Здравей Гост

Астрология xxx

• 67 Отговора
  • 11175 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Психологическа Астрология
« Отговор #60 -: Октомври 14, 2010, 07:08:24 am »
И той ли е практикуващ джйотиш астролог?
В България такива се броят на пръсти.

Между другото, като спомена, че е последовател на източните философии и на Ведите, се замислих коя планета може да сочи този път в картата му. И се сетих, че някъде бях чела, че в навамша се гледа дали има планета в 12 дом от атмакарака. А ако няма планета, се гледа коя планета управлява този знак, предполагам. При него в 12 дом от Раху е разположен Юпитер, по който са духовните учения и философии.

И да допълня, че АК (Раху) в навамша е силно поставен (в Телец) и се намира в един знак с Луна (екзалтация) и Венера (в собствен знак), които също са в силна позиция. Луната управлява Лагна в навамша, знакът Телец е каракамша (място на АК в Д9).

« Последна редакция: Октомври 14, 2010, 07:16:26 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #61 -: Октомври 14, 2010, 05:27:43 pm »
И той ли е практикуващ джйотиш астролог?
В България такива се броят на пръсти.

Между другото, като спомена, че е последовател на източните философии и на Ведите, се замислих коя планета може да сочи този път в картата му. И се сетих, че някъде бях чела, че в навамша се гледа дали има планета в 12 дом от атмакарака. А ако няма планета, се гледа коя планета управлява този знак, предполагам. При него в 12 дом от Раху е разположен Юпитер, по който са духовните учения и философии.

И да допълня, че АК (Раху) в навамша е силно поставен (в Телец) и се намира в един знак с Луна (екзалтация) и Венера (в собствен знак), които също са в силна позиция. Луната управлява Лагна в навамша, знакът Телец е каракамша (място на АК в Д9).

Практикува , но все по-рядко в Бг.
Води терапевтични групи , все по-рядко индивидуално...
Пътува много , чете лекции в чужбина.
А и както ти споменах е HR на няколко компании и забележи всичките са чужди...

Преведи ми го , някак си....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Октомври 14, 2010, 09:05:11 pm »
Тъй наречената каракамша е знакът, чието влияние е особено силно застъпено у индивида. Така го обясняват индийците, но не съм чела много по въпроса. Това е знакът, в който се намира планетата атмакарака (АК) в навамша (Д9).
Интересното е, че в навамша при твоя астролог има изключително добри показатели за печалби, свързани по някакъв начин с популярност. Слънцето е в Лагна, управителят на Лагна е в екзалтация (Луна), Юпитер е в 10 дом, 11 дом е силно акцентиран - Луна, Венера и Раху (АК) в сидералния Телец, където са много силни и трите. 11 дом по принцип е една от най-добрите позиции за Раху (тук дава подкрепа), а в знакът Телец се счита за най-силната му позиция.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #63 -: Октомври 14, 2010, 09:09:36 pm »
Интересното е, че в навамша при твоя астролог има изключително добри показатели за печалби, свързани по някакъв начин с популярност. Слънцето е в Лагна, управителят на Лагна е в екзалтация (Луна), Юпитер е в 10 дом, 11 дом е силно акцентиран - Луна, Венера и Раху (АК) в сидералния Телец, където са много силни и трите. 11 дом по принцип е една от най-добрите позиции за Раху (тук дава подкрепа), а в знакът Телец се счита за най-силната му позиция.

Но да не забравяме, че където и да е Раху, той преобръща, "зачертава" кармата на родения по делата на този дом - в случая втори в Рази. И рецепцията У1-У2 в Рази може ли да се тълкува като способност да печели само и единствено чрез личните си качества/ресурси, съчетана с необходимост да влага ресурсите си само и единствено за себе си, за егото си.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Октомври 14, 2010, 09:18:30 pm »
Но да не забравяме, че където и да е Раху, той преобръща, "зачертава" кармата на родения по делата на този дом - в случая втори в Рази.

А когато е в първи в Д1 и в шести в Д9, как би го тълкувала? Какво би трябвало да преобърне? Питам, понеже ми минават песимистични варианти през ума.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #65 -: Октомври 14, 2010, 10:20:43 pm »
А когато е в първи в Д1

Ами, на първо четене - външният вид не се вписва в знака и накшатрата на родения, и е трудно да се опише от позицията на управителя на Лагна. Здравословните проблеми не би трябвало също да се търсят по управителя на Лагна, детството на родения е свързано с много промени и по същество го прави чужд/непознат/външен за обкръжението му.

А когато е в шести
О, малефици в упачая - хубаво. Ами вероятно най-злостните врагове произлизат от кръга на тези, които смятаме за най-близки приятели. Но и точно най-големите благодеяния и придобивки в дългосрочен план идват като резултат от действията на враговете ни. Може изненадващо да отпаднат някакви дългове, но и трудно се хващат и диагностицират болестите и са непредсказуеми като развитие - и за добро, и за лошо. И хубавото е, че с времето силата му намалява.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Kaya

• 2893
« Отговор #66 -: Ноември 01, 2010, 12:47:42 am »
Марая,
"кихай" името на този гуру
тая комбинация раху-луна съм я виждала при не един гуру, но колкото и да е 'ефективна" е страшно егова от вида болно съзнание, което много трудно търпи различни гледни точки ( за да се провери се налага да се тества само с конфликт), обгражда се от женски колективи и умее да се хвали само, като постоянно обезценява другите;
а думата-мое - е в основата  на излизането на реч
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #67 -: Декември 20, 2010, 06:14:05 pm »
Размисли по пътя е уникална книга , заслужава си да се прочете.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците