Да, нещо такова. Радио Веселина е поп фолк радио. Избираш някой изпълнител от този жанр, който има актуална песен или нещо друго интересно около него към момента и ги представяш в рамките на две минути. Предполагам искат аудио запис по избрана от теб тема съобразена с профила на радиото, а не само текст, но нищо не пречи да попиташ за уточнение.
Честито!
Добре де, като кандидатства за тази позиция, не беше ли наясно какво точно ще правиш?
Можеш да проучиш какъв тип новини се излъчват от тази радиостанция и съобразно това да подбереш нещо интересно. Само че не разбрах в какъв формат ти го искат - писмена разработка или аудио? Ти за говорителка ли кандидатстваш?
Също така можеш любезно да им отговориш, като благодариш за проявения интерес към твоята кандидатура и междувременно да уточниш формата на информационната емисия. Струва ми се, че да запишеш гласа си в аудиоформат (във вид на кратка новинарска емисия) би било доста удачен вариант, но не знам техните изисквания какви са. 
Вероятно трябва да направиш двуминутен аудиозапис на предварително подбрана тема за новинарска емиция от теб с цел да проверят първоначално твоите говорни възможности - като дикция, правоговор и прочие .
То е написано какво се иска. Пише "Очакваме текста Ви до..." и "При одобрение от наша страна ще получите мейл за уточняване на дата и час за пробно прослушване".
Пускаш Веселина, ориентираш се какви теми са застъпени в програмната схема (Асол правилно е отбелязала за чалгата) и пишеш на Word текст за приблизително 2-минутен запис.
http://radioveselina.bg
С нещо като ВИП Зона можеш да се пробваш, например. Преди излъчваха новини на кръгъл час, но като гледам, сега нямат.
Това Веселина беше пловдивско радио преди години. Кога го изкупиха и него? 
Благодаря за помощта! :rolleyes: Вчера слушах радиото, имат новини на кръгъл час, но през 2 часа, нещо такова. Говориха за действието на кофеина, за средната работна заплата в страната, за безработицата, за природния газ, имаше и за концерта на Горан Брегович

... Подбрах няколко актуални теми за деня - за тотото, за София, за парното, и някоя друга любопитна новина, съкратих ги и засякох да отнемат около 2 минути за четене, та им пратих варианта. И сега ще чакаме.

Акрукс, благодаря за отговора на хорара,отново позна, че е възможно задълженията да се различават от това, което пишеше. Обявата беше за новинари за радио Фокус... и дори виждам, че отново са я пуснали:
http://www.jobs.bg/f1621737 ... Та аз ходих в радио Фокус, имаше тест за обща култура, и след това ме записаха как чета новини, и писмото, което получих е отговор на интервюто.

Дано всичко това доведе до нещо хубаво!

Малко късния Асц би могло да означава, че работата ще е временна или задълженията ще се различават от първоначално описаните, но по-късно да се окаже, че независимо от тези промени въпросната работа може да се превърне в повратен момент към нещо по-добро!