Здравей Гост

Подарък за АУРОРА

• 66 Отговора
  • 7795 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Подарък за АУРОРА
« -: Октомври 11, 2010, 09:42:46 am »
Има само няколко дни до  18 октомври.... :blink:
Мисля , че тя също заслужава подарък!
Цяло лято ми издирва котките  :-[ :-[ и не сбърка в хорара....
На всеки е помагала , на никой не е отказала...
Да и спретнем подарък....
От нея картата ....и много моля астрокомска...., а ако е рекъл Бог  ;D/Жином :-[ ;D/ :P един ден може да е астросайдска.... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re:Подарък за АУРОРА
« Отговор #1 -: Октомври 11, 2010, 05:53:19 pm »
иииииии, суууупееееер!  ;D Мерси, Марая.

« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 02:44:36 am от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Октомври 11, 2010, 06:00:47 pm »
Значи ще включиме урана на първа!
Радвам се , че ти харесва... :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3 -: Октомври 11, 2010, 09:50:41 pm »
Аурора, нека се пробвам как виждам нещата при теб.  :blink:

Много пъти ти гледах картата и все ме води към различни посоки, може би ти предстои в няколко сфери раздвижване. Възможни са повече контакти, пътувания, промени в средата през тази година. Също така и в личен план, партньорствата ще бъдат подложени на известна трансформация, ще предизвикат твоето внимание, ще има акцент върху тях, може би ще бъдат нестабилни, но въпреки това вълнуващи и придружени с приятни изживявания.

Ще мислиш повече за себе си като например повече пари, похарчени за собствено удоволствие и до известна степен и за развлечения. В същото време ми се струва, че ще си насочена не толкова навън, колкото към вътрешната си удовлетвореност, в търсенето на хармония и установяването на баланс.

Има ли при теб някакъв нов момент на работното място, промяна в условията, позицията, която заемаш? Ако не, допускам, че може и да има там лека корекция, в посока развитие нагоре, няма да е лошо надявам се.  

В дома си сигурно ще внесеш повече красота, уют и спокойствие или може твои гости да го сторят по някакъв начин чрез подарък ми хрумва сега.

Няколко пъти ми изниква вероятност за наличието на тайни отношения, които може да станат по-явни или да се развият, не мога да си го обясня напълно и добре, но романтика съвсем няма да ти липсва през новата соларна година, макар да считам, че по-сериозната промяна в това отношение те очаква през следващия ти солар. Там около него се случва прогресивно новолуние, а Асц ще е във Везни върху наталния ти съвпад Слънце/Уран /У7/. Има и други фактори. Само предполагам, не взимай всичко присърце и за чиста монета, както знаеш тепърва трупам опит в прогностиката.

Още през тази година обаче те очаква, както споменах преразглеждане на партньорствата и твоето отношение към тях. Сигурно ще настъпи нов етап там.
Не може да е без значение, че Плутон в солара ти е кацнал в пети дом и е върху възела.
Да не говорим, че имаш завръщане на възлите, което слага допълнителен знак за внимание върху любовта, предвид позицията, която заемат в наталната ти карта.
Освен това транзитен Плутон прави опозиция със Сатурн, който също ти управлява 7 дом и неименуемо ще предизвика процес на обмяна, нещо по-дълбоко по остта, която все ни е в устата и фаворит в темите - 5/11. ;D

Много ти е важен 3 дом в новия солар. Вероятно ще уреждаш документи, сетих се и за делото, което водиш, може пък най-сетне да му дойде края и да успееш да приключиш със съдебните работи, струва ми се подчертана и областта, свързана с наследствата.      

Като цяло я виждам хубава година, а и някои предстоящи транзити също го обещават, макар че други може да те позатруднят. Сатурн незнам как го чувстваш сега в квадрат към Луната ти? Надявам се, че не е толкова зле, ти все пак си имаш съвпад по рождение, би следвало да си му свикнала на енергията. Той вече е направил квадрат към наталния, а Плутон е в опозиция с него, тоест важността на този период сигурно ще оценяваш след време, плодовете му може и да не береш сега, но с течение на дните тепърва ще осъзнаваш какви нови възможности ти се отварят и какви нови изпитания ти готвят. ;)      

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #4 -: Октомври 11, 2010, 10:50:20 pm »
 Малко самонадеяно от моя страна, но от сърце. ;D
Два са лайтмотивите в близко бъдеще и са свързани с повечко отговорности.
Прогресивната ти Луна се влачи през 4 натален дом и ще премине през прогресивни Слънце и Нептун- възможни отговрности свързани със здртавето на баща ти. Това допълнително се подчертава и от съвпада на дирекционене Уран с прог. Слънце- този аспект може и да има и положителна страна тъй като Уран ти е У7- внезпни срещи/контакти и т.н., но и внимавай за баща си.
Дирекционен Сатурн ти е в съвпад със соларен асцендент-повишена отговорност и възможна отчужденост. Залагам на отховрност на раб. място-Сатурн У6.
Ти изначално си имаш заложено възможност за романси на раб. място -У5 в 6 дом и през тази година може и да се увеличи интензитета на флиртовете-съвпад на дир. и прог Венери в 5 дом и съвпад на дир.и прог СЛВ и Юпитер в 6 дом.
При ингерса на прог Луна в стрелец може да се настроиш на по-купонджийска вълна още повече, че тя сключва секстили с натални Юпитер и Плутон - и двата У5.
 Тааа какво исках да кажа- ЛЮБОВ и ОТГОВОРНОСТИ ще бъде мотото.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5 -: Октомври 11, 2010, 11:05:56 pm »
Извинявайте много за спама :-[
Уран,това символични дирекции ли са?

*

Asol

• 4140
« Отговор #6 -: Октомври 11, 2010, 11:51:28 pm »
Аурора, нещо Венера ми изглежда аспектирана в момента откъм пети и шести дом. :P Начало на нещо по тези теми, които ще търпи развитие. Вероятност за промяна в работата, преосмисляне  на отношения и връзки, в резултат на което ще останат наистина ценните и стойностните за теб.

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Октомври 12, 2010, 12:04:25 am »
АУРОРА  , бъди внимателна в близките няколко дни , тр. марс е в съвпад с меркурий , упр. на 3-ти и 11-ти дом....
От своя страна Марс транзитира дом , който управлява и то ИЦ....
Пази се пожар в дома , както и пожар на работното място , скандали и клюки , които ще те накарат да излезеш от рамките на допустимото....Внимавай при шофиране.....
Ще пиша утре по картата ти , но определено ще бъде година със събития и ще спреш да ревеш , че мерка е ретро само за теб и колежката ти ;D ;D ;D....

« Отговор #8 -: Октомври 12, 2010, 02:04:17 am »
Момичета, благодаря ви, че сте отделили време.

Да кажа и какви слънчеви затъмнения предстоят през следващата соларна година. Те са 4 и всички ще засегнат планети от натала ми.

4.01 – 13,38 в Козирог – опозиция с Луна У12 -  2 градуса
2.06 – 11 гр в Близнаци – опозиция с Венерата ми У 3ти и 10ти – 2 градуса.
1.07 – 9,12 гр Рак – съвпад с Луната У12ти - 2 градуса
25.11 – Стрелец – съвпад с Нептун У 8ми – ок 3 градуса

Има ли при теб някакъв нов момент на работното място, промяна в условията, позицията, която заемаш? Ако не, допускам, че може и да има там лека корекция, в посока развитие нагоре, няма да е лошо надявам се.

Да, има. Имам нов началник. Изневиделица. Като знам колко се е задържал на предишните си позиции, се чудя дали няма да изгуби интерес към тази бързо-бързо и да продължи да просперира някъде другаде.

Цитат
Много ти е важен 3 дом в новия солар. Вероятно ще уреждаш документи, сетих се и за делото, което водиш, може пък най-сетне да му дойде края и да успееш да приключиш със съдебните работи, струва ми се подчертана и областта, свързана с наследствата.

Ми, съдята е казал на предното дело, че смята предстоящото да е последно. Дано му се види края поне на първа инстанция.

Дирекционен Сатурн ти е в съвпад със соларен асцендент-повишена отговорност и възможна отчужденост. Залагам на отховрност на раб. място-Сатурн У6.

Ооо, това ми беше убягнало. Балгодаря!

Вероятност за промяна в работата, преосмисляне  на отношения и връзки, в резултат на което ще останат наистина ценните и стойностните за теб.

Надявам се с мръсната вода да не изхвърля и бебето, както се казваше в една статия.

АУРОРА  , бъди внимателна в близките няколко дни , тр. марс е в съвпад с меркурий , упр. на 3-ти и 11-ти дом....
От своя страна Марс транзитира дом , който управлява и то ИЦ....
Пази се пожар в дома , както и пожар на работното място

Да , Марс ми опъна нервите по нощите от нищото преди два дни. А доколкото пожара на работното място – то метафорично се е случило вече, но каквато съм пироманка, няма да се учудя, ако сама го устроя.

Не се притесняваяте за прогнозите. Нахвърлятайте даже бегли мисли, ако "стомаха ви проговори"  ;D :wub:

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Октомври 12, 2010, 02:46:46 am »
Удоволствието е наше... ;) :wub:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #10 -: Октомври 12, 2010, 03:13:50 pm »
Нещо като кораб на мечтите, качи се на него и си сподели очакванията за солара. :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Октомври 12, 2010, 08:59:26 pm »
Аурора ,
Винаги започвам по отдалеч разглеждането на хороскопа , по редица причини. Една от които е , дали вибрирам на неговата честота и дали правилно съм разбрала неговите параметри.
Та в този ред на мисли , ще те помоля , ако припознаеш себе си в написаното по-долу да ми кажеш , за да знам дали да продължа или не...
И така , от тук нататък за теб! :wub:

Излиза , че имам възможността да контактувам с необикновена и гениална личност /Слънце в съвпад с Уран/. Имаш уникалната способност да преведеш космическите енергии до колективното съзнание и мъдрост. И тъй като ситуацията е вписана в 3-ти дом , то ежедневно по редица причини ти го прилагаш. Чрез приятели , роднини , съседи , колеги. Да , понякога трудно те разбират , но в повечето пъти се вслушват в мъдрите ти съвети.
Притежаваш здрав , стабилен характер с логически ум и стабилни навици. Имаш променливо отношение към притежанието и придобиването. Нестабилните авантюри както в материалните дела , така и в емоционалните съпътстват живота ти. Мисля , че голяма енергия си влагала и влагаш  с роднини и близко обкръжение , така също в учения и квалификации. Сковаващите обстоятелства  и  емоции около дома ти и корените ти , привързаността към дом , род , родина ,семейство понякога сякаш ти тежат.
Търсенето и налагането на свобода в партньорските отношения и връзки , понякога предизвиква у другите странни усещания и в нечии очи би могла да изглеждаш много горда , егоцентрична дори високомерна.
Постоянно търсене на творчество , както и различния поглед към любовта и партньорите те прави доста непрецизна по отношение именно на любовта. Умееш да създаваш хармония около себе си...   Активно подхождаш към всичко с което се захващаш. Разумно планираш ежедневието..Имаш отношение към здраве и лечение....
Интересна е позиЦията на управителите на АСЦ И ДСЦ В ТОЧЕН СЪВПАД В 3-ТИ НАТАЛЕН ДОМ В ЗНАКА ВЕЗНИ. :blink:
Освен , че в определени моменти си непредсказуема , ти си свободомислеща и щедра , мисля , че имаш добри умения с ръцете и словото, дори смятам , че имаш впечатляваща реч. Твоето развитие върви чрез контактите , колкото внезапни и непредсказуеми , толкова и нестандартни и съдбовни.
Едно от най-важните неща за теб е дома ти. В него смятам , че трудно допускаш хора . Мисля , че имаш свой кът до който никой няма достъп. Склонна съм да мисля , че имаш богата окултна база  за изследване и търсене на миналото , което е някъде изгубено...Силната емоционална връзка с родител ти е дала стабилна база за изграждане на характера и връзките. Доста силно влияние на мъдри и стабилни приятели , познати бол , но приятели малко...Емоционални реакции понякога не липсват , но ти умееш да парираш овреме... :blink:
Дълбокото разбиране на необходимите промени и реформи в обществен план , отговорното чувство , такта , етичните правила са онези неща , които не са ти позволили да сложиш розовите очила и да разчиташ на другите. Разчиташ на себе си ...., защото не веднъж си била предавана от приятели.
Искам да попитам , защо не използваш на макс вродената си интуиция? Защо в определени моменти я подценяваш?
Моментите в който си напрегната и импулсивна са слабост за теб...Не ги показвай!
Студенина и скептицизъм са нещата които са ахилесовата пета на картата ти...., да стопиш ледовете , да *убиеш* страховете , да отвориш сърцето си за любов е кармичната ти задача в този живот!
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 09:05:30 pm от Марая »

« Отговор #12 -: Октомври 13, 2010, 01:56:50 am »
Леееелее, Марая!  :o Много хубаво си го написала! Направо ме шашна!  :-[ :-[ :-[
Бе, гениална не съм - нямам някакъв проявен талант, но определо мисля, че съм много изобретателна и често за кратко време намирам решения и най-важното - правилни! ;) Общо взето, каквото и да се захвана ми идва "от ръки".  :blink:

Студенина и скептицизъм са нещата които са ахилесовата пета на картата ти...., да стопиш ледовете , да *убиеш* страховете , да отвориш сърцето си за любов е кармичната ти задача в този живот!

Това е една много, много интересна интерпретация, която намирам за казана точно на място.

Искам да попитам , защо не използваш на макс вродената си интуиция? Защо в определени моменти я подценяваш?

Защото сякаш, прекалено много планирам действията си - поне 10 стъпки напред   ;D. Все пак АСто ми е фиксиран знак, Уран също управлява фиксиран знак и двата управителя в савпад. В повечето случаи разработвам поредният "сценарий"  ;D

Не знам дали предстоящото през юни 2011 прогресивно новолуние в Стрелец ще ме направи по-авантюристична. Не знам какво би провокирало това?  :-\ Дано новата нагласа не стане с външно събитие, а с вътрешна пренастройка.

Мноооого ти благодаря за коментара. :wub:

Нещо като кораб на мечтите, качи се на него и си сподели очакванията за солара. :blink:

Благодаря, Съни. И аз ще направя прогноза за мен следващите дни :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Октомври 13, 2010, 02:03:21 am »
Значи с удоволствие ще направя прогностиката...Или по-късно тази вечер или утре.... ;) :wub:

А за предстоящото  прогресивно новолуние в стрелец съм сигурна , че ще отключи потенциала на знака Стрелец и ще ти даде възможности , които дори и не подозираш...Но  за това в прогностиката ... ;)

*

Asol

• 4140
« Отговор #14 -: Октомври 13, 2010, 02:26:53 am »
Гений си, не бъди скромна. :P С гокленов Меркурий в Скорпион и наплутонена Луница вероятно си доста далновидна и прозорлива. Отвън айсберг, но ...  :rolleyes: Може би трудно допускаш хора до себе си и си доста предпазлива.

« Отговор #15 -: Октомври 13, 2010, 02:38:02 am »
Гений си, не бъди скромна. :P

Е, щом така казвате...коя съм аз, че да споря?!  ;D :P :P :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Октомври 13, 2010, 03:14:36 am »
Гений си, не бъди скромна. :P

Е, щом така казвате...коя съм аз, че да споря?!  ;D :P :P :P

Виждала съм много карти , но в твоята не става дума само за съвпада на слънце и уран...Има и други неща... :blink: ;)

*

Divna

« Отговор #17 -: Октомври 13, 2010, 07:02:29 am »
Присъединявам се към останалите.  :blink:

Аурорче, картата ти е страхотна! Имаш показатели действително за гениалност. Меркурий ми събра погледа, да не говорим пък за съвпада Слънце/Уран.
Чакам с нетърпение да съм по-свободна, за да разгледам съсредоточено картите ти.

« Отговор #18 -: Октомври 13, 2010, 01:40:26 pm »
Аурорка,

Асц.Лъв с  У Слънце/Уран съвпад със Спика и Арктур

Спика е една от най-щастливите звезди,дава постоянство и успех

Арктур дава огромна сила, не толкова физическа, ставаш за дресьор, ще укротяваш животинските страсти около теб, за целител и маг, като гледам Мерка ти - силата ти е в словото, тази звезда дава огромна сила,на хора, който довеждат нещата до край, не са страхливи и малодушни ;) ;D

Венерката , У 3 и МС , съвпад с Антарес си е воин камикадзе, дава постоянна борба срещу зли сили,срещу пречки, противопостаняне, но битката е до победа, миг на сладко удоволствие,ти си въоръжена с тау квадрати, особенно този с връх Юпитер в 6 дом, Марс в елевация и Слънце/Уран, винаги ще ги изненадаш с три хода напред, изпреварващи... ;)

плюща фъстъци,пия кафе и ти гледам картата, ама е време да се меткам в ада на ежедневието, ще продължа да мислам, до скоро  ;) ;D

ма тия божи пръсти не ми дават спокойствие, много компромиси в живота ти...
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Октомври 13, 2010, 06:09:10 pm »
ПРОГНОЗА 2010-2011/18.10

Аурора , видно от дирекциите на пръв поглед няма голяма събитииност :blink: , но това далеч не е вярно....
Като приоритет през годината мога да отчета няколко посоки , които са свързани с дома ти и кариерата , както и с творческите процеси и любовта. През годината няма да ти липсва нито късмет , нито протекции , нито развлечения.
По дирекции оста МЦ/ИЦ е в точен съвпад с наталните куспиди на 5/11-ти дом. Наред с това в наталните 5/11 има акцент на нодалната ос , както и присъствие на две кармични планети -Сатурн и Луна......
Завръщането на нодалната ос е период в който ще ти се изяснят много неща , ще приключиш с един модел на поведение , с дълго съществуващи и ненужни връзки , хора , ситуации, обстоятелства. Впрочем ти това си го усетила , при транзита на Плутон в/у възела.Сигналното червено е светнало още тогава, сега наближава времето....а това е периода 23.01. 2011 до края на февруари 2011.
Знам , че принципно ти е доста трудно да *изхвърлиш* ненужните товари , защото диспозиторите на нодалната ос са ситуирани в 11-ти дом и са в съвпад , но съм сигурна , че ще го направиш , защото пресдтоящето Пр. Новолуние в знака Стрелец , ще изисква от теб това , да започнеш на чисто , на широко и свободно.
Ще се наложи да бъдеш по-искрена и пряма от необходимото само след няколко месеца.
Съветвам те , да се въздържаш от хаотични , колебливи и разхвърляни действия и мисли , каквито няма да ти липсват през периода. Не крий чувствата си , не се подлагай на изпитанията на тайната любов , защото няколко месеца по-късно всичко тайно ще бъде явно.
Струва ми се , че през годината ще пътуваш повече от обичайното , като няма да ти липсват контакти и запознанства.
Предстоят промени в дома или на дома. Възможно е отпътуване на възрастен човек/бащата/.
Ще бъде и силен творчески период по отношение на окултното. Ще откриеш нови истини....
Работата ти ще бъде свързана с уреждане на развлечения и забави , или ти ще я приемаш така , но при всички случай ще бъде интересна , а и рискована. За теб е важно обаче това , което правиш да ти носи не само добри финансови изгоди , а и удоволствие , да има творчество. Възможна е връзка на работното място с подчинен.
Ще има и открити врагове в ежедневието и на работното място непредсказуеми и подмолни , въобще лицемери. Оглеждай се за такива сред изгряващи асц- водолей и /или/ слънца във водолей.
Каквото и да се случва ще излизаш по-силна от всяка ситуация, приключвайки голяма част от партньорствата , които не са необходими....Избягвай рискованите ситуации , шофирай внимателно и не пътувай сама на дълъг път. Бъди много внимателна с остри предмети. През периода е възможно да имаш и работа с чужденци.
Полезните приятелства и протекции ще донесат възможност за  бърза кариера и/или/ израстване , престиж. Началството ще ти даде повече свобода на действие , но и повече отговорности.
Окултните знания натрупани през годините ще имат шанс да бъдат използвани през периода . :blink:
Каквото и да се случва ще излизаш по-силна от всяка ситуация, приключвайки голяма част от партньорствата , които не са необходими....Избягвай рискованите ситуации , шофирай внимателно и не пътувай сама на дълъг път. Бъди много внимателна с остри предмети. През периода е възможно да имаш и работа с чужденци.
Полезните приятелства и протекции ще донесат възможност за  бърза кариера и/или/ израстване , престиж. Началството ще ти даде повече свобода на действие , но и повече отговорности.
Избягвай критиките .Доста и нова информация свързана с технологии ще бъде приоритет за теб през годината. Ще търсиш интереса при запознанствата , няма да ти се иска да губиш напразно времето си. Не бъди предпазлива , мнителна и песимистична в контактите си. Високите изисквания към другите , както и контrола , който имаш склонност да налагаш при определени обстоятелства няма да е печеливш подход през тази година.

E*asi neta :angry: :angry: :angry: :angry:

Продължавам , нета ме съсипа днес... :angry:
През периода или от втората половина на октомври е необходимо да бъдеш много предпазлива при подписване на документи и въобще много внимателна по отношение на всичко що касае комуникации , съседи , близки роднини. Възможно е да започнеш курс , квалификация или някакво друго обучение. Ще се наложи да поемеш и по-голяма отговорност относно изброените по-горе. Ограниченията , който ще се наложат по отношение на общуването , ще са предвестници на преоценката , която ще ти донесе възможността за кристализация на ежедневните ти контакти и взаимоотношения.
Изисква се изключително внимание от твоя страна по отношение на дома ти , както и на баща ти в периода октомври и ноември. Подсъзнателни мисли , свързани с минали спомени  могат да провокират емоционални ситуации а това от своя страна да доведе до семейни и емоционални проблеми , спорове и агресия вътре в семейството. Възможни са проблеми със стомаха през периода.
Приоритет ще бъде петия ти дом , тъй като транзита на Плутон за дълъг период ще активизира желанието за тотална промяна по темите с които се свързва Плутон и оста 5-11-ти.Не позволявай на любовта да те обсеби ;D ;D , колкото и да му се иска на някой си  ;D да ти сложи юзди , не го позволявай!
Мисля , че имаш възможност за съвместно съжителство или брак. За узаконяване не бих те съветвала по няколко причини една от тях е ДСЦ- водолей!
Имаш интерес към психологията и не на последно място стремеж към хармонични и дълбоки отношения , това не бива да ти замъгли погледа , до степен в която да ти е трудно да разграничиш лъжата и измамата.
Би могла да си позволиш повече в материален план тъй като няма да ти липсват средства. Теглене на кредит ще бъде полезен и няма да загубиш , ако са ти нужни и други средства, а все си мисля , че е възможно и да правиш някакъв ремонт. Акцентирана е оста на наследствата и гледайки картата ти виждам потвърждения от няколко места , за получаване на наследство , което ще ти даде възможност дори при добро желание да започнеш успешен собствен бизнес , свързан с компютри , нови технологии , комуникации....
Ще бъдат отключени и определени паранормални способности , които са в латентно състояние.
Ще се наложи да приемеш , че живота и смъртта са неизбежни, близки хора могат да тръгнат завинаги....
Съзирам от няколко места пътуване в чужбина и мисля , че ще бъде реализирано....
Като цяло годината обещава неща , които не са изцяло в твоите ръце , но наред с това звездите ти дават шанс да използваш потенциала скрит дълбоко в теб , да разгърнеш себе си и да сътвориш сама бъдещето си.
Аз вярвам , че ще реализираш всички възможности съдейки по следващия солар 2011-2012.... ;D ;D :wub:
« Последна редакция: Октомври 13, 2010, 10:03:25 pm от Марая »