
Дано имаш късмет!  :blink:

До 21 октомври съм в майчинство към моята си фирма - която е преводаческо бюро, открих го, за да издавам фактури на същата фирма към която кандидатствам сега:) Това беше причината в началото. Та проблемът може би ще е, че имам своя фирма, а искам и при тях... При тях искам, защото ще ми дадат шанс за развитие в маркетинга и възможности за контакти с много чужденци и ежедневно упражняване на чуждите ми езици говоримо, което ми липсва у дома...   

*

Diyana

• 2705
« Отговор #393 -: Август 20, 2011, 08:41:50 am »
Анреа, шансовете ти изглеждат много добри за работата. Но няма да стане много  бързо. Конкурентите ти на пръв поглед изглеждат по-силни, но работата си е твоя, а и те вече те познават. Не съм сигурна обаче дали ти си съвсем наясно в какво точно се изразяват задълженията на тази позиция.
« Последна редакция: Август 20, 2011, 08:46:00 am от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #394 -: Август 20, 2011, 10:01:23 am »
Анреа, шансовете ти изглеждат много добри за работата. Но няма да стане много  бързо. Конкурентите ти на пръв поглед изглеждат по-силни, но работата си е твоя, а и те вече те познават. Не съм сигурна обаче дали ти си съвсем наясно в какво точно се изразяват задълженията на тази позиция.

Благодаря ти! Да, не съм наясно, в коренно различна сфера е, но покривам изискванията им и имам желание да се развивам точно в тази насока и точно при тях... две години изчаквах подобна позиция от тяхна страна... ще ви пиша какъв е резултата... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #395 -: Август 20, 2011, 01:02:14 pm »
До 21 октомври съм в майчинство към моята си фирма - която е преводаческо бюро, открих го, за да издавам фактури на същата фирма към която кандидатствам сега:)

Значи сме колежки.  ;D
В интерес на истината не съм чула някой колега, който е усетил предимствата на свободната практика, да иска да се върне като щатен преводач в бюро. Но има и агенции, които предлагат развитие и по-адекватно възнаграждение, макар и да са малцина такива.

Успех ти желая!  :blink:

Щом вече имаш работа, но просто търсиш промяна в условията (от свободна практика на щат), въпросът според мен би могъл да се разглежда и по производните домове и така мисля, че има повече потвърждения.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #396 -: Август 20, 2011, 02:31:16 pm »
До 21 октомври съм в майчинство към моята си фирма - която е преводаческо бюро, открих го, за да издавам фактури на същата фирма към която кандидатствам сега:)

Значи сме колежки.  ;D
В интерес на истината не съм чула някой колега, който е усетил предимствата на свободната практика, да иска да се върне като щатен преводач в бюро. Но има и агенции, които предлагат развитие и по-адекватно възнаграждение, макар и да са малцина такива.

Успех ти желая!  :blink:

Щом вече имаш работа, но просто търсиш промяна в условията (от свободна практика на щат), въпросът според мен би могъл да се разглежда и по производните домове и така мисля, че има повече потвърждения.

И аз не искам да си изгубя свободата, но става въпрос не за друго бюро и преводи, а за тотална смяна на кариерата и нови практични знания, където ще използвам едновременно и двете си образования... мисля, че ще е добре да го направя... а ако и те си тръгнат от България, пак ще се върна към свободната практика, но с повече възможности за реализация. 

*

Divna

• 2478
« Отговор #397 -: Август 23, 2011, 03:48:04 pm »
Здравейте, момичета!

В процес съм на търсене на нова работа.
Имам невероятното желание да сменя поне за година-две сегашната си дейност.
Та въпросът ми е: Ще започна ли скоро нова работа?

23/08/2011, 07:58 АМ, Монреал, Канада

ПП: Извинявам се, че не мога да кача картата. Имам проблеми със страницата на астроком. Ще бъда изключително благодарна ако някой от вас я качи.

Благодаря Ви предварително!  :blink:

« Отговор #398 -: Август 23, 2011, 10:37:56 pm »
Ето хорара:

« Отговор #399 -: Август 23, 2011, 10:43:50 pm »
Дивна, мисля, че ще започнеш работа - Луната в знака на Меркурий, на МС е в апликиращ секстил с У1 и У10 Меркурий, Парс Фортуна в 10-ти дом. Но не съм сигурна доколко ще е нова. Заради ретроградността на Меркурий може би по-скоро ще е завръщане към нещо, което си работила преди или си планирала да работиш преди. Успех! :wub: