Здравей Гост

Прогресивна Венера

• 272 Отговора
  • 70210 Прегледи
*

nerealna

Re:Прогресивна Венера
« Отговор #20 -: Октомври 11, 2010, 05:59:02 pm »

Влиянието на този аспект трае вероятно минимум три години, не очаквай някакво извънредно събитие, което да го отграничи. Прогресиите дават фоновите събития и потенциал за периода, не резки отчетливи проявления..

почти през цялата година аспекта ми 0 гр. и нещо, а най точен беше септември,  когато ми съобщиха за промянат в работата ми

може да имам и други показатели за това ...

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #21 -: Октомври 11, 2010, 06:00:23 pm »
Съгласна съм. Прогресиите дават много отчетливи събития, както вече казахме, особено, ако направят някой аспект точен. Вярно е,че действат от вътре навън,т.е. ние предприемаме действия, а аспектите, независещи от картата в прогресията са фонът, външните обстоятелства, които не ни дават възможност да се освестим.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #22 -: Октомври 11, 2010, 06:01:35 pm »
Ам, виж и мунданните управители как са били. Потвърждения по три-))).Бог обича Троицата-)))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Октомври 11, 2010, 06:05:00 pm »
Ам, виж и мунданните управители как са били. Потвърждения по три-))).Бог обича Троицата-)))

Кой визираш Кабалетка? :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705
« Отговор #24 -: Октомври 11, 2010, 06:05:40 pm »
Добре, да го кажа по-простичко. Да приемем, че мажорен аспект на прогресивна Венера предполага брак/влюбване. Бих го тълкувала "основна тема в този тригодишен период е любовта и дългосрочното обвързване", но кога точно, по какъв начин и дали изобщо ще се случи бракът или влюбването по прогресивната карта няма как да отсъдим.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #25 -: Октомври 11, 2010, 06:06:14 pm »

Кой визираш Кабалетка? :blink:
Нереалната,бе....нали се чуди, къде още може да има потвърждение на събитието ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Октомври 11, 2010, 06:07:22 pm »
Добре, да го кажа по-простичко. Да приемем, че мажорен аспект на прогресивна Венера предполага брак/влюбване. Бих го тълкувала "основна тема в този тригодишен период е любовта и дългосрочното обвързване", но кога точно, по какъв начин и дали изобщо ще се случи бракът или влюбването по прогресивната карта няма как да отсъдим.

Защо да няма как?
В рамките на периода от 3 г. има транзити , които *работят*. :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #27 -: Октомври 11, 2010, 06:07:32 pm »
Е, ако направим времева карта с транзитите, що да не можем да кажем?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #28 -: Октомври 11, 2010, 06:08:34 pm »
Именно, включваме транзитите, или дирекциите, или мидпойнтите, или кой каквото си включва. На гола прогресия тайминг не става.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Октомври 11, 2010, 06:09:43 pm »
Именно, включваме транзитите, или дирекциите, или мидпойнтите, или кой каквото си включва. На гола прогресия тайминг не става.

За тайминга съм съгласна , но събитието по прогресията е начертано...И тук наистина нямаме думата. :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Октомври 11, 2010, 06:40:41 pm »

За тайминга съм съгласна , но събитието по прогресията е начертано...И тук наистина нямаме думата. :blink:

Сетих се и още нещо освен транзитите , едно новолуние , пълнолуние или затъмнение лесно може да определи тайминг в прогресията....

*

Yaya

• 2265
« Отговор #31 -: Октомври 11, 2010, 07:19:20 pm »
Моята пр. Венера е в съвпад са пр. Луна в 8ми Близнаци. Венера ми управлява 12, 1 и 8 дом. Нищо впачатляващо заради съвпада с Луната, още не съм разгледала останалите аспекти подробно
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #32 -: Октомври 11, 2010, 09:35:58 pm »
Моята прогр. венера е в 11ти съвпад прогр. марс.
Правят квадрат със слънце упр на 1ви дом,секстил меркурий упр на 3ти дом,тригон уран упр на 7ми и 8ми,квадрат плутон упр на 5ти,секстил МС.
Венера по натал упр 4ти и 11 дом.
Не знам какво събитие да търся в цялата тази суматоха от аспекти,пък и те вече може да са се случили....знам ли? :-\

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #33 -: Октомври 12, 2010, 12:21:54 am »
Моята е ретроградна от дете, ще се обърне след 10-тина години когато ще съм към 45.
Какво да кажа - не ми върви в любовта и това е. Иначе натално е в 9-ти дом, много добре аспектирана - точен секстили с марс и тригон с луната, няма лош аспект и с бавните планети, много широка опозиция с плутон но не го отчитам като аспект, над 10 градуса е.
Иначе венера е управител на 3-ти и 10-ти дом та надявам се някакъв голям скок в кариерата като тръгне напред.

*

holanda

« Отговор #34 -: Октомври 12, 2010, 12:32:50 am »
Моята е ретроградна от дете, ще се обърне след 10-тина години когато ще съм към 45.

как разбираш кога натална ретро планетa сменя посоката си ..ефемериди,прогресии?

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Октомври 12, 2010, 12:34:19 am »

как разбираш кога натална ретро планетa сменя посоката си ..ефемериди,прогресии?

Прогресии...

*

holanda

« Отговор #36 -: Октомври 12, 2010, 12:39:08 am »

Прогресии...

много си отзивчива  :blink:.В от вчера ми помагаш да запълня астро-пропуските си  :58:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #37 -: Октомври 12, 2010, 12:45:51 am »
само да уточня щото май някой се обърка, в натала венерата ми не е ретроградна ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Октомври 12, 2010, 12:46:01 am »

Прогресии...

много си отзивчива  :blink:.В от вчера ми помагаш да запълня астро-пропуските си  :58:

Сега го забелязваш..., но няма значение!
Попълвай , с каквото мога- помагам!  :blink:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #39 -: Октомври 12, 2010, 12:53:09 am »
Моята прогресивна Венерка, беше в съвпад с Нат. Слънце и нищо......В момента тр. Сатурн е в съвпад с нея...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!