Здравей Гост

Свободата да бъдеш СВОБОДЕН от себе си

• 91 Отговора
  • 11068 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Свободата да бъдеш СВОБОДЕН от себе си
« Отговор #80 -: Октомври 03, 2010, 01:09:25 am »
При мен това е минал етап вече, но беше ежедневие преди няколко години по форумите. Сълзи, сополи, душевни мъки... Нямаше молба, на която да не съм се отзовала, на абсолютно непознати хора. Животът си тече, от тях никой не се е сетил за мен. Не че за мен това е от значение. Каквото имах да давам съм го дала, навярно тогава ми е било време за даване.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #81 -: Октомври 03, 2010, 03:08:24 am »
Абракадабра, много е хубаво това дето си го написала за квадрата към нодалната ос.
Аз като притежател на радикс с акцентирана НО стигнах до извода, че която и да е планета там, в която и да част (север-юг) пречи на плавното следване на пътя на СЛВ.

Май доста сме се събрали с такива квадрати, при мен е Венера, планетата, която хиииич не мога да я следвам плавно...Но никога не съм се и замисляла, че имам друга мисия в живота, знаела съм си от край време, че Любовта е нещото, което ще ме движи напред...Пък каква любов, все тая  ;D....Важното е да обичаш....Малко ще намеся и другата тема тук, защото виждам, че са свързани, по драконичната разбирам, че в минал живот съм съгрешила някъде и в този просто трябва да си го изстрадам, за да си получа наградката....Няма как да сме свободни от себе си, всички сме вързани от самото начало - ние по-обикновените хорица. След като си задаваме подобен въпрос, то е ясно, че не сме АДЕПТИ... :P

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #82 -: Октомври 03, 2010, 09:23:39 pm »
Свободата е висша форма на осъзнаване, на отговорност и разбиране....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #83 -: Октомври 03, 2010, 11:04:13 pm »
За мен свободата като понятие изобщо е илюжън.  ;D НЕма такова животно.  :P  Който си мисли, че може да се освободи от отговорности към нещо или някого, просто се самозаблуждава. Пълна свобода няма. Човек винаги е зависим от нещо или някого.

« Отговор #84 -: Октомври 03, 2010, 11:21:32 pm »
има свобода,извън тялото, чрез сънищата, медитации
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #85 -: Октомври 03, 2010, 11:27:36 pm »

Аз никога не съм се чувствала извън тялото си.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #86 -: Октомври 03, 2010, 11:38:29 pm »
За мен свободата като понятие изобщо е илюжън.  ;D НЕма такова животно.  :P  Който си мисли, че може да се освободи от отговорности към нещо или някого, просто се самозаблуждава. Пълна свобода няма. Човек винаги е зависим от нещо или някого.

И аз мисля, че в този материален свят, в който живеем, не може да има
пълна свобода и независимост - винаги си зависим от някого или от нещо  ;)

Или си независим в смисъла, че ....от теб нищо не зависи   ;D

Даммм.....това е много за кратко и извън матрията   :mellow:
Естествени минерали и амулети

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #87 -: Октомври 04, 2010, 12:00:21 am »
Ми, не знам, но за мен свобода може да има на духа, на мисълта, но в животаааа....който си мисли, че е свободен да прави каквото си поиска, когато си поиска и с когото си поиска е малко луд. Виначи човек е зависим от нещо или някого. Всичко е взаимно свързано.

*

Марая

• 28287
« Отговор #88 -: Октомври 06, 2010, 08:28:01 pm »
Всъщност истинската свобода е по Сатурн....До тук стигнах след дълъг анализ.
Сатурн е планета , която чрез кристализацията ни дава шанс да прогледнем , да видим нещата от един по-различен ъгъл....
А тази му сфера на влияние ни освобождава именно от факта да прозрем страховете си и ги използваме по конструктивен начин....
Кой друг освен Сатурн може да свали розовите очилца на Нептун? :rolleyes:
И кой друг би могъл да рамкира времето и страха...?

http://www.youtube.com/watch?v=rzpW7P83sb4&feature=related

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Октомври 06, 2010, 08:57:02 pm »
Сатурн е планета , която чрез кристализацията ни дава шанс да прогледнем , да видим нещата от един по-различен ъгъл....

Склонна съм да се съглася с теб.  :blink:

За каква свобода можем да говорим, ако човек не е в състояние да осъзнае ограниченията си?
Преди да се изстреляме към Уран, би било добре първо да сме научили сатурновите си уроци. Сатурн ни учи да разграничаваме илюзорната представа от истината. Сатурн е мъдрост, а тя се постига чрез опита ни в материята. Мъдрецът приема ограниченията и се издига над тях, докато глупакът се перчи и отрича съществуването им (в материята). Такъв е механизмът на отричането - с крака хлътнали във вакуума, в нищото се правим, че всичко е наред.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #90 -: Октомври 06, 2010, 09:46:48 pm »

Склонна съм да се съглася с теб.  :blink:

За каква свобода можем да говорим, ако човек не е в състояние да осъзнае ограниченията си?
Преди да се изстреляме към Уран, би било добре първо да сме научили сатурновите си уроци. Сатурн ни учи да разграничаваме илюзорната представа от истината. Сатурн е мъдрост, а тя се постига чрез опита ни в материята. Мъдрецът приема ограниченията и се издига над тях, докато глупакът се перчи и отрича съществуването им (в материята). Такъв е механизмът на отричането - с крака хлътнали във вакуума, в нищото се правим, че всичко е наред.

Да , точно за тази свобода говоря!
За познаването и осъзнаването , за онази мъдрост скрита дълбоко в нас....
За какво ми е Уран , ако не познавам Сатурн?
Не бих могла по никакъв начин да вибрирам на неговите честоти свързани с анархията - символ на Уран....
Той руши ненужното , а Сатурн вече е определил кое е то....
http://vbox7.com/play:f5aaf92b

*

Марая

• 28287
« Отговор #91 -: Октомври 06, 2010, 10:56:38 pm »
Да , много слабости на този свят са ми познати!
Не казвам , че от някого съм по-добра....
Увличах се от славата , от суетата...
Животът мислех лек като игра.....

Да , много срещи и красиви пътища....
сред пустош и сред тишина....
Аз търсих я във погледи по улици....
А тя до мене сгушена била....

Намирам я преди да срещна залеза...   
Окъпана от утрото сълза......
Наричам я практично *свободата*
А всъщност е илюзия....една.....

06. 10. 2010г......
16:45мин....
Б-с....

Днес отново ми донесоха перце.... :blink:
Какви ли послания ми пращат Ангелите? :rolleyes:
« Последна редакция: Октомври 07, 2010, 12:07:26 am от Марая »