Здравей Гост

Хорарни въпроси за работа

• 1789 Отговора
  • 316461 Прегледи
Re: Хорарни въпроси за работа
« Отговор #800 -: Юли 28, 2012, 03:27:48 pm »
Фрея, радвам се, че си взела работата в свои ръце (имам предвид предния хорар). Никога една карта не може да определя живота ни.

Да видим настоящия хорар. Помещението не е твоя собственост, т.е. не би трябвало да бъде отнесено по 4-тия ти дом. То е собственост на някой друг, с който евентуално предстои да се договориш, т.е. би трябвало да бъде по 4-ти от 7-ми дом, т.е. 10-ти дом. Така въпросното помещение се управлява от ретрограден Меркурий на 25 мин. разстояние от Слънцето, т.е. силно обгорял. Какво е състоянието на това помещение? Добро, лошо? С този управител не изглежда в добро състояние, може да изскочат непредвидени проблеми с него. Да не би изгарянето да е буквално - да е горял пожар в помещението наскоро? Но може и просто да греша в интерпретацията.

Отсрещната страна се управлява от Венера, между твоя управител Марс и Венера не предстои аспект. Но предстои секстил между управителите на 3-тите ви домове, както и тригон между Луна (втория ти управител) и Слънце/Меркурий. Всъщност Луната ще пренесе светлина между Меркурий (помещението) и Марс (теб), т.е. би трябвало да имате възможност да се договорите и да вземеш помещението под наем.
Допълвам, че преносът на светлина между Меркурий и Марс не е директен, а ще бъде прекъснат от опозиция на Луната към Юпитер. Ако нещо те откаже да вземеш помощението, вероятно ще бъде липсата на достатъчно пари в наличност (Юпитер е твой У2) или твърде високите им и неоправдани претенции (висок наем и т.н.).

Ако сделката се осъществи, ще е по-скоро на техните условия. Твоят управител Марс е заточен в знака на У7 Венера. Управителят на 3-тия ти дом е силен - екзалтиран Сатурн (претенциите ти са справедливи, уверена си в намеренията си), но отново е под управлението на Венера. В 1-вия дом на другата страна се намира заточен Юпитер, а заточените планети могат да проявяват най-лошите си качества. За Юпитер това би могло да бъде алчност, преувеличаване, самохвалство.

Бих отговорила така. Ще имаш възможност да наемеш помещението. Преди това го проучи, виж обстойно, ако все още не си го видяла наживо и внимавай да не надуват цената твърде много.
Интересно, че Юпитер се намира в 1-вия дом на отсрещната страна. Дали не си платила вече капаро или нещо подобно?

Казват, че по ретрограден Меркурий не било удачно да се сключват договори, защото след като Меркурий тръгне директно, условията им могат да подлежат на предоговаряне (което може и да е положително, зависи какво искаме).

Успех с бизнеса!
« Последна редакция: Юли 28, 2012, 03:55:24 pm от Mirabella »

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #801 -: Юли 28, 2012, 05:33:25 pm »
Напоследък се появиха някои проблеми на работното място,въпросът ми е-,,Ще продължават и задълбочават ли тези проблеми или ще се разрешат успешно? ,,. Имах и пререкания с колежка,която ми се струва ,че върти интриги.Благодаря предварително.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #802 -: Юли 28, 2012, 05:58:42 pm »
Цитат
Фрея, радвам се, че си взела работата в свои ръце (имам предвид предния хорар). Никога една карта не може да определя живота ни.

Да видим настоящия хорар. Помещението не е твоя собственост, т.е. не би трябвало да бъде отнесено по 4-тия ти дом. То е собственост на някой друг, с който евентуално предстои да се договориш, т.е. би трябвало да бъде по 4-ти от 7-ми дом, т.е. 10-ти дом. Така въпросното помещение се управлява от ретрограден Меркурий на 25 мин. разстояние от Слънцето, т.е. силно обгорял. Какво е състоянието на това помещение? Добро, лошо? С този управител не изглежда в добро състояние, може да изскочат непредвидени проблеми с него. Да не би изгарянето да е буквално - да е горял пожар в помещението наскоро? Но може и просто да греша в интерпретацията.

Виждала съм го помещението и е в отлично състояние. Чудя се какво може да е това изгаряне от слънцето. Със сигурност не мисля да е имало пожар скоро време, а за непредвидени проблеми нямам идея.. Всичко си е ок с мястото, единствено ме притеснява дали като местоположение, клиентела ще е подходящо за мен.

Цитат
Отсрещната страна се управлява от Венера, между твоя управител Марс и Венера не предстои аспект. Но предстои секстил между управителите на 3-тите ви домове, както и тригон между Луна (втория ти управител) и Слънце/Меркурий. Всъщност Луната ще пренесе светлина между Меркурий (помещението) и Марс (теб), т.е. би трябвало да имате възможност да се договорите и да вземеш помещението под наем.
Допълвам, че преносът на светлина между Меркурий и Марс не е директен, а ще бъде прекъснат от опозиция на Луната към Юпитер. Ако нещо те откаже да вземеш помощението, вероятно ще бъде липсата на достатъчно пари в наличност (Юпитер е твой У2) или твърде високите им и неоправдани претенции (висок наем и т.н.).

Ако сделката се осъществи, ще е по-скоро на техните условия. Твоят управител Марс е заточен в знака на У7 Венера. Управителят на 3-тия ти дом е силен - екзалтиран Сатурн (претенциите ти са справедливи, уверена си в намеренията си), но отново е под управлението на Венера. В 1-вия дом на другата страна се намира заточен Юпитер, а заточените планети могат да проявяват най-лошите си качества. За Юпитер това би могло да бъде алчност, преувеличаване, самохвалство.

Бих отговорила така. Ще имаш възможност да наемеш помещението. Преди това го проучи, виж обстойно, ако все още не си го видяла наживо и внимавай да не надуват цената твърде много.
Интересно, че Юпитер се намира в 1-вия дом на отсрещната страна. Дали не си платила вече капаро или нещо подобно?

Казват, че по ретрограден Меркурий не било удачно да се сключват договори, защото след като Меркурий тръгне директно, условията им могат да подлежат на предоговаряне (което може и да е положително, зависи какво искаме).

Успех с бизнеса!

Не ми е основен проблем липса на пари в случая, а наемът ми се струва доста добър. Имам възможността да го наема, говорила съм с тях и мисля да взема решение до ден-два.
Не съм плащала нищо, но ако подпиша договор за наем, доста добре ще го прегледам.
Мерси Мирабела!

« Отговор #803 -: Юли 28, 2012, 06:11:55 pm »
По хорара на Зора.

Като за начало градусът на АС спада към късните, АС е в мутабелен знак - ситуацията е променлива, нестабилна и по-скоро нямаш влияние върху събитията (или поне ти така се чувстваш).

Управителят ти Юпитер не е добре поставен - заточен е в знака на управителя на 7-мия дом. По 7-мия дом можем да отнесем колеги от работата, така че не се чувстваш никак силна спрямо тях. Юпитер е в 6-тия ти дом - натоварена си с доста задължения и може би не забелязват по достойнство усилията ти. Струва ти, че ръководството фаворизира други колеги за твоя сметка (У10 Венера в знака на заточение на Юпитер).

Въпросната колежка се управлява от ретрограден и изгорен от Слънцето Меркурий в 1-вия й дом. Възможно е да крие нещо, защитавайки собствените си интереси. Също така ми се струва, четя не разполага с достоверна информация по въпросите, за които се предполага, че се изказва. Изгорените планети са слаби, нещо подобно на планети в заточение и падение. А Меркурий в заточение и падение е способен да проявява лошите си страни - лъжи и интриганство. Така че колежката (изгорен Меркурий) е възможно да плете интриги. Обаче държа да кажа, че написах това само с оглед на картата и не бих набедила никого само въз основа на една карта.

Луната се намира в знака на твоя управител и излиза от тригон със Слънце. Не се е стигнало до най-лошото, ситуацията се е обърнала в твоя полза в даден момент (така предполагам). Следващият аспект на Луната е тригон с Меркурий (след 15 минути, т.е. след около 7-8 дни). Значението на този аспект би трябвало да бъде подобряване на отношенията с колеги, партньори, възможно и с въпросната колежка. След това Луната ще завърши опозиция с твоя управител. Влошаването на ситуацията може да бъде не на външно, на вътрешно ниво, на ниво как ти възприемаш проблемите. Възможно е в даден момент проблемите да ти се видят още по-големи и да се разкъсваш от вътрешни противоречия.

Между Венера и Юпитер не предстои напрегнат аспект, а Луната ще завърши секстил със Сатурн на МС. Мисля, че няма да изгубиш работата си.

Пожелавам ти успех!

« Отговор #804 -: Юли 28, 2012, 06:38:25 pm »
Фрея, радвам се, че не съм права и помещението си струва. ;)

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #805 -: Юли 29, 2012, 08:27:10 am »
Хммм.... работата определено се сверзва с Венера. Става въпрос за салон за красота с помещение за студио за татуировки, което аз искам да наема. Проучих ги малко, възможно е да не върви много добре работата, гледам че са правили много големи намаления и промоции с цел привличане на повече клиенти. Очевидно и за татуист не е имало особено много работа преди, защото също е била пусната оферта за минус 50% на татуси и впоследствие татуиста се е преместил на друго място.

Възможно е да има нещо укрито... възможно е дори да мислят да се местят до края на годината, защото до тогава им е подписан техният договор. Или пък да прекратят дейност.?! И като цяло салона им да не е достатъчно печеливш.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #806 -: Август 01, 2012, 10:07:24 pm »
По предния въпрос... сигурно ретро Меркурий е виновен, обаче вече втори ден се отложи подписването на договора, все се разминаваме с отсрещната страна, поради ангажименти.
Обаче пък изскочи нова възможност за друго помещение, и имам избор...

Въпросът е същият - за новото помещение, "добре ли ще е за мен ако наема помещението на Х.?" - става въпрос като чисто финансов резултат и работа....
Струва ми се, картата показва че ще наема точно това помещение, а и въпреки плюсовете и минусите май и аз клоня към този вариант.

*

Anelia

« Отговор #807 -: Август 17, 2012, 06:51:27 pm »
Въпросът ми е - Ще започна ли нова работа и евентуално благоприятна ли ще е тя ? :)

« Отговор #808 -: Август 17, 2012, 08:27:22 pm »
Не виждам благоприятен отговор в картата. Управителят ти Сатурн е силно поставен по знак - екзалтиран. Имаш изисквания към работата и с право. Евентуалната бъдеща работа се управлява от Юпитер в заточение. Ако си намерила досега някакво предложение, не изглежда да си е струвало. Между Сатурн и Юпитер не предстои аспект.
Нептун е в 1-вия си дом. Може би си правиш илюзии по въпроса, не действаш активно или си била подведена наскоро.
Луната е изгорена от Слънцето, т.е. силно обезсилена. Въпросът не се развива според твоите желания.
Луната (У6) ще завърши секстил с Марс в 8-мия ти дом, Марс е У2 и У9. То сезонната работа вече приключва, но все пак - дали няма да излезе предложение за сезонна работа в чужбина.
Като цяло картата казва "не". Предупреждавам, че новолунните карти са непредсказуеми, така че е възможно да греша.
Успех!

*

Anelia

« Отговор #809 -: Август 17, 2012, 09:14:25 pm »
Благодаря ти ! Склонна съм сега да търся нова работа и имам нещо наумено това е породено от неудовлетвореността ми от работата ми в момента. Искам да ме оценят и влагам всичко от себе си, но от страна на шефа за сега няма никакво намерение за това, а ми беше обещано .... Но все още храня някаква надежда наскоро говорихме по тази тема със шефа и той ми каза да изчакам. Та бих искала да разбера ще получа ли увеличение на заплатата ? :)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #810 -: Август 18, 2012, 10:18:44 am »
Аз пак с моите работни тревоги.  :-\ Настъпиха известни промени в обстоятелствата, промених и срока на въпроса в резултат. Попитах "Ще си намеря ли работа до края на годината? Асц не е ли пак на изгорения път? Как го целя...  :'( Работата по 10ти ако я гледам... Луната е управител, това добре ли е, зле ли е? Предстои й секстил с мен, да се обнадеждавам ли?  :-\ Този съвпад в 1ви дом направо ми звучи като вкъщи (У4) на издръжка (У2,У7). Може ли от тази карта да се види какво предстои в паричен, работен план, ще вече ставам и лягам с тази мисъл, трябва нещо да се случи, няма накъде.  :'(
« Последна редакция: Август 18, 2012, 10:26:31 am от Ronia »

« Отговор #811 -: Август 18, 2012, 10:39:42 am »
Благодаря ти ! Склонна съм сега да търся нова работа и имам нещо наумено това е породено от неудовлетвореността ми от работата ми в момента. Искам да ме оценят и влагам всичко от себе си, но от страна на шефа за сега няма никакво намерение за това, а ми беше обещано .... Но все още храня някаква надежда наскоро говорихме по тази тема със шефа и той ми каза да изчакам. Та бих искала да разбера ще получа ли увеличение на заплатата ? :)

Хорарната астрология не се предполага да работа така - задаване на въпроси около един и същ проблем непосредствено един след друг.
Трябваше в първия си въпрос да кажеш, че имаш работа. Тогава липсата на сходящ аспект между Сатурн (теб) и Юпитер (работата, шефа) показва, че няма да напуснеш настоящата си работа. Поне не е в рамките на следващите 3-6 месеца.
Относно повишение на заплатата е възможно да получиш такова, тъй като Луната ще завърши секстил с Марс (твой У2 - доходите ти). Но няма да е достатъчно голямо като за теб, няма да е това, на което се надяваш.
« Последна редакция: Август 18, 2012, 10:46:42 am от Mirabella »

« Отговор #812 -: Август 18, 2012, 10:50:27 am »
Аз пак с моите работни тревоги.  :-\ Настъпиха известни промени в обстоятелствата, промених и срока на въпроса в резултат. Попитах "Ще си намеря ли работа до края на годината? Асц не е ли пак на изгорения път? Как го целя...  :'( Работата по 10ти ако я гледам... Луната е управител, това добре ли е, зле ли е? Предстои й секстил с мен, да се обнадеждавам ли?  :-\ Този съвпад в 1ви дом направо ми звучи като вкъщи (У4) на издръжка (У2,У7). Може ли от тази карта да се види какво предстои в паричен, работен план, ще вече ставам и лягам с тази мисъл, трябва нещо да се случи, няма накъде.  :'(

А предният въпрос за какъв срок беше? По-кратък ли? Питам, за да знам дали тази карта е валидна. Би била валидна, ако предният срок е вече изтекъл.
Изглежда, че ще намериш работа, да, заради сходящият секстил Луна/Венера. Луната обаче е в знака на падение на Венера. Каква ли работа ще е това? Дали ще ти хареса? Венера е в знака на трон на Луната, затова си склонна да приемеш и недотам подходяща работа за теб.
Парично предстои подобрение след известно време, защото У2 Марс ще напусне знака си на заточени и ще влезе в следващия, където е на трон. Успех!

*

Anelia

« Отговор #813 -: Август 18, 2012, 11:12:35 am »

Хорарната астрология не се предполага да работа така - задаване на въпроси около един и същ проблем непосредствено един след друг.
Трябваше в първия си въпрос да кажеш, че имаш работа. Тогава липсата на сходящ аспект между Сатурн (теб) и Юпитер (работата, шефа) показва, че няма да напуснеш настоящата си работа. Поне не е в рамките на следващите 3-6 месеца.
Относно повишение на заплатата е възможно да получиш такова, тъй като Луната ще завърши секстил с Марс (твой У2 - доходите ти). Но няма да е достатъчно голямо като за теб, няма да е това, на което се надяваш.
Благодаря ти отново за отделеното време! :)
Не съм много наясно с нещата за хорарната астрология, но предстои да ми се изяснят :) !
Относно увеличението то още днес стана факт, но не беше, това което очаквах ..... - колкото да мине номера.
Всичко хубаво ти желая :) :)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #814 -: Август 18, 2012, 11:14:50 am »
Мирабела, благодаря ти. Не, старата карта беше с въпрос до края на лятото, но както написах възникнаха промени около мен... Не знам дали тази е валидна... Дано, много е важно.  :-\ Въпреки че, това с някаквата и явно не особено хубава работа... Ех...  :'(

« Отговор #815 -: Август 20, 2012, 12:59:09 pm »
Действително ли са нови обстоятелствата? Същата колежка ли ти сподели новината?
Ти си Марс, заточен по знак, т.е. в недобро състояние. Но скоро Марс ще премине в собствения си знак, където ще бъде силен. Работата е Меркурий (У10). Между Меркурий и Марс не предстои аспект (последният ще смени знака преди Меркурий да го е настигнал), така че не би трябвало да настъпят изменения, т.е. би трябвало да останеш на работа.
Колежката е Венера в знака на падение на Марс. Въздържам се от даване на оценки на хора по карти, но ако тази е същата колежка, не изглежда да ти мисли доброто. Луната ще квадратира Венера, а последният й аспект е съвпад с Марс. Нейното положение би могло да се влоши, но мисля, че и тя ще остане на работа.

« Отговор #816 -: Август 20, 2012, 01:11:32 pm »
Ръководството е Меркурий в Лъв - огнен знак. Не би трябвало да имат нищо против Марс (ти) - същата огнена природа. Меркурий се намира в 9-ти дом - падащ дом. Не ми изглежда като да е готов да действа активно. Още не е излязъл от ретроградната си сянка - обмисля, както ти каза.

Няма негативни аспекти към товя управител. Не би трябвало нещо лошо да ти се случи. Луната ще се съедини с Марс в последния градус на Везни. Взъможно е оставането ти на работа и продължението на ситуацията да бъде (или да ти се струва) нестабилно за момента, но не би трябвало да загубиш работата. Слънцето на трон по знак в 9-тия ти дом ще завърши секстил с твоя управител - знанията и компетентността ти би трябвало да подсилят позициите ти.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #817 -: Август 20, 2012, 02:59:57 pm »
Мирабелла,имам нужда от помощта ти :-[
Въпросът е :
Ще започна ли работа в Х до месец?
Благодаря предварително.

Днес я почнах.
След три седмици терзания тук или там,сутринта станах,минах през бюрото,взех си препоръките  и все още не знаех накъде да поема,но все пак бях свела изборите до два.
При предишното търсене на работа ми се обадиха и от трите места,където бях подала документи и си спомням,че се почуствах зле,все едно съм ги подвела хората и реших,че повече няма да правя така.
Едно телефонно обаждане реши всичко.Начинът ,по който ми беше казано,че имат нужда от мен ,ама не защото оценяват способностите ми,ами защото дупката трябва да се запълни,беше повече от достатъчен.
Та така,вече знам ,че това е мястото,дори има вероятност то да е постоянно,а не временно,утре ще разбера подробностите.
Аз,дето съм толкова здравомислещ човек,подходих абсолютно емоционално този път,дали е правилно ,ще разбера впоследствие.
По- ниска заплата,по- скапано раб. време,но пък пълно със стари познайници и съвсем близо до дома на пича,с който се сваляме..:)
Все пак тая Венерина дирекция искам да я провокирам,да се не окаже неработеща.
« Последна редакция: Октомври 07, 2012, 02:20:28 pm от Mims »

« Отговор #818 -: Август 20, 2012, 03:08:10 pm »
Дано греша, защото не виждам положителен отговор в картата. До месец няма да стане, според мен.
Луната е без курс. Липсва сходящ аспект между Сатурн (ти) и Марс (У10 - работата). Двете планети са в разходящ съвпад. Освен ако вече си назначена там.
Сигурна ли си, че работата е добра? Марс е заточен.
Ако си задава въпроса малко по-късно, МС би попаднало в следващия знак, Стрелец, но отново липсва аспект между Сатурн и Юпитер.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #819 -: Август 20, 2012, 03:16:34 pm »
Благодаря.
Проблемът е,че имам избор от три потенциали работни места и по закона за всеобщата гадост  всяко  си има голямо предимство и голям недостатък,това ми се видя най- малкото зло от трите ;D
Не съм работила там,но имам доста бивши колеги и това е една от причините да ми харесва,иначе финансово е неудовлетворително.Работното време също не ми харесва.
Определено не е работа- мечта.
Времето е точно,записах го :blink:.
Благодаря,ще дам обратна връзка.