Здравей Гост

Хорарни въпроси за работа

• 1789 Отговора
  • 315007 Прегледи
*

koral

• *
  • 103
Re: Хорарни въпроси за работа
« Отговор #1000 -: Ноември 15, 2012, 10:01:18 pm »
Много ти благодаря, Abroad! Обичам работата си, но съм на 9 часов работен ден, а вкъщи имам хиперактивен ( с диагноза) първокласник, а и малко дете. Големият има нужда от моята помощ. Занимавам се и с творчество, иска ми се да се развивам и в тази посока. Нанагорно ми е, защото работя в детска градина по 9 часа и всъщност не ми остава никакво време. Шефката ми е много свястна, но сега има нова колежка, която я устройва. И аз трябва да избирам какво да правя.
Това е положението, миличка. Тепърва ще питам сърцето и интуицията си, много ми е тежко... А и не съм се отказвала от нищо.
Благодаря ти, Abroad! :wub: Благодаря.
Papy, благодаря и на теб :wub: Ще мисля още и много сериозно.

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #1001 -: Ноември 15, 2012, 10:16:16 pm »
Papy, мисля, че си видяла грешната карта, която съм сложила неволно. Извини ме,моля те. Оправих картата.

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #1002 -: Ноември 16, 2012, 08:14:16 am »
Akruks, много, много ти благодаря! Направо сложи благ мехлем на раните ми :wub: Съвсем точно описваш настроенията и желанията ми. Просто вложих сърцето си в работата и ми е тежко, макар да усещам дълбоко в себе си, че да вървя напред е моето нещо. Аз съм писателка, а сега искам да се заема и със шиене и плетене на детски играчки. Вярвам, че ще успея, макар че всяко начало е трудно...
Благодаря още веднъж! :wub: Да ми помагат Бог и слънчевото затъмнение точно върху СЛВ в края на 6-я ми дом :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #1003 -: Ноември 16, 2012, 09:18:10 am »
Корал, радвам се, че имаш идеи, но ако имай предвид, че кризата е сериозна, обмисли добре търговската част на нещата. Хубаво е да правиш каквото ти харесва и умееш, но трябва и да се яде :)
Не искам да те разколебавам, просто претегли всички "за" и "против"

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #1004 -: Ноември 16, 2012, 03:22:00 pm »
Благодаря, Papy, претеглям. :blink:

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #1005 -: Ноември 16, 2012, 05:43:20 pm »
Да, нещо такова. Радио Веселина е поп фолк радио. Избираш някой изпълнител от този жанр, който има актуална песен или нещо друго интересно около него към момента и ги представяш в рамките на две минути. Предполагам искат аудио запис по избрана от теб тема съобразена с профила на радиото, а не само текст, но нищо не пречи да попиташ за уточнение.
Честито!

Добре де, като кандидатства за тази позиция, не беше ли наясно какво точно ще правиш?

Можеш да проучиш какъв тип новини се излъчват от тази радиостанция и съобразно това да подбереш нещо интересно. Само че не разбрах в какъв формат ти го искат - писмена разработка или аудио? Ти за говорителка ли кандидатстваш?

Също така можеш любезно да им отговориш, като благодариш за проявения интерес към твоята кандидатура и междувременно да уточниш формата на информационната емисия. Струва ми се, че да запишеш гласа си в аудиоформат (във вид на кратка новинарска емисия) би било доста удачен вариант, но не знам техните изисквания какви са. ;)
Вероятно трябва да направиш двуминутен аудиозапис на предварително подбрана тема за новинарска емиция от теб с цел да проверят първоначално твоите говорни възможности - като дикция, правоговор и прочие .
То е написано какво се иска. Пише "Очакваме текста Ви до..." и "При одобрение от наша страна ще получите мейл за уточняване на дата и час за пробно прослушване".
Пускаш Веселина, ориентираш се какви теми са застъпени в програмната схема (Асол правилно е отбелязала за чалгата) и пишеш на Word текст за приблизително 2-минутен запис.
http://radioveselina.bg
С нещо като ВИП Зона можеш да се пробваш, например. Преди излъчваха новини на кръгъл час, но като гледам, сега нямат.

Това Веселина беше пловдивско радио преди години. Кога го изкупиха и него? ;D

Благодаря за помощта!  :rolleyes: Вчера слушах радиото, имат новини на кръгъл час, но през 2 часа, нещо такова. Говориха за действието на кофеина, за средната работна заплата в страната, за безработицата, за природния газ, имаше и за концерта на  Горан Брегович  ;D... Подбрах няколко актуални теми за деня - за тотото, за София, за парното, и някоя друга любопитна новина, съкратих ги и засякох да отнемат около 2 минути за четене, та им пратих варианта. И сега ще чакаме. :) Акрукс, благодаря за отговора на хорара,отново позна, че е възможно задълженията да се различават от това, което пишеше. Обявата беше за новинари за радио Фокус... и дори виждам, че отново са я пуснали: http://www.jobs.bg/f1621737  ... Та аз ходих в радио Фокус, имаше тест за обща култура, и след това ме записаха как чета новини, и писмото, което получих е отговор на интервюто.  :-[ Дано всичко това доведе до нещо хубаво! :)
Малко късния Асц  би могло да означава, че работата ще е временна или задълженията ще се различават от първоначално описаните, но по-късно да се окаже, че независимо от тези промени въпросната работа може да се превърне в повратен момент към нещо по-добро!
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

« Отговор #1006 -: Ноември 19, 2012, 10:55:00 pm »
Здравейте,
Какво мислите за тази карта: "Ще ме одобрят ли за работата, за която кандидатствах в (организация)?"
Благодаря ви!   

« Отговор #1007 -: Ноември 20, 2012, 06:02:00 am »
Лоша работа значи. Нито любов, нито работа. А за да попитам за започване на нова работа по принцип (не за този "павилион" конкретно :) ) сигурно ми трябва нов въпрос и нова карта?
Акрукс, много благодаря за отделеното време за отговор. 

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #1008 -: Ноември 20, 2012, 03:51:00 pm »
Да напусна ли работа, за да започна своя проект?

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1009 -: Ноември 20, 2012, 04:12:25 pm »
Здравейте! Ще пускам оферта за дейността ми, в сайт с намаления, веднъж вече съм пускала и имам два варианта за цена.. въпроса е да пусна ли офертата на по-високата цена? По-добре ли ще е за мен финансово и въобще. Понеже от това зависи работата ми следващия месец/месец и половина...

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #1010 -: Ноември 20, 2012, 06:37:12 pm »
Мерси, то аз отчетох намесата на Меркурий в проблемите. Това са стари, недовършени да не говорим и че и не много законни неща и сега излизат наяве. Частта с не законите неща определено ме занимава отдавна и няколко пъти съм на път да напусна и се чудех дали не е дошъл момента.

« Отговор #1011 -: Ноември 20, 2012, 08:32:16 pm »
А за да попитам за започване на нова работа по принцип сигурно ми трябва нов въпрос и нова карта?
Не е нужно нова карта, желателно е да не се задават начесто въпроси, касаещи една и съща област от живота. Според картата излиза, че си имаш работа, след като Слънцето У1 е в разходящ съвпад с У6 Сатурн, а около 22 януари има възможност да започнеш на ново място- тогава Слънцето У1 и Меркурий У11 ще са в първите градуси на водолей, а Луната в близнаци ще пренесе светлина между тях.

Благодаря ти, Акрукс. Работех по проект, който обаче приключи (имам да взимам още малко пари от него, ако ми ги платят) и сега трябва да търся нещо ново, започвам да търся. Дано да се получи скоро, януари не звучи зле.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1012 -: Ноември 21, 2012, 10:37:35 am »
Здравейте, имам следния въпрос; "Ще имам ли успех с новото си бизнес начинание?"
Наистина много ме вълнува и имам големи надежди да ми потръгне  :blink:
Какво мислите по картата? Ако го гледам по 10ти дом, виждам че предстои съвпад на Луна със Сатурн а също и секстил между мен и Сатурн, това може би е добре, но какво означава?

Мисля, че "да".

Да дам обратна връзка по хорарите, като за сега - съм доволна, добре ми върви.

По предния въпрос... сигурно ретро Меркурий е виновен, обаче вече втори ден се отложи подписването на договора, все се разминаваме с отсрещната страна, поради ангажименти.
Обаче пък изскочи нова възможност за друго помещение, и имам избор...

Въпросът е същият - за новото помещение, "добре ли ще е за мен ако наема помещението на Х.?" - става въпрос като чисто финансов резултат и работа....
Струва ми се, картата показва че ще наема точно това помещение, а и въпреки плюсовете и минусите май и аз клоня към този вариант.

Спрях се на този вариант, и определено съм доволна от избора, ако бях избрала другото място, за което първо зададох карта, щях да съжалявам! :)

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1013 -: Ноември 21, 2012, 10:52:00 am »
Здравейте! Ще пускам оферта за дейността ми, в сайт с намаления, веднъж вече съм пускала и имам два варианта за цена.. въпроса е да пусна ли офертата на по-високата цена? По-добре ли ще е за мен финансово и въобще. Понеже от това зависи работата ми следващия месец/месец и половина...
Луната управлява 5-ти дом на творчеството, ще извърши хармоничен аспект с Венера У3- ще пуснеш успешно офертата, 2-ри от 3-ти дом е под знака на близнаци, което показва двете цени на офертата, Меркурий в момента е ретрограден, така че която и цена да избереш ще има някаква промяна след това, а последният аспект на Луната е квадрат със Слънцето У6- няма да си удовлетворена от крайния резултат относно работата.

Нещо не ми харесва идеята за ретро меркурий...пък и нали в случая интернет оферти и сайтове, има общо с меркурий... мисля да изчакам да тръгне директен преди пак да подписвам анекс..  ;D  Последно време все по ретро ми се налага да подписвам документи... предния път стана така че го изчаках  ;D
Някъде 2-3 декември ли тръгва директен?
А може ли да се каже от какво точно няма да съм удовлетворена според картата?

*

vall

• 26
« Отговор #1014 -: Ноември 21, 2012, 12:05:13 pm »
Здравейте, вчера ми казаха за нови позиции във фирма, която е в сферата на работа на настоящия ми работодател. Офертата е доста атрактивна, но аз не съм сигурна дали да се пробвам или не, страх ме е да не излезе нещо несигурно...
Качвам карта с въпроси:Да кандидатствам ли за позиция в друга фирма? Удачен ли е момента за смяна на работодател?

Предварително благодаря.
And all I loved I loved alone.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #1015 -: Ноември 21, 2012, 12:36:29 pm »
Здравейте, вчера ми казаха за нови позиции във фирма, която е в сферата на работа на настоящия ми работодател. Офертата е доста атрактивна, но аз не съм сигурна дали да се пробвам или не, страх ме е да не излезе нещо несигурно...
Качвам карта с въпроси:Да кандидатствам ли за позиция в друга фирма? Удачен ли е момента за смяна на работодател?

Предварително благодаря.

НЕ.

Да пусна и аз едно хорарче тук. Нужни са ми парички. ;D
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1016 -: Ноември 21, 2012, 02:07:25 pm »
Нещо не ми харесва идеята за ретро меркурий...пък и нали в случая интернет оферти и сайтове, има общо с меркурий... мисля да изчакам да тръгне директен преди пак да подписвам анекс..  ;D  Последно време все по ретро ми се налага да подписвам документи... предния път стана така че го изчаках  ;D
Някъде 2-3 декември ли тръгва директен?
А може ли да се каже от какво точно няма да съм удовлетворена според картата?
Меркурий ще е директен след 26 ноември, а от сенчестата зона на ретроградие ще излезе окончателно на 14 декември. Последният аспект на Луната, за което писах, е нехармоничен- квадрат със Слънцето, което е У6 в картата- управлява дома на работата, а също 4-ти, броено от от 3-ти, показващ крайното развитие на въпроса за офертата.
След като аспектът е негативен, то няма да си доволна от крайното развитие по въпроса, а въпросът е коя от двете цени да избереш за офертата, затова и писах, че която и да избереш, все няма да е добре след време, причината е ретроградния Меркурий. Ти също не си поставена добре в картата, твоят У1 Юпитер е ретрограден и заточен в знак на Меркурий. Юпитер ще е директен след края на януари, а от сенчестата зона ще излезе в края на април.

Благодаря Акрукс! Аз все си мисля, че по начина по който съм задала въпроса - този квадрат на Луната говори, че ако пусна по-високата цена няма да съм удовлетворена. Да видим какво ще стане.. ще пусна по-ниската и ще изчакам 26ти

« Отговор #1017 -: Ноември 22, 2012, 12:48:57 pm »
Здравейте, от няколко месеца вече си търся работа но нищо, ходя по някакви интервюта, но вече започвам да се отчайвам...  :'( Тъкмо приключих едно телефонно интервю и си пуснах един хорар, ако може да го погледнете. Предватително ви благодаря!

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #1018 -: Ноември 22, 2012, 12:57:44 pm »
Здравейте,
Втория ми баща има трудности в работата някакви нуредици..
Въпросът му е дали да предприеме някакви мерки, за да се защити в работата ?

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_2gw_576_da_predprieme_li_nesto.39233.21040.gif&res=75&va=&cid=pg6filevIJ4or-u1203190019

Предварително ви благодаря!

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #1019 -: Ноември 22, 2012, 01:42:53 pm »
Благодаря ти Акрукс! :blink:
С една дума за момента трябва да остави нещата така...