Здравей Гост

Хорарни въпроси за работа

• 1789 Отговора
  • 315042 Прегледи
Re: Хорарни въпроси за работа
« Отговор #1220 -: Март 15, 2013, 11:26:21 pm »
Луната е без курс. Обещан ли е този бонус, бетон ли е или тепърва трябва да се решава ще има ли, няма ли да има?

Заради Луна (У11) без предстоящи аспекти в рамките на знака, включително и без аспекти към твоя У2 Венера, ми изглежда отрицателен отговорът. Дано греша и си получите бонусите!

*

luli

• *
  • 151
« Отговор #1221 -: Март 15, 2013, 11:31:20 pm »
Луната е без курс. Обещан ли е този бонус, бетон ли е или тепърва трябва да се решава ще има ли, няма ли да има?
не е обещан, правят се оценки в момента на изпълнение на целите ни, незнам дали вече е решено...

*

Papy

• 4343
« Отговор #1222 -: Март 15, 2013, 11:32:31 pm »
Знам, че знаеш. ;D Шегувам се само.

Ето това казусче търсих - http://astropro.ru/?p=frum&id=952. Това беше първата карта (хорар) за заплащане, която четох преди около 2 години.

Интересно-мерси :)
А не е ли по-логично 11-ти-парите на шефа, 8-ми-на клиента и т.н.

« Отговор #1223 -: Март 15, 2013, 11:33:14 pm »
Да, по 11-тия дом поставям и парите на шефа (фирмата).

*

Papy

• 4343
« Отговор #1224 -: Март 15, 2013, 11:48:17 pm »
Тогава-заплатата, бонусите в работата-11
Пари от свободни професии, наеми, продажби-8-ми
Нали така

« Отговор #1225 -: Март 15, 2013, 11:52:15 pm »
Точно за хонорарите обсъждахме по кой дом да бъдат. Аз и тях поставям по 11-тия дом. Не знам, може и да греша.

Лили, права си за 8-мия дом, че за класиците не е за хубави работи (чак сега се върнах назад и прочетох целия ти пост).

*

Papy

• 4343
« Отговор #1226 -: Март 16, 2013, 12:00:14 am »
Точно за хонорарите обсъждахме по кой дом да бъдат. Аз и тях поставям по 11-тия дом. Не знам, може и да греша.

Не знам дали грешиш, само се опитвам да мисля :)
Хонорар-плащане от клиент при свободни професии
Значи-клиентът ти шеф ли ти е-е въпросът

« Отговор #1227 -: Март 16, 2013, 12:06:41 am »
Не би трябвало клиентът да ти е шеф. Трябва да има равнопоставеност. Нищо, че казват, че клиентът е цар. ;D Der Kunde ist König.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1228 -: Март 16, 2013, 12:14:35 am »
Не би трябвало клиентът да ти е шеф. Трябва да има равнопоставеност. Нищо, че казват, че клиентът е цар. ;D Der Kunde ist König.

Даа-и последно на кой дом ще стиснем ръцете :)

« Отговор #1229 -: Март 16, 2013, 12:17:43 am »
 ;D Не претендирам да съм права. Но ще продължа да си карам с 11-тия дом. Трябва да довърша изследването на тази хипотеза. Ако я отхвърля, ще пробвам друга. Засега имам твърде малко наблюдения, за да направя изводи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1230 -: Март 16, 2013, 11:31:38 am »
Лили, права си за 8-мия дом, че за класиците не е за хубави работи (чак сега се върнах назад и прочетох целия ти пост).

Благодаря, че се включи. :)

Да си призная, една хорарна книга не съм прочела, само съм разлиствала.
И ми остана блед спомен, че според класическите тълкувания осми дом в хорара не се свързва с хубави неща, а предимно със загуби, дългове, смърт и отчасти придобивки, но свързани със загуба за друг.

И при индийците е така, в наталната астрология - според класическите тълкувания основно 2 и 11 дом са свързват със средствата, с които разполагаме и които придобиваме. Осми дом, ако се тълкува по класическата схема, се свързва основно с мистиката, окултизма, тантрични и прочие духовни практики, но също така със смъртта и болестите, с дълголетието.

И във ведическата астрология все по-широко навлизат осъвременени тълкувания, вероятно заимствани от западната - вече чета, че 11 дом се свързва с мечтите, групите и приятелите, по 5 дом търсят любовта, по 8ми секса. :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1231 -: Март 16, 2013, 11:59:35 am »
Хубавото по 8-мия дом е дълголетието, например. Да де, ти си го писала. Операциите също са 8-мия дом и обикновено не ги свързваме с нещо хубаво (освен ако не са за разхубавяване), но ако са наложителни, допринасят за здравето и запазването на живота.

Признавам си, че цяла книга по хорарна астрология (от кора до кора) не съм прочела досега. Чела съм части от различни книги. Най-добре се уча от нагледни казуси, сухата теория не ми понася добре.

Някъде в нета прочетох (вече не помня къде, нямам линк), че по 5-ти дом е сексът за удоволствие, със случаен партньор, а по 8-мия дом - този с постоянен партньор, брачен партньор, където има силна емоционална връзка или с цел зачеване на дете.
« Последна редакция: Март 16, 2013, 12:03:38 pm от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1232 -: Март 16, 2013, 12:07:47 pm »
Някъде в нета прочетох (вече не помня къде, нямам линк), че по 5-ти дом е сексът за удоволствие, със случаен партньор, а по 8-мия дом - този с постоянен партньор, брачен партньор, където има силна емоционална връзка или с цел зачеване на дете.

Да, по 5 дом ако са любовнте авантюри и всички интимни връзки с цел забавление, удоволствие, вкл. на сексуална основа, 8 дом има силна връзка със 7ми в хороскопа, дори в някакъв смисъл се разглежда като негово "продължение". Тук индийците търсят трайността и удовлетвореността от брака като цяло, статуса след сключване на брак, емоционалната и сексуална връзка с брачния партньор.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1233 -: Март 16, 2013, 01:42:16 pm »
Благодаря за информацията, Лили.

« Отговор #1234 -: Март 19, 2013, 03:00:45 pm »
След като вече от около 3 месеца работя в един офис, в главата ми зрее дежурния за мен въпрос дали да напусна работа... Просто това е закон при мен - нежелание да се задържам на една работа, не ми дава мира... Работата не е толкова натоварваща, нищо стресиращо, но факта, че около мен са само мъже, предимно идиоти  :-[ (малко преувеличавам), че няма интересни хора, с които да споделиш нещо смислено, че си затворен цял ден между четири стени и времето ти тече по безсмислен и безполезен начин, че идва пролет, тепърва предстоят слънчевите, топли дни, и душата иска да летиии... Та тези и още факти ме провокират да задам глупавия въпрос "Да напусна ли работа?". Имам нужда от парите, но се триумя на кое да дам воля. Дълга или свободата  ;D Да си стоя ли на задника, или да си бия камшика и дим да ме няма... Ако можете да дадете дори и слаба светлинка, пак ще ми помогнете много...
19.03.2013 14:18h Варна

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1235 -: Март 19, 2013, 04:20:07 pm »
Да не мислиш, че опцията около теб да са само жени и предимно идиотки е с нещо по-добра?  ;D

Ако можеш да си позволиш да избираш и търсиш по-интересна и вълнуваща работна среда, можеш да напуснеш работа.

А ако имаш нужда от стабилност и не си сигурна, че можеш скоро да намериш по-добра алтернатива, би могла да се опиташ да претеглиш всички "за" и "против" и кое преобладава на работното ти място - позитиви или негативи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1236 -: Март 19, 2013, 08:11:57 pm »
Моля и аз за разчитане на един хорар.
Ще съм доволна ли от условията на мястото, където се очаква да започна пробно тези дни или да изчакам нещо друго?

София, 20,11 часа.

Много ми е оплетено и нито картите Таро нещо ми говорят, нито астрологията :(

« Отговор #1237 -: Март 20, 2013, 10:37:50 am »
Не знам дали условията на труд ще те притеснят или по-скоро ще е свързано със заплащането.

АС попада на "изгорения път" - потвърждение, че си притеснена от същината на въпроса. Управителят ти Венера е екзалтиран в 6-тия дом, а по този дом се съди за условията на труд. Затова моето предположение, че проблемът не е пряко свързан с условията на извършване на трудова дейност. Венера е изгорена от Слънцето, който управлява 11-тия дом - парите, спечелени от работа. Може би заплатата е повод за притеснението ти.

Луната е без курс, Венера няма сходящи аспекти в рамките на знака. Като че вътрешната ти нагласа е да не предприемаш нищо засега, по-скоро изчакваш по-добро предложение. Екзалтацията на Венера може и да показва, че добре си знаеш цената и не си склонна да приемаш каквато и да е работа. Луната (У10) в 9-тия дом излиза от квадратури с Венера и Слънцето. Възможно е настоящото предложение за работа да не отговаря на образованието ти (образованието ти да е по-високо от необходимото за тази работа, например).

Във всеки случай ти пожелавам успех и при взимането на крайното решение да не се ръководиш от хорара, а от логиката на здравия си разум!

« Отговор #1238 -: Март 20, 2013, 01:04:43 pm »
Не знам дали условията на труд ще те притеснят или по-скоро ще е свързано със заплащането.

АС попада на "изгорения път" - потвърждение, че си притеснена от същината на въпроса. Управителят ти Венера е екзалтиран в 6-тия дом, а по този дом се съди за условията на труд. Затова моето предположение, че проблемът не е пряко свързан с условията на извършване на трудова дейност. Венера е изгорена от Слънцето, който управлява 11-тия дом - парите, спечелени от работа. Може би заплатата е повод за притеснението ти.

Луната е без курс, Венера няма сходящи аспекти в рамките на знака. Като че вътрешната ти нагласа е да не предприемаш нищо засега, по-скоро изчакваш по-добро предложение. Екзалтацията на Венера може и да показва, че добре си знаеш цената и не си склонна да приемаш каквато и да е работа. Луната (У10) в 9-тия дом излиза от квадратури с Венера и Слънцето. Възможно е настоящото предложение за работа да не отговаря на образованието ти (образованието ти да е по-високо от необходимото за тази работа, например).

Във всеки случай ти пожелавам успех и при взимането на крайното решение да не се ръководиш от хорара, а от логиката на здравия си разум!

Благодаря ти от сърце, Мирабел.
Обадих се и приех предложение за пробен период, за да видим.
Днес получих още две обаждания (едното обаждане, на другото място мъжът ми говори), но си права - позицията е доста под това, което съм вършила и под образованието ми.
Напълно си права, че заплатата ме притеснява - по-малко от половината, което взимах на последната месторабота.

Но няма как :( Мама+малко дете без ДГ - мисията невъзможна за работа, проверено от една година.

Ще видя утре как ще мине интервюто на другото място, но мисля, че е малко "бошлав" работа - всички кандидати ги викат в един час :-\

« Отговор #1239 -: Март 21, 2013, 01:00:28 pm »
Цитат
Да не мислиш, че опцията около теб да са само жени и предимно идиотки е с нещо по-добра?  ;D

Лили, и ти си права, през изминалото лято пък работех само с момичета, и беше отново момент, в който се чувствах като извънземно. На сегашната работа е може би една идея по-добре. Но се оказва, че клюкарстването не е задължително да бъде запазена марка на жените, и мъжете са си клюкари.  :blink: Естествено всичко си зависи от характера. И да се правят подобни обощения е малко глупаво, като се замисли човек.

Благодаря, Акрукс!
Цитат
а когато Сатурн стане директен ще ти олекне.

А кога Сатурн ще стане директен?
А от тази карта може ли да се види дали ми предстои някакво пътуване в чужбина?