Здравей Гост

Астрология xxx

• 67 Отговора
  • 11206 Прегледи
*

priya

• **
  • 1263
Астрология xxx
« -: Октомври 12, 2010, 07:29:36 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 12:40:07 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Asol

• 4140
Re:Психологическа Астрология
« Отговор #1 -: Октомври 12, 2010, 09:04:31 pm »
Наскоро започнах да чета книгата на Джеф Грийн - Плутон: Еволюционното пътуване на душата. Харесва ми.
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 09:36:38 pm от Asol »

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #2 -: Октомври 13, 2010, 01:46:07 am »
По-добре да ги превеждате тия работи.. Още не сме станали интернационален форум. ;D

« Отговор #3 -: Октомври 13, 2010, 02:16:49 am »
По-добре да ги превеждате тия работи.. Още не сме станали интернационален форум. ;D

що не се нахъсиш и ти да ги преведеш,ей така от спортна злоба, нищо работа, ма полезна :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #4 -: Октомври 13, 2010, 02:20:56 am »
Аз съм ръководител и не моа да прая такива неща.  :mellow:
« Последна редакция: Октомври 13, 2010, 02:28:30 am от jinom »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5 -: Октомври 13, 2010, 02:27:13 am »
Не мисля , че това е редно...да блъскаме темата със статии от нета . Който има интерес , ще намери тази информация...
Би било по-интересно и по - ценно , да се правят психо-астрологически профили , да се проследят архиетиповете на различните диспозитори , да се проследят транзитите и прогресиите при всеки архиетип, начина по който се трансформират , вписват или реагират и защо се случва точно така....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #6 -: Октомври 13, 2010, 04:38:33 am »
На мен ми отне не малко време да открия и осмисля постнатите по-горе текстве. Вярвам, че за някои от участниците те също ще предстваляват интересно/полезно четиво.

Разбира се, добра инициатива.  ;)

« Отговор #7 -: Октомври 13, 2010, 12:43:27 pm »
Аз съм ръководител и не моа да прая такива неща.  :mellow:

можеш, не си започнал....

Сега осъзнах защо Ванга /лека й пръст, че я споменавам / е прогнозирала, че пчеличките ще изчезнат, всичките ръководители  искат, а кой ще ръководят  :o;) ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Октомври 13, 2010, 07:17:10 pm »
Пчеличките ще изчезнат, ще останат само търтеи. Само че и те ще измрат като ги няма пчеличките да ги хранят.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #9 -: Октомври 13, 2010, 07:45:33 pm »
Дано пчеличките да не изчезват тогава.  ;D

« Последна редакция: Октомври 13, 2010, 07:52:56 pm от jinom »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Октомври 13, 2010, 11:42:49 pm »
Да се върнем към темата.  :blink:
Има различни школи и направления в Астропсихологията.
Вие на кои от тях сте привърженици и защо?

Според вас кои аспекти в хороскопа на астролога предполагат, че е ориентиран към психологическата астрология, а не толкова към предиктивната й част? Кои аспекти и доминанти в картата на практикуващия астролог предполагат интерес към популярната (масова) астропсихология и кои към дълбинната психоанализа?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Октомври 13, 2010, 11:49:25 pm »
Да се върнем към темата.  :blink:
Има различни школи и направления в Астропсихологията.
Вие на кои от тях сте привърженици и защо?

Според вас кои аспекти в хороскопа на астролога предполагат, че е ориентиран към психологическата астрология, а не толкова към предиктивната й част? Кои аспекти и доминанти в картата на практикуващия астролог предполагат интерес към популярната (масова) астропсихология и кои към дълбинната психоанализа?

Лили , едното и другото вървят ръка за ръка! :blink:
Много наивно изглежда предактивната астрология да я сложиш на пазара до метлите , а астропсихологията в МОЛА на 3-я етаж например.
Ако нямаш понятия от нея , как ще правиш прогностика.... :rolleyes: , с хвърляне на боб ли? ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Октомври 13, 2010, 11:53:37 pm »

Така е, но друга ми беше мисълта.
Добрият астролог трябва да е и добър психолог, да познава човешката природа в дълбочина.
Задълбочените познания в областта на астропсихологията все още не са гаранция за способности и добра познаваемост в прогностиката. Също така, както казах, разграничавам популярната астропсихология от астропсихоанализата. Ими астропсихолози, които са слаби в прогностиката или по ред причини не се занимават с нея.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #13 -: Октомври 13, 2010, 11:56:58 pm »

с риск да проzвучи изтъркано и клише,ще кажа че Плутон има силен афинитет към астропсихологията.Когато е в аспект с бърза планета,е по-центриран в личностните измерения.Съответно при тежка планета-приема нещата по-мащабно,т.е  макрокосмоса..Звучи логично и по него да търсим интерес към дълбинната психоанализа.
За популярната астропсихология би трябвало да търсим широкоскроена планета  ;D -Юпитер,Уран..Меркурии и Марс в аспект с първите две или Нептун..

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Октомври 14, 2010, 12:00:51 am »
Свързвам астрологията с две планети , нито повече ,нито по-малко...
Едната е Сатурн , а другата е Уран.
Аспекта на двете към Луна -/емоции, чувства , възприятия/ дава информацията за астролога.
Сатурновите астролози стабилизират и формират получената информация. Те могат да я преведат през най-реалните пътища и да я сведат до нивото на питащия.
При урановите аспекти нещата са по-различни , защото непредсказуемото , неочакваното , гениалността , уникалното , ексцентричното , разрушаването на илюзии и проекции са онези неща , които свързвам с урановите астролози. Тук са прозренията и възможността да гледаш и виждаш по-далеч от носа си. Тук говори творчеството , защото при него липсва рамка. Но именно по този начин можеш да извлечеш онази информация , която ти е нужна , за да направиш и астропортрета, онзи който дори самия притежател на натала не подозира , че има.... :blink: ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Октомври 14, 2010, 12:05:48 am »

Така е, но друга ми беше мисълта.
Добрият астролог трябва да е и добър психолог, да познава човешката природа в дълбочина.
Задълбочените познания в областта на астропсихологията все още не са гаранция за способности и добра познаваемост в прогностиката. Също така, както казах, разграничавам популярната астропсихология от астропсихоанализата. Ими астропсихолози, които са слаби в прогностиката или по ред причини не се занимават с нея.

Категорично съм съгласна с това....
Астропсихологията не е хапка за всеки....Задълбочения и детайлен анализ е много важен в изграждането на самия портрет.../да ме прости Жином с теорията глобална/.
Всеки един аспект е много важен и е задължително свързан със следващия...Именно за това този дял на мен лично ми е много интересен.
Присъствието на Скорпион е задължително при астропсихологията...Това е знака , който стига отвъд дъното , а самата астропсихология плува в дълбокото , тя не прави жабки по водите... ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Октомври 14, 2010, 12:09:55 am »
И моето мнение се доближава до твоето, Лилавке.  :blink:

За психоанализа и дълбинна психология - Марс и Плутон във връзка с Луната, Меркурий-Плутон. За усет е нужен и силен Нептун, но тук той не е от ключово значение, а по-скоро добавка. Добре дошъл ще е някой плавен нептунов аспект - емпатията и умението да изслушваме отсрещния винаги са от значение при такъв тип работа.

При популярната астропсихология на преден план излиза Нептун, особено във връзка с Луната, Меркурий или някъде на видно място в хороскопа.

И в двата случая е необходимо да има стабилизиращо сатурново влияние, за да могат да се използват градивно енергиите на Нептун и Плутон. В противен случай астрологът рискува, терапевтирайки клиентите си, самият той да се озове в някой филм с неочакван край.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Октомври 14, 2010, 12:14:20 am »
Плутон да за психоанализата , но само един плутон хей така някъде из картата не значи нищо. Все още нищо.
Ако по някакъв начин не е основен *виновник* за изследването на естествените процеси с които имаме навика да го свързваме....
Класиците са работили без Плутон....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Октомври 14, 2010, 12:17:41 am »

И тогава е нямало Астропсихология, наблягали са на предсказателната (класиците от Античността), т.е. работили са по Сатурн.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Октомври 14, 2010, 12:20:04 am »

И тогава е нямало Астропсихология, наблягали са на предсказателната (класиците от Античността), т.е. работили са по Сатурн.  :blink:

Vedite i do dnes ne priemat Плутон , но това не им пречи да правят добра астропсихология ....Нали не бъркам? :-\ :blink: