Здравей Гост

Хорарни въпроси за работа

• 1789 Отговора
  • 316202 Прегледи
Re: Хорарни въпроси за работа
« Отговор #620 -: Януари 26, 2012, 08:13:34 pm »
За мен в БГ сериозна работа НЕМА...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #621 -: Януари 26, 2012, 08:15:14 pm »
Абе, не ми се ще съвсем да не става. Ъглова си.
Но пък оня е ретро.
Може ли пък съвсем да не се състои интервюто :-\.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #622 -: Януари 26, 2012, 08:17:05 pm »
Но пък оня е ретро.

Знам ли с какъв акъл ще се събудя утре?  ;D
Първо, че е рано, предпочитам в следобедните часове. С тия снегонавявания не знам как ще се придвижа, но дано си струва.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #623 -: Януари 26, 2012, 08:31:15 pm »
Ако нямаш поръчка, вземи се поразходи  ;D

Цялата седмица ми е много натоварена, има доста поръчки - малки, но всички за една и съща дата.
Ще видя утре как е метеорологичната обстановка, може и да се поразходя.  ;D Иначе примамлива заплата са обявили, но вероятно длъжността е натоварена и с други задължения (не ставам за брокер). Ако е така, ще отхвърля.

Там ще се занимаваш с куп простотии, колеги, които ще се опитват да ти отмъкнат клиент и ще вдигат телефона преди теб, и шеф, който няма да ти дава заслужените от теб проценти  :-[
The only distance is that which we create!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #624 -: Януари 26, 2012, 08:33:19 pm »
За "офис администратор" е позицията, поне така е обявено. Брокерите ги знам що за стока са повечето, работя с доста такива... Определено не е най-доброто, което може да ти се случи като колектив и среда (имам си определени изисквания).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #625 -: Януари 26, 2012, 08:36:16 pm »
И все пак ПФ на куспидата на втори и Юпитер в 10-ти :-\ не изглеждат съвсем безнадеждни. Да не беше такова нафърфорено това Слънце - само квадрати отвсякъде.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #626 -: Януари 27, 2012, 09:18:04 am »
Здравейте,аз да се допитам до вас  ;)  :blink:. Мъжът ми го бяха повишили след като се роди малката,но работата изобщо не му хареса и поиска да го върнат на старата му длъжност. От 6 месеца обучават човек да започне на неговото място и накрая казал,че не искал и той,а мъжът ми работи 1 година на тази длъжност и се опасявам,че сега пак него ще върнат. Но той не иска и се чуди какво да прави. Въпроса ми е "Ще напусне ли работа съпругът ми?"
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #627 -: Януари 27, 2012, 11:23:22 am »
Ще напусне ли работа съпругът ми?
Не. До 3 месеца поне няма да има промяна в работата му.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #628 -: Януари 27, 2012, 11:47:06 am »
Ще напусне ли работа съпругът ми?
Не. До 3 месеца поне няма да има промяна в работата му.

Благодаря ти много  :58:
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #629 -: Януари 27, 2012, 12:49:10 pm »

Не отидох на интервюто.  ;D
Тоест имах намерение да ида, макар и без особено желание, но тая сутрин се отказах. Така се бях преуморила тази седмица, едва станах тая сутрин, хич не се чувствах в кондиция да ходя на събеседване с работодател. Погледнах през прозореца и видях, че по улиците няма никакво движение, а до въпросното място мога да ида само с такси предвид лошите метеорологични условия. Няма смисъл да ходя да си чупя краката в снега за интервю в поредната агенцийка за недвижими имоти.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #630 -: Януари 27, 2012, 12:55:10 pm »

Не отидох на интервюто.  ;D
Тоест имах намерение да ида, макар и без особено желание, но тая сутрин се отказах. Така се бях преуморила тази седмица, едва станах тая сутрин, хич не се чувствах в кондиция да ходя на събеседване с работодател. Погледнах през прозореца и видях, че по улиците няма никакво движение, а до въпросното място мога да ида само с такси предвид лошите метеорологични условия. Няма смисъл да ходя да си чупя краката в снега за интервю в поредната агенцийка за недвижими имоти.

А потърсиха ли те?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #631 -: Януари 27, 2012, 12:56:45 pm »
А потърсиха ли те?

Да, звънял ми е три пъти между 9.55 и 9.57, но вече бях с изключен телефон.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #632 -: Януари 27, 2012, 12:57:36 pm »
Упр. на трети е меркурий, който ще направи съвпад с твоя сигн. слънцето, което можеше да даде отговор Да, но съвпада няма да се осъществи в рамките на знака на меркуриий , така че за малко ще се разминат нещата.
Лили, значи с неотиването на интервюто ти си обяснявам разминаването на съвпада.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Lillie

• 30532
« Отговор #633 -: Януари 27, 2012, 01:01:28 pm »
Упр. на трети е меркурий, който ще направи съвпад с твоя сигн. слънцето, което можеше да даде отговор Да, но съвпада няма да се осъществи в рамките на знака на меркуриий , така че за малко ще се разминат нещата.
Лили, значи с неотиването на интервюто ти си обяснявам разминаването на съвпада.

Да, проявих свободна воля в случая - да ида или да не ида.  :blink:

А първоначално въпросът беше дали ще ми предложат добри условия (т.е. дали въобще си струва), а не дали ще се явя на това интервю. И с неявяването си съм направила хорарния въпрос неуместен.

Има и още нещо - не харесах как звучи работодателят още по телефона, когато ми се обади вчера да ме кани на интервю. Може би това е бил субективният фактор, който е оказал най-силно влияние, а не преумората и лошото време.  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #634 -: Януари 27, 2012, 01:05:48 pm »

Да, проявих свободна воля в случая - да ида или да не ида.  :blink:

А първоначално въпросът беше дали ще ми предложат добри условия (т.е. дали въобще си струва), а не дали ще се явя на това интервю. И с неявяването си съм направила хорарния въпрос неуместен.

Има и още нещо - не харесах как звучи работодателят още по телефона, когато ми се обади вчера да ме кани на интервю. Може би това е бил субективният фактор, който е оказал най-силно влияние, а не преумората и лошото време.  ;)

И аз така бих постъпила, често съм отказвала дори преводи заради тона  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #635 -: Януари 27, 2012, 01:35:35 pm »
При мен това е един от основните фактори - заради тона отказвам и услуга, и съдействие, и въобще да говоря с някой.
Някои хора са скарани с елементарното възпитание, пък минават за интелектуалци.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #636 -: Януари 27, 2012, 04:04:56 pm »
"Работата, за която сме родени, не е свързана с постигането на успех на пазара на труда, а с успеха да
бъдем себе си и да изберем работата, подходяща за нашата същност. Да изберем своята истинска удовлетворяваща и
пълноценна работа, а не тази, с която играем роля. Силата и ресурсите, необходими за нейното създаване, присъстват
във всеки от нас. И ние можем да сменим досадното изкарване на пари за живеене с радостен живот." Ник Уилямс

Тоя ще ми стане гуру  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #637 -: Януари 27, 2012, 04:10:50 pm »
"Работата, за която сме родени, не е свързана с постигането на успех на пазара на труда, а с успеха да
бъдем себе си и да изберем работата, подходяща за нашата същност. Да изберем своята истинска удовлетворяваща и
пълноценна работа, а не тази, с която играем роля. Силата и ресурсите, необходими за нейното създаване, присъстват
във всеки от нас. И ние можем да сменим досадното изкарване на пари за живеене с радостен живот." Ник Уилямс

Напълно съм съгласна.
На мен преводачеството ми носи вътрешно удовлетворение, т.е. това е попрището, на което мога да бъда себе си, да изразявам себе си.

Всички останали професии и длъжности, с които съм била ангажирана или ще бъда, са свързани с някакви роли, които ми се налага да играя, ако искам да остана в играта. Понякога участието в играта е обусловено от определени фактори и обстоятелства - и да не искаме да сме част от нея, просто се налага.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #638 -: Януари 27, 2012, 09:59:00 pm »
При мен това е един от основните фактори - заради тона отказвам и услуга, и съдействие, и въобще да говоря с някой.
Някои хора са скарани с елементарното възпитание, пък минават за интелектуалци.

въпрос на елементарно възпитание е да кажеш . избора да приемеш или да откажеш дадена работа е изцяло твой, но да потвърдиш среща за интервю и да не отидеш, да се покриеш, изключвайки си телефона е меко казано проява на неуважение към човека отсреща. и когато честичко започнат да му се случват такива " кандидати", защото ти далеч не си единствената, която подхожда по този начин, не се чудете на интервю защо задават " неуместни" според вас въпроси. ами то и на работодателите им писва.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #639 -: Януари 27, 2012, 10:37:28 pm »
въпрос на елементарно възпитание е да кажеш .

Няма ли да ми видиш хорара?
Или сега ще ми държиш лекция за моя избор как да постъпя?

Мога ли да ти задам личен въпрос?
В "Човешки ресурси" ли работиш?  :blink:

Сериозните работодатели ги преценявам бързо. Ако питаш как, не се чувствам длъжна да отговарям.
Каквито са работодателите, такива са и кандидатстващите, т.е. търсенето определя предлагането.

« Последна редакция: Януари 27, 2012, 10:58:23 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.