Здравей Гост

Астрология xxx

• 67 Отговора
  • 11215 Прегледи
Re:Психологическа Астрология
« Отговор #40 -: Октомври 14, 2010, 03:36:07 am »
За пишещите по темата и най-вече за МИРАБЕЛА....,за това , че бях сигурна в нея....
 :kissd: :clap:

http://vbox7.com/play:54d15fef
Благодаря много, Марая!!! Поздрав и за теб! :88:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Октомври 14, 2010, 03:50:48 am »
Лили , не е важно на кой е карта , важно е дали става за този вид астрология или не!
Карти в Практикума бол , както и в другите теми за популярните личности...
Аз мисля , че темата тръгна в крива посока още в началото..., но това е без значение какво мисля Аз... ;) ;D, по-важно е да се приложи практически , защото това е бъдещето , а предактивната върви с астропсихология...., познаваш ли психиката на натива , ти просто няма как да сбъркаш стъпките на Сатурн , тътена на Плутон и гръмотевиците на Уран..... , те са важни...Защото психолозите наричат УРАНОВАТА КРИЗА с дриги думи...КРИЗА НА СРЕДНАТА ВЪЗРАСТ...И , ако съумем да разберем посланията на планетата , която носим в себе си....имаме всичко... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Октомври 14, 2010, 04:12:12 am »
Предлагам да обявя на кого е тази карта и да продължим да постваме статии и цитати в темата. 

Цитат
Karen Hamaker-Zondag  is a highly prolific and acclaimed astrological lecturer, teacher, author and educator world-wide. She lives and works in Holland, and has lectured and taught extensively in over 18 countries, including Japan, Russia, Croatia, Australia and the USA.

Karen has been an astrologer since 1975, and started teaching and lecturing soon after. In 1980 she founded an astrology school in Holland, Stichting Achernar, and in 1987 started a 2nd one, Stichting Odrerir . The 1st school is 4 years of theoretical astrological training, followed by 2 years of professional training. The 2nd school is in symbolic psychology, based on Jung, and is a 5 year training programme. Many students graduate from the 1st school and then join the 2nd in order to further understand the deeper dynamics of the psyche.

http://www.cpalondon.com/karen.html

Практикуващ астролог, лектор и последовател на Юнгианска психология.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #43 -: Октомври 14, 2010, 04:17:11 am »
Lili , би ли била така любезна да качиш картата на този мъж , защото астрокома не ми се отваря...
Ето данните :
16 юли 1961г. гр. Казнлък
05:03мин....
Мъж... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #44 -: Октомври 14, 2010, 04:20:51 am »
Пускам астрокомска карта с добавени транссатурнови планети.

Сега вече се вижда Луната има аспект, освен към Сатурн и с Плутон и Нептун. Марс във Водолей в съвпад със СЛВ, диспозитори Сатурн/Нептун и Уран в таоквадрат с Венера. Плутон е в 6 дом. Нещо Уран в 5-ти като участник в това само не мога да си обясня...като управител на 12-ти, освен да е известността, това, което е създала чрез своята дейност, отдадена на другите.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #45 -: Октомври 14, 2010, 04:23:05 am »
Lili , би ли била така любезна да качиш картата на този мъж , защото астрокома не ми се отваря...
Ето данните :
16 юли 1961г. гр. Казнлък
05:03мин....
Мъж... :blink:
Заповядай...

*

Марая

• 28287
« Отговор #46 -: Октомври 14, 2010, 04:27:46 am »
БЛАГОДАРЯ МИРАБЕЛА :blink: :wub:..
Кое в тази карта показва работа като псиголог , психоаналитик и астропсихолог...., нооо от Джотиш школата? :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #47 -: Октомври 14, 2010, 04:57:41 am »
БЛАГОДАРЯ МИРАБЕЛА :blink: :wub:..
Кое в тази карта показва работа като псиголог , психоаналитик и астропсихолог...., нооо от Джотиш школата? :blink:

Лили , по твоята част е , винаги съм се чудила защо?
Ще бъда приятно изненадана да ми споделиш твоето виждане....
Дала съм всички жокери... :blink: , по обратната връзка... ;) ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Октомври 14, 2010, 05:00:50 am »
Изключително интересна карта, наистина. Преобладават аспекти на светилата с малефици.
Луната е в съвпад със СЛВ в градуса на Регул и участва в цял стелиум от планети, при това само малефици.
Изпъква съвпадът на Луната с Уран, разположен върху нодалната ос.
Меркурий управлява 3 и 12 дом и е в тригон с Нептун (управител на 9 дом). Има и секстил с Плутон.
Силен Сатурн има в тази карта, опозицията Слънце/Сатурн съвпада с оста АС/ДС.
Луната управлява АС и е в съвпад с У8 върху нодалната ос, има съвпад с Плутон, макар и в съседни знаци.
Бих определила тази карта като доста трудна, но и пълна с предизвикателства. Предполагам, че щом работи като психоаналитик и консултант, е успял да преодолее вътрешните си демони и сега помага на другите да се справя с житейските кризи.

За джйотиш анализи ми трябва време, защото разглеждам по няколко карти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Октомври 14, 2010, 05:08:37 am »
Изключително интересна карта, наистина. Преобладават аспекти на светилата с малефици.
Луната е в съвпад със СЛВ в градуса на Регул и участва в цял стелиум от планети, при това само малефици.
Изпъква съвпадът на Луната с Уран, разположен върху нодалната ос.
Меркурий управлява 3 и 12 дом и е в тригон с Нептун (управител на 9 дом).
Силен Сатурн има в тази карта, опозицията Слънце/Сатурн съвпада с оста АС/ДС.
Луната управлява АС и е в съвпад с У8 върху нодалната ос.
Бих определила тази карта като доста трудна, но и пълна с предизвикателства. Предполагам, че щом работи като психоаналитик и консултант, е успял да преодолее вътрешните си демони и сега помага на другите да се справя с житейските кризи.

За джйотиш анализи ми трябва време, защото разглеждам по няколко карти.

Дааа , така е било е тежко време! Но той също е с тъпиите от школата на ЮНГ...Много е интересен и като личност и като чувство и като астролог. Умее да съчетава много неща , изключително духовна личност , за него няма граници , знае много минал е и през Буда и през Юда ..., но е останал себе си...Практикува от 10г.
HR e на няколко сериозни структури с чуждестранно участие....
Много е добър , на моменти е като ясновидец....
Лили , ще се радвам , ако отделиш малко време и дадеш обяснение , защо източна философия , защо Джотиш....? :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Октомври 14, 2010, 05:36:53 am »
За целта трябва да се разгледат:
- Д1
- Д9
- Д10
- Д5
- Д20
- Д24

Дотук станаха шест карти.
Има и по-високи варги, които се свързват с духовното развитие, но часът на раждане трябва да е изключително точен (аз не ги гледам).

Раху е атмакарака в тази карта и е в съвпад с Луната в накшатра Магха (Регулус).
Има и Паривартана йога между първи и втори дом, т.е. рецепция между Слънцето (Рак) и Луната (Лъв).
Макар че Раху се счита за малефик, той често е акцентиран в картите на адептите и последователите на духовните учения. По Раху е както лудостта, така и гениалността, атеизмът и фанатизмът, умопомрачението и просветлението, материализмът и трансценденталното познание, т.е. има крайности в проявлението му.
Предполагам, че умее да оказва изключително силно въздействие чрез слово, чрез речта си, може да бъде много убедителен, но и с остър език.
Накшатра Магха, в която е разположена Луната, се управлява от Кету, който също се свързва с астрологията и астролозите (Ганеша). Магха се свързва с духовната мъдрост и религиозност, но и със светските постижения, амбиции за успех.

По принцип Раху и Юпитер се свързват с астрологията според индийците. Може да има и някаква връзка между Меркурий и Юпитер, за което вече съм споменавала.  :blink:

От гледна точка на западната астрология, както вече отбелязах, има силно ранени светила, Луната буквално е обсадена от малефици. Предполагам, че помагайки на другите, помага и на себе си. Също така предполагам, че в по-млада възраст е минал през доста вътрешни конфликти, преди да достигне до мъдрост и прозрение.

« Последна редакция: Октомври 14, 2010, 05:41:53 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #51 -: Октомври 14, 2010, 05:54:50 am »
Останал е сам.... :'( , без родители , без никой!
Израсъл е сам...., тръгнал е по пътищата , за да търси щастието си...
Загубил се е някъде в таръпаната....и изведнъж е тръгнал към Индия , Непал и Тибет...
Там е останал 5 години...., дълго време за мен , за него *никакво* - така ми дава обяснение....
НЕ ВЪЗДЕЙСТВА ЧРЕЗ СЛОВОТО , КАРА ТЕ САМ ДА СТИГНЕШ ДЪЛБОКОТО , МЪЛЧИ ПУСКА ПО ДУМА И ТЕ ПОДКАНЯ ЛЕКИЧКО ДА ПОЕМЕШ ОЩЕ ПО-ДЪЛБОКО ДЪХ И ДА СЕ ПОТОПИШ ДО СЛЕДВАЩОТО ПРЕПЯТСТВИЕ В СЕБЕ СИ!
Така никой и никога не ме е провокирал....Този човек срещнах преди 4 г...., и съм благодарна на съдбата , че го срещнах...Връзката ми с него е много силна , телепатична и духовна , той е един изключителен професионалист и голям човек !
Дай боже повече такива хора на земята....Той ме върна от небитието, не ми даде нищо на готово , но ме накара да търся себе си , да се откривам и да продължавам без да хленча , когато съм паднала.....
Гуру...истинско гуру.... :wub: :P
Много те обичам , знам , че понякога влизаш тук като гост и четеш! И винаги ще те обичам! :wub: :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #52 -: Октомври 14, 2010, 06:22:27 am »
Преди да започна да изучавам астрология се запознах с основните понятия в психологията,  понеже я изучавах тогава покрай педагогиката. А астролоигията дойде като помощно средство за по-директно и по-бързо разбиране на човешката природа. Не ти трябва продължително време, за да опознаваш човека. Един бърз поглед на хороскопа ми е достатъчен, за да му определя психологическите качества и комплексите. Искам да обърна внимание, че в психологията думата "комплекс" означава "съзвездие" от свързани качества, които се проявяват едновременно и биват не само отрицателни, но и положителни. Разкривайки, с помощна та астропсихологията въпросните комплекси, те могат да се сублимилират, чрез насочването към определена професия, както неведнъж става в обикновения живот.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #53 -: Октомври 14, 2010, 06:25:45 am »
Преди да зарочна да изучавам астрология се запознах обстойно с основните понятия в психологията,  понеже я изучавах тогава покрай педагогиката. А астролоигията дойде като помощно средство за по-директно и по-бързо разбиране на човешката природа. Не ти трябва продължително време, за да опознаваш човека. Един бърз поглед на хороскопа ми е достатъчен, за да му определя психологическите качества и комплексите. Искам да обърна внимание, че в психологията дучата "комплекс" означава "съзвездие" от свързани качества, които се проявяват едновременно и биват не само отрицателни, но и положителни. Разкривайки, с помощна та астропсихологията въпросните комплекси, те могат да се сублимилират, чрез насочването към определена професия, както неведнъж става в обикновения живот.

На това не се научих... :(. Все ровя и дълбая... :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #54 -: Октомври 14, 2010, 06:28:03 am »
Преди да зарочна да изучавам астрология се запознах обстойно с основните понятия в психологията,  понеже я изучавах тогава покрай педагогиката. А астролоигията дойде като помощно средство за по-директно и по-бързо разбиране на човешката природа. Не ти трябва продължително време, за да опознаваш човека. Един бърз поглед на хороскопа ми е достатъчен, за да му определя психологическите качества и комплексите. Искам да обърна внимание, че в психологията дучата "комплекс" означава "съзвездие" от свързани качества, които се проявяват едновременно и биват не само отрицателни, но и положителни. Разкривайки, с помощна та астропсихологията въпросните комплекси, те могат да се сублимилират, чрез насочването към определена професия, както неведнъж става в обикновения живот.

Понякога не ти и трябва. Затова харесвам хорарната, там не се влагат толкова емоции - по-безпристрастна е някак. Не обичам да задълбавам в астропсихологията, понеже много се попива от кармата на другия човек, а това е страшно изморително, ако не си  си изградил защити.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #55 -: Октомври 14, 2010, 06:28:41 am »
Как се казва ако не е тайна ?
Много интересна карта - Луната въпреки, че е обградена
с малефици е в съвпад с Раху и Регул, което дава и много качества.

Как бихте тълкували това струпване във 2-ри дом ?

Не бих казала, че парите не го интересуват.....
Естествени минерали и амулети

*

Марая

• 28287
« Отговор #56 -: Октомври 14, 2010, 06:32:49 am »
Как се казва ако не е тайна ?
Много интересна карта - Луната въпреки, че е обградена
с малефици е в съвпад с Раху и Регул, кето и дава много качества.

Как бъхте тълкували това струпване във 2-ри дом ?

Не бих казала, че парите не го интересуват.....

Изобщо не го интересуват!
Интересуват го много по-различни неща....
Няма да му напиша името тук, доста е сериозен , пише и за много списания и вестници , както и навън...
От 2 г. преподава и в чужбина...
Ако те интересува заради друго ще пусна на лични инфо...само кажи! :blink: :wub:

*

Марая

• 28287
« Отговор #57 -: Октомври 14, 2010, 06:37:10 am »

Понякога не ти и трябва. Затова харесвам хорарната, там не се влагат толкова емоции - по-безпристрастна е някак. Не обичам да задълбавам в астропсихологията, понеже много се попива от кармата на другия човек, а това е страшно изморително, ако не си  си изградил защити.

Абсолютно съм съгласна... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Октомври 14, 2010, 06:54:46 am »
Той ме върна от небитието, не ми даде нищо на готово , но ме накара да търся себе си , да се откривам и да продължавам без да хленча , когато съм паднала.....

Истинският Учител не ти дава нищо наготово, Марая, а ти помага сам да стигнеш до същината на нещата. Духовните учители затова са обучавали учениците си, разказвайки притчи. Накрая всеки сам намира своето зрънце истина. 
За словото май не ме разбра, ама нейсе. :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #59 -: Октомври 14, 2010, 06:58:56 am »
Той ме върна от небитието, не ми даде нищо на готово , но ме накара да търся себе си , да се откривам и да продължавам без да хленча , когато съм паднала.....

Истинският Учител не ти дава нищо наготово, Марая, а ти помага сам да стигнеш до същината на нещата. Духовните учители затова са обучавали учениците си, разказвайки притчи. Накрая всеки сам намира своето зрънце истина. 
За словото май не ме разбра, ама нейсе. :blink:

Затова го наричам ГУРУ..
Разбрах те , за словото , исках друго да ти подскажа , ама карай....
Много благодаря Лили за обяснението по Джотиш... :kissd:
Лека нощ момичета! :88: :bedtime2: