Здравей Гост

Интервюта и предсказания на световни астролози

• 23 Отговора
  • 6422 Прегледи
*

sunrain

• 6710
За да поместя това търсих подходящата тема, но няма. 
На едно място можем да събираме изказвания на чужди астролози, прогнози, както и разговори с тях при посещението им в България.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=603965

Интервю на Искра Сотирова с астролога МИХАИЛ ЛЕВИН:

- Господин Левин, как се запознахте с астрологията в една тоталитарна държава като СССР, където подобни науки бяха забранени?

- Най-смешното е, че започнах да уча астрология в България. Може би знаете за духовното общество "Бялото братство". Преди 30 годни обаче не всички знаеха, че Петър Дънов е роден във Варненско. Самият той не се е занимавал специално с астрология, но неговите ученици - да.

Познавах добре учениците му Крум Жаров и Николай Дойнов, а също трудовете на Иван Антонов и Николай Пашов. С помощта на мои приятели българи открих първите книги по астрология - западни преводи. През 70-те години на ХХ век в Москва не можеше да се намери и един учебник.

Напреднах бързо, тъй като съм математик и астроном. Затова ми беше ясно как да проуча методите на изчисление в астрологията.

- Астрологията е консервативна наука. Тя променя ли се?

- Бих казал по-скоро, че е стара наука, но не и консервативна. Астрологията се работи от жив човек. Тя се занимава с всичко, което става с вътрешния мир на човека. В последните 300 години бяха открити нови невидими планети и астероид и науката много се разви. Не трябва да се мисли, че при нас всичко е само традиция.

Освен това имаме постоянен жив контакт с човека. Когато някой дойде на консултация, първо му се разяснява неговият минал живот. Правят се прогнози. След няколко срещи се получава обратна връзка и човек може да анализира кое от предсказаното се е случило. Очертава се най-главното събитие в неговия живот.

Астрологията е жив експеримент - казвате нещо и веднага получавате отговора дали е така. Прогнозата минава проверката на живота. Така че от науките за човека астрологията е най-експерименталната.

- За колко дълъг период от време може да се направи хороскоп?

- Ако искате подробен хороскоп, той ще е за по-кратък период от живота ви. Иначе може да се направи прогноза до самата смърт. Нека да кажа обаче - не всичко в живота е предварително начертано. Има някои точки, когато човек може да прави избор и бъдещето му зависи от него самия. Не всичко е решено.

Животът е като жп линия - пътуваш, после се оказваш пред два пътя и трябва да избереш. Например ако се омъжите, за определено време решението е взето. После в един момент се движите по инерция. Но след някакъв период възниква възможност за друг избор.

- Кои хора са трудни за правене на хороскоп?

- Има различни хора. По хороскопа на всеки може да се каже доколко е свободен по отношение на съдбата си. Едни се оказват в трудни обстоятелства и не могат да влияят много на пътя си, имат малко възможности да избират. Други са много свободни, животът им е осеян от възможности за избор и различни решения и за тях е по-трудно да се предсказва.

- На кои известни личности сте гадали по звездите?

- Имената им са професионална тайна. Но ще кажа, че мои клиенти са били министри, най-големите бизнесмени, държавни глави.

- Има ли мистика в астрологията?

- Тя е закон на природата. Както ние търпим Закона за всеобщото притегляне и не можем да се откъснем от Земята. Но все пак се движим наляво-надясно и напред-назад. Така е и астрологията - ограничава се от някои закони, показва някои възможности.

- Може ли човек сам да си направи хороскоп?

- Да се изчисли хороскопът, вече е много просто. Достатъчно е да знаеш датата, мястото и времето на раждането си. Вече има компютърни програми, които изчисляват всичко

В древността са били нужни 3 месеца, за да се смята на глинени плочки или на папируси. Вземали са се таблици, за да се види положението на планетите. Преди години, като започвах да се занимавам, се искаха знания, книги, няколко часа смятане.

Сега само натискаш копчето на компютъра. Въпросът е как да се разтълкува начертаната графика.

В академията са ни нужни 2 години, за да дадем основно астрологическо знание. То е достатъчно студентът да се занимава за себе си. С още 3 години сериозно обучение може да се интерпретира добре чуждият хороскоп.

Но сам за себе си да интерпретираш -това е опасна работа. Всичко, което е свързано с човека - ситуации, връзки, не можете да оцените правилно, защото сте твърде заинтересован.

Астрологията е наука, свързана с човека, и на нея не й стигат чисто техническите изчисления. Тя е свързана и с психология, и с история, с подходи на интуицията. Не можете да тълкувате спокойно вашия собствен хороскоп или на вашите близки. И в Библията е казано: "Не лекувай сам близките си."

Истинският астролог го знае и дава възможност на други колеги да тълкуват неговия хороскоп спокойно и неемоционално.

- Какво вещаят звездите за Европейския съюз?

- Аз правя прогноза отделно за народа и за държавата.

Който мисли, че Евросъюзът ще се разпадне, дълбоко се лъже. Но ще преживее сериозни промени. Ще има да решава много сериозни проблеми в най-близко бъдеще. Ще се измъкне от икономическите проблеми и еврото ще стане стабилна валута. След един кратък период европейската валута даже ще стане по-надеждна от долара.

Държавите постепенно  ще се сливат и ще постигнат единство. Това ще стане чрез поредица трансформации.

В момента Европейският съюз не е стабилен, защото той даже не е конфедерация. Всяка една от държавите притежава много голяма степен собствена свобода да взема решения, от които да зависи бъдещето на целия съюз и икономически, и политически. Ще се мине през още няколко критични ситуации.

Предстои да бъде ограничен суверенитетът на всяка една от държавите и ще се премине към силна централна власт на общоевропейското правителство. То под някаква форма ще възникне. Ще се появи достатъчно плътно обединение на федеративен принцип подобно на Съединените щати.

- Има ли Евросъюзът планета покровител?

- Смятам, че това е Юпитер. Аз приемам за рождена дата на Европейския съюз договора от Маастрихт. Може да се строят карти и на основата на по-стари формирования, които предшестват Европейския съюз, но аз приемам 7 февруари 1992 г. - тогава възниква като уникална и самостоятелна организация.

- Хубава планета ли е Юпитер?

- Всяка планета има своите негативни и позитивни позиции. Но само ще кажа, че перспективите на Евросъюза са много добри.

- При нас има случай, в който астролог отиде на съд, защото направи прогноза за земетресение и хвърли в паника цял град...

- И аз бих го съдил. Занимавал съм се с въпросите на сеизмологията от астрологична гледна точка. Тази наука не притежава  средства да предсказва земетресения.

Можем да говорим за някаква степен на вероятност и на предположение, но не можем да указваме място и време на земетресението. Няма метод в съвременната астрология за това.

Нека подчертая обаче - редно е този човек да бъде съден не като астролог, а за шарлатанство.

Но ако той твърди, че е получил предупреждение свише, тогава е друго. Хората са му повярвали, събрали са си вещите и са се изнесли на палатки. Тогава обаче за какво го съдят? Нали участват две страни - човек, казал нещо, и жители, които са му повярвали. Нека и те си помислят на кого се сърдят.

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Интервюта и предсказания на световни астролози
« Отговор #1 -: Октомври 05, 2010, 07:35:25 pm »
Страхотно интрвю! Благодаря Съни.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2 -: Октомври 12, 2010, 04:41:08 pm »
                                Кризата свършва през 2020 г.

Световната финансова криза ще завърши на 21 декември 2020 г., след което ще започне ръст на икономиката.

Това съобщи по време на "кръгла маса" президентът на авестийската школа по астрология Павел Глоба, цитиран от Интерфакс и БГНЕС.
До 2020 г. руснаците ги очакват три пика на кризи: през 2012 г., 2014 г. и 2016-2018 г., като последната ще бъде най-тежка за целия свят. Кризите ще се разделят от кратки (1,5 години) периоди на ръст на икономиката, прeдрича астрологът.
http://dnes.dir.bg/news.php?id=4084975

П.П. Информацията не е нова, но касае бъдещ период, затова я помествам тук.
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 05:08:21 pm от sunrain »

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #3 -: Октомври 12, 2010, 05:00:21 pm »
                               Кризата свършва през 2020 г.

Световната финансова криза ще завърши на 21 декември 2020 г., след което ще започне ръст на икономиката.

Това съобщи по време на "кръгла маса" президентът на австрийската школа по астрология Павел Глоба, цитиран от Интерфакс и БГНЕС.
До 2020 г. руснаците ги очакват три пика на кризи: през 2012 г., 2014 г. и 2016-2018 г., като последната ще бъде най-тежка за целия свят. Кризите ще се разделят от кратки (1,5 години) периоди на ръст на икономиката, прeдрича астрологът.
http://dnes.dir.bg/news.php?id=4084975

П.П. Информацията не е нова, но касае бъдещ период, затова я помествам тук.
Душо,ква австрийска школа,бе-))))...авестийската ;D
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4 -: Октомври 12, 2010, 05:05:45 pm »
 ;D Еми нали се сещаш, че не аз съм го писала. Сега ще го коригирам веднага.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #5 -: Октомври 13, 2010, 04:18:03 am »
Тъй като са единици гостуващите световно известни астролози у нас, пускам линк с интересно интервю, дадено от Илиана Магерова за астрологията, като към края на интервюто има и малко прогностика в мунданен аспект: http://wwww.vbox7.com/play:25d4bc0a

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #6 -: Октомври 13, 2010, 04:26:41 am »
Предсказания на индийския астролог Рай Кумар Шарма за избирането на Б.Обама за президент и опасността за живота му, която възможност и ние сме видели в натала му. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=301043

Интервю с Любомир Червенков, дадено през декември 2009 : "Финансовата криза ще приключи през септември догодина, обяви в ексклузивно интервю за БЛИЦ Любомир Червенков, един от най-известните астролози в Австралия в момента."
 http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=8402&Itemid=9  Значи кризата е свършила сега през септември.  :blink:  Ура!
« Последна редакция: Октомври 13, 2010, 04:30:50 am от Скарлет »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Октомври 13, 2010, 04:35:25 am »
Значи кризата е свършила сега през септември.  :blink:  Ура!

Еми дано е прав, ама все още не виждам да е приключила.
Другаде пък чух, че по това време сме щели да стигнем дъното на кризата. Е, тогава вече няма къде по-надолу, но рецесията все още е факт.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Октомври 13, 2010, 04:45:23 am »
Предсказания на индийския астролог Рай Кумар Шарма за избирането на Б.Обама за президент и опасността за живота му, която възможност и ние сме видели в натала му. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=301043

Интервю с Любомир Червенков, дадено през декември 2009 : "Финансовата криза ще приключи през септември догодина, обяви в ексклузивно интервю за БЛИЦ Любомир Червенков, един от най-известните астролози в Австралия в момента."
 http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=8402&Itemid=9  Значи кризата е свършила сега през септември.  :blink:  Ура!

Много искам да знам , как става това това определяне за НАЙ-ДОБЪР АСТРОЛОГ? :-[ :unsure:
Някой да ми го обясни като на простак , ако обича.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #9 -: Октомври 13, 2010, 04:48:43 am »
Да, всъщност затова идеята ми беше в тази тема да са изказвания и прогнози на чужди астролози и да следим дали се случват евентуално. Така, че ако нямате нищо против, да се съсредоточим върху тях. БГ тук да ги оставим на заден план, те и без това в други се коментират. 

« Отговор #10 -: Октомври 13, 2010, 05:33:38 am »
Такава програма с въртящи се транзити е AstroWorld. Нейната не знам коя е.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #11 -: Октомври 13, 2010, 03:04:08 pm »

Много искам да знам , как става това това определяне за НАЙ-ДОБЪР АСТРОЛОГ? :-[ :unsure:
Някой да ми го обясни като на простак , ако обича.... ;D

Моля те, нека не извъртаме темата в друга посока. Кой, какво, защо....няма значение. Пуснах линкове и на наши астролози, защото вече споменах по-горе, че според мен не беше нужно отварянето на цяла тема за прогнози на световно известни астролози, защото такива в БГ дават единици. Имаше една по-стара тема, можеше там да се пуснат тези интервюта. Но щом така е преценила авторката, няма лошо. Не ми е приятно да чета това, Марая, не това е темата и замисъла. Сигурно някой ги е определил като "най-добри". Пък ни е винаги сме първите, които тичаме да го опровергаем.  :lol: Ако искаш и ти да си сред най-добрите....може и това време да дойде някога, но човек трябва да работи доста първо върху себе си. Хубав ден на всички!  :88:

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Октомври 13, 2010, 04:38:39 pm »
Моля те, нека не извъртаме темата в друга посока. Кой, какво, защо....няма значение. Пуснах линкове и на наши астролози, защото вече споменах по-горе, че според мен не беше нужно отварянето на цяла тема за прогнози на световно известни астролози, защото такива в БГ дават единици. Имаше една по-стара тема, можеше там да се пуснат тези интервюта. Но щом така е преценила авторката, няма лошо. Не ми е приятно да чета това, Марая, не това е темата и замисъла. Сигурно някой ги е определил като "най-добри". Пък ни е винаги сме първите, които тичаме да го опровергаем.  :lol: Ако искаш и ти да си сред най-добрите....може и това време да дойде някога, но човек трябва да работи доста първо върху себе си. Хубав ден на всички!  :88:

Това искам да знам , кой е някой?
Не отричам ничии способности и нямам нищо против -искам просто да знам . :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #13 -: Октомври 13, 2010, 05:17:30 pm »
Имаше една по-стара тема, можеше там да се пуснат тези интервюта. Но щом така е преценила авторката, няма лошо.

Ако знаеш коя е пусни линк в тази към нея или поне заглавието й, аз ще я издиря, не срещнах точно такава във форума. И затова направих специално за чуждите, макар да са рядкост, беше с идеята да са отделно. Тук ще пусна скоро и това от Гал Сасон.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #14 -: Октомври 13, 2010, 06:37:56 pm »
Много хубава тема, да се съберат прогнозите за света на едно място. И без това това ни притеснява всички нас напоследък.
Дотук разбрах, Че Европа ще я бъде. Не че и аз нямам същата прогноза, ама много ми се ще наистина да стане.
Но що Глоба е решил 2020, че ние ще измрем дотогава, ако чакаме в състоянието, в което сме?  :-\

Може би е хубаво ако можем и да тълкуваме защо те мислят така.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #15 -: Декември 05, 2010, 05:35:15 am »
ГАЛ САСОН

Текст Лилия Стамболова

Зачетох тази книга и толкова ме увлече! Хареса ми идеята в основата на кабала, че словото е магия, която твори реалността, и че човек може да създава собствената си съдба.
Гал е ерудиран, пише леко, умно и с хубаво чувство за хумор. Включва в обясненията си различни притчи, митологии, филми. А втората му книга „Космическият навигатор“ е още по-интересна, защото съчетава кабала с астрология.

Сасон е завършил психология в Израел и астрология в Golden Circle School of Sacred Sciences (Училището на Златния кръг на свещеното знание) в Мексико. Професионален музикант е и композитор на свещена музика. От 4 години по покана на изд. „Кибеа” кабалистът води лекции и семинари у нас и изготвя персонални хороскопи. Този път дойде, за да говори за световната икономическа криза и за календара на маите и 2012-а. От EVA отново го потърсихме за интервю.

Кога ще приключи финансовата криза според прогнозите ти?
Още от лятото имаме шанс това да стане. Кризата е провокирана от Сатурн, който в астрологията се свързва със сътресения и  уроци. В момента той излиза от дома на Девата – знака на прецизността и пречистването, и навлиза в дома на Везни, знак на равновесието, баланса и добрите взаимоотношения. Но кризата е урок да се научим да се справяме с ресурсите. И ако не го научим до 2012-а, ще стане по-трудно, защото тогава Сатурн влиза в Скорпион – знака на обновлението чрез смъртта, и в този дом уроците са драматични.

Това има ли връзка с прогнозите за края на света и с календара на маите?
Тази тема е спекулация на интернет. Маите имат три календара, а този, за който се вдига шум, е цикличен. Написан е до определена дата, но може би просто там е свършил да пише, който го е писал или пък на жена му й е писнало мъжът й да пише едно и също.

Какви са другите по-интересни позиции на планетите?
Например на Юпитер в Риби през септември. Влиянието на Юпитер по принцип е позитивно и подкрепя развитието на основните сфери в живота. Това е време, в което можем да се освободим от крайностите в харчене, хранене, във всичко. От 8 октомври до 18 ноември Венера е ретроградна в Скорпион, което означава, че е добре да внимаваме за връзките си. Има и още една интересна тенденция, която предстои да се разгърне, и то скоро. Така както отпадна илюзията за пространство и се загуби смисълът на географските граници, ще се стопи и илюзията за времето.

А ти на колко си години? Имаш ли семейство, деца?
На 42 и съм сгоден. Деца нямам, освен ако... Преди 21 години бях с една индийка в Индия. Повече не се видяхме, но се надявам да не е забременяла.

А в коя част на Ел Ей живееш?
В Силвърлейк, близо до Холивуд. Прекрасно е, определят го като най-артистичното и интересно място в западните щати. Пълно е с млади хора с кучета и деца, с писатели, музиканти, артисти. Чувстваш се като в малко селце вътре в града. Наел съм къща. Имаме сливови дървета, ябълкови. Мечтая си да имаме птици и кокошки.

Ядеш ли месо?
Не. Позволявам си яйца и риба.

И доста тренираш очевидно.
На 12-13 г. бях втори на Националния шампионат по гимнастика в Израел. После се занимавах с акробатика, с жиужицу. Винаги съм се движил много. Практикувам йога, тичам. Баща ми пък беше известен футболист в Израел и после треньор на националния отбор, а майка ми беше плувкиня и след това учителка по английски.

Истина ли е, че баща ти е българин?
Да. Всъщност дядо ми е турчин. Избягал от турската армия и дошъл във Варна. Бил висок и красив. Прадядо имал антикварно магазинче, харесал дядо ми и го сгодил за баба ми, без двамата да се познават. След Втората световна война заминали за Израел. След десетилетия семеен живот баба ми още беше убедена, че това е бил нейният мъж.

За какво ти е приятно да си спомняш?
За българската ми баба Виктория. Ходех при нея след училище. Аз съм от Хайфа в Израел, който много прилича на Варна. А баба ми ми правеше турско кафе, черпеше ме с кашкавал или вкусни баници и много си говорехме. Много я обичах. Беше единствената, на която можех да разказвам за моя свят и която ме приемаше какъвто съм, без да ме съди. Помогна във време, в което бях потънал много. Живеех непрекъснато във въображението си и ме влечеше мистицизмът, а родителите ми бяха хора на логиката, атеисти.

Пиел си турско кафе като дете? Не беше ли силно за теб?
Още пия, по две на ден. А най-добрият ми приятел беше българският ми братовчед, син на брата на баща ми.

Поддържаш ли връзка с варненските си роднини?
Да. Виждах се с моя братовчед Влади, който ми показа къде са живеели баба ми и дядо ми - на улица Одрин, близо до центъра на града, и къде е било антикварното магазинче на прадядо. Имах толкова силен порив да видя Археологическия музей. Впоследствие разбрах, че там е било училището, където са учили баба и дядо.

Вярваш ли, че си се прераждал?
Да, бил съм българин, отвлечен от турците някъде през XVII век. Четох книга за кръвния данък, който са плащали страните, поробени от Османската империя. За момчетата, които са били отвличани, обучавани и превръщани във войници. Докато четях, изпитвах силно усещане, физически спомен, потекоха ми сълзи. Почувствах, че е много важно да отида в Истанбул. Имах драматичното чувство, че там или ще ме убият, или ще се случи нещо уникално хубаво и кармично предопределено. Първо, по случайност летях с чартърен полет и срещнах Ума Търман. А после се запознах с Ели – преводачката на моите лекции тук. Тя донесе книгата ми в България и уреди да бъде преведена и издадена. Така попаднах тук. Знам още, че съм живял в Южна Франция по времето на Римската империя и съм бил гал. Прекарал съм и доста време в Мароко.

Гал, наистина ли второто ти име е Балкан?
Всъщност е медийна измислица, както и че съм гуру на Мадона. Балкан се казва кучето ми, защото в превод означава „цар на вълците“. Според някои и Стара планина е наричана така, защото била царство на вълците. А кучето ми се страхуваше от всичко – от балони, трамваи, чернокожи, и майка ми искаше да му дам силно име. Имам и котка Лайра. Домашните животни са изключително важни учители. Котките учат как да даваш любов, а кучетата - как да я приемаш.

Какво те прави щастлив?
Да пътувам, да тренирам, да се занимавам с градинарство. Да наблюдавам как цъфтят цветята. Обичам да чета, да гледам филми. Много харесах „Аватар“ например.

Любопитно ми е има ли позиция в астрологията, която да може да покаже, че някой е гей? Защо според теб броят им нарасна в последните години?
Не съм открил нещо, което драматично да индикира това. Не мисля, че са повече. Според  статистики 10% от населението винаги са били гей ориентирани, просто не са се афиширали. А има и статистики, според които само 20% от хората са категорично хетеро. Останалите са потенциално би. Мисля, че просто в последно време хората са по-отворени към различното.

А какво мислиш за нарастващия брой жени лидери?
Жените винаги са били лидери, но засега е управлявала повече мъжката енергия. Тенденцията като че ли е на власт да дойдат жените, които пазят женското в себе си. И въобще да започва да води женската енергия. Погледнете дори Обама. Въпреки че знакът му е огнен, Лъв, той е по-нежен, по-внимателен. Работи повече върху социални, по-женски теми като образованието. Даже намалява състава на НАСА, което едва ли един мъж би допуснал.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #16 -: Декември 05, 2010, 05:37:52 am »
Лекция на Гал Сасон

АСТРОЛОГИЯ И БЪДЕЩЕ:
Икономическата криза
2012

“Ще започнем с кратка медитация.

Дишайте дълбоко.
Представете си, че сте в центъра на зодиака.
Представете си четирите посоки, които се пазят от четирима архангели.

Представете си как те разперват криле, така че тези криле се докосват и създават ореол от светлина, през който светлината от Божественото стига директно във вас. За да може вие да навлезете в самата информация. И да станете ангел и за други хора.

Сега си представете как свързвате четирите елемента. Най-напред съчетавате огъня и водата, Лъва и Орела, които пият от една и съща чаша.

След това съчетавате земята и въздуха и си представяте в сърцето, че сте лъч на звезда. Един от триъгълниците е насочен към върха нагоре - мъжкото начало и един триъгълник насочен с върха надолу - женското начало.
Представяте си кръг с четири върха, който свързва четиримата архангели, свързва четирите посоки.
Свързва четирите камери на сърцето, позволява на кръвта, който е вашия собствен сок на Дървото на живота, да ви освежи. Да ви помогне да създадете фотосинтеза.

Което означава създаването на живот от светлина. И сега ще чуете едно древно напяване.
Кабалистичният кръг, за който се казва, че може да отвори вратите към по-различни измерения.

тук

Вдишайте дълбоко и задръжте дъха, колкото се може повече. Издишайте. Още веднъж. Вдишайте. И издишайте. И за последен път вдишайте. Издишайте.

Много бавно си представете четиримата архангели, които отлитат към Първоизточника и бавно се връщате тук и сега. Отваряте очи.

Сега, след като вече създадохме свещеното пространство тук, ние ще можем да си говорим интересни неща.

Много бях щастлив да пристигна в София, която е богинята на мъдростта, но знаех, че ще дойде момент, когато ще бъда готов да посетя Варна и наистина много се вълнувам за тази първа вечер с вас тук.
Благодаря ви!”
« Последна редакция: Ноември 23, 2011, 10:52:38 pm от sunrain »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #17 -: Декември 05, 2010, 05:39:13 am »
Тук започва да пита кои са представителите на съответните знаци. Изрежда ги. Присъстващите вдигат ръце.

Стига до Близнаци.

“Винаги може да ги познаете, защото след 10 минути започват да се чешат, докато говорите. Психологически изследвания показват, че това е, защото им е скучно. Така те стимулират нервната си система.

Рак?

Много Раци. Може би, защото е Варна и е до вода. И този месец е на Рака. Тоест на енергийно ниво вие сте наши домакини. Интересно на кой ден започва Рака?

Това е денят на свети Йоан в католицизма. А той е известен с покръстването, Божието кръщение на хората.

А кой е Лъв? Тук са много срамежливи Лъвовете, обикновено те си вдигат високо ръката.

Деви? Ооо. Девите са много щастливи, в продължение на две години те трябваше да износват Сатурн на гърба си, още малко им остава и са дошли тук, за да чуят добрата новина, че в следващите 29 години не трябва да се справят със Сатурн. Ще са много щастливи да предадат Сатурн на... Кой е Везни? На тези хора...

Везните се надяваме да ни помогнат с финансовата ситуация. Също така Сатурн екзалтира във Везни. Сатурн е като растение, което обича да вирее във Везни, успява да израстне по-добре.

Скорпионите никога няма да си кажат, но все пак кой е Скорпион. Сигурен съм, че има още поне десет тука. Скорпионите са шпиони! Рядко явление е шпионин да каже: “Да, аз съм шпионин”.

А Стрелците кои са?

Най-популярния зодиакален знак. Заради тях се появи тази финансова криза. Въобще не е смешно, сериозен съм.

...Козирог.  Той също е причина...Водолей, кой е Водолей. Постепенно се придвижваме към ерата на Водолея. Ще говорим за 2012. Това е като шега за Водолеите. А Риби? Рибите винаги присъстват на подобен род срещи. Това ги кара да се чувстват нормални.

За да ви е малко по-интересно ще говорим за астрология в контекста на Кабала." 

« Последна редакция: Ноември 23, 2011, 10:53:26 pm от sunrain »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #18 -: Декември 05, 2010, 05:40:38 am »
"Мисля, че един от най-важните символи, който съществува в света е този. Не съм даоист. Този символ е един от най-дълбоките, които съм срещал в живота си. Много простичък, но раказва история. Той казва че всичко е в кръг, няма край, няма начало. И за да можем да създадем хармония, балансът е най-важен. 

На Запад, когато искаме да разделим нещо, обикновено го режем наполовина. На Изток са решили, че това не е най-добрия начин да се режат нещата през средата, защото това създава разделение. Вълната е по-добрият начин да се разделят нещата, защото границата става по-голяма. И понеже тя е по-голяма, това предизвиква двете страни да си взаимодействат повече. И, за да е още по-интензивно, има черно посолство в бялата страна и бяло посолство в черната страна, което всъщност е символ на дипломатическите отношения.

Интересното е, че в астрологията кой е знака на дипломатичността, на връзките, на мира...Везни. Виждате, че в този знак се съдържа огромно знание, ако знаете по какъв начин да го разглеждате. В Кабала, която е древна и мистична наука, не се говори за Ин и Ян, както в Даоизма, а се говори за отдаването и получаването. Казва се, че Бог е създал тази Вселена като двигател, който предизвиква непрекъснато отдаване и получаване. И ние, на нас е отредено, да създаваме непрекъснат цикъл на отдаване и получаване. Целият свят е един хармонизиран механизъм на отдаване и получаване, на мъжко и женско. В астрологията също имаме отдаващи знаци и получаващи знаци. Тези, които дават се смятат за мъжки, а възприемчивите, тези които получават, са женски.

В Йога имаме двете змии, които се увиват около гръбначния стълб, едната е мъжка, другата е женска. 

Когато сме били още в ранните зори на нашата еволюция, обществото е било разделено на ловци и такива, които събират. Ловците – мъжка енергия, те са боравили с копието, а жените са събирали плячката в пещерата. 

Тоест основата на тази финансова криза и въобще на всяка една криза, независимо дали глобална или лична, това е липсата на баланс. Това, което аз съм забелязал по отношение на финансовата криза, че дисбаланса е между Изтока и Запада. Запада е мъжки. Става въпрос за това да стигнем до Луната, няма значение дали са руснаци или американци, това просто е концепция от Запада. Става въпрос за купуване на неща, за харчене, за придобиване на повече, за поемане на рискове, игра на покер, на хазарт, за индивидуализма. На Изток става дума за нацията, обществото, за спестяване, женското начало.

Когато се появи дисбаланс, това причинява една определена криза. Според гръцкото тълкуване на думата криза, това е точката на промяна.

Някои хора смятат, че се дължи на американците, които са взели твърде много пари назаем срещу ипотека. Тоест, те са изхарчили много. Други хора обвиняват китайците, че те са спестявали твърде много.
Отново тук виждате – получаването и отдаването, харченето и спестяването. Америка дължи на света около билиони, а китайците имат пък трилиони, които пазят за себе си. Няма баланс, виждаме точно обратното.

Първопричината за този проблем може да се проследи и в картата на Америка. Тя е под знака на Рак. Става въпрос за дома и семейството. Как е започнала кризата?

Американците са дали твърде много пари срещу ипотека, нещо, което Раците често правят, за Рака е много важна черупката, дома. Виждате, че асцендента е Стрелец. Стрелец е много щедър знак. Знакът, който казва да!

Какво се случва, когато Слънцето е в 7 дом, както е в картата на Америка? Слънце в 7 дом може да блести само, ако е свързано с партньор. Но 7 дом се свързва още и с враговете. Врагове и партньори, точно затова астрологията е уникална, вашият най-голям враг е най-вероятно някой любим от предишен живот, който е решил да ви покаже урок, което никой друг не е искал да свърши за вас. И ще проследите, че ако имате такъв враг, продължителен в живота, започвате да изглеждате като него.

Тоест Америка може да блести единствено, ако има партньор. Това е нещо, което едва сега американците започват да разбират.

Символът на Америка – чичо Сам. Идва от Самюъл. На Иврит това име означава, взет назаем от Бог. Финансовата криза, която е започнала там и която тук може да усетим е точно затова, че хората всъщност са взели твърде много пари назаем. И от много дълго време казвам на хората в Америка, че те трябва да променят своя символ.

Есента на 2007-ма Сатурн се придвижи в Дева. Около месец след това, индустрията започна да слиза надолу.

По-рано Сатурн беше в Лъва, който се свързва със стоковата борса, хазарта, всеки се опитваше да прави пари там, но в момента, в който Сатурн се придвижи в Дева-това свърши.

Сатурн е карма, Дева е счетоводство, данъци, корекция, всичко, което е свързано с точни изчисления и която се появява веднага след Лъва, малкото непослушно момче, Дева е бавачката.

Когато Сатурн се придвижи в Дева се появи табелката „НЕ”. Ключовата дума за Девите е Не.
Девата е диета. Не на захарта, не на баничките. Девата е всъщност знака, който ни кара да поемаме отговорност за своята карма.
Когато това се случи хората, които правеха пари, трябваше да спрат. Но това не беше достатъчно.

Тогава Плутон се придвижи в Козирог. В карта на Щатите се наблюдава завръщане на Плутон.

Казва се, че когато това се случва, някоя империя спира да съществува. Той се придвижи от знака на Да, оптимизма, в Козирог, знака на прагматизма, песимизма, нищо не е безплатно, няма лесни пътища.

Когато тези два фактора се съчетаха, започна началото на финансовата криза."
« Последна редакция: Ноември 23, 2011, 10:53:48 pm от sunrain »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #19 -: Декември 05, 2010, 05:41:17 am »
"Преди това Плутон беше в Стрелец.

Като пример аз тук съм извадил някои изрезки от вестниците. „Когато вашата банка казва не, Шампион казва – да.” Тяхната рекламна кампания, на една банка. Все едно дали имате пари - ето ви пари, купете си къща.

Интересното е, че цялата дерегулация на Уолстрийт започна в момента, в който Плутон се придвижи в Стрелец.   

Плутон ще е в Козирог до 2023 година. Не става въпрос, че финансовата криза ще продължи до тогава. Но със сигурност ще продължи да бъде предизвикателство.

Според Кабала единственият начин, по който можем да се справим с кризата, е да балансираме.

Най-добрият знак в който можем да постигнем баланс е Везни. Сатурн се придвижи във Везни. На 29 октомври 2009. Точно тогава в Америка се даде годишен отчет, свързан с брутния вътрешен продукт и за първи път от началото на рецесията, той беше плюс.

И някой започнаха да си казват да, тази рецесия приключи. Какво са забравили обаче? Че Сатурн ще бъде и ретрограден, за да може да провери дали наистина сме си научили урока.

Днес ме питаха кога ще приключи кризата. Астролозите не могат да кажат. Мога да ви кажа определени тенденции, които да посочат вероятностите. Затова ви казвам, когато Сатурн е във Везни, ще бъде по-лесно да се балансира, но ако ние не балансираме, това няма да се случи скоро.
Какво правиме ние, за да можем да помогнем, за да се възползваме от благословията на определени планети.
Астрологията съдържа нашата свободна воля. Ние сме създадени по образ и подобие на Бог. Затова ние самите можем да създаваме в нашия живот.

На 7 април 2010 Сатурн се върна в Дева, на малко посещение. Когато той за първи път влезе в Дева в Америка се говореше за компании, които са твърде големи, за да се провалят. Сега се говори, че има страни, които са твърде големи да се провалят. Когато на 21 юли 2010 Сатурн ще се придвижи отново във Везни ще бъде по-лесно да се балансират нещата, но отново това зависи от всеки един от нас. Ако ние можем да балансираме даването и получаването."

Следва...
« Последна редакция: Ноември 23, 2011, 10:54:11 pm от sunrain »