Здравей Гост

Какво ни харесва и какво не ни харесва във ФОРУМА

• 97 Отговора
  • 45547 Прегледи
*

jinom

• **
  • 1753
Re:Какво ни харесва и какво не ни харесва във ФОРУМА
« Отговор #20 -: Октомври 10, 2010, 07:01:27 am »
Къде е иконката за наказания?  ;D

За тази ли питаш? -->

Нещо такова ми се въртеше.  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Октомври 10, 2010, 07:15:51 am »
Има и още, но вече отива към садо-мазо.  ;D

-->

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #22 -: Октомври 10, 2010, 02:50:27 pm »
Към Жином:

Вчера, в една от темите започнахме разговор свързан с астрологичната информация която новорегистрираните, а така също и всички останали могат да имат лесен достъп.
Идеята ми беше много семпла, но в крайна сметка за съжаление останах неразбрана от някой съфорумци. Ще се опитам да обесня тук, с надеждата, че тоя път ще бъда по-ясна.

Не знам каква е политиката на сайта и затова предложението ми може да е безсмислено. Но би ли било възможно когато се отвори секция Астрология още в самото начало да се започне с раздел Астрологични досиета?
Тези досиета биха могли да бъдат кратки и ясни, с образователна цел за начинаещите. Като пример какво може да съдържа едно астро досие:
1. Планети и тяхното значение.
а) планета в знак;
б) аспекти на планета;
2. Домове и тяхното значение.
а) планета в дом;
3. Планета в радикс.
4. Градуси в зодиака.
5. Планетарни функции.
6. Планетарни цикли.
7. Аспекти на АЦ.
8. Аспекти на МЦ.
9. Господар на АЦ.
10. Транзити.
а) на Слънце;
б) на Луна;
в) на Меркурий ...
11. Фази на Луната.

Може да се добави още много. Давам прост пример.
Знам, че това изисква много работа и то от специалист. От една страна този, който подготвя цялата тази информация трябва да е астрологично образован /информацията да е поднесена на достъпен астрологичен език/ и от друга страна да се аранжира така, че да е лесна за намиране /в самото начало на астрологичната секция/. Като в края на страницата вече би могло да бъде обозначението за форума. По тоя начин всеки новопристигащ ще има възможност още като кликне върху секция Астрология да прочете и се запознае с основните понятия в астрологията. След което спокойно би се регистрирал и би могъл да участва в дебатите в чата. С това ще се спестят доста претеснения и от новодошлите и от вече присъстващите.

Уверена съм, че всичките тези подобрения биха довели до още по-голяма популярност на сайта ви.
В момента има доста информация от горе посочената, но всичката тя е на място което е "невидимо" за новодошлите.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #23 -: Октомври 10, 2010, 05:19:31 pm »
Чудесно предложение, Дивна. Ти би ли подготвила въпросните статии в предложените астрологични досиета?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Divna

« Отговор #24 -: Октомври 10, 2010, 05:36:55 pm »
Чудесно предложение, Дивна. Ти би ли подготвила въпросните статии в предложените астрологични досиета?

С най-голямо удоволствие!
Но ми трябва коректор. Ти би ли се заела с това?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #25 -: Октомври 10, 2010, 05:38:39 pm »
Това не е комерсиален сайт, чиято основна цел е да прокламира нечия школа, нечия консултантска практика или нечии платени услуги. Няма как да се превърне в сайта на Дебора Холдинг или Лиз Грийн, защото не е такава първоначалната му цел. Тук няма модератори и няма по-важни и по-неважни юзъри. Какъв е сайтът и как се случва зависи изцяло от всички нас, които сме тук ежедневно.
В този смисъл предложения за промени, които някой друг трябва да случи, за работа, която някой друг трябва да свърши, са абсолютно неработещи. Всяка идея, която ни се струва работеща, следва да генерираме и реализираме самите ние!
Всеки тук е почитател или просто последовател на различни школи, книги и автори. Кое ще бъде "нормата", след като няма едно мнение дори за елементарните сигнификации на планетите.
Основното предимство на този сайт е именно липсата на догматизъм - поне не отявлено, административно наложен. И възможността всеки, според собственото си време, познания и възможности да споделя какво интересно е открил, какво е наблюдавал от личен опит и т.н.
Парцелирането на отделни раздели до нищо особено няма да доведе. Има до пет активни теми на ден и в тях най-често най-ценните астрологични прозрения съвсем не са "по темата". А търсачката си работи съвсем адекватно. Освен всичко друго основните статии - абв са изведени и в самия сайт, преди още да си влязъл във форума.

Предложението ми, значи, е всеки, каквото смята за добре да се свърши за добруването на форума, да го свърши сам, а не да вменява това изискване към друг потребител.  Всеки е тук доброволно и прави каквото е по силите, времето и разбирането му за това място.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #26 -: Октомври 10, 2010, 05:41:19 pm »

С най-голямо удоволствие!
Но ми трябва коректор. Ти би ли се заела с това?

Не ставам за модератор  :P и точно теб не мисля, че имам на какво да те науча. И трябва предварително да се договори консенсус - коя "школа" ще се ползва за водеща, за норма - руснаци ли, французи ли, американци ли, класици, араби, индийци, психоаналитици, ураници....

*

Divna

« Отговор #27 -: Октомври 10, 2010, 06:07:56 pm »
Създателката на сайта може да определи школата. Това е нейно право. Мисля, че тя е също човека, който решава за политиката, промените и т.н. Останалите сме просто потребители.

Информацията, която е в началото на сайта не е тая за която говорих.

Благодаря ти все пак за ценните сведения. Не бях наясно с много неща в сайта но вече ми се изясниха.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #28 -: Октомври 10, 2010, 06:34:38 pm »
Създателката на сайта може да определи школата. Това е нейно право. Мисля, че тя е също човека, който решава за политиката, промените и т.н.

Създателката на сайта не е влизала тук от август, като гледам. Админа, ако има друг такъв, освен Жином - от февруари. Предполагам житейските им обстоятелства в момента не позволяват да отделят на този сайт повече внимание и време.

Вероятно отговорното поведение в такъв случай би било, като нямат физическото време "да ни надзирават, подреждат и умиротворяват, да определят политиката и визията на сайта", просто да го преустановят. Това ли искаме?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #29 -: Октомври 10, 2010, 08:52:25 pm »
А защо си мислите , че не влиза създателката на сайта?
Наивно е според мен .....Тя би могла да влезе и като гост и с друг ник...
Това , че не пише , не означава , че не чете...
Не мисля , че и все едно... :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705
« Отговор #30 -: Октомври 10, 2010, 09:43:23 pm »

Не е въпросът влиза или не влиза, Марая. Предоставила ни е дом, при това напълно безплатно, и свободата да го декорираме и обзавеждаме според нашите нужди и изисквания. Имаме си и "домакин" по техническата поддръжка. И оттук нататък е някак нелепо да искаме да ни сготви манджата и да ни подрежда стаите.

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Октомври 10, 2010, 09:45:21 pm »

Не е въпросът влиза или не влиза, Марая. Предоставила ни е дом, при това напълно безплатно, и свободата да го декорираме и обзавеждаме според нашите нужди и изисквания. Имаме си и "домакин" по техническата поддръжка. И оттук нататък е някак нелепо да искаме да ни сготви манджата и да ни подрежда стаите.

Анджък де , това се опитвам да кажа от много време.....

За Теб , АН :58: и ЖИНО ;D ;D
http://www.youtube.com/watch?v=WBEOoGM98XE

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #32 -: Октомври 10, 2010, 09:49:28 pm »

Кое ще бъде "нормата", след като няма едно мнение дори за елементарните сигнификации на планетите.
Основното предимство на този сайт е именно липсата на догматизъм - поне не отявлено, административно наложен. И възможността всеки, според собственото си време, познания и възможности да споделя какво интересно е открил, какво е наблюдавал от личен опит и т.н.
Парцелирането на отделни раздели до нищо особено няма да доведе. Има до пет активни теми на ден и в тях най-често най-ценните астрологични прозрения съвсем не са "по темата". А търсачката си работи съвсем адекватно.
Предложението ми, значи, е всеки, каквото смята за добре да се свърши за добруването на форума, да го свърши сам, а не да вменява това изискване към друг потребител.  Всеки е тук доброволно и прави каквото е по силите, времето и разбирането му за това място.

:clap:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Октомври 10, 2010, 09:59:02 pm »
Това не е комерсиален сайт, чиято основна цел е да прокламира нечия школа, нечия консултантска практика или нечии платени услуги. Няма как да се превърне в сайта на Дебора Холдинг или Лиз Грийн, защото не е такава първоначалната му цел. Тук няма модератори и няма по-важни и по-неважни юзъри. Какъв е сайтът и как се случва зависи изцяло от всички нас, които сме тук ежедневно.
В този смисъл предложения за промени, които някой друг трябва да случи, за работа, която някой друг трябва да свърши, са абсолютно неработещи. Всяка идея, която ни се струва работеща, следва да генерираме и реализираме самите ние!
Всеки тук е почитател или просто последовател на различни школи, книги и автори. Кое ще бъде "нормата", след като няма едно мнение дори за елементарните сигнификации на планетите.
Парцелирането на отделни раздели до нищо особено няма да доведе. Има до пет активни теми на ден и в тях най-често най-ценните астрологични прозрения съвсем не са "по темата". А търсачката си работи съвсем адекватно. Освен всичко друго основните статии - абв са изведени и в самия сайт, преди още да си влязъл във форума.

След това само мога да кажа  :88:...

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #34 -: Октомври 10, 2010, 11:46:53 pm »
Към Жином:

Като пример какво може да съдържа едно астро досие:
а) планета в знак;
б) аспекти на планета;
а) планета в дом;
3. Планета в радикс.
4. Градуси в зодиака.
5. Планетарни функции.
6. Планетарни цикли.
7. Аспекти на АЦ.
8. Аспекти на МЦ.
9. Господар на АЦ.
10. Транзити.
а) на Слънце;
б) на Луна;
в) на Меркурий ...
11. Фази на Луната.

Всичко това може да се сумира в една тема, която да бъде заключена и да стои в най-горна позиция в раздел Астрология. Другия вариант е да отиде на http://astrosite.org, където аз може да ги вкарам като статии, но някой трябва да ги напише преди това. Не знам дали "астрологични досиета" е най-подходящото заглавие, но ще го мислим допълнително.  Благодаря Divna за конструктивните предложения. :blink:

*

Divna

« Отговор #35 -: Октомври 11, 2010, 01:06:54 am »
Към Жином:

Като пример какво може да съдържа едно астро досие:
а) планета в знак;
б) аспекти на планета;
а) планета в дом;
3. Планета в радикс.
4. Градуси в зодиака.
5. Планетарни функции.
6. Планетарни цикли.
7. Аспекти на АЦ.
8. Аспекти на МЦ.
9. Господар на АЦ.
10. Транзити.
а) на Слънце;
б) на Луна;
в) на Меркурий ...
11. Фази на Луната.

Всичко това може да се сумира в една тема, която да бъде заключена и да стои в най-горна позиция в раздел Астрология. Другия вариант е да отиде на http://astrosite.org, където аз може да ги вкарам като статии, но някой трябва да ги напише преди това. Не знам дали "астрологични досиета" е най-подходящото заглавие, но ще го мислим допълнително.  Благодаря Divna за конструктивните предложения. :blink:

Жином, благодаря за отговора!  :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #36 -: Октомври 11, 2010, 02:02:49 am »
Другия вариант е да отиде на http://astrosite.org, където аз може да ги вкарам като статии, но някой трябва да ги напише преди това.

През последните десетина дни Асол беше извадила и събрала в Обзорни теми доста страници със статии по посочените теми. Дори на astrosite.org има все още линк към нейната тема "Първи стъпки в астрологията", където беше събрала практически почти всичко от списъка. За съжаление линкът вече не води до никъде.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #37 -: Октомври 11, 2010, 02:05:31 am »
За съжаление линкът вече не води до никъде.

Да, видях, че нещо не е наред. Ще го оправя, но вече не слагам статии на сайта, които ги има във форума, тъй като но гугъл това не му харесва, така че новите работи трябва да са или на сайта или във форума.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #38 -: Октомври 11, 2010, 02:20:41 am »
Да, видях, че нещо не е наред. Ще го оправя.

Не, сакън, не прави нов рестарт, не е от теб. Асол си е изтрила темите.

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Октомври 11, 2010, 02:23:17 am »
Жином , навярно знаеш отношението ми към форума....
Не веднъж съм се обяснявала в любов ;D ;D....
Не ми харесва толерирането на заядливия тон , а и на други предполагам...
В маркетинга това продава..., но тук нали не сме на свободния пазар?
Нещо по въпроса , за магнаноСа.../за да има рима/ ;D