Здравей Гост

Прогресивна Венера

• 272 Отговора
  • 70213 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Прогресивна Венера
« -: Октомври 11, 2010, 04:48:01 pm »
Няма такава тема , а и е много важна според мен Прогресивната Венера в картата.
Особенно когато обръща своя ход и става ретроградна ....
В темата за Пр. Луна Рая зададе въпрос за нея...
За това нека пишем тук конкретно за Прогресиите на Венера и за случващото се по нея!
 :blink: Приятно писане.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Рая

• **
  • 1094
Re:Прогресивна Венера
« Отговор #1 -: Октомври 11, 2010, 04:50:40 pm »
Страхотно!

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Октомври 11, 2010, 04:57:02 pm »
Страхотно!

Радвам се , че ти харесва...
Давай казуса.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Октомври 11, 2010, 05:05:42 pm »
Основен фокус на Венера е любовта , взаимността , хармонията.
Венера е мунданен управител на 7-ми дом  Везни и като такава е от съществено значение както в женска карта , така и в мъжка... Наред с това е и мунданен управител на 2-ри дом -телец. Ценностната ни система...
Ако не ме лъже паметта , тя обръща своя ход горе-долу на 18 месеца.
Когато по прогресия стане ретроградна , тогава обикновено се случват важни и съществени събития свързани с брака , любовта , приятелствата... , както и промяна на отношението ни по изброените.

*

nerealna

« Отговор #4 -: Октомври 11, 2010, 05:14:09 pm »
прогресивната ми венера в момента е в точен секстил със сатурн.

венера упр. 4 и 11, а сатурн, 6ти

нищо не усещам  по нея :-\ ...

всъщност имам промяна в длъжността в работата ...може ли това да и е влиянието? :-\

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Октомври 11, 2010, 05:18:50 pm »

всъщност имам промяна в длъжността в работата ...може ли това да и е влиянието? :-\

А в кой знак е Венера в натала?
11-ти дом може да се свърже като работа в организации , фондации ....
Каза Сатурн , какво управлява , в кой знак е , къде е ситуиран...? :blink:

*

nerealna

« Отговор #6 -: Октомври 11, 2010, 05:30:16 pm »

нищо не усещам  по нея :-\ ...

венера ми е в риби по натал , в 9 дом
козирог ми е заключен в 6ти дом, сатурн е в рак в 12ти дом

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Октомври 11, 2010, 05:35:15 pm »
Пример от картата ми...
В натала Венера е на 29* в козирог. Дома  в който се намира е 2-ри. Сиреч попада в собствения си дом, Венера е в Анаретичен градус.
На 30г., Венера обърна своя ход по прогресия и ме остави вдовица. В натала тя е упр. на 7-ми и 11-ти , както и на 6-ти.
Т.е , тя е изключително важна , не само като планета на любовта , а и като управител на знак от кардиналната ос на картата ми. Аспектите , които образува в натала са достатъчни ;D , за да дадат събитийност по венера....
Имам тригон към Дсц , куинконс с Юпитер , сескиквадрат с МЦ и нонагон със Сатурн.../орбиси до 2*/. Ако приемем по-широки орбиси то Венера е в секстил с Нептун и в тригон с Уран и Плутон...
По -прогресия в мига в който застана на 11* във водолей отношенията със съпруга ми станаха много лоши , защото от този градус тя аспектираше Луната в натала.
В момента е на К3 и ....очаквам по-различни събития :blink:...

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Октомври 11, 2010, 05:39:00 pm »

И по всяка вероятност секстила си е свършил работата. Като упр. на 6-ти дом Сатурн е в 12-ти. Нещо тайничко се е случило и по-прикрит начин е решено , заради възможността , която дават секстилите....

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #9 -: Октомври 11, 2010, 05:41:13 pm »
Ама си мисля, че ще даде събитие, което реално да се усети, ако има определен аспект в натала с опрделената планета или задейства друг аспект в радикса.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Октомври 11, 2010, 05:44:21 pm »
Ама си мисля, че ще даде събитие, което реално да се усети, ако има определен аспект в натала с опрделената планета или задейства друг аспект в радикса.

Естествено , че това е първото и основно нещо..., но и ингреса /ако има такъв/ е много важен.
Моментално се променя визията на дома....

*

nerealna

« Отговор #11 -: Октомври 11, 2010, 05:45:02 pm »

И по всяка вероятност секстила си е свършил работата. Като упр. на 6-ти дом Сатурн е в 12-ти. Нещо тайничко се е случило и по-прикрит начин е решено , заради възможността , която дават секстилите....

ми преместиха ме на длъжност, която не искам...предполагам, че другия  вариант  е бил да ме съкратят ... надявам се, че въпреки че не ми харесва промяната сега, ще е за добро вбъдеще

*

Diyana

• 2705
« Отговор #12 -: Октомври 11, 2010, 05:46:44 pm »

Влиянието на този аспект трае вероятно минимум три години, не очаквай някакво извънредно събитие, което да го отграничи. Прогресиите дават фоновите събития и потенциал за периода, не резки отчетливи проявления..
Твърди се, че посоченият аспект обикновено указва период на кулминация на някаква дългогодишна връзка - не непременно брак или любов с партньор с голяма възрастова разлика, както буквално го тълкуват, а кулминация на връзка с някой от миналото ни. Евентуално значителен прогрес в работата или повишаване на реномето ни в социума, в резултат на дългогодишни наши усилия и т.н.

Но най-често се манифестира по-простичко - примерно окончателна вноска по ипотека на жилище - то вече си е ваше, финална вноска по голям заем, последна вноска по лизинг на автомобил, въобще финализиране на значим дългогодишен финансов разход.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Октомври 11, 2010, 05:47:42 pm »
Нереална , според мен това е бил един компромисен вариант...
Но не те е оставил на улицата....Все си мисля , че ако беше твърд аспект нещата нямаше да се сведат до преместване.... :blink:

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #14 -: Октомври 11, 2010, 05:51:22 pm »

Естествено , че това е първото и основно нещо..., но и ингреса /ако има такъв/ е много важен.
Ам,тъй-))))... Когато венерата ми е сменила знак ми е било голямото влюбване-)))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Diyana

• 2705
« Отговор #15 -: Октомври 11, 2010, 05:53:07 pm »
Само една вметка. Обърнете внимание не само на мажорните си аспекти, а на всички кратни на 45 - полуквадрат, квадрат, квадрат и половина - действат еднакво. Отметка и на паралелите - действат като съвпада. Иначе в този живот ни е писано Венера да смени най-много два знака освен наталния. Ако отбелязваме само ингреси и фази, можем да отбележим не повече от 4-6 значими венериански събития в живота си.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

nerealna

« Отговор #16 -: Октомври 11, 2010, 05:54:29 pm »

Ам,тъй-))))... Когато венерата ми е сменила знак ми е било голямото влюбване-)))

ами всъщност и при мен си сменя знака прогресивната венер - от овен в телец

*

nerealna

« Отговор #17 -: Октомври 11, 2010, 05:56:51 pm »
Нереална , според мен това е бил един компромисен вариант...
Но не те е оставил на улицата....Все си мисля , че ако беше твърд аспект нещата нямаше да се сведат до преместване.... :blink:

ако беше твърд щях да съм съкратена, нали :)
и без тва нещата бяха на косъм

*

Kaya

• 2893
« Отговор #18 -: Октомври 11, 2010, 05:57:01 pm »

Влиянието на този аспект трае вероятно минимум три години, не очаквай някакво извънредно събитие, което да го отграничи. Прогресиите дават фоновите събития и потенциал за периода, не резки отчетливи проявления..

мхм,  имам прогресивна венера съвпад  натален плуто+св в 12 - нищо интересно- нито съм се позлатила, нито съм най- желаната жена :angry:
много повече се влияя от най- обикновени  транзити през тая "точка"
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Октомври 11, 2010, 05:57:22 pm »

Влиянието на този аспект трае вероятно минимум три години, не очаквай някакво извънредно събитие, което да го отграничи. Прогресиите дават фоновите събития и потенциал за периода, не резки отчетливи проявления.. Твърди се, че посоченият аспект обикновено указва период на кулминация на някаква дългогодишна връзка - не непременно брак или любов с партньор с голяма възрастова разлика, както буквално го тълкуват, а кулминация на връзка с някой от миналото ни. Евентуално значителен прогрес в работата или повишаване на реномето ни в социума, в резултат на дългогодишни наши усилия и т.н.

Но най-често се манифестира по-простичко - примерно окончателна вноска по ипотека на жилище - то вече си е ваше, финална вноска по голям заем, последна вноска по лизинг на автомобил, въобще финализиране на значим дългогодишен финансов разход.

Това е единственото с което не мога да се съглася...
Това съм запомнила от АН:

Значи гледаме първо прогресиите, като приемаме, че там може да има събития, по които почти нямаме думата, само евентуално малко подготовка- те, ако трябва да се случат, се случват.