Здравей Гост

Прогресивна Венера

• 272 Отговора
  • 70292 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re:Прогресивна Венера
« Отговор #100 -: Ноември 29, 2010, 05:49:39 am »
Приятелка тя! Със склонност да поддържа две връзки... ;) ;D

*

katrin_ls

« Отговор #101 -: Ноември 29, 2010, 05:59:55 am »
Приятелка тя! Със склонност да поддържа две връзки... ;) ;D

Не е задължително. Мия, това е изкуство да предеш на 2 стана. Не всеки го може.
Венера в Близнаци е склонна да флиртува, да се задява, да си разговаря, да общува с противположния пол, да танцува  ;D но не е задължително да поддържа 2 връзки.
А между другото, прогресивна Венера ще му бъде в знака Близнаци много години, така че...
едва ли е точно това. А може би, да бъде привлечен от жена със Слънце в Близнаци или стелиум в този знак. Всичко е възможно.
« Последна редакция: Ноември 29, 2010, 06:10:13 am от aiia »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #102 -: Ноември 29, 2010, 06:09:26 am »
Венера в Близнаци е склонна да флиртува, да се задява, да си разговаря, да общува с противположния пол, да танцува  ;D но не е задължително да поддържа 2 връзки.

Потвърждавам. Венера в Близнаци може да бъде и вярна, просто при тях чувствата не са така трайни, дълбоки, нито драматични, освен ако няма други влияния в картата, които да го променят. С бившия, който имаше АС и Венера в Близнаци и Луна в Стрелец, не сме имали проблем, свързан с паралелни връзки или постоянна потребност от изневери.
Докато един друг бивш, със Слънце в Скорпион, Луна във Везни и съвпад на Венера и Уран в Скорпион, буквално с поглед ги таковаше и разсъбличаше всяко минаващо момиче, като сядахме да пием кафе в някой бар на открито.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

katrin_ls

« Отговор #103 -: Ноември 29, 2010, 06:12:03 am »
Точната дума е ''нетрайни'' отношения. Тоест обичта им е ден до пладне. Няма драматизъм, няма сълзи и истерии. Много рядко остават с 1 партньор. То ще да е паталогичен случай, ако останат с 1 партньор. Но разбира се, зависи от динамиката в картата и останалите аспекти.

« Отговор #104 -: Декември 07, 2010, 04:09:30 am »
Моята прогресивна Венера ще е още 8 год ретро и ще си остане с Скорп докато съм жива мноооооого гадно
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

elfidka

• 3129
« Отговор #105 -: Май 15, 2011, 11:52:32 pm »
Изваждам тази тема от нафталина тъй като днес се размислих относно влиянието на прогресивната венара при смяна на дома. Никъде не намирем материал за това. Някой има ли наблюдения ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #106 -: Май 16, 2011, 12:00:07 am »
На първо време виж това - http://www.dkfoundation.co.uk/dkfoundation/BookTransitsAndProgressions.htm. Тук са дадени кратки описания на всички прог. и тр. планети в нат. домове.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #107 -: Май 16, 2011, 12:06:38 am »
На първо време виж това - http://www.dkfoundation.co.uk/dkfoundation/BookTransitsAndProgressions.htm. Тук са дадени кратки описания на всички прог. и тр. планети в нат. домове.

Мерси много много полезно инфо :)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #108 -: Май 23, 2011, 05:15:08 am »
моята прогресивна венера от скоро е вече в 9-ти дом.
според статията това е време, в което ще търся смисъла на живота.

*

Stella

• 7765
« Отговор #109 -: Май 23, 2011, 05:34:45 am »

В този сайт разгледах тълкуванието на позицията на своето прогресивно Слънце в трети дом и попаднах на следното тълкувание:

" If the movement into H 3 is from H 4, then it is likely that a person will seek to make his interest in psychology the subject of formal study. ...."

Слънцето няма как да се премести в 3-ти от 4-ти дом, защото Слънцето няма ретроградно движение. Какви ли не небивалици се пишат в нета. 
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #110 -: Юни 03, 2011, 05:06:12 am »
 ;D шантава работа,  ;D ;D ;D
преди малко видях, че прогресивната Венера се обърнала - някъде миналата година не си спомням някакво разтърсващо събитие  :-\
не ми харесва, че това е сред най-важните за мен планети :( :))) Да видим как ще ми се отрази ретро планета :)) за щастие или не освен Хирон (които не е точно планета) и възлите, които са директни, нямам ретроградна. Ще разказвам ако забележа нещо свързано с това обръщане

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #111 -: Юни 03, 2011, 05:14:08 am »
;D шантава работа,  ;D ;D ;D
преди малко видях, че прогресивната Венера се обърнала - някъде миналата година не си спомням някакво разтърсващо събитие  :-\
не ми харесва, че това е сред най-важните за мен планети :( :))) Да видим как ще ми се отрази ретро планета :)) за щастие или не освен Хирон (които не е точно планета) и възлите, които са директни, нямам ретроградна. Ще разказвам ако забележа нещо свързано с това обръщане

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #112 -: Юни 03, 2011, 05:21:03 am »
 :57: хехе така де
хубавата новина е, че по някои време прог. Слънце и прог. Венера ще се гушнат не ми се смята сега кога и къде ще се случи.. пак погледнато от позитивна (за мен гледна точка) може би това ми е шанса да ремонтирам пропуските и грешките, които съм допуснала ... а те са много ;) :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #113 -: Юни 03, 2011, 05:29:27 am »
:57: хехе така де
хубавата новина е, че по някои време прог. Слънце и прог. Венера ще се гушнат не ми се смята сега кога и къде ще се случи.. пак погледнато от позитивна (за мен гледна точка) може би това ми е шанса да ремонтирам пропуските и грешките, които съм допуснала ... а те са много ;) :rolleyes:

в МИГА в който се гушнат....ти ще останеш с пръст в уста.... ;D ;D , както АЗ....Заека ще изскочи от трънка.....дето ....току-що е поникнала...и ти въобще не го очакваш...но вЕрвай ми заЯк е..... :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #114 -: Юни 03, 2011, 05:58:09 am »
Приказна,

Това е онази конюкция зя която говорим....

http://www.youtube.com/watch?v=Nbitkyp9lrQ

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #115 -: Юни 03, 2011, 03:02:56 pm »
Приказна,

Това е онази конюкция зя която говорим....

http://www.youtube.com/watch?v=Nbitkyp9lrQ

страхотна песен :)
така е, в първия момент се шашардисах - нещо ново е това :) но на ум си премерих плюсовете и минусите и наистина мисля, че има повече положителни неща :) може би самият факт, че се опитвам да осъзная, че с каквото и да се занимавам трябва да търся творчеството (дори и под формата нисшата му проява изкуство), а и идеята, че се разбират грешките (е как не това е най-малкото след сатурн в 12-ти) :)))
между впрочем ако смятам правилно си мисля, че това прегръщане ще се случи някъде около ис-то :)))) остава само да се надявам, че тогава ще блесне някои шедьовър :) - все пак Венера пак ще направи тригон към н. Марс (сега е в полу-квадратче) и секстил към Уран (за кв. Юпитер няма да споменавам, защото си мисля, че преодолях един от класическите му негативите  ;D ;D ;D  :57: - наскоро пак се опитаха да ме подхлъзнат хехе  )

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #116 -: Юни 03, 2011, 04:50:40 pm »
Основен фокус на Венера е любовта , взаимността , хармонията.
Венера е мунданен управител на 7-ми дом  Везни и като такава е от съществено значение както в женска карта , така и в мъжка... Наред с това е и мунданен управител на 2-ри дом -телец. Ценностната ни система...
Ако не ме лъже паметта , тя обръща своя ход горе-долу на 18 месеца.
Когато по прогресия стане ретроградна , тогава обикновено се случват важни и съществени събития свързани с брака , любовта , приятелствата... , както и промяна на отношението ни по изброените.
Марая, чак не ми се вярва....Прогресивната ми венера е на 2-3 градуса от слънцето, в телец, за прогресия е много, вярно, но факт е, че не съзирам нииикакви проявления :blink: Да не говорим, че е на 1 градус от секстил с марс...

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #117 -: Юни 03, 2011, 05:04:37 pm »
Нова може би събитията не стават веднага - не и на физически план  :rolleyes:

дори не съм разбрала кога се е обърнала (някъде септември 2009  ;D), съвсем случайно я мярнах вчера  ;D

« Отговор #118 -: Юни 03, 2011, 05:09:35 pm »

дори не съм разбрала кога се е обърнала (някъде септември 2009  ;D), съвсем случайно я мярнах вчера  ;D

Фери, какво управлява наталната ти Венера?

И аз така си мислех, че Мерка като е станал прогресивно директен нещо не се е случило, но всъщност са се случили важни неща. Не е казано, че трябва да има заря. ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #119 -: Юни 03, 2011, 05:13:54 pm »

Вероятно, вероятно, проявявам просто дружески скептицизъм ;D От друга страна и друго ми хрумва- при мен К5 е в скорпион, а марс някъде го сочат като съуправител на скорпи, значи с повече фантазия може да се приеме и аспект към К5 ;D вероятно.... :P