Здравей Гост

Хорарни въпроси за работа

• 1789 Отговора
  • 316483 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: Хорарни въпроси за работа
« Отговор #560 -: Януари 06, 2012, 04:34:26 pm »
Този хорар много интересен. Май че не поне към момента.

*

Stella

• 7765
« Отговор #561 -: Януари 06, 2012, 05:04:01 pm »
Може и да му се промени работата, защото на Меркурий му предстои да смени знак (меркурий управлява неговият 6-ти дом, т.е. 6-ти от 7-ми).

разбира се, имал е възможност да си смени работата - Слънце на К7, но явно няма да приеме това предложение - Слънце е в квадрат със Сатурн - У7. (Слънцето управлява другата работа).
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #562 -: Януари 06, 2012, 05:16:38 pm »
Благодаря ви много  :wub:
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #563 -: Януари 06, 2012, 07:57:16 pm »
eaglet, не е трябвало да им споменаваш за другата кандидатка,
това не е в твоя полза ( лично мнение )
От опит мога да ти кажа, че демонстрирайки частна фирма
си загубила много, работодателя те иска само "за себе си ",
а не един ден да му станеш конкуренция, ако работата е сходна
( доколкото мога да разсъждавам логично )
Успех
Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #564 -: Януари 06, 2012, 07:59:42 pm »
Успех

Мисля, че тя би трябвало да си защитава интереса и това, което е направила говори точно за обратното.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #565 -: Януари 06, 2012, 10:08:46 pm »
Успех

Зная за това, знаех, че не трябва да споменавам за приятелката си и го направих въпреки себе си - имам Марс в Рак на куспида на 11 дом в квадрат с Уран на куспида на 2 дом... и в момента Сатурн ги е раздвижил тия две планети... може би така ще разберете по-добре защо съм постъпила по този начин  :blink: А за фирмата - не съм споменавала, но като се изпише името ми в гугъл, няма как да не излязат някои неща  :blink:

Марс в квадрат с Уран не трае.
Аз имам Марс в квадрат с Юпитер и точно в момента
тр. сатурн е върху марса ми и аз си отработвам тази квадратура.
Имала си да учиш уроци по 11-ти дом.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #566 -: Януари 06, 2012, 10:44:30 pm »
Тъкмо щях да напиша, че на активирания квадрат
Марс/Уран, няма да му хареса редовна работа  :mellow:
Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #567 -: Януари 07, 2012, 08:45:06 am »
Тъкмо щях да напиша, че на активирания квадрат
Марс/Уран, няма да му хареса редовна работа  :mellow:

А аз разгледах току-що нейния хороскоп и нещата не ми изглеждат никак зле за нея самата, пък тя нека си говори, че няма да си намери работа  :blink: В момента тя има транзитиращ сатурн (който е и господар на асцедента й) в 10 дом, даващ секстил към луната й в 8 дом, която е в 30-ия градус на Лъв. В същото време тоя Сатурн дава и тригон към Юпитера й в седми дом,  а преди това е дал секстил и към себе си - наталният сатурн й е на 25 градуса. Е, има и марс в рак на 25 градуса (явно затова сме приятелки  - и на двете ни марс е в рак и с разлика от 3 градуса) и към този марс сатурн е квадратирал и ще се върне, нали се очаква ретроградието му. Но на фона на всички подкрепящи аспекти, не мисля, че тя има проблем за намирането на работа  :blink: Ако бях видяла това вчера, може би нямаше да се поддам на квадрата Марс/Уран  :blink:

Явно ти си се явила по Юпитер в седми- великият благодетел  Юпитер и носи късмет в партньорството. А тригонът на Сатурн откъм 10-ти дом към натален Юпитер в 7-ми може да се тълкува и като кариерно издигане, чрез друг.

« Отговор #568 -: Януари 07, 2012, 12:56:24 pm »
Оф, със Сатурн в точен съвпад с Десцендента преспокойно минава в графата нерадикални карти. Но пък положението на Луната (на върха на 3-тия дом) добре подхожда на естеството на въпроса (3-тият дом е домът на братята и сестрите).

Градусът на Асцендента е доста късен, което ме навежда на мисълта, че решението е вече взето. Съжалявам, че ще го кажа, но личният ми опит показва, че колкото по-щедро обещават да се обадят, толкова е по-малка вероятността да го направят.

В рамките на тези знаци липсва сходящ мажорен аспект между управителя на брат ти Меркурий и управителя на 10-тия (а и на 6-тия му дом) Юпитер. Но пък Меркурий идва от секстил със Сатурн на върха на 5-тия дом на брат ти и управител на негов 9-ти. Меркурий много скоро ще смени знака и от положение на заточение ще премине в "неутрален" за него знак, където ще завърши тригона си с Юпитер. Възможно ли е първоначално да бъде одобрен за някакво обучение (в рамките на изпитателен срок), а после да получи самото назначение?

« Отговор #569 -: Януари 07, 2012, 02:31:55 pm »
Съжалявам да го прочета. Пожелаваме ти бързо възстановяване!
Вярно, че градусът на Асцендента в хорара беше доста ранен, но не предвиждах такова развитие. :'(

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #570 -: Януари 12, 2012, 07:10:24 am »
Момичета, попаднах на обява с готино предложение за работа като за мен. Въодушевих се, понеже изданието им се разпространява безплатно и е в област, в която се опитвах да вляза от 2009, но все не ставаше. Ще си променя сивито, но за да се поукротя емоционално и за да нямам пак напразни надежди, зададох въпроса: Ще ме вземат ли тези на работа? Прилагам ви картата за мнения  :blink:

Ретроградно-стационарен управител на кверента и работата, шефа (У10). Това може да индикира, че става дума за връщане към нещо старо (както споменаваш ти). Юпитер е в благоприятна рецепция (смесена) с Луната (хода на събитията). Следващият аспект на Луната обаче е квадратура с Марс в 7-ми дом. Възможно е да срещнеш настървена конкуренция за мястото, макар че със заточен Меркурий за техен управител не би трябвало да имат по-добри шансове от твоите. Ъглов Марс може и да означава, че прибързваш, действаш без да обмислиш добре. Въпреки че Марс е У9 в картата, не допускам, че позицията не отговоря на квалификацията ти, тъй като пишеш, че и преди си опитвала в тази област. Последният аспект на Луната е секстил със Сатурн. Ако разглеждаме Сатурн като управител на 11-тия ти дом, може би тази работа ще бъде източник на допълнителни доходи за теб, настрани от основното ти занимание. Секстилът е хармоничен аспект, така че откъм Луната работата е 50/50. Луната е в намаляваща фаза, но все още не е изгорена от Слънцето. И все пак фазата ѝ съответства повече на приключване на някакъв ангажимент.
Последният аспект на Луната е положителен, Юпитер тръгва директен след 3 дни. Колебая се много, но бих искала да е "да". Успех!

Момичета, попаднах на обява с готино предложение за работа като за мен. Въодушевих се, понеже изданието им се разпространява безплатно и е в област, в която се опитвах да вляза от 2009, но все не ставаше. Ще си променя сивито, но за да се поукротя емоционално и за да нямам пак напразни надежди, зададох въпроса: Ще ме вземат ли тези на работа? Прилагам ви картата за мнения  :blink:

Mirabella, давам ти обратна връзка по този хорар. Когато подавах сиви и мотивационно писмо, бях 30-тия кандидат. От преди седмица и повече обявата не е активна, а тези така и не ми звъннаха. За сравнение - при другите, към които кандидатствам, бях 160-та и веднага ми звъннаха за интервю. Подозирам, че съм отхвърлена, просто защото владея езика на шефовете, които са извън България, иначе по квалификация мястото ми е сред тях - така си и обяснявам марсът в 9 дом на тази хорарна карта, нямам представа каква е реалната причина. Като реакция от моя страна бих могла да им звънна или напиша писмо с въпрос защо не съм одобрена, а мога и директно в централата извън България да пиша и там да си изпратя кандидатурата, но нямам желание, защото все пак се предполага, че ще работя с "хората" тук...
The only distance is that which we create!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #571 -: Януари 12, 2012, 11:43:24 am »
И аз да питам пак.  :-[

Ще намеря ли работа до лятото (в близките няколко месеца)?

Не става въпрос за допълнителна работа, а за основна (преводачеството да отиде на втори план).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #572 -: Януари 12, 2012, 12:12:43 pm »
Лили, сигурно я търсиш престижна и добре платена. А скоро да си отхвърлила работа или да се получила отказ ? Би трябвало да си намериш към март месец.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #573 -: Януари 12, 2012, 12:17:39 pm »
Лили, и според мен отговора е ДА.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Lillie

• 30532
« Отговор #574 -: Януари 12, 2012, 12:39:17 pm »
Лили, сигурно я търсиш престижна и добре платена. А скоро да си отхвърлила работа или да се получила отказ ? Би трябвало да си намериш към март месец.

Престижна работа не търся, но не търся и каква да е, а да правя това, което мога най-добре.
Що се отнася до евентуалното заплащане си права, не мога да работя висококвалифицирана/отговорна работа или с ненормирано работно време срещу заплата 400 лв., каквато се опитват да наложат тук през последните няколко години, без никакъв шанс за актуализация. С други думи търся работа, с която да мога да посрещна разходите, които предстоят, и да има гарантиран доход всеки месец, а не като в преводачеството - един месец се скапваш от работа, после два-три месеца може да няма поръчки и да ти бавят плащанията за предходните месеци.

Наскоро не съм получавала никакви предложения за работа, не съм ходила и по интервюта.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #575 -: Януари 12, 2012, 12:41:11 pm »
Лили, и според мен отговора е ДА.

Дано си права.  :blink:

С девишка Луна в 5 дом да не стана детегледачка?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #576 -: Януари 12, 2012, 12:45:42 pm »

Престижна работа не търся, но не търся и каква да е, а да правя това, което мога най-добре.
Що се отнася до евентуалното заплащане си права, не мога да работя висококвалифицирана/отговорна работа или с ненормирано работно време срещу заплата 400 лв., каквато се опитват да наложат тук през последните няколко години, без никакъв шанс за актуализация. С други думи търся работа, с която да мога да посрещна разходите, които предстоят, и да има гарантиран доход всеки месец, а не като в преводачеството - един месец се скапваш от работа, после два-три месеца може да няма поръчки и да ти бавят плащанията за предходните месеци.

Нали асцендентът е в Телец, а Венера е във взаимна рецепция със Сатурн (работата). Луната отива към тригон с Меркурий. Така че може да е свързана с писане, комуникация, логическа мисъл, преподаване, но ти нещо си настроена творчески.  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #577 -: Януари 12, 2012, 12:50:44 pm »
През последните няколко месеца по-скоро съм в творчески колапс, не ми е такава нагласата.
Преди празниците кандидатствах по една обява, бях идеалният кандидат, но срокът беше за 15.12, а видях обявата едва на 16ти, съвсем случайно, тъй като беше публикувана в не толкова популярен сайт, който по принцип не посещавам.

Дотук отговор няма, а и съм наясно, че не съм спазила срока за кандидатстване... само един ден закъснение.  :unsure:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #578 -: Януари 12, 2012, 01:01:39 pm »
Защо ти е в пети дом тогава ?   :-\ И все пак хорара е обнадеждаващ, въпреки нагласите ти. Може да е нещо, с което си се занимавала и преди.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #579 -: Януари 12, 2012, 01:06:02 pm »
Защо ти е в пети дом тогава ?   :-\

И аз се чудех като видях домовата позиция на Луната в хорара.
Не знам, напоследък мисля за по няколко неща наведнъж (имам няколко проблема за решаване, всичко се струпа изведнъж) и като задавам някой хорарен въпрос се случва да се чувствам объркана и разнопосочността в мислите оставя отпечатък върху хорара.

Ще ти пиша на л.с. защо е в 5 дом.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.